DIABASTE DWREAN SEC 132
techmail
DIGITAL TV 171
securityreport e mag odhgos 2021
4 Οκτωβρίου 2017 14:48

Το CYBERSEC Forum 2017, διεξάγεται στις 9-10 Οκτωβρίου 2017, στην Κρακοβία.

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=WyJ3cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvMjAyMi8wNS8xOTRkNjkwN2MwODgyZTU3ZTYyYTIxMzZlZmY3MDQ3OV9YTC5qcGciLFtbImRvUmVzaXplIixbMTIwMCwxMjAwLDEyMDAsMTIwMF1dLFsiZG9Dcm9wIixbMTIwMCw2MDAsMCwzMDBdXV0sMTY1MjI3ODk5NF0%3D&file=92%2F194d6907c0882e57e62a2136eff70479 XL 928389f2

Το CYBERSEC Forum είναι ένα από τα κορυφαία συνέδρια για την κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη, όπου  συμμετέχουν φέτος 130 ομιλητές και περισσότεροι από 1.000 σύνεδροι από όλον τον κόσμο. Στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2017 το Συνεδριακό Κέντρο ICE Krakow θα καλωσορίσει τους αντιπροσώπους στο 3ο Ευρωπαϊκό Cybersecurity Forum – CYBERSEC 2017, ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια…Το CYBERSEC Forum είναι ένα από τα κορυφαία συνέδρια για την κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη, όπου  συμμετέχουν φέτος 130 ομιλητές και περισσότεροι από 1.000 σύνεδροι από όλον τον κόσμο.

Στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2017 το Συνεδριακό Κέντρο ICE Krakow θα καλωσορίσει τους αντιπροσώπους στο 3ο Ευρωπαϊκό Cybersecurity Forum – CYBERSEC 2017, ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια του τομέα της κυβερνοασφάλειας στην Ευρώπη. Το συνέδριο θα συγκεντρώσει υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, κορυφαίους εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας, ηγέτες του ιδιωτικού τομέα, επενδυτές αλλά και startups τεχνολογικού ενδιαφέροντος. Στόχος του είναι η ανάπτυξη πρακτικών και καινοτόμων λύσεων για την ενίσχυση της ασφάλειας του κυβερνοχώρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ.

Η ενίσχυση της ικανότητας πρόληψης των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο αποτελεί ένα από τα αυξανόμενα προβλήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο οικονομικός αντίκτυπος του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο έχει πενταπλασιαστεί. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Jean-Claude Juncker, παρά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, δεν είμαστε ακόμα επαρκώς προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις αυξανόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο, ενώ είναι επιτακτική η δημιουργία νέων εργαλείων για την αύξηση της ασφάλειας δικτύων.

Η συνεργασία σε διεθνές επίπεδο είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Οι λύσεις που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνοψίζονται στον νέο νόμο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο (συμπεριλαμβανομένου του νέου Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας του Κυβερνοχώρου, του νέου Ευρωπαϊκού Συστήματος Πιστοποίησης). Θα αποτελέσουν επίσης το κύριο θέμα της συζήτησης που θα διεξαχθεί τους προσεχείς μήνες στις Βρυξέλλες.

Το συνέδριο CYBERSEC Forum συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό κορυφαίων επαγγελματιών του κυβερνοχώρου στον κόσμο ενώ αποτελεί σημαντικό μέρος της συζήτησης σχετικά με τις βασικές προκλήσεις και απειλές που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον κυβερνοχώρο.

Η διάσκεψη που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Kosciuszko θα συγκεντρώσει επαγγελματίες για τη σύνταξη κυβερνητικών και εταιρικών πολιτικών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών της διάσκεψης είναι η Melissa Hathaway – πρώην σύμβουλος κυβερνοασφάλειας δύο προέδρων των ΗΠΑ, ο Sir Julian King – Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ένωση Ασφαλείας, ο Michael Chertoff – πρώην Γραμματέας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ο Πρέσβης Sorin Ducaru – Αναπληρωτής γ.γ. του ΝΑΤΟ για Αναδυόμενες Προκλήσεις Ασφάλειας, ο Marietje Schaake – μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ALDE), ιδρυτής και μέλος της Διακομματικής Ομάδας για το Ψηφιακό Θεματολόγιο στο Ευρωκοινοβούλιο, η Πρέσβης Marina Kaljurand – Πρόεδρος της Παγκόσμιας Επιτροπής για την Σταθερότητα του Κυβερνοχώρου και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας, ο Jānis Sārts– Διευθυντής Στρατηγικού Κέντρου Επικοινωνιών Αριστείας του ΝΑΤΟ, ο Jan Neutze – Διευθυντής της πολιτικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της Microsoft EMEA και ο Alastair Teare – Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte Κεντρικής Ευρώπης.

