Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 190
ilka aggelia
securityreport e mag odhgos 2021
21 Δεκεμβρίου 2023 11:46

Xenia 2023

Ρεπορτάζ από τη μεγαλύτερη έκθεση για τον ξενοδοχειακό κλάδο

Γράφει: Χρίστος Κρανάκης
Xenia23 Banner 02 1 1800x800 1 65933231

Το περιοδικό Security Report έδωσε για ακόμα μία χρονιά το «παρών» στη μεγαλύτερη έκθεση για τον ξενοδοχειακό κλάδο, την Xenia 2023. Η έκθεση, η οποία διοργανώθηκε το τριήμερο 25 με 27 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo, αποτέλεσε πόλο έλξης εκατοντάδων επαγγελματιών της εστίασης και έδωσε τη δυνατότητα σε πλήθος εκθετών να αναδείξουν την γκάμα των προϊόντων και των υπηρεσιών τους. Το Security Report ξεχώρισε τα πλέον εντυπωσιακά περίπτερα και σας μεταφέρει φωτορεπορτάζ για κάποιες από τις πλέον σύγχρονες και αναγκαίες λύσεις που δύναται να αξιοποιηθούν από τους επιχειρηματίες του κλάδου.

Force

H παρουσία της Force στην Xenia 2023 επικεντρώθηκε στις πλέον αναγκαίες εφαρμογές ασφάλειας για ξενοδοχεία, όπως είναι τα συστήματα Access Control, τα χρηματοκιβώτια κ.λπ. Εκεί, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα κλειδαριών ασφαλείας και άλλων συναφών με την ασφάλεια εξαρτημάτων. Η Force μπορεί να περηφανεύεται, καθώς παρέχει πολλές και ολοκληρωμένες λύσεις ελέγχου πρόσβασης και γενικότερα φύλαξης.

Μεταξύ αυτών, υπήρχαν κλειδαριές ασφαλείας νέας τεχνολογίας που συνδέονται με Bluetooth και για να ξεκλειδώσουν απαιτείται δακτυλικό αποτύπωμα, εισαγωγή κωδικού πρόσβασης ή μηχανικό κλειδί, συστήματα πυρανίχνευσης, οθόνες σήμανσης, συστήματα θερμομέτρησης, αλλά και φωτεινές σημάνσεις κινδύνου. Ειδικά για τις τελευταίες, αξίζει να συγκρατήσουμε τη σειρά Luxury Series, που καλύπτει τις αυξημένες απαιτήσεις ασφαλείας των ξενοδοχείων 5 αστέρων, καθώς οι σημάνσεις αυτής της σειράς είναι άκρως ορατές, ακόμα και σε συνθήκες ιδιαίτερα χαμηλής ορατότητας (π.χ. λόγω καπνού) και μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν σε σκάλες, σκοτεινά δωμάτια κ.λπ.

Πέραν, όμως, των εφαρμογών ασφαλείας, η εταιρεία πρόβαλλε και τη μεγάλη γκάμα επιλογών που διαθέτει όσον αφορά στη μεταφορά προσωπικού και πελατών εντός των μεγάλων ξενοδοχειακών (και όχι μόνο) μονάδων.

Έτσι, λοιπόν, στο περίπτερο της Force «πάρκαραν» μια σειρά ηλεκτροκινούμενων οχημάτων από ηλεκτρικά μονοθέσια σκουτεράκια μέχρι ποδήλατα, και από αμαξίδια πελατών για τη μεταφορά τους εντός των εγκαταστάσεων μέχρι διθέσια μηχανάκια με αστυνομικό φάρο για περιπολίες. Αξίζει να σημειωθεί πως η Force προμηθεύει τις τελευταίες σειρές ηλεκτρικών σκούτερ της ESF Electro Mobility, τα οποία παρέχουν έως και 230km αυτονομία.

Πολλά από αυτά συνοδεύονται από εγγύηση 8 χρόνων. Τα πλέον εντυπωσιακά και χρήσιμα διθέσια μηχανάκια ειδικής έκδοσης Police, σειράς E – R MAX R ή E – R MAX Μ, παρέχουν έως 230km αυτονομίας και προαιρετικά ενσωματώνουν προσομοιωτή ήχου μοτοσυκλέτας υψηλών κυβικών, μπαγκαζιέρα, δυνατότητα σύνδεσης με Bluetooth, σύστημα πλοήγησης και ανιχνευτή τοποθεσίας. Από τα εκθέματα της εταιρείας δεν έλειπαν οι ηλεκτρικοί φορτιστές, τα ηλεκτρικά αμαξίδια pick-up και παρεμφερείς λύσεις ηλεκτροκίνησης.

