Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Ανοίγουν από το 2018 τα σύνορα για το ψηφιακό περιεχόμενο εντός Ευρώπης
Από το 2018 θα αρθεί κάθε γεωγραφικός περιορισμός στην πρόσβαση που μπορεί να έχουν οι Ευρωπαίοι πολίτες σε ψηφιακά βιβλία, ταινίες και παιχνίδια, καθώς μετακινούνται εντός της ΕΕ. «Η συμφωνία θα προσφέρει απτά οφέλη στους Ευρωπαίους», αναφέρει σε δήλωσή του ο Andrus Ansip, αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενιαίας Ψηφιακής ΑγοράςΑπό το 2018 θα αρθεί κάθε γεωγραφικός περιορισμός στην πρόσβαση που μπορεί να έχουν οι Ευρωπαίοι πολίτες σε ψηφιακά βιβλία, ταινίες και παιχνίδια, καθώς μετακινούνται εντός της ΕΕ.
«Η συμφωνία θα προσφέρει απτά οφέλη στους Ευρωπαίους», αναφέρει σε δήλωσή του ο Andrus Ansip, αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς.
«Όσοι είναι συνδρομητές στην πατρίδα τους σε υπηρεσίες που τους επιτρέπουν να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές και αθλητικούς αγώνες, ή να αναπαράγουν μουσική, θα μπορούν να απολαύσουν αυτό το οπτικοακουστικό υλικό και όταν ταξιδεύουν εντός Ευρώπης. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην άρση των περιορισμών υλοποίησης της Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς».
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μία μόλις εβδομάδα μετά την ανακοίνωση τερματισμού των τελών περιαγωγής, που θα τεθεί σε εφαρμογή από το επόμενο καλοκαίρι. Και οι δύο κινήσεις έρχονται σχεδόν δύο χρόνια αργότερα από την ανακοίνωση των σχεδίων της ΕΕ. για τον μετασχηματισμό του κατακερματισμένου καθεστώτος που ισχύει έως σήμερα, αναφορικά με τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, e-commerce και streaming οπτικοακουστικού υλικού.
Μέχρι αυτή τη στιγμή, πολλές υπηρεσίες streaming χρησιμοποιούν τεχνολογίες geo-fencing, κόβοντας την πρόσβαση όταν ο χρήστης ταξιδεύει σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ. Για να τεθεί σε ισχύ το νέο καθεστώς, πρέπει τυπικά να πάρει το «πράσινο φως» από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Ευρωβουλή.