Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
21 Δεκεμβρίου 2023 10:47

Sicurezza 2023

Πλούσιο ρεπορτάζ από τη διεθνή έκθεση του Μιλάνου

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος | Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Βασιλική Χονδροδήμου
ANOIGMA SICUREZZA 835734d2

Η Sicurezza 2023 άνοιξε τις πύλες της από τις 15 μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Rho Fiera Milano, φιλοξενώντας περισσότερες από 347 εταιρείες από όλο τον κόσμο και χιλιάδες επισκέπτες. Το Security Report ταξίδεψε για ακόμα μία φορά στο Μιλάνο και σας μεταφέρει τις νέες τάσεις του κλάδου της ασφάλειας, αλλά και τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις γύρω από το CCTV, τον συναγερμό, τον έλεγχο πρόσβασης και την πυρασφάλεια.

Επίκεντρο της δημοφιλούς έκθεσης αποτέλεσε η ψηφιοποίηση, τα έξυπνα συστήματα παρακολούθησης και συναγερμού, ο έλεγχος πρόσβασης, η φυσική ασφάλεια, η κυβερνοασφάλεια και φυσικά, η πυρανίχνευση. Όσοι κατάφεραν να δώσουν το «παρών» στην έκθεση, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν από κοντά με κορυφαία στελέχη του χώρου της φυσικής ασφάλειας, να παρακολουθήσουν άκρως ενδιαφέροντα σεμινάρια από τον χώρο της πυρανίχνευσης, του CCTV και της κυβερνοασφάλειας και να ενημερωθούν σε πραγματικό χρόνο για τις τρέχουσες νομοθεσίες που διέπουν τον κλάδο.

Τρεις λέξεις κλειδί κυριάρχησαν στην φετινή έκθεση: η ψηφιοποίηση, η ενοποίηση και ο επαγγελματισμός· όλα, θέματα γύρω από τα οποία περιστρέφονταν οι νέες λύσεις που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Η Sicurezza 2023 έλαβε χώρα ταυτόχρονα με τις εκθέσεις GEE – Global Elevator Exhibition, που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη σε ανελκυστήρες, κυλιόμενες σκάλες κ.ά., την ME-MADE, την κορυφαία διεθνή έκθεση της Ιταλίας για καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις κατασκευής κτιρίων και τη SMART BUILDING EXPO, την κορυφαία εμπορική έκθεση της Ιταλίας για οικιακούς και κτιριακούς αυτοματισμούς· όλα αυτά τα τεχνολογικά events εγγυώνται στους επισκέπτες και τους εκθέτες μια ακόμα πιο πλούσια και διαφοροποιημένη εμπειρία.

Τα highlights της έκθεσης!

Η ψηφιοποίηση οδηγεί τον τομέα της ασφάλειας προς βαθύ μετασχηματισμό. Απλώς σκεφτείτε τις έξυπνες κάμερες, τις ολοκληρωμένες λύσεις οικιακού αυτοματισμού και τα συστήματα συναγερμού και πυρκαγιάς. Όλα είναι πλήρως διαχειρίσιμα από μία εφαρμογή για smartphone κινητά, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε και τη συμβολή του IoT και της τεχνητής νοημοσύνης στην εξέλιξη των εν λόγω συστημάτων.

Αυτές οι καινοτομίες αλλάζουν επίσης τον ρόλο των διαχειριστών ασφαλείας, των εγκαταστατών και των integrators που καλούνται τώρα να αναπτύξουν ένα ευρύτερο πλαίσιο τεχνικών δεξιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της προηγμένης εκπαίδευσης στον τομέα της πληροφορικής, αλλά και γνώσεις σε άλλα θέματα, όπως οι νόμοι και οι κανονισμοί που διέπουν τον κλάδο της ασφάλειας. Η Sicurezza 2023 κατάφερε με μεγάλη επιτυχία να συγκεντρώσει όλες αυτές τις κρίσιμες πτυχές, σκιαγραφώντας τις πιο σύγχρονες τάσεις από τον χώρο της φυσικής ασφάλειας και όχι μόνο. Επίσης, άξια αναφοράς είναι και η επιστροφή μεγάλων εταιρειών, όπως και η συμμετοχή νέων «παιχτών» από τον κλάδο του Security.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο, που αξίζει να σταθούμε αναφορικά με τη φετινή έκθεση του Μιλάνου, αποτελεί το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα που χάρη στη συνεργασία με εκδοτικές εταιρείες και διεθνείς φορείς, κατέστησε δυνατό τον απολογισμό των νέων κανονισμών της αγοράς, των πιστοποιήσεων και των νέων επαγγελματικών δεξιοτήτων. Ομαδοποιημένο σε τρεις θεματικές ενότητες – καινοτομία, βιωσιμότητα και κανονισμοί – το πρόγραμμα συνεδρίων έδωσε μοναδικές ευκαιρίες κατάρτισης για τους επαγγελματίες του χώρου.

Επίσης, στη Sicurezza 2023 επέστεψε και το Cyber Security Arena, το πρόγραμμα του συνεδρίου που είναι αφιερωμένο στην ασφάλεια δεδομένων και που είναι απαραίτητο λόγω της ψηφιακής εξέλιξης του κλάδου. Σε μια αγορά εξατομικευμένων, ολοκληρωμένων και διασυνδεδεμένων λύσεων, το Cybersecurity Arena χάρισε μια ευρεία επισκόπηση των προκλήσεων που συναντάμε στον κλάδο της ψηφιακής ασφάλειας και της προστασίας δεδομένων μέσω διαφόρων συναντήσεων και πρακτικών συνεδριών. Το Cybersecurity Arena φιλοξένησε ομιλίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, εις βάθος συζητήσεις με ειδικούς του κλάδου για τρέχοντα και μελλοντικά σενάρια και εφαρμογές και συμβουλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Ακόμα, αξίζει να αναφέρουμε και την ελληνική συμμετοχή στη Sicurezza 2023 της εταιρείας Olympia Electronics, που συμμετείχε στην έκθεση με πρωτοποριακές λύσεις για την πυρανίχνευση, αλλά και ότι η δημοσιογραφική μας ομάδα συνομίλησε για τις νέες τάσεις του τομέα της ασφάλειας με δεκάδες Έλληνες επισκέπτες.

Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί, παρουσιάζονται πρώτα οι ξένες εταιρείες Ajax Systems, Dahua, Hikvision, INIM Electronics, NSC, Olympia Electronics και TVT, ακολουθεί παρουσίαση των Ελλήνων αντιπροσώπων των σημαντικότερων εταιρειών που είδαμε στην έκθεση, ενώ το ρεπορτάζ μας κλείνει με πλούσιο φωτορεπορτάζ από τα περίπτερα της Sicurezza 2023, αλλά και της Smart Building Expo που διενεργήθηκαν παράλληλα.

Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο YouTube και παρακολουθήστε όλες τις συνεντεύξεις που παραχώρησαν στο περιοδικό μας κορυφαία στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ajax Systems

Στο περίπτερο της Ajax Systems στην έκθεση Sicurezza 2023, η δημοσιογραφική μας ομάδα μίλησε με τα στελέχη της εταιρείας για τα νέα προϊόντα που θα βρούμε διαθέσιμα με το νέο έτος. Στο εκθεσιακό περίπτερο, είδαμε όλα τα νέα προϊόντα που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία στο Ajax Special Event, όπως τη νέα σειρά Superior, τα νέα προϊόντα βιντεοεπιτήρησης, το Ajax Ready Safer Pod και τα συστήματα παραγωγής καπνού της εταιρείας UR Fog, με την οποία η Ajax Systems έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία.

