Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Ο Έλληνας ΓΕΝ στο Ισραήλ
![d81092e82de85f61bb4fbd21fa56a521 XL 233035ac](/wp-content/themes/yootheme/cache/23/d81092e82de85f61bb4fbd21fa56a521_XL-233035ac.jpeg)
Την ανάγκη ενίσχυσης των λιγότερο προηγμένων Ναυτικών, προκειμένου να αναπτύξουν τις απαραίτητες δυνατότητες ώστε να καταστούν ικανά να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των κοινών απειλών, υπογράμμισε ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, από το βήμα του 11ου Περιφερειακού Συμποσίου Θαλάσσιας Ισχύος (Regional SeaPower Symposium – RSS 2017).Την ανάγκη ενίσχυσης των λιγότερο προηγμένων Ναυτικών, προκειμένου να αναπτύξουν τις απαραίτητες δυνατότητες ώστε να καταστούν ικανά να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των κοινών απειλών, υπογράμμισε ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, από το βήμα του 11ου Περιφερειακού Συμποσίου Θαλάσσιας Ισχύος (Regional SeaPower Symposium – RSS 2017), που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βενετία.
Ναυτικά από 47 χώρες του κόσμου πήραν μέρος στο φετινό συμπόσιο, όπου ο αρχηγός ΓΕΝ ήταν εκ των βασικών ομιλητών. Στην παρέμβασή του αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στη σημασία της ναυτικής βάσης στη Σούδα, συνδυάζοντάς την με τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), παρέχοντας, όπως τόνισε, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, τόσο σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ όσο και σε τρίτες χώρες που επιθυμούν την ανάπτυξη των ναυτικών δυνατοτήτων τους. Μια προσφορά που αναγνώρισαν, στις δικές τους τοποθετήσεις, και οι αρχηγοί των Ναυτικών Ηνωμένου Βασιλείου και Γερμανίας.
Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο αρχηγός ΓΕΝ αναφέρθηκε και στην ολοκληρωμένη πρόταση (comprehensive toolbox) που ανέπτυξε το Πολεμικό Ναυτικό και η οποία βασίζεται, κατά κύριο λόγο, στη στοχευμένη εκπαίδευση και στην υψηλού επιπέδου αξιολόγηση και είναι διαθέσιμη σε όσα Ναυτικά θα ήθελαν να την αξιοποιήσουν.
Στο πλαίσιο του Συμποσίου πραγματοποιήθηκε επίσης η δεύτερη επίσημη συνάντηση των Αρχηγών Ναυτικού (CHONs) των κρατών-μελών της Αδριατικής και Ιόνιας Πρωτοβουλίας (ADRION) και υπεγράφη κοινή διακήρυξη για την περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας τους, ενώ ο αρχηγός ΓΕΝ είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με το νέο διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική James G. Foggo, κατά την οποία συζητήθηκε η αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας στη Μεσόγειο, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του αρχηγού ΓΕΝ στις ΗΠΑ.
Από σήμερα έως και την ερχόμενη Τρίτη, ο αντιναύαρχος θα βρίσκεται στο Ισραήλ, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη έπειτα από πρόσκληση του Ισραηλινού ομολόγου του.