Intertech

Με πληθώρα διαφορετικών προϊόντων και λύσεων που μπορούν να αξιοποιηθούν από τους επαγγελματίες της εστίασης συμμετείχε στην έκθεση Xenia 2023 η Intertech, μία από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας στην ελληνική αγορά. Στο περίπτερο C07, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη μαζική ομάδα εκπροσώπησης της εταιρείας και να γνωρίσουν από «πρώτο χέρι» πώς η προϊοντική γκάμα που διανέμει η Intertech στην Ελλάδα μπορεί να προσφέρει περαιτέρω ασφάλεια και ευκολία (και) στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Προϊόντα τηλεφωνίας: Σημαντικό τμήμα των εκθεμάτων της Intertech αφορούσε προϊόντα τηλεπικοινωνίας που προμηθεύει η εταιρεία, μέσα από τις συνεργασίες της με μερικούς από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές του χώρου. Εκεί, μεταξύ άλλων, εκτέθηκαν τα νέα τηλεφωνικά κέντρα και τα δικτυακά προϊόντα των Yeastar και Alcatel – Lucent, οι νέες συσκευές των Alcatel – Lucent και Fanvil Technology, αξεσουάρ VoIP συσκευών, IP θυροτηλέφωνα, δικτυακός εξοπλισμός, καθώς και συσκευές audio και video της Fanvil.

Smart Lockers για ανώτερη προστασία: Ειδική μνεία αξίζει να γίνει στη δυνατότητα παροχής μίας ευρείας ποικιλίας από Smart Lockers – κατασκευή από την Ricoh – η οποία μπορεί να «ευθυγραμμίσει» τις σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με τις αυξημένες ανάγκες ασφαλείας της σύγχρονης εποχής. Όπως μας εξήγησαν οι ειδικοί της Intertech, οι δύο βασικές «ναυαρχίδες» της κατηγορίας είναι οι σειρές 6000 και 6800.

Αυτές δύνανται να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες σε μέγεθος, ενώ αμφότερες διασφαλίζουν 24ωρη προστασία συσκευών υψηλής αξίας, όπως τερματικά χειρός (HHT’s), φορητούς υπολογιστές, φορητές συσκευές κ.ά. Ακόμα, συγκεκριμένα για τη σειρά 6800, αξίζει να αναφερθεί πως τα Smart Lockers της μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο, είναι αυτόματα, συνδέονται με το Internet και μπορούν να κοσμηθούν εξωτερικά με το εκάστοτε εταιρικό logo.

Διαδραστικοί πίνακες για σεμινάρια και workshops: Μία από τις πλέον σημαντικές κατηγορίες λύσεων που προσφέρει η Intertech στον ξενοδοχειακό κλάδο είναι αυτή των διαδραστικών πινάκων. Ξανά σε συνεργασία με τη Ricoh, η Intertech διανέμει – μεταξύ άλλων – τα Interactive Whiteboards Α6500, Α7500, Α8600, που θεωρούνται ιδανικοί διαδραστικοί πίνακες για κάθε λειτουργία, όπως για τηλεκπαίδευση, τηλεργασία και διεξαγωγή webinar.

Μερικά από τα εξέχοντα χαρακτηριστικά των προϊόντων αυτών είναι η δυνατότητα χρήσης δύο οθονών, που επιτρέπει την εκτέλεση διαφορετικών εφαρμογών και την παράθεση δύο εικόνων ταυτόχρονα, η υψηλή ευκρίνεια ήχου που βασίζεται στη σωστή τοποθέτηση μικροφώνων και ηχείων και τέλος, η 4K ανάλυση οθόνης (3840×2160) και η αντιθαμβωτική της προστασία, ποιοτικά χαρακτηριστικά που επιτρέπουν την παρουσίαση «ζωντανών» και λεπτομερών εικόνων.