Νέα CCTV προϊόντα από την Ajax Systems: Τα νέα προϊόντα βίντεο της Ajax Systems περιλαμβάνουν ένα δικτυακό καταγραφικό και τρεις νέες κάμερες. Το νέο δικτυακό καταγραφικό, Ajax NVR, αποτελεί το πρώτο βήμα της εταιρείας στον κόσμο του CCTV και διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μία με 8 κανάλια και μία με 16, και κάθε κανάλι μπορεί να είναι 4Κ με συνολική χωρητικότητα 100Mbps. Η εν λόγω συσκευή υποστηρίζει ONVIF και RTSP κάμερες, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία στις επιλογές σας.

Για επιπλέον κάμερες, μπορείτε να προσθέσετε έως και 14 NVRs σε μία μόνο εγκατάσταση γεγονός που σας επιτρέπει να βλέπετε από την εφαρμογή έως και 220 κάμερες σε ένα video wall. Σε ό,τι αφορά τις νέες κάμερες, αυτές έρχονται σε 3 εκδόσεις, μία Bullet, μία Turret και μία MiniDome, όλες σε δύο διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις (λευκό / μαύρο). Με συμπαγές μεταλλικό περίβλημα, οι κάμερες πληρούν το επίπεδο προστασίας IP65 και μπορούν να λειτουργήσουν απροβλημάτιστα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Όλα τα εξαρτήματα είναι τέλεια προσαρμοσμένα και διαθέτουν ειδικά κατασκευασμένα βύσματα για την προστασία των ηλεκτρονικών σε συνθήκες ψύχους και υψηλής υγρασίας. Η εγκατάσταση και οι ρυθμίσεις γίνονται πολύ εύκολα: Σαρώστε απλά τον QR κωδικό και τοποθετήστε την κάρτα μνήμης. Καθένα από τα διαθέσιμα μοντέλα είναι γεμάτο με μία από τις τέσσερις πιθανές παραμετροποιήσεις: φακός με γωνία θέασης 85 ή 105 μοιρών και ανάλυση αισθητήρα 3Κ ή 4Κ. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν τεχνολογία True WDR, η οποία εξισορροπεί τον φωτισμό σε δύσκολες συνθήκες, αποκαλύπτοντας βασικές λεπτομέρειες.

Νέα σειρά Superior: Η νέα σειρά, που θα είναι άμεσα διαθέσιμη από την Ajax Systems, περιλαμβάνει ανιχνευτές κίνησης, ανοίγματος και θραύσης κρυστάλλων, πλήκτρα πανικού, πληκτρολόγια και σειρήνες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Πρόκειται για ένα πλήρες set, που συμβάλει στην καλύτερη προστασία των εγκαταστάσεων και περιλαμβάνει το DoorProtect S Jeweller, το DoorProtect S Plus Jeweller, το GlassProtect S Jeweller, το MotionProtect S Jeweller, το CombiProtect S Jeweller, το MotionCam S (PhOD) Jeweller, το Button S Jeweller, το KeyPad S Plus Jeweller και τις σειρήνες StreetSiren S DoubleDeck Jeweller και HomeSiren S Jeweller.

AJAX 4 new

Ajax Ready Safer Pod: Η Ajax Systems παρουσίασε στη Sicurezza 2023 το Safer Pod S1, ένα αυτόνομο κινητό και ακριβές σύστημα ανίχνευσης εισβολής που βασίζεται σε αισθητήρες PIR εξωτερικού χώρου της εταιρείας. Η εν λόγω συσκευή παρέχει κορυφαία πρότυπα στον κλάδο σε ποιότητα εικόνας, ασύρματη τεχνολογία, βοηθητικά πρόσθετα, προστασία από παραβιάσεις, γρήγορη τοποθέτηση, ανθεκτικότητα, αυτάρκεια και αποτροπή εγκληματικότητας. Εξοπλισμένο με MotionCam outdoor, το Safer Pod καταγράφει καθαρές εικόνες υψηλής ευκρίνειας, παρέχοντας ταυτόχρονα έξυπνη οπτική επαλήθευση αιχμής. Καινοτόμοι αισθητήρες antimasking ανιχνεύουν αμέσως προσπάθειες κάλυψης του ανιχνευτή και σημαίνουν αμέσως συναγερμό.

Dahua

30 χρόνια Dahua Technology! Η εταιρεία συμμετείχε για μία ακόμα χρονιά με τεράστια επιτυχία στη Sicurezza 2023, τη διεθνή έκθεση του Μιλάνου, γιορτάζοντας 30 χρόνια καινοτόμων λύσεων στον κλάδο της ασφάλειας. Η Dahua πήρε μέρος στην έκθεση με δύο εκθεσιακά περίπτερα, το πρώτο φιλοξενούσε συσκευές φυσικής ασφάλειας, ενώ το δεύτερο ήταν αφιερωμένο αποκλειστικά σε μεγάλα projects.

Στην Sicurezza 2023, η Dahua ανέδειξε νέες, αλλά και υπάρχουσες δημοφιλείς λύσεις, όπως τις σειρές καμερών WizMind, full color με high-end δυνατότητες, αλλά και νέα προϊόντα, όπως τον διαδραστικό πίνακα DeepHub και τις ολοκληρωμένες 4Κ λύσεις ψηφιακής σήμανσης. Η εταιρεία παρουσίασε, επίσης, λύσεις smart retail, θερμικές κάμερες και θυροτηλεοράσεις, ενώ φιλοξένησε στο περίπτερό της και λύσεις για την αποτελεσματική μετάδοση δεδομένων, δείχνοντας στους επισκέπτες μία σειρά από Access Points.

Διαδραστικοί πίνακες: Οι έξυπνοι διαδραστικοί πίνακες της Dahua, που είναι ιδανικοί ακόμα και για εταιρείες, παρέχουν στους συμμετέχοντες μια «καθηλωτική», διαδραστική και πλούσια σε περιεχόμενο εμπειρία. Έρχονται με καινοτόμες δυνατότητες που περιλαμβάνουν αυτόματο καδράρισμα, παρακολούθηση φωνής, έλεγχο χειρονομιών και αναγνώριση χειρογράφου, κορυφαία υπολογιστική ισχύ με SoC 8 πυρήνων, 8Gb DDR RAM και 64Gb αποθηκευτικό χώρο. Το DeepHub είναι επίσης κατάλληλο για χρήση σε επαγγελματικές εφαρμογές, όπως τηλεδιάσκεψη και μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί σε αίθουσες συσκέψεων, μικρομεσαία γραφεία και εκθεσιακούς χώρους.

Smart Building λύσεις: Οι Smart Building λύσεις της Dahua, που κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών στη Sicurezza 2023, περιλαμβάνουν προϊόντα για τον αποτελεσματικό έλεγχο των οικιών, των πολυώροφων γραφείων κ.λπ. Ένα από τα εν λόγω προϊόντα, το Dahua Airshield, περιλαμβάνει ένα Alarm Hub, έναν PIR ανιχνευτή, μία PIR κάμερα, έναν ανιχνευτή καπνού και πολλά σύγχρονα περιφερειακά! Είναι εύκολο στην εγκατάσταση, με εξαιρετικά σταθερή συνδεσιμότητα, αλλά και ένα φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον διαχείρισης, το νέο ασύρματο σύστημα συναγερμού της Dahua έρχεται με προηγμένες λειτουργίες, αξιόπιστη τεχνολογία επικοινωνίας μέσω ραδιοσυχνοτήτων και τώρα μία ολοκαίνουρια υπηρεσία Cloud, που έρχεται να διευκολύνει τους τελικούς χρήστες ακόμα περισσότερο!