Οι διοργανωτές του CYBERSEC Forum έχουν προγραμματίσει περισσότερες από 80 συζητήσεις, workshops, παρουσιάσεις και ειδικές εκδηλώσεις. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι συζητήσεις θα επιμερίζονται με τέσσερις θεματικές ενότητες: Κράτος, Άμυνα, Μέλλον και Επιχειρήσεις. Φέτος, οι προσκεκλημένοι εμπειρογνώμονες θα συζητήσουν τις βασικές προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού και τις επιπτώσεις του στις βασικές κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές διαδικασίες που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια. Τα βασικά σημεία των συζητήσεων αυτών θα χρησιμοποιηθούν στη διατύπωση προτάσεων με στόχο την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της Ευρώπης και την ενίσχυση της θέσης της ΕΕ στην παγκόσμια αγορά στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Το κύριο θέμα των συζητήσεων στον τομέα του Κράτους θα είναι οι δραστηριότητες που διεξάγονται στον κυβερνοχώρο, όπως η παραπληροφόρηση, η χειραγώγηση ή η πρόκληση, οι οποίες αποτελούν μια αυξανόμενη απειλή για τις βάσεις της δημοκρατίας, όπως οι εκλογικές διαδικασίες.

Ο τομέας της Άμυνας θα επικεντρωθεί σε θέματα που σχετίζονται με την οικοδόμηση των δυνατοτήτων άμυνας του ΝΑΤΟ στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών στον τομέα της άμυνας και της ρομποτοποίησης του πεδίου μάχης.

Το κύριο θέμα του τομέα των Επιχειρήσεων, τον οποίο οι τελικοί καταναλωτές θα πρέπει να θεωρήσουν ιδιαίτερα σημαντικό, θα είναι η ασφάλεια του κυβερνοχώρου του Internet of Things και το ζήτημα της ευθύνης που έχουν οι προμηθευτές λύσεων διασύνδεσης IoT για την ασφάλεια των χρηστών. Οι συζητήσεις θα αφορούν επίσης στην ασφάλεια βασικών τομέων που περιλαμβάνουν κρίσιμες υποδομές, ιδίως στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και τις προκλήσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή της οδηγίας για τα ΝΑΚ. (NIS Directive)

Ο τομέας του Μέλλοντος θα επικεντρωθεί στις ευκαιρίες και τους κινδύνους που απορρέουν από τη διαδεδομένη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και πολυάριθμες συζητήσεις για τη βελτίωση της επιχειρηματικής καινοτομίας. Θα δοθεί επίσης προσοχή στο πρόβλημα της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του δικτύου.

Το CYBERSEC Forum θα έχει επίσης μια ειδική ζώνη startup και Innovation. Ο χώρος θα είναι ανοικτός για τις επιχειρήσεις προκειμένου να διεξάγουν συζητήσεις, συνεδρίες δικτύωσης και συνεντεύξεις με επενδυτές, καινοτόμους και επιχειρηματικούς ηγέτες κατά τη διάρκεια της διήμερης διάσκεψης. Το στάδιο της καινοτομίας αποτελεί μέρος του προγράμματος CYBERSEC HUB που ξεκίνησε από το Ινστιτούτο Kosciuszko κατά τη διάρκεια του περυσινού CYBERSEC Forum. Η πρωτοβουλία αντικατοπτρίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση του think-tank και την ολοκληρωμένη του προσέγγιση για την ενίσχυση του τομέα των προϊόντων και των υπηρεσιών του κυβερνοχώρου καθώς και την υποστήριξη των πιο καινοτόμων  startups στην επέκτασή τους σε ξένες αγορές.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπογραφεί διεθνής συμφωνία μεταξύ κέντρων καινοτομίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Θα σηματοδοτήσει την έναρξη της πρώτης στο είδος της, παγκόσμιας πλατφόρμας συνεργασίας 14 κέντρων με τον τίτλο Global Ecosystem of Ecosystems Platform in Innovation and Cybersecurity (EPIC). Εκπρόσωποι των οικοσυστημάτων καινοτομίας στον κυβερνοχώρο από 10 χώρες θα συμμετάσχουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που θα συνοδεύει τα εγκαίνια της αποκλειστικής πύλης EPIC. Το Ινστιτούτο Kosciuszko είναι ένα από τα μέρη της συμφωνίας.

Το CYBERSEC Forum αποτελεί ένα ετήσιο συνέδριο αφιερωμένο στις στρατηγικές πτυχές της κυβερνοασφάλειας στην Ευρώπη. Η εκδήλωση λειτουργεί ως μια συνεργατική πλατφόρμα για κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς και σημαντικούς οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα. Τα Concise Courses έχουν τιμήσει την πρώτη έκδοση του CYBERSEC Forum, κατατάσσοντάς το ανάμεσα στα πέντε κορυφαία συνέδρια του κυβερνοχώρου για συμμετοχή στην Ευρώπη.

