Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
22 Οκτωβρίου 2023 08:36

TP-Link VIGI Series

Συσκευές βιντεοεπιτήρησης για όλες τις απαιτήσεις!

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
REVIEW TP Link VIGI Series 970de0fc

Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή και λεπτομερή εικόνα ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Στη σειρά, διαθέσιμη θα βρούμε και μεγάλη γκάμα δικτυακών καταγραφικών με PoE θύρες. Όλα τα προϊόντα της σειράς είναι συμβατά με το ONVIF, έτσι ώστε να είναι πλήρως λειτουργικά και με συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών.

Με ισχυρά χαρακτηριστικά, όπως η έξυπνη ανίχνευση, η απομακρυσμένη παρακολούθηση, οι εύχρηστες διεπαφές διαχείρισης, η υψηλή ανάλυση 4Κ, ο αλγόριθμος συμπίεσης Η.265+ και οι PoE θύρες, η σειρά προϊόντων CCTV της TP-Link έρχεται για να ενισχύσει την ασφάλεια και να βελτιστοποιήσει τις λειτουργίες των επιχειρήσεων, αλλά και των μεγάλων οργανισμών. Η σειρά VIGI εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα προϊόντα και τεχνολογίες· ας δούμε μερικά από αυτά.

Ένα νέο σύστημα καταγραφής video καμερών ασφαλείας, που διαθέτει ευκρίνεια εικόνας 8MP και εξοπλίζεται με 8 κανάλια, καθένα από τα οποία είναι ικανό να υποστηρίζει έως και 4K ανάλυση. Διαθέτει έξοδο HDMI που παρέχει video υψηλής ποιότητας, τόσο για εσωτερικό όσο και για εξωτερικό περιβάλλον και είναι εξοπλισμένο με λειτουργίες, όπως ανίχνευση κίνησης και ειδοποιήσεις μέσω e-mail, για να διασφαλίζεται ότι οι χρήστες είναι πάντα ενήμεροι για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στην ιδιοκτησία τους.

Είναι συμβατό με μεγάλη γκάμα συσκευών και μπορεί να ελέγχεται εξ αποστάσεως από smartphone και tablet μέσω αποκλειστικής εφαρμογής ή από υπολογιστή μέσω web browser. Το σύστημα είναι εύκολο στην εγκατάσταση και παρέχει μια οικονομικά αποδοτική λύση για όσους θέλουν να διασφαλίσουν την περιουσία τους. Υποστηρίζει το πρωτόκολλο ONVIF που εξασφαλίζει άριστη συμβατότητα με IP κάμερες VIGI και άλλες μάρκες, επιτρέποντας τη δημιουργία ενός ισχυρού και ποικιλόμορφου δικτύου χωρίς εμπόδια. Διαθέτοντας 8 PoE+ θύρες 10/100 Mbps που καθεμία υποστηρίζει έως και 30W, είναι σχεδιασμένο να χρησιμοποιεί ένα μόνο καλώδιο Ethernet τόσο για μετάδοση δεδομένων όσο και για μετάδοση ισχύος, προσφέροντας ευέλικτη εγκατάσταση, ώστε να ταιριάζει σε διάφορα σενάρια επιτήρησης για μικρές επιχειρήσεις, όπως παντοπωλεία, αποθήκες, εστιατόρια και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Υποστηρίζει H.265+, ώστε οι κάμερες να μεταδίδουν συμπιεσμένο κρυστάλλινο video για εξοικονόμηση χώρου στον δίσκο, μείωση του φορτίου δικτύου και μείωση του κόστους παρακολούθησης, χωρίς τη χρήση επιπλέον εύρους ζώνης και χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα της εικόνας. Διαθέτει συνεχή καταγραφή 24/7 και αποθηκεύει έως και 10TB πλάνων από συνδεδεμένες κάμερες, ώστε να προστατεύει τα δεδομένα για γρήγορη και εύκολη πρόσβαση.

TP-Link

Οι σύγχρονες κάμερες της TP-Link διαθέτουν λειτουργίες έξυπνης ανίχνευσης (ανίχνευση ανθρώπου, κίνησης, εισβολής περιοχής, διέλευσης γραμμής κ.λπ.) Επιπλέον, οι κάμερες προσφέρουν την ευκολία της απομακρυσμένης παρακολούθησης ανά πάσα ώρα και στιγμή μέσω της εφαρμογής VIGI με τη χρήση smartphone ή tablet.
Από τα διαθέσιμα μοντέλα της σειράς, η VIGI C240 είναι μια κάμερα ασφαλείας εξωτερικού χώρου τύπου dome της TP-Link, με ανάλυση 4 megapixel (1560×1440), σταθερό φακό 2.8mm., λευκό φως, φωτισμό υπέρυθρων έως 30 μέτρα και θύρα Ethernet με υποστήριξη PoE. Διαθέτει γωνία θέασης 96°, 2 ανεξάρτητες ροές, ψηφιακό αισθητήρα WDR και υποδοχή κάρτας microSD (έως 256GB).

Χάρη στη μεγαλύτερη ευαισθησία της, η κάμερα υποστηρίζει τη λεγόμενη Full-Color έγχρωμη εικόνα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Μπορεί να τροφοδοτηθεί με τάση 12V DC ή με καλώδιο Ethernet μέσω 802.3af PoE. Χάρη στον φακό της, που βρίσκεται εντός θόλου, και το ανθεκτικό της περίβλημα με πιστοποίηση IK10 Vandal-Proof και IP67, είναι κατασκευασμένη για να αντέχει σε βανδαλισμούς και σκληρά περιβάλλοντα, όπως βροχή και σκόνη, για συνεχή ασφάλεια οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο που βάζει τέλος στη σιωπηλή επιτήρηση, καταγράφοντας οτιδήποτε συμβαίνει σε ακτίνα ±5 μέτρων από την κάμερα.

Έχει ενσωματωμένα τσιπ AI που υποστηρίζουν προηγμένους αλγόριθμους για τη διάκριση ανθρώπων και οχημάτων από άλλα αντικείμενα, ώστε να δίνει πιο ακριβείς ειδοποιήσεις συμβάντων. Υποστηρίζει κωδικοποίηση Η.265+ που χρησιμοποιεί λιγότερο εύρος ζώνης, ώστε να μεταδίδει συμπιεσμένο κρυστάλλινο video για εξοικονόμηση χώρου στον δίσκο, μείωση του φορτίου δικτύου και μείωση του κόστους παρακολούθησης, χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα της εικόνας.


Εκτός από dome και bullet κάμερες, στη σειρά θα βρούμε και την VIGI C540, τη νέα Full-Color pan & tilt κάμερα, με τον μεγάλου διαφράγματος φακό, τον αισθητήρα υψηλής ευαισθησίας και τα ενσωματωμένα / συμπληρωματικά φώτα, που προσφέρουν έγχρωμες εικόνες όλο το 24ωρο και προειδοποιούν τους επίδοξους εισβολείς.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
 • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
 • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
 • Lenkeng AV transmitters

  Lenkeng AV transmitters

  H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...