Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
21 Δεκεμβρίου 2023 10:46

35 χρόνια Spartan Security!

Συνέντευξη του Ιδρυτή της εταιρείας, Μπάμπη Καραμπάτσου

Γράφει: Παναγιώτη Αποστολόπουλο
IMG 5947 143b5294

Με ηγετική θέση στον χώρο της ασφάλειας εδραιωμένη από το 1989, η Spartan Security αποτελεί σταθερή αναφορά στον κλάδο ως 24ωρος πάροχος ηλεκτρονικής και φυσικής ασφάλειας. Υπήρξε η πρώτη ελληνική επιχείρηση, η οποία συνεργάστηκε και φιλοξένησε συνδρομητές άλλων επιχειρήσεων ασφαλείας με ευθύνη, συνέπεια και με την πιο καθαρή επαγγελματική σχέση.

Φέτος, η Spartan Security γιορτάζει 35 χρόνια παρουσίας στον χώρο του security και το περιοδικό μας είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τον Ιδρυτή της εταιρείας, Μπάμπη Καραμπάτσο. Ο Ιδρυτής της Spartan Security μίλησε για την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας, για το μεταβαλλόμενο τοπίο και τις προκλήσεις του κλάδου και φυσικά, για τις καινοτόμες υπηρεσίες που προσφέρει στους συνεργάτες και τους τελικούς πελάτες.

1 3

Με ηγετική θέση από το 1989, η Spartan Security γιορτάζει φέτος τα 35 χρόνια παρουσίας στον χώρο της ασφάλειας. Τι σας ενέπνευσε και δημιουργήσατε το Κέντρο Λήψης Σημάτων της Spartan Security και ποιες προκλήσεις αντιμετωπίσατε καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας σας;

H ίδρυση της Spartan Security 35 χρόνια πριν, αποτέλεσε εξέχουσα επιτυχία και πηγή υπερηφάνειας για ολόκληρη την ομάδα.

Το όραμά μου και η προσωπική μου φιλοδοξία, κατά τη δημιουργία της Spartan Security, ήταν η εγκαθίδρυση μιας στρατηγικής σύμπραξης στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλειας, μια πρωτοποριακή ιδέα για την εποχή. Εμπνεύστηκα την από κοινού πρόοδο του κλάδου και κέρδισα την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου, με αποτέλεσμα οι εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας να φιλοξενούνται για πρώτη φορά κάτω από μια κοινή στέγη.

Oι μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς και το αυξημένο ενδιαφέρον των εγκαταστατών συστημάτων ασφαλείας, με ώθησε σε επέκταση των δραστηριοτήτων της Spartan Security. Έτσι, έπειτα από αυστηρή μελέτη και οργανωμένο σχέδιο προχωρήσαμε στη διάθεση μιας μεγάλης ποικιλίας σύγχρονων και αξιόπιστων προϊόντων σε έναν δυναμικό ψηφιακό κατάλογο υπό την μορφή Β2Β e-shop με εξατομικευμένη υποστήριξη και υπηρεσίες ανάλογα με τις ανάγκες των συνεργατών μας.

Συμπληρωματικά βέβαια με την τεχνολογική-ψηφιακή 24ωρη ηλεκτρονική φύλαξη και σε συνέχεια της εξέλιξης των δραστηριοτήτων μας, παρέχουμε εκτενείς υπηρεσίες στον τομέα της φυσικής επανδρωμένης φύλαξης και συναφών υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα. Με την ανάπτυξη συνεργασιών και τη σύσταση ισχυρού δικτύου φύλακων, η Spartan Security καλύπτει μια ευρεία γκάμα αναγκών ασφαλείας, προσφέροντας στους συνεργάτες της ολοκληρωμένες λύσεις που προσαρμόζονται σε κάθε επιχείρηση και περιβάλλον.

Προφανώς, οι κινήσεις αυτές συμβάλλουν στην επέκταση των επιλογών για τους εγκαταστάτες μας και στη στενότερη αφοσίωση και συνεργασία μαζί μας.

Φυσικά, υπήρξαν προκλήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας, κυρίως σχετικά με την προσαρμογή στις αλλαγές που επιβάλλει η εξέλιξη της τεχνολογίας. Με υπομονή, μεθοδικότητα και σεβασμό προς τους συνεργάτες μας, αντιμετωπίσαμε το αρχικό κλίμα αμφιβολίας και δισταγμού προκειμένου να προοδεύσουμε. Τώρα, με ικανοποίηση βλέπω ότι καταφέραμε να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στους εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας που μας εμπιστεύτηκαν για την πρόοδο και την ανάπτυξη. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση που αποκομίζω από τα τελευταία 35 χρόνια.

Μετά από όλα αυτά, το πάγιο όραμά μας παραμένει η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών με τους συνεργάτες μου και στόχος η διεύρυνση του δικτύου μας και η ανάπτυξη νέων συνεργειών, αλλά και διαπροσωπικών σχέσεων με τους επιχειρηματίες του κλάδου.