Οι εφαρμογές του Dahua AirShield για κινητά και υπολογιστές που βασίζονται σε Cloud, επιτρέπουν στους τελικούς χρήστες, τους εγκαταστάτες και τις εταιρείες ασφαλείας να διαχειρίζονται εξ αποστάσεως το σύστημα συναγερμού τους και να λαμβάνουν όλα τα συμβάντα συναγερμού οποτεδήποτε και από οπουδήποτε. Στις Smart Building λύσεις της εταιρείας βρίσκουμε και άλλα ενδιαφέροντα προϊόντα, όπως την οικονομική σειρά θυροτηλεόρασης EACH, που προσφέρει ακόμη πιο εύκολη και γρήγορη παραμετροποίηση Plug & Play, μειώνοντας έτσι τον χρόνο εγκατάστασης και αυξάνοντας την αποδοτικότητα του εγκαταστάτη. Προσφέρει επίσης, 24/7 εποπτεία και παρακολούθηση του συστήματος μέσω δωρεάν εφαρμογής της Dahua, DMSS, ώστε να έχει τον έλεγχο ο πελάτης στα χέρια του ανά πάσα στιγμή.

TiOC: Από το προϊοντικό stand της Dahua, δεν θα μπορούσε να λείπει η δημοφιλής λύση Three-in-One Camera, γνωστή και ως TiOC. Με το SMD Plus και την τεχνητή νοημοσύνη, οι κάμερες της σειράς αναγνωρίζουν κινούμενα αντικείμενα και τα διαφοροποιούν από τους ανθρώπους και τα οχήματα, ώστε να αποφευχθούν αποτελεσματικά οι ψευδείς συναγερμοί, που προκαλούνται από ζώα, κλαδιά δέντρων, έντομα, σκιές, άνεμο, απότομες μεταβολές φωτισμού ή άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Επίσης, διαθέτουν τεχνολογία Smart Dual Illumination, που επιτρέπει στις κάμερες να αλλάζουν τον φωτισμό, ανάλογα με το περιβάλλον και τις ανάγκες του χρήστη. Οι κάμερες ενεργοποιούν τη σειρήνα και τον μπλε / κόκκινο φωτισμό, μόλις εντοπίσουν μία ύποπτη κίνηση.

Hikvision

Κάμερες πολλαπλών αισθητήρων, κάμερες με ηλιακό πάνελ, θερμικές κάμερες, εξοπλισμός για τη διαχείριση και τον έλεγχο στάθμευσης, νέες θυροτηλεοράσεις, time attendance συσκευές ελέγχου πρόσβασης και νέα καταγραφικά. Αυτά ήταν μόνο λίγα από τα εκθέματα που φιλοξένησε στο περίπτερό της στη Sicurezza 2023 η Hikvision! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία συμμετείχε στην έκθεση με κορυφαίες λύσεις για την ασφάλεια και όχι μόνο. Στο περίπτερο της Hikvision, οι επισκέπτες είδαν από κοντά μερικές από τις κορυφαίες σειρές προϊόντων της εταιρείας, όπως οι κάμερες της σειράς ColorVu, Acusense, TandemVu, αλλά και τις κάμερες με ηλιακό πάνελ που τοποθετούνται σε απομακρυσμένα σημεία, λύνοντας τα χέρια των εγκαταστατών. Μερικές από τις δημοφιλέστερες λύσεις που παρουσίασε τη φετινή χρονιά η Hikvision ήταν οι εξής:

Solar κάμερες: Τροφοδοτούμενες με ηλιακή ενέργεια, οι Solar κάμερες της Hikvision μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα αυτόνομο σύστημα βιντεοεπιτήρησης σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου δεν υπάρχουν γραμμές ρεύματος, ηλεκτρικές πρίζες, αλλά και γραμμές internet. Οι αυτόνομες 4G solar κάμερες της Hikvision έρχονται με ηλιακό πάνελ, ενσωματωμένη μπαταρία, 4G router και ανίχνευση κίνησης, αποτελώντας την ιδανική επιλογή για την προστασία και τον έλεγχο μίας περιμέτρου.

Η εταιρεία παρουσίασε στη Sicurezza 2023 μοντέλα υψηλής ανάλυσης που υποστηρίζουν όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως BLC, 3D DNR, WDR στα 120dB, ROI, HLC. Οι εν λόγω κάμερες διαθέτουν υποδοχή Micro SD / SDHC / SDXC για κάρτες μέγιστης χωρητικότητας 256GB, ενσωματωμένο μικρόφωνο / μεγάφωνο και πιστοποιούνται με βαθμό στεγανότητας IP67 για να αντέχουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Κάμερες ColorVu: Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές της εταιρείας αποτελούν οι συγκεκριμένες κάμερες που προσφέρουν εικόνα στο απόλυτο σκοτάδι, καθώς διαθέτουν έναν εξαιρετικά φωτοευαίσθητο αισθητήρα, ο οποίος μας χαρίζει έγχρωμη εικόνα σε πολύ χαμηλές συνθήκες φωτισμού. Η εταιρεία έχει προσθέσει τις εν λόγω κάμερες και σε πολλές άλλες σειρές προϊόντων, όπως στις πανοραμικές και τις PTZ κάμερες.

Συστήματα διαχείρισης στάθμευσης: Το σύστημα διαχείρισης στάθμευσης συνδυάζει τις μπάρες εισόδου / εξόδου parking με τις κάμερες αυτόματης αναγνώρισης αριθμητικών πινακίδων της Hikvision (ANPR) για να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη – διαχειριζόμενη είσοδο και έξοδο από τους χώρους στάθμευσης.

Η ταχεία αναγνώριση του οχήματος και το ενσωματωμένο λογισμικό ελέγχου ελαχιστοποιούν τις ουρές, αυξάνουν τη ροή των οχημάτων και την αποδοτικότητα του χώρου στάθμευσης, άρα και την παραγωγικότητα. Οι προηγμένες τεχνολογίες απεικόνισης της Hikvision, DarkFighter και True WDR, καθώς και τα IR LEDs, χρησιμοποιούνται στο σύστημα ANPR, εξασφαλίζοντας τη σαφή αναγνώριση και την άψογη καταγραφή κάθε οχήματος 24 ώρες το 24ωρο.

Panic Alarm Box: Η σειρά συναγερμών έκτακτης ανάγκης της Hikvision έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση σε δημόσιους χώρους, προφέροντας μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Το Panic Alarm Box της Hikvision είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Όταν πατηθεί το πλήκτρο, μία PTZ κάμερα μπορεί να στείλει ζωντανό βίντεο στους χειριστές του σταθμού παρακολούθησης, ενώ αν απαιτείται, ο χρήστης μπορεί να επικοινωνήσει και με το προσωπικό ασφαλείας μέσω ήχου.

Hikvision eDVR: Η νέα compact σειρά καταγραφικών που ανακοίνωσε πέρυσι η Hikvision, η σειρά eDVR, έρχεται με ενσωματωμένους σκληρούς δίσκους eSSD και είναι ιδανική για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κατοικίες. Τα νέα eDVRs είναι συμπαγή, ανθεκτικά, εύχρηστα και ενεργειακά αποδοτικά, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα αναλογικές και IP κάμερες.

Στο περίπτερο της Hikvision ήταν επίσης διαθέσιμες όλες οι σειρές IP θυροτηλεόρασης της εταιρείας, καθώς και μεγάλη γκάμα θερμικών καμερών και καμερών πολλαπλών αισθητήρων.