Ricoh RansomCare powered by Bullwall: Η Xenia 2023 ήταν μία από τις πρώτες φορές που η Intertech παρουσίασε στο κοινό την εφαρμογή της Ricoh RansomCare powered by Bullwall. Όπως εξήγησαν στελέχη της εταιρείας, η λύση είναι πρωτοποριακή, καθώς φέρνει στην ελληνική αγορά έναν καθ’ όλα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των επιθέσεων ransomware, όπου σκοπό δεν αποτελεί το prevention, αλλά το contamination της επίθεσης.

H λύση αυτή παρέχει μια αυτοματοποιημένη απόκριση περιορισμού των επιθέσεων ransmware καθολικής κάλυψης 24/7 και δυνατότητα ταυτόχρονης υποβολής εκθέσεων σφαλμάτων. H Ricoh RansomCare powered by Bullwall προστατεύει έναν οργανισμό από ransomware ανεξαιρέτως ποιος χρήστης ή ποια συσκευή οφείλεται για την είσοδο των hackers και – επίσης ανεξαιρέτως – εάν η επίθεση ξεκίνησε από Endpoint, κινητό τηλέφωνο, συσκευή IoT, e-mail, USB ή με κάποιον άλλο τρόπο.

Το RansomCare διερευνά τα χαρακτηριστικά κάθε αρχείου στο οποίο έχει πρόσβαση ένας χρήστης, ακόμα και στο Cloud, χωρίς να προκαλεί επιβάρυνση δικτύου. Όταν το Ricoh RansomCare ανιχνεύσει πιθανώς κακόβουλες ενέργειες, ειδοποιεί αμέσως με σκοπό την άμεση απενεργοποίηση και απομόνωση της συσκευής και – κατά συνέπεια – του χρήστη που κρυπτογραφεί τα δεδομένα.

Majar – ΑΦΟΙ ΜΑΤΖΑΡΙΔΗ

Η Majar – ΑΦΟΙ ΜΑΤΖΑΡΙΔΗ ΑΒΕΤΕ, εταιρεία που από το 1978 εξειδικεύεται στον τομέα των προϊόντων τεχνολογίας με έμφαση στην ψηφιακή τεχνολογία και σήμανση, εξέθετε στην Xenia 2023 σημαντικό μέρος των λύσεων που εισάγει στην ελληνική αγορά μέσα από τη συνεργασία της με διεθνείς κατασκευαστές.

Αρχικά, στο περίπτερο της Majar ορθώθηκαν επιβλητικά Tableaux της Phillips, ψηφιακές οθόνες που λειτουργούν χωρίς ρεύμα και αποτελούν την τελευταία λέξη της ψηφιακής σήμανσης. Με τη χρήση αυτών, η διοίκηση ενός ξενοδοχειακού καταλύματος μπορεί να ψηφιοποιήσει την, μέχρι πρότινος, χάρτινη σήμανση και να την αποτυπώσει σε ευκρινείς οθόνες ePaper που ενημερώνονται εύκολα. Τα Tableux αυτά δύναται να εμφανίσουν μέχρι και 60.000 χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του μπλε, για σαφή και αξιόπιστα μηνύματα, διαθέτουν ισχυρή εσωτερική μνήμη, ενώ συνδέονται εύκολα (μέσω συνδέσεων USB, LAN ή Wi-Fi) σε μια πηγή τροφοδοσίας επιτρέποντας την άμεση αναπαραγωγή στατικού περιεχομένου.

Majar1

Αξίζει να σημειωθεί πως τα Tableaux της Phillips που διανέμει η Majar συνιστούν ιδανική επιλογή για περιβάλλοντα χωρίς άμεση πρόσβαση σε τροφοδοσία ρεύματος. Τα Philips Tableaux μπορούν να τοποθετηθούν και να μεταφερθούν κατά το δοκούν, εμφανίζοντας έγχρωμο στατικό περιεχόμενο ακριβώς όπως οι χάρτινες αφίσες και απαιτώντας τροφοδοσία ρεύματος μόνο κατά τη φόρτωση του νέου περιεχομένου.

Στη συνέχεια, και πάλι από τον κατασκευαστή Phillips, η Majar εξέθεσε αντιπροσωπεία προϊόντων από διάφορες σειρές διαδραστικών οθονών. Αυτές έχουν δυνατότητα σύνδεσης μέσω Wi-Fi και έχουν σχεδιαστεί ειδικά, ώστε να επιτρέπουν την εκτέλεση εφαρμογών Android. Ακόμα, λειτουργούν σε συνδυασμό με εσωτερικό πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμεύει επίσης ως μνήμη cache κατά τη μετάδοση περιεχομένου.

