Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Επένδυση της Microsoft σε start-up ανάπτυξης software για drone
Την εμπορική «έκρηξη» των εφαρμογών drone προβλέπει η Microsoft, όπως τουλάχιστον δείχνει η απόφασή της να επενδύσει στην αμερικανική start-up AirMap, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού πλοήγησης για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της AirMap, η εταιρεία συγκέντρωσε 26 εκατ. δολάρια. Εκτός από τη Microsoft Ventures.Την εμπορική «έκρηξη» των εφαρμογών drone προβλέπει η Microsoft, όπως τουλάχιστον δείχνει η απόφασή της να επενδύσει στην αμερικανική start-up AirMap, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού πλοήγησης για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της AirMap, η εταιρεία συγκέντρωσε 26 εκατ. δολάρια. Εκτός από τη Microsoft Ventures, η οποία διαχειρίζεται το ταμείο που έχει δημιουργήσει ο αμερικανικός κολοσσός για τη χρηματοδότηση start-up, η εταιρεία έλαβε κεφάλαια και από την Airbus Ventures, την Qualcomm Ventures και τη Sony.
Η AirMap έχει αναπτύξει μία τεχνολογία η οποία βοηθά τους πιλότους που τηλεχειρίζονται drone να ακολουθούν τους κανόνες αεροπλοΐας στην περιοχή που πετά το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα. Η ίδια τεχνολογία επιτρέπει στους υπεύθυνους του πύργου ελέγχου των αεροδρομίων να ελέγχουν κατά πόσο πραγματοποιεί κάποιο drone πτήσεις σε μικρή απόσταση.
Ο Nagraj Kashyap, επικεφαλής της Microsoft Ventures, δήλωσε πως η Microsoft δεν έχει στόχο να δραστηριοποιηθεί στον κλάδο των drone. Ωστόσο, προσδοκά στην χρήση των δικών της υπηρεσιών cloud από εταιρείες όπως η AirMap, για τη χρήση του λογισμικού τους από τους τελικούς τους πελάτες.
Ο ίδιος συνέκρινε αυτή την προοπτική, με την προσπάθεια που κάνει η Microsoft με στόχο την αξιοποίηση της πλατφόρμας Azure ως «ραχοκοκαλιάς» για τη λειτουργία κάθε είδους διασυνδεδεμένου οχήματος.