Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
5 Οκτωβρίου 2018 11:24

To 2009 υπήρχαν κάμερες σε κάποια σχολεία – Γιατί τις έβγαλαν

5e37f2440a9a78a73854caa39ca01e43 XL 27e2f859

Τα προβλήματα της ασφάλειας αλλά και της φερόμενης διακίνησης ναρκωτικών στα σχολεία, έφερε στην επιφάνεια η απαγωγή των δύο 11χρονων μαθητών την περασμένη εβδομάδα, από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων.

Τα προβλήματα της ασφάλειας αλλά και της φερόμενης διακίνησης ναρκωτικών στα σχολεία, έφερε στην επιφάνεια η απαγωγή των δύο 11χρονων μαθητών την περασμένη εβδομάδα, από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων.

Την επόμενη μέρα του συμβάντος, η Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού εισήγαγε εκτάκτως στη θεματική της συνεδρίας το πώς θα αναβαθμιστεί η ασφάλεια και υγεία στα σχολεία. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Κυριάκος Χατζηγιάννης, το θέμα θα συζητηθεί εξονυχιστικά σε μεταγενέστερη συνεδρία εντός δύο με τριών βδομάδων. Το περιστατικό που συγκλόνισε την κοινή γνώμη ρίχνει περισσότερο φως στα προβλήματα που υπάρχουν εντός των σχολείων. Σε παρέμβαση του στο κρατικό κανάλι, ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, κατήγγειλε δημόσια πως στα σχολεία της Πάφου γίνετε χρήση και εμπόριο ναρκωτικών.

Εμπόριο ναρκωτικών στα σχολεία της Πάφου

Όπως είπε στο «Μεσημέρι και κάτι», ο κ. Φαίδωνος, μαθητές διαθέτουν δόσεις ναρκωτικών και τις πουλούν στις αυλές των σχολείων, ενώ καταγγέλλει πως, μέλη και αξιωματικοί της Αστυνομίας συγκαλύπτουν τους εμπόρους ναρκωτικών. Ο Δήμαρχος Πάφου αποκάλυψε διάφορες περιοχές που πλήττονται από το εμπόριο ναρκωτικών, ενώ ανέφερε πως η Αστυνομία πραγματοποίησε κάποιες επιχειρήσεις λίγο μετά τον πυροβολισμό του αστυνομικού στη Λεμεσό για τα μάτια του κόσμου.

Ο κ. Φαίδωνος, εξήγησε, ότι ο λόγος που αποκαλύπτει αυτά τα περιστατικά μέσω τηλεόρασης, είναι διότι στο παρελθόν όταν κατήγγειλε ένα αρχαιοκάπηλο στην αστυνομία αυτός είχε ειδοποιηθεί πριν καν φτάσει η κατάθεση ενώπιον της εισαγγελίας. «Σε τάξη Γυμνασίου στην Πάφο από τα 25 παιδιά τα 7 είναι χρήστες. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί, να αποβλακώνεται η νεολαία με τα ναρκωτικά», πρόσθεσε. Ο Δήμαρχος Πάφου, έστρεψε τα πυρά του και προς την ΥΚΑΝ, αφού όπως είπε, ένας σεβαστός αριθμός μελών της έχουν διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο.

Ο πρόεδρος των σχολικών εφορειών, Ντίνος Έλληνας, κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε ο κ. Φαίδωνος στο κρατικό κανάλι, αναφέρει πως, εδώ θίγονται σοβαρά θέματα τα οποία πρέπει να προβληματίσουν τις διευθύνσεις των σχολείων, τους συμβούλους των σχολείων αλλά και τους οργανωμένους γονείς. «Αυτά τα περιστατικά πρέπει να καταγγέλλονται στην Αστυνομία για να μπορούμε και εμείς σαν σχολικές εφορείες να πάρουμε τα μέτρα μας. Δεν γίνεται σε αυτή την κοινωνία να λέμε συνεχώς πράγματα και να μην κάνουμε τίποτα», σημείωσε. «Αν αυτά που λέει ο κ. Φαίδωνας συμβαίνουν και μπορούν να επαληθευτούν στην πράξη, σημαίνει ότι είμαστε ένα κράτος αναρχία», συμπλήρωσε.

Οι κάμερες και τα σχολεία υψηλού κινδύνου

Όσον αφορά τα θέματα της ασφάλειας ο κ. Έλληνας αποκάλυψε, πως την ερχόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας για να καθοριστεί μια γενική πολιτική ασφαλείας που θα πρέπει να εφαρμοστεί από όλες τις σχολικές εφορίες. Όπως είπε, στη σχολική εφορία Λεμεσού έχουν εφαρμόσει μέτρα ασφάλειας όπως αυτά της υψηλής περίφραξης, το θυροτηλέφωνο στην προδημοτική, δημοτική και μέση εκπαίδευση. Αυτά τα μέτρα αποδίδουν και από ό,τι διαπιστώνουν δεν υπάρχει περιστατικό τα τελευταία οκτώ χρόνια που να τους προβλημάτιζε ή να ήταν τόσο σοβαρό για να μπουν σε διαδικασία εφαρμογής μιας άλλης πολιτικής αντιμετώπισης.

Σχετικά με τις κάμερες στα σχολεία, ο πρόεδρος των σχολικών εφορειών, εξήγησε πως «εμείς σαν σχολική ευφορία Λεμεσού τοποθετήσαμε κάμερες το 2009 σε σχολεία υψηλού κινδύνου». Όπως τόνισε, τα σχολεία «υψηλού κινδύνου» είναι αυτά με την περισσότερη παραβατικότητα τα βράδια, με τις περισσότερες ζημιές και κλοπές. Υπάρχει λίστα σε κάθε επαρχία με σχολεία «υψηλού κινδύνου» και αυτά εναλλάσσονται κάθε χρόνο, σημείωσε ο κ. Έλληνας.

 Βάση των λεγομένων του προέδρου των σχολικών εφορειών, το μέτρο με τις κάμερες ήταν αποτελεσματικό για περίπου δύο χρόνια, ωστόσο, από ένα σημείο και μετά κουκουλοφόροι τα βράδια έκοβαν τις κάμερες, με αποτέλεσμα να πρέπει συνεχώς να τις αντικαθιστούν. «Η παραβατικότητα πλέον έχει φτάσει σε σημείο που πρέπει να αλλάζουν συνέχεια τα μέτρα για αν μπορεί να αντιμετωπισθεί», συμπλήρωσε. Όπως αποκάλυψε, ο λόγος που έβγαλαν τις κάμερες από τα σχολεία είναι διότι βγήκε μια εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας το 2013, βασισμένη σε γνωμάτευση της επιτρόπου Προσωπικών Δεδομένων, η οποία απαγόρευε τις κάμερες εντός των σχολείων. «Αν αυτή η εγκύκλιος αλλάξει και μπουν κάμερες στα σχολεία, είναι ένα μέτρο που μπορεί να αποδώσει», κατέληξε.

πηγή: http://www.24sports.com.cy/gr/news

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, Μάιος 2024

  Security Report, Μάιος 2024

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
 • AI κάμερες και καταγραφικά

  AI κάμερες και καταγραφικά

  Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
 • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

  Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

  Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
 • Βία κατά των Γυναικών

  Βία κατά των Γυναικών

  Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
 • Maxhub Open Days από την PartnerNET

  Maxhub Open Days από την PartnerNET

  Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
 • Hikvsion HiWatch

  Hikvsion HiWatch

  To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...