Σε περίπτωση που πέσει το δίκτυο, η εσωτερική μνήμη συνεχίζει να λειτουργεί αναπαράγοντας μια προσωρινά αποθηκευμένη έκδοση του περιεχομένου, εξασφαλίζοντας την αναπαραγωγή των πολυμέσων ακόμη και εάν πέσει το δίκτυο. Μέσα από αυτές, μπορείτε να αποθηκεύσετε και να αναπαραγάγετε περιεχόμενο και να ανεβάσετε πολυμέσα στην οθόνη ξεκινώντας την αναπαραγωγή τους αμέσως.

Τέλος, η Majar δεν παρέλειψε να αναδείξει και την ευρεία ποικιλία συσκευών και λύσεων τηλεφωνίας που διαθέτει, παρουσιάζοντας – κυρίαρχα – τα προϊόντα της AEI Communication.

Netacmion

Μέσα από ένα ευρύχωρο περίπτερο, η Netacmion, εταιρεία που εξειδικεύεται στην παροχή διαφόρων λύσεων (και) στις τουριστικές επιχειρήσεις από το 2007, ανέδειξε ένα σημαντικό δείγμα των πολλών και μεγάλων συνεργασιών της. Η Netacmion χώρισε το ευρύχωρο περίπτερό της σε κατηγορίες ανάλογα με τον συνεργαζόμενο προμηθευτή της.

Netacmion1

Η πρώτη κατηγορία ανέδειξε τις αξιόπιστες λύσεις της Lemco, εταιρείας που διαθέτει περισσότερα από 45 χρόνια εμπειρίας στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παραγωγή επαγγελματικού εξοπλισμού διανομής τηλεοπτικού σήματος μέσω RF, IP αλλά και οπτικών ινών. Ανάμεσα στα πολλά προϊόντα της Lemco που εκτέθηκαν στην Xenia 2023 αξίζει να ξεχωρίσουμε τα παρακάτω:

Τις σειρές Headend SCL-824CT, SCL-424CT και HCL-824CT: Ενδεικτικά, το SCL-824CT είναι ένα πολύ ισχυρό επαγγελματικό headend, ικανό να δεχτεί έως και 8 ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2), επίγειες (DVB-T/T2) ή καλωδιακές (DVB-C) εισόδους, τις οποίες μετατρέπει σε 4 DVB-T/C RF κανάλια εξόδου με ταυτόχρονη διανομή των προγραμμάτων σε IP μέσω Gbit IP streaming. Υποστηρίζει τεχνολογία pool, που σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να διαλέξει οποιοδήποτε πρόγραμμα από οποιαδήποτε από τις 8 εισόδους και να το αναθέσει σε οποιαδήποτε από τις 4 RF + IP εξόδους, προσφέροντας έτσι μεγάλη ευελιξία.

Μια ισχυρή CPU (τετραπύρηνη @ 1,8GHz / 2GB RAM) είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της συσκευής με χρήση Linux OS, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα πολύ φιλικό και γρήγορο περιβάλλον χρήστη, καθώς και τη δυνατότητα απομακρυσμένου ή τοπικού ελέγχου της συσκευής μέσω Ethernet. Το μικρό του μέγεθος και οι ισχυρές ικανότητες καθιστούν το SCL-824CT ιδανική λύση σε περιπτώσεις που απαιτείται διανομή δορυφορικών, επίγειων ή καλωδιακών FTA προγραμμάτων σε μια εγκατάσταση CATV, χρησιμοποιώντας τεχνολογία DVB-T/C και IP.