2 3

– Πώς εξελίχθηκε ο κλάδος της ασφάλειας τα τελευταία πέντε χρόνια και ποιες σημαντικές αλλαγές έχετε δει κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας;

Τα τελευταία χρόνια, ο κλάδος της ασφάλειας έχει βιώσει εκρηκτική εξέλιξη, κυρίως λόγω της ταχείας προόδου στα τηλεπικοινωνιακά και τεχνολογικά δεδομένα, αλλά και της μεγάλης ζήτησης για στατική ασφάλεια. Η Spartan Security επωφελήθηκε από αυτήν την πρόοδο, ενσωματώνοντας νέες καινοτόμες μεθόδους λειτουργίας και εκσυγχρονίζοντας τις διαδικασίες της. Από την προστασία περιουσιακών στοιχείων μέσω εξοπλισμού αιχμής, έως τη διαχείριση περιστατικών από το 24/7 Κ.Λ.Σ.Σ. και την πρόληψη εγκληματικών πράξεων μέσω της Φυσικής Φύλαξης, είμαστε απόλυτα έτοιμοι να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε κάθε ανάγκη των συνεργατών μας. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές έχουν συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των προοπτικών για αποτελεσματικότερες λύσεις ασφαλείας και έχουν προσδώσει νέα δυναμική στον επαγγελματικό κόσμο του κλάδου.

Από πλευράς του τελικού καταναλωτή, παρατηρείται αυξημένη ενημέρωση και εκλεκτικότητα. Η νέα γενιά εκτιμά την αξία των online εφαρμογών για ενημέρωση του συστήματος ασφαλείας, χρησιμοποιεί τα smartphones για την παρακολούθηση του χώρου και ξέρει να διαχωρίζει την αξία ενός εκπαιδευμένου φύλακα από την απλή παρουσία ενός παραδοσιακού θυρωρού στον φυλασσόμενο χώρο. Αναζητά επίσης νέες υπηρεσίες που θα καταστήσουν πιο άνετη την καθημερινότητα, ενώ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του κλάδου της ασφάλειας.

Προβλέπεται ότι οι επιχειρήσεις ασφαλείας που δεν θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και δεν θα επενδύσουν σε τεχνολογία, εκπαίδευση, καινοτόμες μεθόδους, νέες υπηρεσίες και εξοπλισμό, θα αντιμετωπίσουν σοβαρούς κινδύνους στον ανταγωνιστικό και απαιτητικό κλάδο της ασφάλειας.

35years Spartan

– Εστιάζοντας στην απόλυτη ηλεκτρονική 24ωρη προστασία, η Spartan Security επέκτεινε τις εγκαταστάσεις της σε νέο υπερσύγχρονο κτίριο επιφάνειας 1.000 τ.μ. Δώστε μας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες εγκαταστάσεις στο Κορωπί και πείτε μας πώς δύο ανεξάρτητα Κ.Λ.Σ.Σ. λειτουργούν αμφίδρομα.

Το νέο κτίριο της Spartan Security, επιφάνειας 1.000 τ.μ., εστιάζει στην παροχή απόλυτης ηλεκτρονικής 24ωρης προστασίας, επεκτείνοντας τις εγκαταστάσεις της στο Κορωπί. Αυτό το σύγχρονο κτίριο φιλοξενεί 20 θέσεις εργασίας Κ.Λ.Σ.Σ. και ένα ολοκαίνουριο Data Center με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό. Τα δύο Data Centers στην Αθήνα και το Κορωπί λειτουργούν αμφίδρομα, εξασφαλίζοντας διπλή αυτονομία σε επίπεδο δικτύου, τηλεφωνίας, σημάτων συναγερμού και προσωπικού.

Η δομή αυτή προσφέρει ασφάλεια και ευελιξία στις υπηρεσίες, καθώς σε περίπτωση απώλειας ενός κτιρίου, οι υπηρεσίες συνεχίζουν να λειτουργούν απρόσκοπτα στο άλλο. Αυτό είναι κρίσιμο για τη εξασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας κατά κάθε περίπτωση. Επιπλέον, το νέο Data Center αντιπροσωπεύει την πρώτη 24ωρη σύζευξη και αμφίδρομη λειτουργία δύο πλήρως εξοπλισμένων Κ.Λ.Σ.Σ. στην Ελλάδα, προσφέροντας απόλυτο back-up για ηλεκτρονική ασφάλεια υψηλών προδιαγραφών. Η Spartan Security με αυτήν την επέκταση, δημιουργεί έναν αποκλειστικό τεχνολογικό κόμβο ασφαλείας, που συμβάλλει στις κλαδικές εξελίξεις τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

– Σε ό,τι αφορά τις παροχές προς τους συνδρομητές και τους συνεργάτες σας, τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισμό;

logo sima frontidas

Στην Spartan Security, ξεχωρίζουμε από τον ανταγωνισμό με τις ακόλουθες πτυχές:

Διπλή λειτουργία των Κέντρων Λήψης Σημάτων Συναγερμού (Κ.Λ.Σ.Σ.): Η ανεξαρτησία και η σύνδεσή τους σε ένα ενιαίο σύστημα εξασφαλίζουν αξιοπιστία και συνέχεια λειτουργίας, ακόμη και κατά τη διακοπή σε ένα από τα κέντρα ελέγχου.

