Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να διατηρήσετε τα προσωπικά και τραπεζικά σας δεδομένα ιδιωτικά
Τα προσωπικά και τα τραπεζικά δεδομένα είναι δύο τύποι δεδομένων που δεν σχετίζονται μεταξύ τους έχοντας όμως ένα κοινό σημείο: απειλούνται και τα δύο κατά τη διάρκεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών σας. Αυτό που θα πρέπει να σας προβληματίζει είναι πόσο ασφαλείς είναι…
Τα προσωπικά και τα τραπεζικά δεδομένα είναι δύο τύποι δεδομένων που δεν σχετίζονται μεταξύ τους έχοντας όμως ένα κοινό σημείο: απειλούνται και τα δύο κατά τη διάρκεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών σας. Αυτό που θα πρέπει να σας προβληματίζει είναι πόσο ασφαλείς είναι αυτές οι πληροφορίες που αποστέλλονται από τον χρήστη στην ιστοσελίδα. Και φυσικά πόσο εύκολη είναι η υποκλοπή τους και η χρήση τους κατά τρόπο αθέμιτο.
Μια από τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας του Bitdefender 2019, που ονομάζεται «Πρόληψη απειλών δικτύων», είναι να εξασφαλίσει ότι οποιαδήποτε τραπεζικά δεδομένα ή προσωπικές πληροφορίες που αποστέλλονται στο διαδίκτυο επεξεργάζονται με ασφάλεια. Ελέγχει ότι η σύνδεση μεταξύ του χρήστη και του ιστότοπου που ζητά τις πληροφορίες είναι κρυπτογραφημένη ή ασφαλής, έτσι οι εγκληματίες που μοιράζονται το ίδιο δίκτυο δεν μπορούν να παρακολουθήσουν και να υποκλέψουν καμία από αυτές τις πληροφορίες.
Πώς χάνετε προσωπικές πληροφορίες και τραπεζικά δεδομένα;
Οι προσωπικές πληροφορίες μπορούν να “ανακτηθούν” από τους χρήστες με διάφορους τρόπους. Φανταστείτε να λαμβάνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνεται να προέρχεται από την τράπεζά σας, για παράδειγμα. Αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνήθως σας λένε να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης ή για να ενημερώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία ακολουθώντας μια ενσωματωμένη διεύθυνση URL. Επειδή τα περισσότερα από αυτά τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία φαίνονται αληθινά, οι χρήστες παραπλανούνται για να ανοίξουν κακόβουλες ιστοσελίδες που περιέχουν φόρμες που ζητούν προσωπικά δεδομένα. Τις περισσότερες φορές αυτές οι φόρμες και ιστοσελίδες δεν έχουν κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ του χρήστη και του ιστότοπου. Έτσι, θα μπορούσατε να καταλήξετε να στέλνετε τις πληροφορίες σε έναν απατεώνα και σε οποιονδήποτε άλλο χάκερ. Ακόμα και οι ηλεκτρονικές αγορές σε ιστότοπους που δεν επιβάλλουν κρυπτογραφημένη επικοινωνία μεταξύ των πελατών και της ιστοσελίδας τους μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τις προσωπικές σας πληροφορίες. Για παράδειγμα, ακόμη και αν δε δίνετε λεπτομέρειες πιστωτικής κάρτας για τις αγορές σας, η υποβολή στοιχείων παράδοσης, πλήρους ονόματος και αριθμού τηλεφώνου σε ένα μη κρυπτογραφημένο κανάλι επικοινωνίας που παρακολουθείται από έναν εισβολέα θα μπορούσε να εκθέσει αυτές τις πληροφορίες.
Τι μπορούν να κάνουν οι επιτιθέμενοι με τις προσωπικές σας πληροφορίες;
Ανάλογα με το πόσα τραπεζικά δεδομένα ή προσωπικές πληροφορίες έχουν από εσάς, μπορούν να διαπράξουν διάφορες μορφές απάτης. Το πιο συνηθισμένο είναι η τραπεζική απάτη, όπου οι επιτιθέμενοι αποκτούν πρόσβαση στους λογαριασμούς σας ηλεκτρονικής τραπεζικής και μεταφέρουν χρήματα σε λογαριασμούς τους οποίους ελέγχουν. Τα κλεμμένα στοιχεία της κάρτας πληρωμής χρησιμοποιούνται επίσης σε άλλες δραστηριότητες, όπως είναι η αγορά αγαθών.
πηγή: https://bitdefender.gr/