DIABASTE DWREAN SEC 137
techmail
anga2023
DIGITAL TV 175
securityreport e mag odhgos 2021
5 Οκτωβρίου 2018 11:24

To 2009 υπήρχαν κάμερες σε κάποια σχολεία – Γιατί τις έβγαλαν

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F05%252F5e37f2440a9a78a73854caa39ca01e43 XL

Τα προβλήματα της ασφάλειας αλλά και της φερόμενης διακίνησης ναρκωτικών στα σχολεία, έφερε στην επιφάνεια η απαγωγή των δύο 11χρονων μαθητών την περασμένη εβδομάδα, από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων.

Τα προβλήματα της ασφάλειας αλλά και της φερόμενης διακίνησης ναρκωτικών στα σχολεία, έφερε στην επιφάνεια η απαγωγή των δύο 11χρονων μαθητών την περασμένη εβδομάδα, από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων.

Την επόμενη μέρα του συμβάντος, η Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού εισήγαγε εκτάκτως στη θεματική της συνεδρίας το πώς θα αναβαθμιστεί η ασφάλεια και υγεία στα σχολεία. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Κυριάκος Χατζηγιάννης, το θέμα θα συζητηθεί εξονυχιστικά σε μεταγενέστερη συνεδρία εντός δύο με τριών βδομάδων. Το περιστατικό που συγκλόνισε την κοινή γνώμη ρίχνει περισσότερο φως στα προβλήματα που υπάρχουν εντός των σχολείων. Σε παρέμβαση του στο κρατικό κανάλι, ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, κατήγγειλε δημόσια πως στα σχολεία της Πάφου γίνετε χρήση και εμπόριο ναρκωτικών.

Εμπόριο ναρκωτικών στα σχολεία της Πάφου

Όπως είπε στο «Μεσημέρι και κάτι», ο κ. Φαίδωνος, μαθητές διαθέτουν δόσεις ναρκωτικών και τις πουλούν στις αυλές των σχολείων, ενώ καταγγέλλει πως, μέλη και αξιωματικοί της Αστυνομίας συγκαλύπτουν τους εμπόρους ναρκωτικών. Ο Δήμαρχος Πάφου αποκάλυψε διάφορες περιοχές που πλήττονται από το εμπόριο ναρκωτικών, ενώ ανέφερε πως η Αστυνομία πραγματοποίησε κάποιες επιχειρήσεις λίγο μετά τον πυροβολισμό του αστυνομικού στη Λεμεσό για τα μάτια του κόσμου.

Ο κ. Φαίδωνος, εξήγησε, ότι ο λόγος που αποκαλύπτει αυτά τα περιστατικά μέσω τηλεόρασης, είναι διότι στο παρελθόν όταν κατήγγειλε ένα αρχαιοκάπηλο στην αστυνομία αυτός είχε ειδοποιηθεί πριν καν φτάσει η κατάθεση ενώπιον της εισαγγελίας. «Σε τάξη Γυμνασίου στην Πάφο από τα 25 παιδιά τα 7 είναι χρήστες. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί, να αποβλακώνεται η νεολαία με τα ναρκωτικά», πρόσθεσε. Ο Δήμαρχος Πάφου, έστρεψε τα πυρά του και προς την ΥΚΑΝ, αφού όπως είπε, ένας σεβαστός αριθμός μελών της έχουν διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο.

Ο πρόεδρος των σχολικών εφορειών, Ντίνος Έλληνας, κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε ο κ. Φαίδωνος στο κρατικό κανάλι, αναφέρει πως, εδώ θίγονται σοβαρά θέματα τα οποία πρέπει να προβληματίσουν τις διευθύνσεις των σχολείων, τους συμβούλους των σχολείων αλλά και τους οργανωμένους γονείς. «Αυτά τα περιστατικά πρέπει να καταγγέλλονται στην Αστυνομία για να μπορούμε και εμείς σαν σχολικές εφορείες να πάρουμε τα μέτρα μας. Δεν γίνεται σε αυτή την κοινωνία να λέμε συνεχώς πράγματα και να μην κάνουμε τίποτα», σημείωσε. «Αν αυτά που λέει ο κ. Φαίδωνας συμβαίνουν και μπορούν να επαληθευτούν στην πράξη, σημαίνει ότι είμαστε ένα κράτος αναρχία», συμπλήρωσε.

