Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
22 Οκτωβρίου 2023 08:41

Sicurezza 2023

Σε λιγότερο από ένα μήνα η έναρξη της κορυφαίας έκθεσης!

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
anoigma 2 730686d5

Η Sicurezza 2023, μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές εκδηλώσεις για τον κλάδο της ασφάλειας, είναι προ των πυλών. Η Sicurezza 2023 που έχει προγραμματιστεί για τις 15-17 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Fiera Milano, ένα από τα κορυφαία κέντρα στον κόσμο χάρη στην ποιότητα των χώρων, την τεχνολογία και το μέγεθός του, επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά τον κεντρικό της ρόλο στην ευρωπαϊκή αγορά ασφάλειας και πυρανίχνευσης. Περισσότερες από 250 εταιρείες από όλο τον κόσμο θα δώσουν το «παρών» στη δημοφιλή έκθεση του Μιλάνου, ενώ πάνω από το 80% του εκθεσιακού χώρου είναι ήδη κατειλημμένο!

Sicurezza 2023

Η έκθεση αναμένεται να αποτελέσει για μία ακόμη φορά «σημείο αναφοράς» για τους επαγγελματίες εγκαταστάτες και τους integrators, καθώς η ψηφιοποίηση, τα έξυπνα συστήματα παρακολούθησης και συναγερμού, ο έλεγχος πρόσβασης, η φυσική ασφάλεια και η κυβερνοασφάλεια θα είναι το επίκεντρο ολόκληρης της εκδήλωσης.

Η Sicurezza 2023 αποκαλύπτει το πρόγραμμά της παρέχοντας μια προεπισκόπηση των θεμάτων και των πρωταγωνιστών του τομέα της ασφάλειας. Όσοι από εσάς καταφέρετε να επισκεφτείτε την πόλη του Μιλάνου, θα έχετε την ευκαιρία να κατανοήσετε τις νέες τάσεις της αγοράς, να αξιολογήσετε τις νέες λύσεις από τον χώρο του CCTV, της πυρανίχνευσης και του συναγερμού και να γνωρίσετε από κοντά κορυφαία στελέχη του τομέα της φυσικής ασφάλειας. Τρεις είναι οι λέξεις-κλειδιά της νέας έκθεσης: ψηφιοποίηση, integration και επαγγελματισμός. Πρόκειται για θέματα γύρω από τα οποία θα περιστρέφονται πολλές από τις νέες λύσεις που θα παρουσιαστούν το τριήμερο της δημοφιλούς έκθεσης.

2 1

Οι τάσεις και τα highlights της Sicurezza 2023!

Η ψηφιοποίηση οδηγεί τον τομέα της ασφάλειας προς έναν βαθύ μετασχηματισμό. Απλώς σκεφτείτε τις έξυπνες κάμερες, τις ολοκληρωμένες λύσεις οικιακού αυτοματισμού και τα συστήματα συναγερμού και πυρκαγιάς. Όλα είναι πλήρως διαχειρίσιμα από μία εφαρμογή για smartphone κινητά, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε και τη συμβολή του IoT και της τεχνητής νοημοσύνης στην εξέλιξη των εν λόγω συστημάτων. Αυτές οι καινοτομίες αλλάζουν επίσης τον ρόλο των διαχειριστών ασφαλείας, των εγκαταστατών και των integrators που καλούνται τώρα να αναπτύξουν ένα όλο και πιο ευρύ σύνολο τεχνικών δεξιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της προηγμένης εκπαίδευσης στον τομέα της πληροφορικής, αλλά και γνώσεις σε άλλα θέματα, όπως οι νόμοι και οι κανονισμοί που διέπουν τον κλάδο της ασφάλειας.

Η Sicurezza 2023, όπως πάντα, θα συγκεντρώσει όλες αυτές τις κρίσιμες πτυχές, σκιαγραφώντας τις πιο σύγχρονες τάσεις από τον χώρο της φυσικής ασφάλειας και όχι μόνο. Επίσης, άξια αναφοράς είναι και η επιστροφή μεγάλων εταιρειών, όπως και η συμμετοχή νέων «παιχτών» από τον κλάδο του Security. Ως εκ τούτου, αυτή θα είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και άκρως αντιπροσωπευτική έκθεση για κάθε ενδιαφερόμενο.