Εξελιγμένο ERP: Το κατασκευασμένο από το μηδέν ERP της εταιρείας μπορεί να ασφαλίσει τους πελάτες συνολικά σε συναγερμό και εικόνα. Επιπλέον, αυτοματοποιημένες διαδικασίες διευκολύνουν τη χρέωση πελατών, την είσπραξη πληρωμών και τη διασύνδεση με διατραπεζικά συστήματα.

Τεχνολογική καινοτομία: Η ομάδα μηχανικών δοκιμάζει συνεχώς νέους τρόπους αυτοματοποίησης και ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών στα Κ.Λ.Σ.Σ.

Πλατφόρμες διαχείρισης: Διαθέτουμε πλατφόρμες διαχείρισης πελατών για εγκαταστάτες (Voyager) και εφαρμογή διαχείρισης συναγερμού και καμερών για πελάτες (MySpartan), σχεδιασμένες και κατασκευασμένες από την Spartan Security.

Εξατομικευμένες υπηρεσίες: Προσφέρουμε εξατομικευμένες υπηρεσίες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών και μπορούμε να ανταποκριθούμε σε ειδικά αιτήματα.

Ανθρώπινο δυναμικό: H επένδυση σε τεχνολογικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό επιτρέπει την ευελιξία και την πρωτοπορία στην αγορά.

Ασφάλεια και τεχνολογικός εξοπλισμός: Η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και ο τεχνολογικός εξοπλισμός παρέχουν υψηλή προστασία που υπερβαίνει κάθε προσδοκία σε διεθνές επίπεδο.

Εκτενείς υπηρεσίες στον τομέα της Φυσικής Φύλαξης: Η ολοκληρωμένη πανελλαδική υπηρεσία Φυσικής Φύλαξης επεκτείνει τις δυνατότητες των συνεργατών μας, επιτρέποντάς τους να παρέχουν προηγμένες λύσεις προστασίας, να διευρύνουν το φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρουν και να ενισχύσουν το κύρος και την εμπιστοσύνη των πελατών τους στον τομέα της ασφάλειας.

B2B e-shopΜια δύναμη καινοτομίας και εξέλιξης: Η εφαρμογή καινοτόμων λύσεων στον B2B e-shop τομέα είναι προσαρμοσμένη στις τεχνολογικές εξελίξεις και παρέχει προτάσεις προϊόντων με ευέλικτες επιλογές παραγγελίας, εξασφαλίζοντας πως οι συνεργάτες μας είναι πάντα σε επαφή με την τεχνολογία.

– Με σεβασμό στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, η Spartan Security στηρίζει έμπρακτα ανθρώπους και φορείς που χρειάζονται βοήθεια. Πείτε μας δύο λόγια για το περιεχόμενο των κοινωνικών δράσεων της εταιρείας.

Η Spartan Security αναδεικνύεται ως πρωτοπόρος στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Κοινωνική Ευθύνη, στηρίζοντας πρακτικά, άτομα και φορείς που χρειάζονται βοήθεια. Σε κάθε επίπεδο της λειτουργίας μας, εφαρμόζουμε διεθνή πρότυπα για τη μείωση της ενέργειας, τη διαχείριση αποβλήτων και την αειφορία, ενώ παράλληλα, έχουμε εφαρμόσει πρακτικές για τη μείωση της ενέργειας και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Νιώθω επιπλέον περήφανος που η ομάδα μας είναι αφοσιωμένη σε περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς στόχους με συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, υπό τον τίτλο «Σήμα Φροντίδας» που περιλαμβάνουν οικονομικές ενισχύσεις, υποστήριξη θεσμών και συμμετοχή σε πράσινες πρωτοβουλίες.

Με αφοσίωση στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, προσφέρουμε πρακτική ενίσχυση για έναν καλύτερο πλανήτη και ηγούμαστε σε πρωτοβουλίες που αντικατοπτρίζουν τις αξίες μας και τη δέσμευσή μας για αριστεία, ήθος και κοινωνική υπευθυνότητα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report, Μάιος 2024

    Security Report, Μάιος 2024

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που ...
  • AI κάμερες και καταγραφικά

    AI κάμερες και καταγραφικά

    Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
  • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
  • Βία κατά των Γυναικών

    Βία κατά των Γυναικών

    Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
  • Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
  • Hikvsion HiWatch

    Hikvsion HiWatch

    To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...