DIABASTE DWREAN SEC 137
techmail
anga2023
DIGITAL TV 175
securityreport e mag odhgos 2021
31 Μαΐου 2022 13:27

Το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου συνεργάζεται με τη Siemens για να επιτύχει μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2030

c6149634806538966eb4075d8f46821f XL 6c970662

Το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου (UEL) στο Ηνωμένο Βασίλειο σύναψε στρατηγική συνεργασία με τη Siemens για να επιτύχει μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2030. Η Siemens θα παρέχει λύσεις για μείωση της συνολικής χρήσης ενέργειας, για στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και για επιτόπου παραγωγή ενέργειας με χαμηλές εκπομπές άνθρακα στις πανεπιστημιουπόλεις του UEL στα Docklands του Λονδίνου και στο Stratford.

Το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου (UEL) στο Ηνωμένο Βασίλειο σύναψε στρατηγική συνεργασία με τη Siemens για να επιτύχει μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2030. Η Siemens θα παρέχει λύσεις για μείωση της συνολικής χρήσης ενέργειας, για στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και για επιτόπου παραγωγή ενέργειας με χαμηλές εκπομπές άνθρακα στις πανεπιστημιουπόλεις του UEL στα Docklands του Λονδίνου και στο Stratford.

Επιπλέον της επίτευξης μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα για τις αστικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου έως το 2030, η συνεργασία στοχεύει στην ενίσχυση της ευημερίας των φοιτητών και του προσωπικού, στη συμπερίληψη μέσω δημιουργίας νέων ευκαιριών μάθησης, καθώς και στην υποστήριξη μιας κουλτούρας που αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα του ψηφιακού κόσμου μέσω της ανάπτυξης της τεχνολογίας.

Το πλάνο για μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα εστιάζει σε τέσσερις τομείς όσον αφορά τις πανεπιστημιουπόλεις του UEL: εισαγωγή ΑΠΕ και μείωση της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας, υποστήριξη της βιώσιμης επιχείρησης, αξιοποίηση δεδομένων ενέργειας σε πραγματικό χρόνο μέσω της δημιουργίας σχετικού εργαστηρίου, καθώς και  ανάδειξη  ταλέντων.

Η πρώτη φάση θα μειώσει αμέσως κατά 10% τις εκπομπές άνθρακα, καθώς και το λειτουργικό κόστος όλων των κτηρίων του UEL, με την εγκατάσταση φωτισμού LED και την αναβάθμιση του Συστήματος Διαχείρισης Κτηρίων (BMS). Μια δεύτερη ροή εργασίας θα επικεντρωθεί στον σχεδιασμό τεχνολογίας βιώσιμης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών συλλεκτών που βρίσκονται σε στέγες και χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, των αντλιών θερμότητας εδάφους ή νερού που τροφοδοτούνται από το Ποταμό Τάμεση, καθώς και των λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

«Δεσμευόμαστε να γίνουμε εθνικός και παγκόσμιος ηγέτης στην απανθρακοποίηση,  λαμβάνοντας υπόψη τον οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο όλων όσων κάνουμε», δήλωσε σχετικά η Amanda Broderick, Αντιπρύτανης και Πρόεδρος στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου. «Με την τριπλή συνεργασία του πανεπιστημίου, της φοιτητικής κοινότητας και της βιομηχανίας, είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να επιτύχουμε τη δέσμευσή μας για ένα περιβάλλον μάθησης με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα στο οποίο όλοι μπορούν να επιτύχουν. Η διαδικασία της ανθρακοποίησης θα δώσει στους φοιτητές μας την ευκαιρία να ηγηθούν στης βιωσιμότητας του αύριο, καθώς θα εκτεθούν στον πιο σύγχρονο τρόπο σκέψης και στην τελευταία τεχνολογία, θα καθοδηγηθούν και θα επωφεληθούν της εμπειρίας του κλάδου, ενώ θα αποκτήσουν και ζωτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.”

Σε δεύτερη φάση, η Siemens θα υποστηρίξει το UEL στη δημιουργία ενός κόμβου καινοτομίας για τοπικές επιχειρήσεις πράσινης ενέργειας, δίνοντας στους φοιτητές την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις  πιο σύγχρονες πράσινες τεχνολογίες στην πανεπιστημιούπολη. Οι φοιτητές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους μέσω καθοδήγησης και πρακτικής άσκησης στη Siemens. Μέσω της συνεργασίας τους, το UEL και η Siemens θα ενσωματώσουν τη βιωσιμότητα σε όλο το πρόγραμμα σπουδών, επιτρέποντας στους φοιτητές να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να επιτύχουν σε μια πράσινη οικονομία. Η συνεργασία διερευνά επίσης τη δημιουργία φοιτητικού εργαστηρίου που θα έχει στη διάθεσή του δεδομένα της πανεπιστημιούπολης στο πλαίσιο της διδασκαλίας και της έρευνας.

«Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου. Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε τους στρατηγικούς του στόχους με τεχνολογικές λύσεις, μέσω μιας συνεργασίας που αποσκοπεί σε μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα», δήλωσε ο Constantin Ginet, Global Head of Energy & Performance Services, Siemens Smart Infrastructure. «Πέραν της απανθρακοποίησης, η συγκεκριμένη συνεργασία καταδεικνύει τα πρόσθετα πλεονεκτήματα της χρήσης τεχνολογίας σε ένα τέτοιο ταξίδι, το οποίο μεταξύ άλλων θα εμπλουτιστεί από βελτιώσεις στη διδασκαλία και στη μάθηση, θα προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία  πανεπιστημιούπολης για φοιτητές και προσωπικό, ενώ θα προσφέρει και τη δυνατότητα δημιουργίας θετικού αντίκτυπου στην ευρύτερη κοινότητα».

Για την υποστήριξη της ενεργειακής μετάβασης στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Λονδίνου, το UEL και η Siemens θα διερευνήσουν επίσης τρόπους εισαγωγής ενεργειακών έργων τοπικής κλίμακας που θα έχουν άμεσα αποτελέσματα στις τοπικές κοινωνίες.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, 137

  Security Report, 137

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Εντυπωσιακά επανήλθε στο προσκήνιο η Salonica Electronix, μετά την απουσία της κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Η έκθεση διεξήχθη στην ευρύχωρη αίθουσα Grand Pietra του ξενοδοχείου Porto Pala...
 • Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Σήμερα η επιτυχία και η κερδοφορία μίας επιχείρησης, ανεξάρτητα από τα προϊόντα που πουλάει και τις υπηρεσίες που προσφέρει, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδά των πωλήσεων και από την ικανοπο...
 • Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Η εκκένωση ή η μαζική ενημέρωση των ανθρώπων που βρίσκονται σε  ένα κτίριο ή ένα εμπορικό κέντρο, σε διάφορους χώρους εκδηλώσεων όπως θέατρα και συναυλιακούς χώρους, σε σταθμούς μέσων μαζικής...
 • HIKVΙSION eDVRs

  HIKVΙSION eDVRs

  Η HΙKVISION παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο καταγραφικό eDVR με ενσωματωμένο δίσκο eSSD σε μορφή chip (μνήμη flash). Στο άμεσο μέλλον αναμένεται οι δίσκοι SSD να αντικαταστήσουν τους κανονικούς σκληρ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design