Περισσότερα στα παρακάτω links:

https://cybersecforum.eu/en
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=pNzpJIowGJ4

***

Σχετικά με το Ινστιτούτο KOSCIUSZKO

Το Ινστιτούτο Kosciuszko που ιδρύθηκε το 2000, αποτελεί ένα κορυφαίο μη κυβερνητικό και μη κερδοσκοπικό ερευνητικό ίδρυμα. Αποστολή του είναι να δρα σύμφωνα με το συμφέρον της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης και ασφάλειας της Πολωνίας ως ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Εξειδικευμένο στην ανάπτυξη στρατηγικών οδηγιών, το Ινστιτούτο καθορίζει το δρόμο για την προώθηση βασικών δημόσιων πολιτικών προκειμένου να παράσχει ουσιαστική υποστήριξη στους Πολωνούς και Ευρωπαίους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος 133

  Security Report, τεύχος 133

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές...
 • <strong>4η Διεθνής Έκθεση ENERGIA.TEC</strong>

  4η Διεθνής Έκθεση ENERGIA.TEC

  Η εξειδικευμένη έκθεση στην Ελλάδα για το ηλεκτρολογικό υλικό, το φωτισμό, τα συστήματα ασφαλείας και την ηλεκτροκίνηση, έκλεισε με περισσότερες συμμετοχές από κάθε προηγούμενη φορά,  με κορυ...
 • ΗΛΚΑ Α.Ε. : Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Τεχνολογίας της Dahua

  ΗΛΚΑ Α.Ε. : Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Τεχνολογίας της Dahua

  Με μεγάλη μαζικότητα διεξήχθη η Ημερίδα Τεχνολογίας που διοργάνωσαν από κοινού οι ΗΛΚΑ Α.Ε. και η Dahua Technology. Ο συνολικός αριθμός των παρευρισκομένων έφτασε σε τριψήφιο αριθμό, ενώ ξεχώρισε ...
 • <strong>Επιλέγοντας φακούς σε ένα Κλειστό κύκλωμα Τηλεόρασης</strong>

  Επιλέγοντας φακούς σε ένα Κλειστό κύκλωμα Τηλεόρασης

  Στα μάτια των περισσοτέρων όλοι οι φακοί κάμερας είναι ίδιοι και κάθε φακός κρίνεται ικανοποιητικός αρκεί να παρέχει εικόνες υψηλής ευκρίνειας. Στον κόσμο των ειδικών όμως, τα πράγματα είναι αρκετ...
 • <strong>Καλώδια Ethernet σε συστήματα βιντεοεπιτήρησης</strong>

  Καλώδια Ethernet σε συστήματα βιντεοεπιτήρησης

  Ένα καλώδιο Ethernet είναι ένας κοινός τύπος καλωδίου δικτύου που χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα για την ενσύρματη σύνδεση πολλών συσκευών, όπως οι υπολογιστές, τα switches, οι κάμερες ασφαλείας, τ...
 • <strong>Πώς θα καταλάβετε ότι ένα σύστημα συναγερμού χρειάζεται αναβάθμιση;</strong>

  Πώς θα καταλάβετε ότι ένα σύστημα συναγερμού χρειάζεται αναβάθμιση;

  Αναπόφευκτα κάποια στιγμή, κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να αναρωτηθεί - ή θα απευθυνθεί σε έναν ειδικό - για το εάν πρέπει να προχωρήσει στην αναβάθμισή των συστημάτων ασφαλείας του. Παρακάτω, παρατί...
 • <strong>Internet of Things</strong>

  Internet of Things

  Το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) αποτελείται από έξυπνες συσκευές που επικοινωνούν μεταξύ τους. Δίνει τη δυνατότητα σε αυτές τις συσκευές να συλλέγουν και να ανταλλάσσουν δεδομένα. Εκτός αυτού, το...
 • <strong>U-PROX</strong>

  U-PROX

  Η PARADOX HELLAS S.A., αποκλειστικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των ασύρματων συναγερμών U-PROX, διαθέτει στην αγορά μερικά νέα KIT της εταιρίας που προσφέρουν μεγάλη ευελιξία κατά τη διάρκεια τη...
 • <strong>BRADY M211 mobile</strong>

  BRADY M211 mobile

  Η γνωστή εταιρία BRADY που ειδικεύεται σε υλικά και εκτυπωτές σήμανσης εγκαταστάσεων παρουσίασε το νεότερο μοντέλο εκτυπωτή που λειτουργεί μέσω εφαρμογής απο το κινητό τηλέφωνο. Γι’ αυτό το λόγο κ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design