Netacmion2

To headend της σειράς ProLine, PLC 300: Πρόκειται για μια all-in-one λύση, πολύ προηγμένη και ευέλικτη, σχεδιασμένη για τις ανάγκες του CATV broadcasting. Με τη δυνατότητα λήψης έως και 16 ανεξάρτητων σημάτων δορυφόρου (DVB-S/S2), επίγειων (DVB-T/T2) ή καλωδιακών (DVB-C), η συσκευή μπορεί να τα μετατρέψει σε 16 RF κανάλια εξόδου DVB-T/C RF, παρέχοντας ταυτόχρονα 1x Gbit IPTV για διανομή FTA τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Το PLC-300 προσφέρει απαράμιλλη ευελιξία στις δυνατότητες αποκωδικοποίησης. Υποστηρίζει έως και 8x θύρες common interface (CI), χρησιμοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία FlexCAM, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να τις συνδέσουν είτε στις εισόδους είτε στις εξόδους του πολυπλέκτη.

netacmion3


Η δεύτερη κατηγορία αφιερώθηκε στις οθόνες και τις επαγγελματικές λύσεις που προσφέρει η LG Electronics. Εδώ, ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στις τηλεοράσεις 4K UHD Hospitality της LG, οι οποίες συνδέονται στο Pro: Centric Cloud, το οποίο βελτιώνει τη χρηστικότητα της λύσης CMS της επιχείρησης και τη μετάβαση υπηρεσιών στο διαδίκτυο του συστήματος (cloudification), ενώ προσφέρει διάφορα πρότυπα σχεδίασης, βελτιώνοντας τη συλλογή δεδομένων και την πλατφόρμα ανάλυσης με έναν ελκυστικό πίνακα ελέγχου. Ακόμα, το Pro:Centric επιτρέπει την εύκολη και απλή διαχείριση ξενοδοχειακού περιεχομένου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η εφαρμογή του Netflix μπορεί να ενεργοποιηθεί από οποιονδήποτε διαθέτει συνδρομή μέσω του Pro:Centric Direct.

netacmion4

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στο περίπτερο της Netacmion εκτέθηκαν CCTV κάμερες, αλλά και τηλεοράσεις της Dahua.

Το περίπτερο της TP-Link αφιερώθηκε στην επίδειξη πολλών λύσεων που αφορούν τα εταιρικά δίκτυα και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και οι οποίες προσφέρουν δυνατότητες ολιστικής διαχείρισης στους επαγγελματίες ξενοδόχους.

Αρχικά, η ΤP-Link «κέντραρε» στη σειρά δικτυακών προϊόντων Omada, η οποία – μεταξύ άλλων – περιλαμβάνει Access Points, Switches και Gateways, τα οποία δύναται να συνδεθούν με πλατφόρμα Software Defined Networking (SDN), παρέχοντας 100% κεντρική διαχείριση Cloud. Τα συστήματα Omada δημιουργούν ένα ιδιαίτερα επεκτάσιμο δίκτυο, όπου τα πάντα ελέγχονται από μία μόνο διεπαφή και παρέχονται απρόσκοπτες ασύρματες και ενσύρματες συνδέσεις, ιδανικές για χρήση σε φιλοξενία, εκπαίδευση, καταστήματα λιανικής, γραφεία και άλλα.

tplink1

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στα προϊόντα ασφαλείας της σειράς VIGI της TP-Link. Αναφορικά με αυτά, οι επισκέπτες της Xenia είχαν την ευκαιρία να μάθουν από «πρώτο χέρι» για τις εκρηκτικές δυνατότητες που προσφέρουν.

tplink2

Στεκόμενοι σε κάποια από αυτά, αναφέρουμε τα τρία ολοκαίνουρια μοντέλα καμερών, VIGI C540 / C440 / C230, που σας επιτρέπουν να λάβετε έγχρωμες εικόνες και βίντεο υψηλής ανάλυσης ακόμα και σε συνθήκες μηδενικού φωτισμού. Ειδικά, όσον αφορά στην VIGI C540, η κάμερα αυτή έρχεται με εντυπωσιακή ανάλυση στα 4MP, καταγράφοντας λεπτομέρειες με μεγάλη ευκρίνεια και ενσωματώνει φακό μεγάλου διαφράγματος και αισθητήρα υψηλής ευαισθησίας, αποδίδοντας εικόνες ακόμη και στα πιο σκοτεινά περιβάλλοντα. Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω κάμερα έρχεται με έξυπνες λειτουργίες, όπως ταξινόμηση ανθρώπων και οχημάτων, διακρίνοντας τους σχετικούς στόχους και άλλα αντικείμενα ενδιαφέροντος, διέλευση ορίων, εισβολή στην περιοχή, αφαίρεση αντικειμένων κ.λπ.