Οι κάμερες και τα σχολεία υψηλού κινδύνου

Όσον αφορά τα θέματα της ασφάλειας ο κ. Έλληνας αποκάλυψε, πως την ερχόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας για να καθοριστεί μια γενική πολιτική ασφαλείας που θα πρέπει να εφαρμοστεί από όλες τις σχολικές εφορίες. Όπως είπε, στη σχολική εφορία Λεμεσού έχουν εφαρμόσει μέτρα ασφάλειας όπως αυτά της υψηλής περίφραξης, το θυροτηλέφωνο στην προδημοτική, δημοτική και μέση εκπαίδευση. Αυτά τα μέτρα αποδίδουν και από ό,τι διαπιστώνουν δεν υπάρχει περιστατικό τα τελευταία οκτώ χρόνια που να τους προβλημάτιζε ή να ήταν τόσο σοβαρό για να μπουν σε διαδικασία εφαρμογής μιας άλλης πολιτικής αντιμετώπισης.

Σχετικά με τις κάμερες στα σχολεία, ο πρόεδρος των σχολικών εφορειών, εξήγησε πως «εμείς σαν σχολική ευφορία Λεμεσού τοποθετήσαμε κάμερες το 2009 σε σχολεία υψηλού κινδύνου». Όπως τόνισε, τα σχολεία «υψηλού κινδύνου» είναι αυτά με την περισσότερη παραβατικότητα τα βράδια, με τις περισσότερες ζημιές και κλοπές. Υπάρχει λίστα σε κάθε επαρχία με σχολεία «υψηλού κινδύνου» και αυτά εναλλάσσονται κάθε χρόνο, σημείωσε ο κ. Έλληνας.

 Βάση των λεγομένων του προέδρου των σχολικών εφορειών, το μέτρο με τις κάμερες ήταν αποτελεσματικό για περίπου δύο χρόνια, ωστόσο, από ένα σημείο και μετά κουκουλοφόροι τα βράδια έκοβαν τις κάμερες, με αποτέλεσμα να πρέπει συνεχώς να τις αντικαθιστούν. «Η παραβατικότητα πλέον έχει φτάσει σε σημείο που πρέπει να αλλάζουν συνέχεια τα μέτρα για αν μπορεί να αντιμετωπισθεί», συμπλήρωσε. Όπως αποκάλυψε, ο λόγος που έβγαλαν τις κάμερες από τα σχολεία είναι διότι βγήκε μια εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας το 2013, βασισμένη σε γνωμάτευση της επιτρόπου Προσωπικών Δεδομένων, η οποία απαγόρευε τις κάμερες εντός των σχολείων. «Αν αυτή η εγκύκλιος αλλάξει και μπουν κάμερες στα σχολεία, είναι ένα μέτρο που μπορεί να αποδώσει», κατέληξε.

πηγή: http://www.24sports.com.cy/gr/news

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, 137

  Security Report, 137

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Εντυπωσιακά επανήλθε στο προσκήνιο η Salonica Electronix, μετά την απουσία της κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Η έκθεση διεξήχθη στην ευρύχωρη αίθουσα Grand Pietra του ξενοδοχείου Porto Pala...
 • Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Σήμερα η επιτυχία και η κερδοφορία μίας επιχείρησης, ανεξάρτητα από τα προϊόντα που πουλάει και τις υπηρεσίες που προσφέρει, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδά των πωλήσεων και από την ικανοπο...
 • Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Η εκκένωση ή η μαζική ενημέρωση των ανθρώπων που βρίσκονται σε  ένα κτίριο ή ένα εμπορικό κέντρο, σε διάφορους χώρους εκδηλώσεων όπως θέατρα και συναυλιακούς χώρους, σε σταθμούς μέσων μαζικής...
 • HIKVΙSION eDVRs

  HIKVΙSION eDVRs

  Η HΙKVISION παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο καταγραφικό eDVR με ενσωματωμένο δίσκο eSSD σε μορφή chip (μνήμη flash). Στο άμεσο μέλλον αναμένεται οι δίσκοι SSD να αντικαταστήσουν τους κανονικούς σκληρ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design