Skip to main content
DIGITAL TV 183
securityreport e mag odhgos 2021
22 Οκτωβρίου 2023 08:41

Sicurezza 2023

Σε λιγότερο από ένα μήνα η έναρξη της κορυφαίας έκθεσης!

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
anoigma 2 027b8a3c

Η Sicurezza 2023, μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές εκδηλώσεις για τον κλάδο της ασφάλειας, είναι προ των πυλών. Η Sicurezza 2023 που έχει προγραμματιστεί για τις 15-17 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Fiera Milano, ένα από τα κορυφαία κέντρα στον κόσμο χάρη στην ποιότητα των χώρων, την τεχνολογία και το μέγεθός του, επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά τον κεντρικό της ρόλο στην ευρωπαϊκή αγορά ασφάλειας και πυρανίχνευσης. Περισσότερες από 250 εταιρείες από όλο τον κόσμο θα δώσουν το «παρών» στη δημοφιλή έκθεση του Μιλάνου, ενώ πάνω από το 80% του εκθεσιακού χώρου είναι ήδη κατειλημμένο!

1 2

Η έκθεση αναμένεται να αποτελέσει για μία ακόμη φορά «σημείο αναφοράς» για τους επαγγελματίες εγκαταστάτες και τους integrators, καθώς η ψηφιοποίηση, τα έξυπνα συστήματα παρακολούθησης και συναγερμού, ο έλεγχος πρόσβασης, η φυσική ασφάλεια και η κυβερνοασφάλεια θα είναι το επίκεντρο ολόκληρης της εκδήλωσης.

Η Sicurezza 2023 αποκαλύπτει το πρόγραμμά της παρέχοντας μια προεπισκόπηση των θεμάτων και των πρωταγωνιστών του τομέα της ασφάλειας. Όσοι από εσάς καταφέρετε να επισκεφτείτε την πόλη του Μιλάνου, θα έχετε την ευκαιρία να κατανοήσετε τις νέες τάσεις της αγοράς, να αξιολογήσετε τις νέες λύσεις από τον χώρο του CCTV, της πυρανίχνευσης και του συναγερμού και να γνωρίσετε από κοντά κορυφαία στελέχη του τομέα της φυσικής ασφάλειας. Τρεις είναι οι λέξεις-κλειδιά της νέας έκθεσης: ψηφιοποίηση, integration και επαγγελματισμός. Πρόκειται για θέματα γύρω από τα οποία θα περιστρέφονται πολλές από τις νέες λύσεις που θα παρουσιαστούν το τριήμερο της δημοφιλούς έκθεσης.

2 1

Οι τάσεις και τα highlights της έκθεσης!

Η ψηφιοποίηση οδηγεί τον τομέα της ασφάλειας προς έναν βαθύ μετασχηματισμό. Απλώς σκεφτείτε τις έξυπνες κάμερες, τις ολοκληρωμένες λύσεις οικιακού αυτοματισμού και τα συστήματα συναγερμού και πυρκαγιάς. Όλα είναι πλήρως διαχειρίσιμα από μία εφαρμογή για smartphone κινητά, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε και τη συμβολή του IoT και της τεχνητής νοημοσύνης στην εξέλιξη των εν λόγω συστημάτων. Αυτές οι καινοτομίες αλλάζουν επίσης τον ρόλο των διαχειριστών ασφαλείας, των εγκαταστατών και των integrators που καλούνται τώρα να αναπτύξουν ένα όλο και πιο ευρύ σύνολο τεχνικών δεξιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της προηγμένης εκπαίδευσης στον τομέα της πληροφορικής, αλλά και γνώσεις σε άλλα θέματα, όπως οι νόμοι και οι κανονισμοί που διέπουν τον κλάδο της ασφάλειας.

Η εν λόγω έκθεση, όπως πάντα, θα συγκεντρώσει όλες αυτές τις κρίσιμες πτυχές, σκιαγραφώντας τις πιο σύγχρονες τάσεις από τον χώρο της φυσικής ασφάλειας και όχι μόνο. Επίσης, άξια αναφοράς είναι και η επιστροφή μεγάλων εταιρειών, όπως και η συμμετοχή νέων «παιχτών» από τον κλάδο του Security. Ως εκ τούτου, αυτή θα είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και άκρως αντιπροσωπευτική έκθεση για κάθε ενδιαφερόμενο.

3 1

Η ολιστική προσέγγιση της MIBA

Κάτι εντελώς νέο σε αυτή την έκθεση είναι το γεγονός ότι η Sicurezza θα είναι μέρος της MIBA-Milan International Building Alliance, μιας στρατηγικής συμμαχίας που συγκεντρώνει τέσσερα events τα οποία συνδέονται με ένα μόνο στοιχείο: Την εξέλιξη των κτιρίων και των πόλεων. H συμμαχία, που θα συγκεντρώσει στον ίδιο χώρο τη Sicurezza και τις υπόλοιπες τρεις εκδηλώσεις – την GEE (Global Elevator Exhibition), που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη σε ανελκυστήρες τις κυλιόμενες σκάλες κ.ά., την ME-MADE, την κορυφαία διεθνή έκθεση της Ιταλίας για καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις κατασκευής κτιρίων και τη SMART BUILDING EXPO, την κορυφαία εμπορική έκθεση της Ιταλίας για οικιακούς και κτιριακούς αυτοματισμούς, εγγυάται στους επισκέπτες και τους εκθέτες μια ακόμα πιο πλούσια και διαφοροποιημένη εμπειρία.

