Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
H Bayer Ελλάς υποστηρικτής του Biotech Meetup: “Mapping the innovation landscape”
Πιστή στη δέσμευσή της να υποστηρίζει κάθε καινοτόμο προσπάθεια και να αναδεικνύει σε κάθε ευκαιρία λύσεις που συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση μεταξύ άλλων και της ανθρώπινης υγείας, η Bayer υποστηρίζει το Biotech Meetup
Πιστή στη δέσμευσή της να υποστηρίζει κάθε καινοτόμο προσπάθεια και να αναδεικνύει σε κάθε ευκαιρία λύσεις που συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση μεταξύ άλλων και της ανθρώπινης υγείας, η Bayer υποστηρίζει το Biotech Meetup: Mapping the innovation landscape που θα διεξαχθεί την επόμενη Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 στις 18:30 στο Found.ation.
Μέσα από το meetup που διεξάγεται με την υποστήριξη του Health 2.0, η Bayer Ελλάς και το Found.ation θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τρεις καινοτόμες περιπτώσεις και να προσφέρουν μία αφορμή δικτύωσης για όσους τους ενδιαφέρει η καινοτομία στις βιοτεχνολογίες. Πιο συγκεκριμένα:
- η Βlendo μια καινοτόμος πλατφόρμα ενοποίησης δεδομένων τα οποία είναι διασκορπισμένα σε διαφορετικές cloud υπηρεσίες, μέσω της οποίας οι εταιρείες μπορούν για πρώτη φορά να εξάγουν πολύτιμα συμπεράσματα και να μετασχηματίσουν τον τρόπο με τον οποίο αποφασίζουν. Έτσι αντί να βασίζονται στο «ένστικτο» και την εμπειρία, μπορούν πλέον να βασίζονται σε αντικειμενικά στοιχεία. Μία πρακτική γνωστή ως “data-driven” decision making που μετασχηματίζει πολλούς κλάδους της βιοτεχνολογίας, τόσο σε εμπορικό, όσο και σε παραγωγικό επίπεδο.
- η Feel, η πρώτη wearable συσκευή η οποία αναγνωρίζει και καταγράφει τα συναισθήματα του χρήστη καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προσφέρει συμβουλές ψυχικής υγείας μέσω εφαρμογής στο Smartphone, με σκοπό να τον βοηθήσει να αναπτύξει θετικές συναισθηματικές συνήθειες και να βελτιώσει την ψυχική ευεξία του.
- το Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής του Δημόκριτου το οποίο θα αναδείξει την Αλληλούχιση Νέας Γενιάς (NGS) η οποία θα φέρει επανάσταση στις βιολογικές επιστήμες. Με εξαιρετικά υψηλή παραγωγικότητα, επεκτασιμότητα και ταχύτητα, το NGS επιτρέπει στους ερευνητές να εκτελούν μια ευρεία ποικιλία εφαρμογών και να μελετούν τα βιολογικά συστήματα σε επίπεδο που μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτό.
Η Διευθύντρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Βayer Ελλάς κα Σόνια Μουσαβερέ, δήλωσε σχετικά: «Η καινοτομία βρίσκεται στο DNA του Ομίλου της Bayer γι’ αυτό και η Bayer Ελλάς στηρίζει κάθε ενέργεια προς αυτή τη κατεύθυνση. Στο πλαίσιο του Biotech Meetup: Mapping the innovation landscape οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο για τις ενέργειες της Bayer στον ευρύτερο κλάδο της Ανοικτής Καινοτομίας, και να ενημερωθούν για τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις από το ευρύτερο οικοσύστημα σύγχρονων ψηφιακών λύσεων που έχουν ωριμάσει αρκετά και έχουν καταφέρει να διακριθούν δημιουργώντας την επόμενη καινοτομία στον κλάδο τους.»
Υπενθυμίζεται πως στο κομμάτι της Ανοικτής Καινοτομίας και μέσα από το πρόγραμμα G4A (πρώην Grants4Apps), εκτός από τον εντοπισμό νέων τεχνολογιών, επιχειρηματικών μοντέλων και τάσεων της αγοράς, η πρωτοβουλία εστιάζεται στη συνεργασία με νεοσύστατες επιχειρήσεις. Από τη δημιουργία της πρωτοβουλίας το 2013, η Bayer έχει υποστηρίξει πάνω από 149 εταιρείες ψηφιακών λύσεων υγείας. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα 29 άμεσες συνεργασίες με εταιρείες όπως τις Agamon, KinAptic, Turbine, και xbird. Η Bayer εφαρμόζει το G4A σε 12 χώρες, αναπτύσσοντας και προωθώντας συνεργατικά προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο.
Παρομοίως η πρωτοβουλία Grants4Tech™ επιβραβεύει τις καινοτόμες τεχνολογίες για τη στήριξη της παραγωγής στη βιομηχανία των βιοεπιστημών. Επιπλέον, η Bayer δημιούργησε την πρωτοβουλία crowdsourcing, Grants4Indications™ – με την οποία προωθεί την εξερεύνηση νέων θεραπευτικών ενδείξεων – αλλά και έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο εργαστηρίων σε Σαν Φρανσίσκο και Βερολίνο, το CoLaboratorΤΜ, έναν χώρο που δίνει τη δυνατότητα σε ερευνητές σε νέες εταιρείες βιοεπιστημών να αποκτήσουν τα δικά τους ερευνητικά εργαστήρια.
Στο πλαίσιο αυτό, στον όμιλο Bayer λειτουργεί το Ίδρυμα Επιστήμης και Εκπαίδευσης της Bayer (Bayer Science and Education Foundation) – το οποίο αξιολογεί και αναδεικνύει με επιστημονικά βραβεία ερευνητικά επιτεύγματα – το οποίο καθιέρωσε πρόγραμμα υποτροφιών το οποίο απευθύνεται σε προ-πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στους κλάδους των Βιοεπιστημών και ειδικευόμενους της Ιατρικής. Ο επόμενος κύκλος υποβολής υποψηφιοτήτων ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 2019 και θα διαρκέσει έως τις 14 Ιουλίου 2019.