Ακόμα, στην έκθεση ξεχώρισε το VIGI NVR1008H, ένα νέο σύστημα καταγραφής video καμερών ασφαλείας, που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την ιδιοκτησία τους από απόσταση. Το σύστημα διαθέτει ευκρίνεια εικόνας 8MP και εξοπλίζεται με 8 κανάλια, καθένα από τα οποία είναι ικανό να υποστηρίζει έως και 4K ανάλυση.

Διαθέτει έξοδο HDMI που παρέχει video υψηλής ποιότητας, τόσο για εσωτερικό όσο και για εξωτερικό περιβάλλον και είναι εξοπλισμένο με λειτουργίες, όπως ανίχνευση κίνησης και ειδοποιήσεις μέσω e-mail, για να διασφαλίζεται ότι οι χρήστες είναι πάντα ενήμεροι για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στην ιδιοκτησία τους. Είναι συμβατό με μια μεγάλη γκάμα συσκευών και μπορεί να ελέγχεται εξ αποστάσεως από smartphone και tablet μέσω αποκλειστικής εφαρμογής ή από υπολογιστή μέσω web browser. Το σύστημα είναι εύκολο στην εγκατάσταση και παρέχει μια οικονομικά αποδοτική λύση για όσους θέλουν να διασφαλίσουν την περιουσία τους.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Ιούλιος 2024
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
Έλεγχος πρόσβασης με Akuvox
Η PartnerNET με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στον ICT κλάδο, είναι ο επίσημος διανομέας της Akuvox Company και παρουσιάζει τις έξυπνες λύσεις πρόσβασης και ενδοεπικοινωνίας σε σπίτια, κτίρι...
Η αποθήκευση δεδομένων παρακολούθησης «γίνεται» έξυπνη!
Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει επανάσταση στον τρόπο αποθήκευσης και διαχείρισης των όλο αυξανόμενων δεδομένων παρακολούθησης. Οι μέρες της απλής εγγραφής και αναθεώρησης των πλάνων βίντεο που παράγου...
Κάμερες αντιεκρηκτικού τύπου
Πυρηνικά και πετροχημικά εργοστάσια, τηλεπικοινωνιακοί σταθμοί και αποθήκες εκρηκτικών είναι μόνο μερικοί από τους βιομηχανικούς χώρους και τις κρίσιμες υποδομές που ενέχουν πολλές προκλήσεις, ακό...
Red Dot για την Ajax Systems
Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ajax Systems κατακτά τα πρώτα βραβεία Red Dot σε Ασφάλεια και Οικιακό Αυτοματισμό! Φέτος, τα προϊόντα συναγερμού και έξυπνου αυτοματισμού της εταιρείας έλαβαν...
Οι μεγαλύτερες τάσεις CCTV για το 2024
Στον κόσμο της βιντεοεπιτήρησης παρατηρείται ραγδαία εξέλιξη την τελευταία δεκαετία, με τις καινοτομίες στην τεχνολογία να έχουν διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην εν λόγω ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, ο το...
Μέτρα προστασίας για τα Data Centers
Τα κέντρα δεδομένων ή αλλιώς Data Centers, όπου φιλοξενείται εξοπλισμός υψηλής αξίας, όπως υπολογιστές, servers, αποθηκευτικά μέσα και άλλες δικτυακές συσκευές, πλέον θεωρούνται κινητήριος μοχλός ...
Hikvision 2-wire HD Apartment
Η λύση 2-wire HD Apartment αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα υψηλής ποιότητας και αξιόπιστο σύστημα θυροτηλεφώνου για αντικατάσταση ενός παλαιού συστήματος με χρήση των υπαρχ...
Πρωτοποριακή υπεροχή στα συστήματα επικοινωνίας Rakson A.E.
Έχοντας ιδρυθεί πριν από 70 χρόνια, η Golmar είναι πρωτοπόρα στην παγκόσμια αγορά, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο σημάδι στο τοπίο των συστημάτων ενδοεπικοινωνίας. O αποκλειστικός συνεργάτης στην Ελλάδα ...
TP-Link Omada EAP215-Bridge
Το TP-Link Omada EAP215-Bridge kit αποτελεί την ιδανική λύση για την εγκατάσταση συστημάτων βιντεοεπιτήρησης σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας αξιόπιστη ασύρματη σύνδεση με μεγάλη εμβέλεια πο...