ΙNIM Electronics

Από τη Sicurezza 2023, δεν θα μπορούσε να λείπει η εταιρεία INIM Electronics, όπου για μία ακόμα φορά εντυπωσίασε με την παρουσία της στον εκθεσιακό χώρο Fiera Milano! Η INIM αναπτύσσει υπερσύγχρονα συστήματα ανίχνευσης εισβολής, πυρανίχνευσης, οικιακού αυτοματισμού και φωτισμού έκτακτης ανάγκης. Διαθέτει πρωτοποριακά συστήματα ασφαλείας που κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Ιταλία και που καλύπτουν μικρομεσαίας και μεγάλης κλίμακας έργα. Στον περίπτερο της εταιρείας, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον κο Ιωάννη Ρέλλο, Sales Manager της INIM Electronics για την Ελλάδα και τη ΝΑ Μεσόγειο.

«Η Sicurezza 2023 βρίσκεται για πρώτη φορά στην “after covid” εποχή και η προσέλευση του κόσμου είναι αρκετά μεγάλη φέτος. Μέχρι στιγμής από το περίπτερό μας έχουν περάσει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό», δηλώνει ο κος Ρέλλος.

Η θέση της INIM στην παγκόσμια αγορά αυξάνεται όλο και περισσότερο, αφού η INIM, όπως μας ενημέρωσε ο Sales Manager της εταιρείας, εμπλουτίζει τις σειρές των προϊόντων της συνεχώς με νέες λειτουργίες. Η INIM γίνεται ένας παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο της ασφάλειας και αυτήν τη χρονιά, εισέρχεται και στον χώρο του CCTV, με IP κάμερες τεχνητής νοημοσύνης: Η νέα σειρά προϊόντων CCTV ονομάζεται Vista. Επίσης, μάθαμε περισσότερα και για το νέο πάνελ της εταιρείας, το Prime-X, το οποίο αναπτύσσεται με license.

«Στον χώρο της πυρανίχνευσης έχουμε έναν νέο συμβατικό πίνακα πυρανίχνευσης που συμπληρώνει τη σειρά Previdia, ο οποίος είναι στο Cloud για να μπορεί τόσο ο τελικός χρήστης, όσο και ο επαγγελματίας εγκαταστάτης να τον χειρίζεται με ευκολία στο Cloud», προσθέτει ο κος Ρέλλος. Τέλος, μάθαμε και περισσότερα για το Hevoluto, το λογισμικό που μας επιτρέπει να συγκεντρώνουμε και να διαχειριζόμαστε τα συστήματα ασφαλείας ενός ή περισσότερων τοποθεσιών κάτω από μία ενιαία πλατφόρμα.

Sicurezza 2023

Συστήματα συναγερμού INIM Electronics

Οι πίνακες ελέγχου και οι συσκευές της INIM Electronics βασίζονται σε τεχνολογίες νέας γενιάς. Όλα τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να εκμεταλλεύονται πλήρως όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες, προσφέροντας υψηλή αξιοπιστία και απόδοση. Μερικά από τα πιο δημοφιλή προϊόντα της εταιρείας είναι οι πίνακες συναγερμού SmartLiving, οι οποίοι παρέχουν σύγχρονα χαρακτηριστικά που σπάνια θα συναντήσει κάποιος σε οικιακές και μικρομεσαίες εμπορικές εφαρμογές.

Η INIM προσφέρει 5 εκδόσεις και όλες συνοδεύονται από μεταλλικά περιβλήματα: SmartLiving505, SmartLiving515, SmartLiving1050 με μπαταρία 7Ah, SmartLiving1050L και SmartLiving10100L. Όλα τα μοντέλα της σειράς είναι πιστοποιημένα κατά EN50131-3 GRADE 3 και EN50131-6 GRADE 2. Μετά, έρχονται οι πίνακες της σειράς Prime, που δημιουργήθηκαν για να ενοποιήσουν την ανίχνευση εισβολής με τις λύσεις οικιακού αυτοματισμού, δημιουργώντας έτσι έναν νέο τρόπο ζωής. Ένα απλό άγγιγμα προσαρμόζει την ένταση του φωτισμού στο σαλόνι ή τον κήπο, κλείνει ή ανοίγει τα ρολά κ.λπ.

Όλα αυτά μέσω smartphone ή tablet. Ανάμεσα στα δεκάδες προϊόντα, θα συναντήσουμε και all-in-one πλήρως ασύρματους πίνακες, όπως ο Sol. Ο Sol είναι ο εντελώς ασύρματος επαγγελματικός πίνακας ελέγχου, κατασκευασμένος από την INIM. Ο εν λόγω πίνακας είναι ένα σύστημα συναγερμού υψηλής σχεδίασης, εύκολο στην εγκατάσταση, που μπορεί να καλύψει πλήρως όλες τις απαιτήσεις προστασίας μικρών οικιακών και εμπορικών χώρων. Ωστόσο, είναι ιδανικό ακόμα και για πιο περίπλοκες και απαιτητικές εφαρμογές. Σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε ασύρματες συσκευές (ανιχνευτές PIR, ανιχνευτές διπλής τεχνολογίας, μαγνητικές επαφές, ανιχνευτές καπνού, εξωτερικές συσκευές ήχου / flash, πληκτρολόγια), προσθέτοντας απλώς προαιρετικές μονάδες PSTN, GSM, LAN και Wi-Fi.

INIM Electronics, www.inim.biz.

NSC

Το περιοδικό Security Report βρέθηκε στο περίπτερο της NSC στη Sicurezza 2023 και συνομίλησε με τον General Manager της NSC Hellas, κο Άγγελο Καραθάνο, και τον κο Fabio Belleri, Technical Support, της NSC Italia.

Ο γερμανικός κατασκευαστικός οίκος NSC Sicherheitstechnik GmbH αναπτύσσει και κατασκευάζει συστήματα πυρανίχνευσης υψηλής ποιότητας σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ54 pt.2 – pt.4 – pt.13, με προϊόντα πιστοποιημένα από έναν από τους αυστηρότερους φορείς παγκοσμίως, τον γερμανικό VdS. Με επίσημη παρουσία σε 8 χώρες και εξαγωγή των προϊόντων της σε 35 χώρες παγκοσμίως, πλέον δίνει δυναμικό «παρών» και στην κυπριακή αγορά. Η NSC Hellas με παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο προσφέρει τις ολοκληρωμένες λύσεις συστημάτων πυρανίχνευσης (Solution F1 / Solution F2), καθώς και συστημάτων εκκένωσης (NSC MILO / BOX-500) της μητρικής εταιρείας.

Οι διευθυνσιοδοτούμενοι πίνακες πυρανίχνευσης Solution F1 / F2 της NSC υποστηρίζουν την τεχνολογία βρόχου, η οποία εξασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια για τον χρήστη. Οι πίνακες πυρανίχνευσης Solution F2 (1 έως 2 βρόχοι) και Solution F1 (2 έως 18 βρόχοι) υποστηρίζουν μέγιστο μήκος καλωδίωσης κάθε βρόχου έως 3.500m με ελάχιστη διατομή 0,8mm2 και δίκτυο πινάκων για την πυρανίχνευση, με μέγιστο αριθμό 128 πίνακες.

Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά των πινάκων πυρανίχνευσης Solution F1 / F2 είναι η ενημέρωση του χρήστη – τεχνικού, για το επίπεδο ρύπανσης του κάθε ανιχνευτή. Έτσι, εξασφαλίζεται η 100% ετοιμότητα του συστήματος και η έγκαιρη ανίχνευση – ειδοποίηση του κόσμου σε περίπτωση φωτιάς.

