Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε στόχο της τα πολυτελή οχήματα
Σπείρα η οποία είχε μετατραπεί σε φόβο και τρόμο για ευκατάστατους και γνωστούς Αθηναίους που έχουν πολυτελή αυτοκίνητα, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής έπειτα από πολύμηνες έρευνες. Ανάμεσα στα θύματα της σπείρας που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα, είναι δυο πασίγνωστοι Έλληνες επιχειρηματίες -ο ένας εφοπλιστής- οι οποίοι είδαν τα οχήματα τους να κάνουν φτερά από την μια στιγμή στην άλληΣπείρα η οποία είχε μετατραπεί σε φόβο και τρόμο για ευκατάστατους και γνωστούς Αθηναίους που έχουν πολυτελή αυτοκίνητα, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής έπειτα από πολύμηνες έρευνες. Ανάμεσα στα θύματα της σπείρας που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα, είναι δυο πασίγνωστοι Έλληνες επιχειρηματίες -ο ένας εφοπλιστής- οι οποίοι είδαν τα οχήματα τους να κάνουν φτερά από την μια στιγμή στην άλλη.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του αναπληρωτή Διοικητή της Ασφάλειας Αττικής, Γεωργίου Καστάνη, συνελήφθησαν συνολικά 9 άτομα, 8 Έλληνες κι ένας Αλβανός, ηλικίας από 20 έως και 36 ετών, ενώ διαπιστώθηκαν οι κλοπές 11 αυτοκίνητων, όλα μάρκας “RANGE ROVER” και BMW της σειράς “Χ”. Η σπείρα είχε απόλυτη τεχνογνωσία κλοπής πολυτελών οχημάτων με εξελιγμένα μηχανήματα, καθώς είχε στην κατοχή της πρωτότυπο λογισμικό απενεργοποίησης συστημάτων ασφαλείας, που είχε αγοραστεί από την Βουλγαρία, έναντι του ποσού των 2.600 ευρώ.
Τα μέλη της σπείρας είχαν συγκεκριμένους ρόλους ο καθένας, όπως ο κλέφτης, ο πλαστογράφος, ο τσιλιαδόρος και ο άνθρωπος που έβρισκε τα αυτοκίνητα που θα κλέψουν. Οι κακοποιοί είχαν έναν ιδιαίτερο ευρηματικό τρόπο προκειμένου να εντοπίζουν πολυτελή αυτοκίνητα χωρίς να κινούν τις υποψίες της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, ο άνθρωπος που είχε το ρόλο εντοπισμού των πολυτελών οχημάτων, μέσω αγγελιών έπιανε δουλειά ως “ντιλιβεράς” σε καταστήματα διανομής φαγητού στις περιοχές της Βούλας, της Βάρκιζας και της Γλυφάδας. Με το τρόπο αυτό γυρνούσε στις οδούς των συγκεκριμένων περιοχών συνδυάζοντας το “τερπνόν μετά του ωφελίμου”, καθώς δεν κινούσε υποψίες ως “ντιλιβεράς” και παράλληλα έκανε την δουλειά του για την συμμορία.
Μάλιστα είχαν και κωδικές ονομασίες, όσον αφορά στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες όπως: “Κοπέλα” το κλεμμένο όχημα, “πάμε για καφέ” πάμε για κλοπή δηλαδή και “όπισθεν” η επιστροφή κλεμμένου οχήματος έναντι αμοιβής,
Όπως αποδείχθηκε από τις έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, οι κακοποιοί είχαν κλέψει δυο πολυτελή αυτοκίνητα από Έλληνες επιχειρηματίες και μάλιστα πασίγνωστους στο ευρύ κοινό.
Στη μια περίπτωση μάλιστα οι άνδρες της προσωπικής φρουράς του επιχειρηματία, κατάφεραν άμεσα να εντοπίσουν το κλεμμένο όχημα μέσω συσκευής εντοπισμού που είχαν οι ίδιοι τοποθετήσει, πέραν του συστήματος που διέθετε το ίδιο το όχημα μέσω της εργοστασιακής κατασκευής. Οι κακοποιοί είχαν απενεργοποιήσει το σύστημα εντοπισμού που είχε το εργοστασιακό μοντέλο, όχι όμως και την συσκευή εντοπισμού που είχε τοποθετηθεί από τους φρουρούς του επιχειρηματία. Έτσι μέσα σε διάστημα δυο ωρών εντοπίστηκε το αυτοκίνητο σταθμευμένο και με κουκούλα, σε δρόμο της Ν. Φιλαδέλφειας.
Χλιδάτη ζωή
Μόνο από τις 11 περιπτώσεις που έχει διαπιστώσει ερευνητικά η Ασφάλεια Αττικής, η σπείρα είχε αποκομίσει ένα ποσό της τάξης των 300.000 ευρώ. Άλλωστε και όπως αποδείχθηκε, οι κακοποιοί έκαναν πολυτελή ζωή με νυχτερινές διασκεδάσεις, πολυτελείς διακοπές στα νησιά του Αιγαίου αλλά και αγορές “Τζετ σκι” που άλλωστε ήταν το αγαπημένο τους χόμπι.
Πλην του κακοποιού που εργαζόταν ως “ντιλιβεράς” και βέβαια όχι για βιοποριστικούς λόγους, όλοι οι υπόλοιποι δεν είχαν εργαστεί ποτέ, καθώς η κύρια ασχολία τους ήταν οι κλοπές πολυτελών οχημάτων και η μεταπώληση τους με πλαστογραφημένα στοιχεία, ακόμα και στο εξωτερικό.