3 1

Η ολιστική προσέγγιση της MIBA

Κάτι εντελώς νέο σε αυτή την έκθεση είναι το γεγονός ότι η Sicurezza θα είναι μέρος της MIBA-Milan International Building Alliance, μιας στρατηγικής συμμαχίας που συγκεντρώνει τέσσερα events τα οποία συνδέονται με ένα μόνο στοιχείο: Την εξέλιξη των κτιρίων και των πόλεων. H συμμαχία, που θα συγκεντρώσει στον ίδιο χώρο τη Sicurezza 2023 και τις υπόλοιπες τρεις εκδηλώσεις – την GEE (Global Elevator Exhibition), που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη σε ανελκυστήρες τις κυλιόμενες σκάλες κ.ά., την ME-MADE, την κορυφαία διεθνή έκθεση της Ιταλίας για καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις κατασκευής κτιρίων και τη SMART BUILDING EXPO, την κορυφαία εμπορική έκθεση της Ιταλίας για οικιακούς και κτιριακούς αυτοματισμούς, εγγυάται στους επισκέπτες και τους εκθέτες μια ακόμα πιο πλούσια και διαφοροποιημένη εμπειρία.

Η MIBA γεννήθηκε κάτω από μία ιδέα και μία υπόθεση πως ο ρόλος του κτιρίου αλλάζει και μαζί του αλλάζουν και οι βιομηχανικές κατασκευές. Στην πραγματικότητα, ένα κτίριο δεν είναι πλέον ένα απλό «κοντέινερ», αλλά ένας πάροχος υπηρεσιών. Αυτή η προϋπόθεση απαιτεί ολοένα στενότερη συνεργασία διαφορετικών τομέων που εμπλέκονται στον σχεδιασμό, την επιλογή υλικών, την εγκατάσταση αυτοματισμών και συστημάτων ασφαλείας, με κοινό στόχο τη δημιουργία ενός άνετου, ασφαλούς, φιλόξενου και βιώσιμου περιβάλλοντος.

Η παρουσία άλλων σύγχρονων εκθέσεων στη Sicurezza 2023 προσφέρει ενδιαφέρουσες ευκαιρίες και οφέλη τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους εκθέτες. Η MIBA θέλει να δημιουργήσει μια πρακτική σύνδεση μεταξύ συναφών αγορών, που καλούνται να συνεργαστούν για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την ανάπλαση κτιρίων, την ενεργειακή απόδοση και τη βιωσιμότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε τέσσερις εμπορικές εκθέσεις ταυτόχρονα, όλες σε μια τοποθεσία!

4 1

Η προσφορά των συνεργατών, η MIBA και το Cybersecurity Arena

Ένα άλλο σημαντικό σημείο, στο οποίο αξίζει να σταθούμε στην επερχόμενη έκθεση του Μιλάνου, θα είναι, όπως πάντα, το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα, που χάρη στη συνεργασία με εκδοτικές εταιρείες και διεθνείς φορείς, θα καταστήσει δυνατό τον απολογισμό των νέων κανονισμών της αγοράς, των πιστοποιήσεων και των νέων επαγγελματικών δεξιοτήτων. Οι επισκέπτες θα έχουν φέτος μία σπουδαία ευκαιρία για επαγγελματική ανάπτυξη και ενημέρωση στη Sicurezza 2023.

Ομαδοποιημένο σε τρεις θεματικές ενότητες – καινοτομία, βιωσιμότητα και κανονισμοί, το πρόγραμμα συνεδρίων θα προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες κατάρτισης για τους επαγγελματίες του χώρου. Επίσης, επιστρέφει και το Cyber Security Arena, το πρόγραμμα του συνεδρίου που είναι αφιερωμένο στην ασφάλεια δεδομένων, που είναι απαραίτητο λόγω της ψηφιακής εξέλιξης του κλάδου. Σε μια αγορά εξατομικευμένων, ολοκληρωμένων και διασυνδεδεμένων λύσεων, το Cybersecurity Arena θα προσφέρει μια ευρεία επισκόπηση των προκλήσεων στην ψηφιακή ασφάλεια και την προστασία δεδομένων μέσω διαφόρων συναντήσεων και πρακτικών συνεδριών. Η Arena θα φιλοξενήσει ομιλίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, εις βάθος συζητήσεις με ειδικούς του κλάδου για τρέχοντα και μελλοντικά σενάρια και εφαρμογές και συμβουλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Για την εγγραφή σας, την πλήρη λίστα των εταιρειών που συμμετέχουν και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση της Sicurezza 2023.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report, Μάιος 2024

    Security Report, Μάιος 2024

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
  • AI κάμερες και καταγραφικά

    AI κάμερες και καταγραφικά

    Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
  • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
  • Βία κατά των Γυναικών

    Βία κατά των Γυναικών

    Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
  • Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
  • Hikvsion HiWatch

    Hikvsion HiWatch

    To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...