Οι πίνακες διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευσης της NSC, πέραν της τοπολογίας βρόχου, υποστηρίζουν οποιαδήποτε τοπολογία καλωδίωσης. Αξίζει δε να σημειωθεί πως οι πίνακες Solution F1 / F2 είναι πιστοποιημένοι και ως πίνακες κατάσβεσης σύμφωνα με το ΕΝ12094-1, αφού ενσωματώνοντας τις κάρτες κατάσβεσης της NSC, μπορούν να ελέγξουν από 1 έως 8 περιοχές κατάσβεσης. Οι πίνακες πυρανίχνευσης της NSC είναι multiprotocol και συνεργάζονται με τους 2 παγκοσμίως κορυφαίους κατασκευαστές περιφερειακών συσκευών Hochiki (Japan) και Apollo (UK).

Τις εντυπώσεις του για τη φετινή έκθεση, αλλά και για τα προϊόντα που αναδεικνύει φέτος η NSC, μοιράστηκε στο Security Report ο κος Καραθάνος: «Η έκθεση φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ τόσο σε ό,τι αφορά τους επισκέπτες όσο και τους εκθέτες που έλαβαν μέρος. Οι πίνακες που παρουσιάζουμε φέτος είναι οι Solution F1 και F2 που δουλεύουν με πρωτόκολλο Hochiki και Apollo, ενώ φέραμε και ένα νέο προϊόν, το touch πληκτρολόγιο που φέρνει μία νέα φιλοσοφία στον κλάδο της πυρανίχνευσης και προσφέρει μεγάλη ευελιξία και διευκόλυνση στους χρήστες.

Ακόμα, παρουσιάζουμε στο κοινό έναν webserver που τον χρησιμοποιούμε για τα συστήματά μας και που μέσω αυτού ο εγκαταστάτης έχει πρόσβαση σε όλα τα πάνελ για να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις και δείχνουμε και τα συστήματα αναγγελίας που διαθέτει η εταιρεία μας για την ασφαλή εκκένωση ενός χώρου», αναφέρει ο κος Καραθάνος.

Στο περίπτερο της εταιρείας στην Sicurezza 2023, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους πίνακες διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευσης NSC Solution F1 & F2, αλλά και πολλά ακόμα περιφερειακά!

NSC Hellas, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2311-821295 / Αθήνα, τηλ.: 210-2201458.

Olympia Electronics A.E.

Με σημαντική προβολή των ελληνικών προϊόντων τεχνολογίας αιχμής στην Ιταλία, η Olympia Electronics A.E. έδωσε δυναμικά και φέτος το «παρών» στη διεθνή έκθεση Sicurezza 2023, που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 17 Νοεμβρίου 2023 στο Μιλάνο.

Tην Olympia Electronics A.E. εκπροσώπησαν ο Διευθυντής Εξαγωγών, κος Παντελής Αντάρ και ο Assistant Export Manager, κος Νικόλαος Αντάρ – Μαυρίδης. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας παρουσίασαν στον μεγάλο αριθμό διεθνών επισκεπτών τα αντιπροσωπευτικά καινοτόμα προϊόντα της πλούσιας γκάμας της, τα οποία δίνουν λύσεις σε ένα τεράστιο δυναμικό πωλήσεων. Τα νέα καινοτόμα προϊόντα φωτισμού ασφαλείας και πυρανίχνευσης, προσέλκυσαν πολύ σημαντικό ενδιαφέρον και δημιούργησαν πιθανότητες για νέες συμφωνίες και συνεργασίες.

Στόχος της Olympia Electronics A.E. είναι να δώσει στην αγορά έξυπνες λύσεις, που να συνδυάζουν τις καλύτερες τεχνολογίες με τις εξελικτικές κινητήριες δυνάμεις προς την αγορά του αύριο.

Μερικά από τα προϊόντα που παρουσίασε στην Sicurezza 2023 η Olympia Electronics A.E. στους επισκέπτες της έκθεσης ήταν η σειρά διευθυνσιοδοτούμενων φωτιστικών ασφαλείας υψηλής απόδοσης GR-750X, που είναι σχεδιασμένα να παρακολουθούν και να ελέγχουν απαιτητικές και μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις με πολλά φωτιστικά ασφαλείας. Κάθε πίνακας μπορεί να ελέγξει έως και 1000 φωτιστικά, χωρισμένα σε τέσσερα κυκλώματα των 250 φωτιστικών το καθένα, με δυνατότητα προγραμματισμού σε 200 λογικές ζώνες για την εκτέλεση κοινών εργασιών ή ενεργοποίησης συμβάντων.

Φυσικά από το εκθεσιακό περίπτερο της εταιρείας δεν θα μπορούσε να λείπει η σειρά διευθυνσιοδοτούμενων πινάκων πυρανίχνευσης BSR100X, που αποτελείται από 3 μοντέλα, τους BSR-1001, BSR-1002 και BSR-1004 (1, 2 και 4 βρόχων, αντίστοιχα). Οι εν λόγω πίνακες συνοδεύονται από το λογισμικό υπολογιστή BSR-100X για Windows που παρέχει επιπλέον λειτουργίες για υπολογισμό των στοιχείων της εγκατάστασης, ρύθμιση των παραμέτρων του πίνακα και αποθήκευση του αρχείου καταγραφής συμβάντων.

Όλα τα μοντέλα της σειράς περιλαμβάνουν 4 εξόδους για οδήγηση συμβατικών σειρήνων, καθώς και ρελέ κατάστασης σφάλματος, συναγερμού και βοηθητικό ρελέ. Η εφεδρική λειτουργία παρέχεται μέσω 2 μπαταριών οξέος μολύβδου 12V, χωρητικότητας 7Ah, 9Ah, 12Ah ή 15Ah, που επιλέγεται ανάλογα με τις απαιτήσεις της εγκατάστασης. Κάθε βρόχος μπορεί να υποστηρίξει 150 διευθυνσιοδοτούμενες συσκευές (ανιχνευτές καπνού, θερμικούς, σειρήνες, μπουτόν κ.λπ.). Όλες οι δυνατότητες και οι λειτουργίες των διευθυνσιοδοτούμενων πινάκων πυρανίχνευσης BSR-100X έχουν σχεδιαστεί με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα EN54-2 και EN54-4.

Ακόμα, είδαμε πληθώρα φωτιστικών ασφαλείας σήμανσης της σειράς Eco Light. Τα φωτιστικά ασφαλείας της οικογένειας Eco Light έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα το στυλ, την αξιοπιστία και την ευκολία εγκατάστασης. Πρόκειται για φωτιστικά σε διαφορετικά housing με μεγάλο αριθμό LED χαμηλής ισχύος και μεγάλη διάρκεια ζωής, τα οποία εγγυώνται τον ομοιόμορφο φωτισμό της πινακίδας. Είναι ιδανικά για τοποθέτηση σε κτίρια γραφείων και κινηματογράφων, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, καφετέριες και περιβάλλοντα εστιατορίων.

Τα φωτιστικά ασφαλείας αυτής της οικογένειας είναι σχεδιασμένα για να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις θέασης και οι πινακίδες σήμανσης μπορούν να γίνουν μονής και διπλής όψης, με μεγάλη ευκολία στον τρόπο εναλλαγής των πικτογραφημάτων. Μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα στην οροφή, παράλληλα στον τοίχο, κρεμαστά με ντίζα και χωνευτά στην οροφή με τα ανάλογα εξαρτήματα.

Olympia Electronics, τηλ.: 23530-51200.

TVT

Με ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων βιντεοεπιτήρησης και ελέγχου πρόσβασης συμμετείχε η TVT στη Sicurezza 2023. Η TVT είναι ένας κατασκευαστής προϊόντων βιντεοεπιτήρησης με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο και διαθέτει δικό της ανεξάρτητο κέντρο παραγωγής και Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης. Η εταιρεία εξάγει σε περισσότερες από 120 χώρες και περιοχές ανά τον κόσμο και εστιάζει στην ΑΙ τεχνολογία με καινοτόμες κάμερες και λογισμικά, που προσφέρουν ασφάλεια και επιχειρηματική ευφυΐα στους τελικούς πελάτες της.

