Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
27 Ιουλίου 2023 09:09

Συνέντευξη με τον Paolo Pizzocaro, Διευθυντή της SICUREZZA

Η ψηφιοποίηση στο επίκεντρο της φετινής έκθεσης

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
paolo pizzocaro siccurezza 94f3a5e7

Η SICUREZZA 2023 που έχει προγραμματιστεί για τις 15-17 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Fiera Milano, ένα από τα κορυφαία κέντρα στον κόσμο, χάρη στην ποιότητα των χώρων, την τεχνολογία και το μέγεθός του, επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά τον κεντρικό της ρόλο στην ευρωπαϊκή αγορά ασφάλειας και πυρανίχνευσης. Περισσότερες από 250 εταιρείες από όλο τον κόσμο θα δώσουν το «παρών» στη δημοφιλή έκθεση του Μιλάνου, ενώ πάνω από το 80% του εκθεσιακού χώρου είναι ήδη κατειλημμένο!

Η έκθεση αναμένεται να αποτελέσει για μία ακόμη φορά «σημείο αναφοράς» για τους επαγγελματίες εγκαταστάτες και τους integrators, καθώς η ψηφιοποίηση, τα έξυπνα συστήματα παρακολούθησης και συναγερμού, ο έλεγχος πρόσβασης, η φυσική ασφάλεια και η κυβερνοασφάλεια θα είναι το επίκεντρο ολόκληρης της εκδήλωσης. Για αυτά και για ακόμα περισσότερα μάς ενημέρωσε ο Διευθυντής της διοργάνωσης, κος Paolo Pizzocaro, ο οποίος παραχώρησε στο περιοδικό μας μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

SICUREZZA

-Παρά τις προκλήσεις του κλάδου, η έκθεση σημειώνει αξιοσημείωτη επιτυχία. Πώς καταφέρατε να επιλύσετε τα προβλήματα του τομέα της ασφάλειας;

Η SICUREZZA δεν είναι απλώς μια εμπορική έκθεση, αλλά ένας «ζωντανός οργανισμός», ικανός να αποτυπώσει την εξέλιξη της αγοράς και των πελατών της. Η έκθεση προσελκύει το ενδιαφέρον, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, γιατί βασίζεται σε έναν μοναδικό και αποτελεσματικό συνδυασμό δικτύωσης και επαγγελματικής εξέλιξης. Από τις πρώτες της στιγμές, τη δεκαετία του 1980, η SICUREZZA ήταν ένας πρωτοποριακός χώρος, αφοσιωμένος στην παρακολούθηση των καινοτομιών και των νέων τάσεων του κλάδου: Από τα συρματοπλέγματα, στις πιο σύγχρονες ψηφιακές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Μερικά από τα δυνατά σημεία της SICUREZZA 2023 είναι η δέσμευσή της έκθεσης να επικεντρωθεί στις πιο καινοτόμες λύσεις και αυτό γίνεται πραγματικότητα χάρη στο υψηλό επίπεδο εκπροσώπησης όλων των τομέων της ασφάλειας και πυρόσβεσης, αλλά και στην επιθυμία μας να προσφέρουμε ένα διεθνές σημείο συνάντησης για προσφορά και ζήτηση, που λαμβάνει υπόψη του την αγορά και εξετάζει όλες τις μελλοντικές εξελίξεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε το δίκτυο συνεργατών του κλάδου, που υποστηρίζουν την εκδήλωση. Η πρακτική αυτή προσφέρει σε εμάς σημαντική προστιθέμενη αξία και μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα έργο προσαρμοσμένο στην αγορά της ασφάλειας.

Όσον αφορά στους αγοραστές, ήδη συνεργαζόμαστε με διεθνείς επαγγελματίες, κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη, τη λεκάνη της Μεσογείου, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, με στόχο τη δημιουργία ενός δυναμικού και κοσμοπολίτικου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με πρόσβαση σε νέες αγορές και νέες επιχειρηματικές σχέσεις.

Η εκδήλωση θα προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες ενίσχυσης δεξιοτήτων μέσω συνεδρίων και συναντήσεων σε διάφορα επίπεδα – από πρακτικά εργαστήρια (workshops) έως ομιλίες. Μεταξύ αυτών, θα ήθελα να επισημάνω το Cyber Security Arena, το πρόγραμμα του συνεδρίου που είναι αφιερωμένο στην ασφάλεια δεδομένων, το οποίο είναι απαραίτητο λόγω της ψηφιακής εξέλιξης του κλάδου.

