Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
H Αυστρία στέλνει στρατό στα σύνορα με Ιταλία
Η Αυστρία σχεδιάζει «πολύ σύντομα» να ξαναρχίσει τους ελέγχους και να αναπτύξει στρατιώτες στα σύνορά της με την Ιταλία εάν η μαζική έλευση μεταναστών δεν επιβραδυνθεί, διεμήνυσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας σε δηλώσεις του σε μια βιεννέζικη εφημερίδα. «Αναμένω ότι οι έλεγχοι στα σύνορα και μια αποστολή αρωγής (των ένοπλων δυνάμεων) πολύ σύντομα θα είναι κάτι επιβεβλημένο», σημείωσε..Η Αυστρία σχεδιάζει «πολύ σύντομα» να ξαναρχίσει τους ελέγχους και να αναπτύξει στρατιώτες στα σύνορά της με την Ιταλία εάν η μαζική έλευση μεταναστών δεν επιβραδυνθεί, διεμήνυσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας σε δηλώσεις του σε μια βιεννέζικη εφημερίδα.
«Αναμένω ότι οι έλεγχοι στα σύνορα και μια αποστολή αρωγής (των ένοπλων δυνάμεων) πολύ σύντομα θα είναι κάτι επιβεβλημένο», σημείωσε ο Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Krone. Τα μέτρα αυτά θα είναι «απολύτως απαραίτητα εάν η συρροή των μεταναστών στην Ιταλία δεν επιβραδυνθεί», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ήδη «είναι διαθέσιμοι» 750 στρατιώτες και τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα για να σταλούν στην περιοχή των συνόρων το Σαββατοκύριακο.
Η Αυστρία ξανάρχισε να προβαίνει σε ελέγχους στα σύνορά της με την Ουγγαρία το 2015, ενώ έχει καταστήσει σαφές ότι είναι διατεθειμένη να ανεγείρει φράκτες στα σύνορά της με την Ιταλία.
Παράλληλα, την Δευτέρα, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε ότι 83.650 άνθρωποι έχουν φθάσει στην Ιταλία διά θαλάσσης μέχρι στιγμής φέτος, ήτοι ένας αριθμός αυξημένος κατά σχεδόν 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στην πλειονότητά τους, οι άνθρωποι αυτοί αναχώρησαν από τις ακτές της Λιβύης, συχνά με επικίνδυνα πλεούμενα. Πάνω από 2.00 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια διάπλου.
«Δεν είναι ρεαλιστικό να θεωρούμε ότι η Ιταλία έχει την ευθύνη να χειρίζεται τις αφίξεις όλων» αυτών των μεταναστών, σημείωσε ο Βενσάν Κοσετέλ, ο ειδικός απεσταλμένος της UNHCR για την περιοχή της κεντρικής Μεσογείου.
Πηγή: cnn.gr