Στην έκθεση Sicurezza 2023, η TVT παρουσίασε στο κοινό μεγάλη γκάμα αναλογικών και IP καμερών στα 4, 6, 8 και 12 MP, θερμικές κάμερες, καταγραφικά, λογισμικά διαχείρισης και τερματικά ελέγχου πρόσβασης και θυροτηλεοράσεις, όπως τα μοντέλα ΤD-Ε3110, TD-E2137 και Ε2223. Η θυροτηλεόραση ΤD-E3110 έρχεται με κάμερα ανάλυσης 2MP με ευρεία γωνία 170 μοιρών και ενσωματώνει τεχνολογία νυχτερινής όρασης και WDR, προσφέροντας εικόνα υψηλής ευκρίνειας, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Διαθέτει ενσωματωμένο καρταναγνώστη πρωτοκόλλου ISO14443A/B, με συχνότητα 13,56MHz και δυνατότητα αναγνώρισης καρτών RFID Mifare, Desfire, FM1208, GIcard. Διαθέτει μικρόφωνο και ηχείο για αμφίδρομη επικοινωνία, είσοδο ή έξοδο Wiegand, είσοδο συναγερμού και μαγνητικής επαφής, μπουτόν εξόδου, έξοδο Relay και RS-485. Έχει τη δυνατότητα εγγραφής σε κάρτα SD έως 256GB και ενσωματώνει πλήθος λειτουργίες Intelligent Analytics, όπως αναγνώριση και αποθήκευση προσώπου, ανίχνευση αλλαγής σκηνής, ανίχνευση αλλοίωσης της εστίασης ή της εικόνας.

Ένα ακόμα προϊόν στη Sicurezza 2023, το Video Intercom Door Station TD-E2223-EM / IC / PE / WF, που διαθέτει μια εντυπωσιακή σειρά χαρακτηριστικών, όπως οθόνη IPS 3,5 ιντσών υψηλής ανάλυσης, για να προσφέρει στους χρήστες κρυστάλλινες εικόνες. Το door station υποστηρίζει προηγμένη κωδικοποίηση H.265 για μείωση του bandwidth και του αποθηκευτικού χώρου και έρχεται με ανάλυση 2MP, εξασφαλίζοντας ευκρινείς και λεπτομερείς εικόνες βίντεο. Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν την εν λόγω συσκευή να ξεχωρίζει είναι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου με απόσταση ανίχνευσης που κυμαίνεται από 0,3m έως 2m.

Αυτή η δυνατότητα προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, προσφέροντας αξιόπιστο έλεγχο πρόσβασης σε γραφεία, σπίτια κ.λπ. Επιπλέον, η συσκευή υποστηρίζει πολλαπλές μεθόδους πρόσβασης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε αναγνώστη καρτών μέσω διεπαφής RS485 και 2.4G Wi-Fi, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη ενσωμάτωσή της σε διάφορα συστήματα ασφαλείας. Με την πιστοποίηση IP67, η συσκευή λειτουργεί απροβλημάτιστα, ακόμα και σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

TVT 5

Από το περίπτερο ξεχώρισαν οι κάμερες υψηλής ανάλυσης της TVT που αγγίζουν μέχρι και τα 12MP ανάλυση, αλλά και μία νέα θερμική turret κάμερα, η TD-5525E1-VT. Η τελευταία θέτει ένα νέο πρότυπο στην τεχνολογία θερμικής απεικόνισης, προσφέροντας εξαιρετική ανάλυση και προηγμένες δυνατότητες για ολοκληρωμένη επιτήρηση σε δύσκολες συνθήκες. Με ανάλυση 256×192 και NETD ≤50mK, αυτή η κάμερα παρέχει λεπτομερείς θερμικές εικόνες, επιτρέποντας την ακριβή ανίχνευση και παρακολούθηση της θερμοκρασίας, ακόμα και σε δύσκολα περιβάλλοντα.

Λειτουργώντας σε εύρος θερμοκρασίας από -20°C έως +150°C, και εξοπλισμένη με έξυπνα αναλυτικά στοιχεία, η κάμερα υπερβαίνει κατά πολύ τη συμβατική θερμική απεικόνιση. Υποστηρίζει ανίχνευση εισβολής και ανίχνευση διέλευσης γραμμής με ταξινόμηση ανθρώπων και μηχανοκίνητων οχημάτων, παρέχοντας αξιόπιστες ειδοποιήσεις στο προσωπικό ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο. Οι προηγμένες δυνατότητες απεικόνισης, όπως το 3D DNR, το true WDR (120dB), το HLC, το BLC, το Smart IR και το ROI επιτρέπουν στην κάμερα να προσφέρει εικόνες υψηλής ευκρίνειας χωρίς παραμόρφωση.

G.I. Security

Στη διεθνή έκθεση του Μιλάνου, Sicurezza 2023, συναντήσαμε τον κο Σπύρο Χούντα, CEO της G.I. Security, την κα Ειρήνη Χούντα, Αντιπρόεδρο της G.I. Security και τον κο Απόστολο Χατζησάββα, Commercial Director της εταιρείας και περιηγηθήκαμε στα περίπτερα των κατασκευαστών με τους οποίους η G.I. Security έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες τα τελευταία χρόνια.

Στο περίπτερο της OPTEX στη Sicurezza 2023, ο κος Χατζησάββας παρέα με τον κο Mark Cosgrave, Divisional Manager της εταιρείας, μας παρουσίασαν τις νέες σειρές ανιχνευτών FlipX Standard, Professional και Advanced. Ο ανιχνευτής της σειράς Standard έρχεται με εύρος ανίχνευσης τα 12m και 85 μοίρες γωνία και μας επιτρέπει να γυρίσουμε εσωτερικά τον φακό του για να τον κάνουμε κουρτίνα, με εύρος τα 18m.

Η σειρά FlipX Professional, που παρουσιάστηκε πριν ένα μήνα, αποτελεί στην ουσία μία αναβάθμιση του ανιχνευτή της σειράς Standard και έρχεται με πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως μεγαλύτερη κουρτίνα στα 24m και διπλή αγώγιμη θωράκιση. Τέλος, ο ανιχνευτής GRADE 3 της σειράς Advanced έρχεται με εύρος ανίχνευσης τα 24m και τεχνολογία antimasking. Τα στελέχη των δύο εταιρειών παρουσίασαν επίσης και τις συσκευές REDSCAN PRO και REDSCAN mini-Pro, δύο ανιχνευτές που έχουν λάβει βραβεία Reddot για τον καινοτόμο σχεδιασμό τους.

Ο κος Χούντας μάς παρουσίασε τη μεγάλη γκάμα προϊόντων της ZKTeco και της Akuvox, δύο εταιρειών που εξειδικεύονται στον έλεγχο πρόσβασης. «Η Akuvox αποτελεί έναν νέο συνεργάτη της εταιρείας, που εξειδικεύεται σε λύσεις θυροτηλεόρασης για κάθε τύπο εγκατάστασης και λύσεις για καταλύματα Airbnb που προσφέρουν μεγάλη ευελιξία», αναφέρει στην κάμερα του Security Report o CEO της εταιρείας.