Η MIBA γεννήθηκε κάτω από μία ιδέα και μία υπόθεση πως ο ρόλος του κτιρίου αλλάζει και μαζί του αλλάζουν και οι βιομηχανικές κατασκευές. Στην πραγματικότητα, ένα κτίριο δεν είναι πλέον ένα απλό «κοντέινερ», αλλά ένας πάροχος υπηρεσιών. Αυτή η προϋπόθεση απαιτεί ολοένα στενότερη συνεργασία διαφορετικών τομέων που εμπλέκονται στον σχεδιασμό, την επιλογή υλικών, την εγκατάσταση αυτοματισμών και συστημάτων ασφαλείας, με κοινό στόχο τη δημιουργία ενός άνετου, ασφαλούς, φιλόξενου και βιώσιμου περιβάλλοντος. Η παρουσία άλλων σύγχρονων εκθέσεων στη Sicurezza 2023 προσφέρει ενδιαφέρουσες ευκαιρίες και οφέλη τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους εκθέτες. Η MIBA θέλει να δημιουργήσει μια πρακτική σύνδεση μεταξύ συναφών αγορών, που καλούνται να συνεργαστούν για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την ανάπλαση κτιρίων, την ενεργειακή απόδοση και τη βιωσιμότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε τέσσερις εμπορικές εκθέσεις ταυτόχρονα, όλες σε μια τοποθεσία!

4 1

Η προσφορά των συνεργατών, η MIBA και το Cybersecurity Arena

Ένα άλλο σημαντικό σημείο, στο οποίο αξίζει να σταθούμε στην επερχόμενη έκθεση του Μιλάνου, θα είναι, όπως πάντα, το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα, που χάρη στη συνεργασία με εκδοτικές εταιρείες και διεθνείς φορείς, θα καταστήσει δυνατό τον απολογισμό των νέων κανονισμών της αγοράς, των πιστοποιήσεων και των νέων επαγγελματικών δεξιοτήτων. Οι επισκέπτες θα έχουν φέτος μία σπουδαία ευκαιρία για επαγγελματική ανάπτυξη και ενημέρωση!

Ομαδοποιημένο σε τρεις θεματικές ενότητες – καινοτομία, βιωσιμότητα και κανονισμοί, το πρόγραμμα συνεδρίων θα προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες κατάρτισης για τους επαγγελματίες του χώρου. Επίσης, επιστρέφει και το Cyber Security Arena, το πρόγραμμα του συνεδρίου που είναι αφιερωμένο στην ασφάλεια δεδομένων, που είναι απαραίτητο λόγω της ψηφιακής εξέλιξης του κλάδου. Σε μια αγορά εξατομικευμένων, ολοκληρωμένων και διασυνδεδεμένων λύσεων, το Cybersecurity Arena θα προσφέρει μια ευρεία επισκόπηση των προκλήσεων στην ψηφιακή ασφάλεια και την προστασία δεδομένων μέσω διαφόρων συναντήσεων και πρακτικών συνεδριών. Η Arena θα φιλοξενήσει ομιλίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, εις βάθος συζητήσεις με ειδικούς του κλάδου για τρέχοντα και μελλοντικά σενάρια και εφαρμογές και συμβουλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Για την εγγραφή σας, την πλήρη λίστα των εταιρειών που συμμετέχουν και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση της Sicurreza.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος, θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμ...
 • Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των ανθρώπων παγκοσμίως, τα υβριδικά συστήματα συναγερμού έχουν αναδειχθεί σε ένα ζωτικό εργαλείο για την προστασία κατοικιών, επιχειρήσεων ...
 • Ajax Special Event

  Ajax Special Event

  Το 5ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου του 2023! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της ανακοινώνοντας νέες αλλαγές στο...
 • Hikvision Smart IPC κάμερες

  Hikvision Smart IPC κάμερες

  H Hikvision παρουσίασε πρόσφατα νέα μοντέλα δικτυακών καμερών Smart IPC, τα οποία υποστηρίζουν πολλαπλές «έξυπνες» λειτουργίες, ενώ διαθέτουν και πολλά νέα μοναδικά χαρακτηριστικά, που τις καθιστο...
 • Comelit Vedo

  Comelit Vedo

  Το Vedo δεν είναι απλώς ένα σύστημα συναγερμού. Αντιπροσωπεύει την επανάσταση στην τεχνολογία, στην αποτελεσματική ασφάλεια και την απλότητα στον προγραμματισμό. Η εγκατάσταση του Vedo γίνεται πολ...
 • Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Από την ίδρυσή της το 1990, αποστολή της CPI ήταν μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας να ενισχύσει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την ανταγωνι...