2 7

-Τι νέο θα δουν και θα βιώσουν οι επισκέπτες στην επερχόμενη έκθεση; Θα μπορούσατε να μας δώσετε κάποιες πληροφορίες που θα κάνουν την εκδήλωση πιο συναρπαστική για τους συμμετέχοντες;

Αυτό που κάνει τη SICUREZZA μοναδική εκδήλωση είναι το ευρύ φάσμα των τομέων που εκπροσωπούνται σε αυτήν. Η έκθεση καλύπτει διάφορους θεματικούς τομείς, από την παθητική ασφάλεια έως τα πιο καινοτόμα συστήματα ψηφιακών συστημάτων ελέγχου πρόσβασης και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Για την έκθεση του 2023, εκτός από τις γνωστές εταιρείες που επιστρέφουν στο event, θα υπάρξει και σημαντική παρουσία νέων εκθετών. Το 30% των συμμετοχών είναι νέοι πωλητές, δηλαδή εταιρείες με νέα προϊόντα και υπηρεσίες που θέλουν να προσφέρουν και να αναδείξουν στην αγορά. Αυτό θα διευρύνει περαιτέρω την γκάμα και τις ευκαιρίες για γνώση και δικτύωση, επιβεβαιώνοντας πως η SICUREZZA είναι μια έκθεση ενημερωμένη, δυναμική και με νέες πρωτοποριακές ιδέες.

3 4

-Ποιες είναι μερικές από τις αναδυόμενες τάσεις ασφαλείας που θα παρουσιαστούν στην επερχόμενη έκθεση; Πώς διασφαλίζετε ότι η SICUREZZA παραμένει ενημερωμένη και στην πρώτη γραμμή των τάσεων του κλάδου;

Ένα από τα βασικά θέματα αυτής της έκθεσης θα είναι η ψηφιοποίηση, μια δια-τομεακή τάση. Η ψηφιακή τεχνολογία έχει φέρει επανάσταση στον τομέα της ασφάλειας όλα αυτά τα χρόνια – από τη βιντεοεπιτήρηση έως τα συστήματα συναγερμού – και σήμερα, επηρεάζει κάθε κλάδο προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της πυροπροστασίας.

Η ανάπτυξη των ψηφιακών τεχνολογιών έχει οδηγήσει στη ζήτηση για εξατομικευμένες και ολοκληρωμένες λύσεις. Τα συστήματα ασφαλείας διασυνδέονται όλο και περισσότερο, επιτρέποντας την κεντρική και απομακρυσμένη διαχείριση.

Επιπλέον, οι ψηφιακές λύσεις είναι πολύτιμες πηγές δεδομένων, οι οποίες μπορούν να αναλυθούν σε διαφορετικά επίπεδα για να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες που μπορούν να βελτιώσουν τη διαχείριση διαδικασιών, κτιρίων και πόλεων. Η διαχείριση και προστασία δεδομένων, μαζί με τον έλεγχο των υποδομών, έχουν γίνει βασικά στοιχεία για τη διατήρηση ενός ασφαλούς και λειτουργικού αστικού περιβάλλοντος. Για τον λόγο αυτό, η ασφάλεια γίνεται ολοένα και πιο σημαντική ως παράγοντας που επιτρέπει ακόμα και την ανάπτυξη έξυπνων πόλεων.

Αναπόφευκτα, αυτή η αλλαγή επηρέασε και τους εγκαταστάτες, που από απλοί τεχνικοί, εξελίχθηκαν σε Integrators και IT Specialists. Το σημερινό πλαίσιο απαιτεί συνεχή ενημέρωση και, για τον λόγο αυτό, η SICUREZZA μπορούμε να πούμε πως είναι επίσης ένα εκπαιδευτικό γεγονός με συνέδρια και εργαστήρια, που προσφέρει πληροφορίες για τις νέες δεξιότητες, που κρίνονται αναγκαίες για τον κλάδο.

4 2

-Παράλληλα με την έκθεση SICUREZZA 2023, θα φιλοξενηθούν και άλλες εκθέσεις στον ίδιο χώρο. Πώς φαντάζεστε αυτές τις πρόσθετες εκθέσεις να συμπληρώνουν η μία την άλλη και ποια οφέλη αναμένετε να φέρουν στους συμμετέχοντες και τους εκθέτες;

Η συνεχής εξέλιξη της έκθεσης παράλληλα με την ανάπτυξη της αγοράς μαρτυρείται από την MIBA – Milan International Building Alliance, μια στρατηγική συνεργατική συμμαχία που θα συγκεντρώσει στον ίδιο χώρο τη SICUREZZA και τις υπόλοιπες τρεις εκδηλώσεις: την GEE – Global Elevator Exhibition, που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη σε ανελκυστήρες, κυλιόμενες σκάλες κ.ά., την ME-MADE, την κορυφαία διεθνή έκθεση της Ιταλίας για καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις κατασκευής κτιρίων και τη SMART BUILDING EXPO, την κορυφαία εμπορική έκθεση της Ιταλίας για οικιακούς και κτιριακούς αυτοματισμούς. Η MIBA θα εγγυηθεί στους επισκέπτες και τους εκθέτες μια ακόμη πιο πλούσια και διαφοροποιημένη εμπειρία.

Η παρουσία άλλων σύγχρονων εκθέσεων στη SICUREZZA 2023 προσφέρει ενδιαφέρουσες ευκαιρίες και οφέλη τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους εκθέτες. Η MIBA θέλει να δημιουργήσει μια πρακτική σύνδεση μεταξύ συναφών αγορών, που καλούνται να συνεργαστούν για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την ανάπλαση κτιρίων, την ενεργειακή απόδοση και τη βιωσιμότητα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
 • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
 • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
 • Lenkeng AV transmitters

  Lenkeng AV transmitters

  H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...