Ενδιαφέροντα προϊόντα, ωστόσο, βρήκαμε και στο περίπτερο της Venitem, όπου μας ξενάγησε η κα Χούντα. Σε αυτό το περίπτερο, είδαμε τις νέες σειρήνες Giudecca, που αποτελούν τις πρώτες πλήρως εντοιχιζόμενες σειρήνες στον κόσμο, που το μόνο ορατό συστατικό τους είναι το εξωτερικό τους κάλυμμα. Είναι εξοπλισμένες με μια κομψή μονάδα flash LED που αναβοσβήνει, είναι πλήρως προσαρμόσιμες και τέλειες για την αποτρεπτική ισχύ τους, ενώ διαθέτουν και RGB φωτισμό.

Στο περίπτερο της Vesta, ο κος Χατζησάββας, παρουσίασε ένα προϊόν το οποίο αναμένεται να βγει στην αγορά σύντομα. Πρόκειται για τον ανιχνευτή VXS της OPTEX, που ενσωματώνει κάμερα της εταιρείας Vesta! Στη συνέχεια, ο κος Χατζησάββας παρουσίασε τη γκάμα προϊόντων της Vesta, που περιλαμβάνει τα καινοτόμα ασύρματα πάνελ συναγερμού, ανιχνευτές κίνησης, θυροτηλεοράσεις, πληκτρολόγια και πολλά ακόμα.

Η Vesta, ωστόσο, διαθέτει και μεγάλη γκάμα ασύρματων προϊόντων συναγερμού, που χρησιμοποιούν την καινοτόμα και μοναδική τεχνολογία F1 της Climax για να παρέχουν πρωτοφανή εμβέλεια επικοινωνίας ραδιοσυχνοτήτων (RF) 2 χιλιομέτρων (1,5 μίλια) και μια εντυπωσιακή σειρά από premium χαρακτηριστικά. Μια σημαντική ανακάλυψη στην ασύρματη τεχνολογία RF της Climax έχει επεκτείνει μαζικά την εμβέλεια επικοινωνίας των συστημάτων F1, ενισχύοντας παράλληλα και την αξιοπιστία τους. Ένας βέλτιστος συνδυασμός ρεκόρ εμβέλειας ραδιοσυχνοτήτων, μεγάλης αξιοπιστίας και αξιοσημείωτης διάρκειας ζωής της μπαταρίας έως 10 χρόνια, επιτρέπουν στα συστήματα της Vesta να φέρουν την επανάσταση στον κλάδο της ασφάλειας.

G.I. Security SA, τηλ.: 210-6040601.

KEEPER Group

Στη Sicurezza 2023, η δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού Security Report επισκέφθηκε τα εκθεσιακά περίπτερα των συνεργατών της KEEPER Group και συνομίλησε με τα στελέχη των εταιρειών για τις λύσεις και τα προϊόντα που λανσάρουν το νέο έτος.

Πιο συγκεκριμένα, βρεθήκαμε στο περίπτερο της Tecnoalarm, όπου συνομιλήσαμε με τον κο Costantino Trucchi, Ιδιοκτήτη της Tecnoalarm και τον κο Mauro Mattio, Sales Manager της εταιρείας. «Η φετινή Sicurezza είναι μία από τις καλύτερες εκθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Εργαζόμαστε σκληρά για να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους συνεργάτες μας και φέτος, έχουμε έρθει στην έκθεση με νέες λύσεις, όπως τον πίνακα Evolution 10-50», είπε στον φακό του Security Report ο κος Trucchi. Ο κος Costantino Trucchi συμπληρώνει: «Η ελληνική αγορά είναι πολύ δυναμική και αυτό οφείλεται και στη συνεργασία μας με την KEEPER Group, με την οποία θα πορευτούμε μαζί και τα επόμενα χρόνια».

Με τον κο Mattio, μιλήσαμε για τα νέα προϊόντα που ανέδειξε η εταιρεία στην εν λόγω έκθεση. «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ανακοινώνουμε το ολοκαίνουριο υβριδικό πάνελ συναγερμού EV 10-50, το οποίο καλύπτει όλες τις εγκαταστάσεις. Επίσης, έχουμε δημιουργήσει μία νέα πλατφόρμα για τη διαχείριση του CCTV εξοπλισμού, η οποία θα είναι διαθέσιμη την άνοιξη του 2024. Τέλος, έχουμε μία ακόμα πλατφόρμα για την εποπτεία όλων των εγκαταστάσεων και των προϊόντων μας, στην οποία μπορούμε να συνδέσουμε όλα τα προϊόντα της Tecnoalarm», αναφέρει ο Sales Manager της Tecnoalarm. Μεταξύ άλλων, ο κος Mattio ευχαρίστησε θερμά την ομάδα της KEEPER Group για την υποστήριξη και τη συνεργασία που παρέχει η εταιρεία τα τελευταία 12 χρόνια.

Λίγα λόγια για τον Tecnoalarm Evolution

Με δύο διαθέσιμα μοντέλα, τους EV4-24 & EV10-50, οι εν λόγω πίνακες μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε απαίτηση μέχρι και 50 ζώνες συναγερμού, οι οποίες μπορεί να είναι απλές αναλογικές, Addressable (BUS) ή ασύρματες. Τα συστήματα διαθέτουν μία επιπρόσθετη 24ωρη ζώνη δολιοφθοράς (Tamper), προστασία έναντι ανοίγματος ή αποκόλλησης από τον τοίχο, 8 σενάρια οπλισμού, ενσωματωμένο LAN και 4G GSM / GPRS.

Το GSM μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τηλεφωνητής για την ενημέρωση του χρήστη μέσω φωνητικών μηνυμάτων στα ελληνικά μέσω δικτύου VoLTE, ενώ ταυτόχρονα παρέχει τη δυνατότητα όπλισης / αφόπλισης του συστήματος μέσω κλήσης. Όσον αφορά στο κομμάτι του αυτοματισμού, η σειρά Evolution μπορεί να διαχειριστεί έως 36 εντολές όπου εκτός από τις κλασσικές ON / OFF εντολές, πλέον μπορεί να διαχειριστεί ηλεκτρικά ρολά και ηλεκτρικές περσίδες.

Στη συνέχεια, στο περίπτερο της Ajax Systems, ο Virgilio Villatora, Pre-Sales Manager της Ajax Systems Italia, αναφέρθηκε στη νέα σειρά CCTV προϊόντων της εταιρείας, αλλά και στα υπάρχοντα συστήματα συναγερμού της, τα οποία κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού. «Η νέα σειρά προϊόντων CCTV μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κοινού στη φετινή έκθεση, ωστόσο έχουμε έρθει με σκοπό να αναδείξουμε και άλλα καινοτόμα προϊόντα, όπως το υβριδικό σύστημα συναγερμού FIBRA και τη μεγάλη γκάμα περιφερειακών που το συνοδεύουν», είπε στον φακό του Security Report ο κος Villatora.

KEEPER Group, τηλ.: 210-2025705.

Rakson A.E.

Στη Sicurezza 2023, η δημοσιογραφική μας ομάδα συνάντησε τον κο Κωνσταντίνο Ραβάνη, Ιδιοκτήτη της Rakson Α.Ε. και τον κο Θοδωρή Λίτσα, Υπεύθυνο του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης της εταιρείας, με τους οποίους περιηγηθήκαμε παρέα στα περίπτερα των εκθετών. Το Security Report είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους στρατηγικούς συνεργάτες της εταιρείας Rakson και να μάθει τα πάντα για τα νέα προϊόντα CCTV και συναγερμού που λανσάρουν οι εταιρείες το 2024.

Στο περίπτερο της AVS Electronics, μάς υποδέχτηκε ο γνωστός στο ελληνικό κοινό Marco Zittino, International Sales Area Manager της AVS Electronics. «Είναι μεγάλη η χαρά μας, καθώς ανακοινώνουμε για πρώτη φορά στο κοινό των εγκαταστατών ένα νέο προϊόν, το σύστημα συναγερμού “Ultra”. Το Ultra δεν είναι απλά ένα σύστημα ανίχνευσης εισβολής, αλλά ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας που ενσωματώνει βίντεο, αυτοματισμούς και πολλά ακόμα σε μία ενιαία πλατφόρμα», αναφέρει στην κάμερα του Security Report ο κος Zittino.

Στη Sicurezza 2023 ο κος Ραβάνης δήλωσε στην κάμερα του περιοδικού μας: «Ήρθαμε για μία ακόμα φορά στη Sicurezza, για να συναντήσουμε από κοντά τους συνεργάτες μας. Με την AVS Electronics, συνεργαζόμαστε για περισσότερα από 10 χρόνια και είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε στο περίπτερο της εταιρείας για να δούμε όλα τα νέα προϊόντα που λανσάρει φέτος».

Με τα στελέχη της Rakson Α.Ε. περιηγηθήκαμε στο περίπτερο της PASO στη Sicurezza 2023, μίας εταιρείας που διανέμει ολοκληρωμένα συστήματα ηχητικών ανακοινώσεων, μηνυμάτων ηχητικής εκκένωσης και μουσικής υπόκρουσης, αλλά και στο περίπτερο της ELAN που διαθέτει καλώδια και μπαταρίες υψηλής ποιότητας, ενώ στο περίπτερο της Elkron είδαμε τα νέα συστήματα συναγερμού.

ELAN: Τα τελευταία 25 χρόνια, η ELAN έχει παραγάγει περισσότερα από 600.000.000 μέτρα καλωδίων και έχει πουλήσει περισσότερες από 7.000.000 μπαταρίες! Με εμπειρία από το 1990, η ELAN προμηθεύει προϊόντα σε περισσότερες από 50 χώρες ανά τον κόσμο, παρέχοντας εξειδικευμένες λύσεις και προϊόντα υψηλής ποιότητας, ενώ θεωρείται ο κορυφαίος κατασκευαστής καλωδίων για τα συστήματα συναγερμού και πυρανίχνευσης στην Ιταλία.

PASO: Η PASO S.p.A είναι μια βιομηχανική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1973 ως αποτέλεσμα του ενθουσιώδους έργου του διευθυντικού και τεχνικού προσωπικού που απασχολούσε προηγουμένως η ιστορική εταιρεία GELOSO με έδρα το Μιλάνο, που δραστηριοποιούνταν από το 1931 και αποτελούσε διεθνή ηγέτη στην αγορά συστημάτων επαγγελματικών ηχητικών εκπομπών. Η PASO S.p.A είναι πλέον ηγετική εταιρεία στις αγορές συστημάτων ηχητικών εκπομπών και συνεδριακών συστημάτων και χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης τόσο στην Ιταλία, όσο και στο εξωτερικό.

Elkron: Με περισσότερες από 26 εκατομμύρια εγκαταστάσεις, 1600+ μοναδικά προϊόντα και 21 καταχωρημένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, η Elkron αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων κατασκευαστών και προμηθευτών συστημάτων ασφαλείας στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Η Elkron εξειδικεύεται στην κατασκευή προϊόντων για την ανίχνευση εισβολών, την ανίχνευση πυρκαγιάς και την παρακολούθηση βίντεο, ενώ είναι και η πρώτη ιταλική εταιρεία που χρησιμοποίησε την τεχνολογία μικροκυμάτων σε αισθητήρες.

Rakson, τηλ.: 210-9404000.

Shop4Security

Στο περίπτερο της Teletek, στη Sicurezza 2023, η δημοσιογραφική μας ομάδα είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τον κο Χρήστο Αντωνίου, Ιδιοκτήτη και Υπεύθυνο του Εμπορικού Τμήματος της Shop4Security, και τον κο Τάσο Αντωνίου, Ιδιοκτήτη και Υπεύθυνο του Τεχνικού Τμήματος της εταιρείας, για τα προϊόντα που παρουσίασε η Teletek στη φετινή έκθεση του Μιλάνου.

«Η Sicurezza 2023 αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο και είναι από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις του χώρου μας. Φέτος, διακρίναμε ορισμένα νέα προϊόντα, τα οποία πιστεύουμε ότι αξίζει να τα φέρουμε στην ελληνική αγορά», δήλωσε ο κος Χρήστος Αντωνίου στο Security Report. Ο κος Τάσος Αντωνίου ανέφερε από την πλευρά του: «Υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στο κομμάτι της απομακρυσμένης διαχείρισης και το Cloud. Πλέον, οι διευθυνσιοδοτούμενοι πίνακες πυρανίχνευσης είναι πλήρως διαχειρίσιμοι μέσω δικτύου, ενώ φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα συστήματα συναγερμού μας, που προσφέρουν μεγάλη ευελιξία τόσο στους χρήστες όσο και στους εγκαταστάτες».

Στο περίπτερο της Teletek στη Sicurezza 2023, μας μίλησε και ο κος Veselin Kirilov, Brand Manager της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, ο κος Kirilov ανέφερε: «Τη φετινή χρονιά έχουμε λανσάρει περισσότερα από 600 νέα προϊόντα και φέτος, ήρθαμε στη Sicurezza για να αναδείξουμε ορισμένα από αυτά, όπως το ασύρματο σύστημα πυρανίχνευσης, το οποίο συνεργάζεται με τα συμβατικά και διευθυνδιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσής μας. Επίσης, παρουσιάζουμε τη νέα ασύρματη σειρά προϊόντων συναγερμού και φυσικά, τη νέα Cloud λύση μας. Χάρη στην πολυετή συνεργασία μας με τη Shop4Security, η ελληνική αγορά έχει καταφέρει να αναγνωρίσει τα προϊόντα μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό».

Προϊόντα Teletek

Η εταιρεία διαθέτει πληθώρα προϊόντων συναγερμού και πυρανίχνευσης, τα οποία θα τα βρείτε άμεσα διαθέσιμα στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Shop4Security. O υβριδικός πίνακας Eclipse 99 είναι ένα από τα προϊόντα που μπορεί να καλύψει μεσαίες και μεγάλες ανάγκες της αγοράς. Διακρίνεται για τις πολλαπλές δυνατότητες επεκτασιμότητας ενσύρματων και ασύρματων ζωνών, για την πληθώρα επιλογών στο κομμάτι της επικοινωνίας και του απομακρυσμένου χειρισμού του συστήματος (Lan Module – GPRS Module, ΚΛΣ, Τηλεφωνητής), για τη δυνατότητα συνδεσιμότητας του συστήματος με λειτουργίες αυτοματισμού και για τον πολύ εύκολο χειρισμό και προγραμματισμό του.

Το σύστημα υποστηρίζει 8 προγραμματιζόμενες ζώνες στην κεντρική πλακέτα επεκτεινόμενες σε 99, 16 ανεξάρτητα υποσυστήματα και 64 συσκευές στο σύστημα. Διαθέτει 5 εξόδους (1 έξοδο έως 1Α για σύνδεση με σειρήνα, 3 εξόδους έως 300mAh και ένα ρελέ ενσωματωμένο στην κύρια πλακέτα) με δυνατότητα επέκτασης σε 99 εξόδους.

Η Teletek διαθέτει και συσκευές για την ανίχνευση πυρκαγιών, όπως το μοντέλο IRIS 4, που υποστηρίζει έως 4 βρόχους (250 συσκευές ανά βρόχο) και 96 ζώνες. Διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής 5 ιντσών, είσοδο Ethernet για προγραμματισμό και παρακολούθηση, ενώ παρέχει και τη δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης και διαχείρισης μέσω Cloud Server.

Shop4Security, τηλ.: 210-2813515.

=======

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...