Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
«Σκληρός» νόμος κυβερνοασφάλειας στην Κίνα
Με την θέσπιση νέου νόμου στο cyber security η Κίνα στενεύει τον κλοιό στις ελευθερίες στο Internet, κάτι που παρέχει στην κυβέρνηση τον έλεγχο στην διαδικτυακή υποδομή και τα κρίσιμα data με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Το νομοθετικό σύστημα της Κίνας πέρασε τις προάλλες νέο εθνικό νόμο για το cyber security, που καλύπτει μια μεγάλη.Με την θέσπιση νέου νόμου στο cyber security η Κίνα στενεύει τον κλοιό στις ελευθερίες στο Internet, κάτι που παρέχει στην κυβέρνηση τον έλεγχο στην διαδικτυακή υποδομή και τα κρίσιμα data με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Το νομοθετικό σύστημα της Κίνας πέρασε τις προάλλες νέο εθνικό νόμο για το cyber security, που καλύπτει μια μεγάλη γκάμα περιοχών, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής άμυνας, της ασφάλειας τροφίμων και του τομέα της τεχνολογίας.
Το πλήρες κείμενο του νέου νόμου, δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει επίσημα, αλλά απευθύνει έκκληση για μεγαλύτερη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, σύμφωνα με έκθεση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της χώρας,Xinhua. Με βάση τον νόμο, βασικά συστήματα πληροφοριών της χώρας θα πρέπει να γίνουν ασφαλή και ελεγχόμενα.
Προηγούμενα νομοσχέδια δεν ανέφεραν λεπτομερώς τί ακριβώς σήμαινε αυτός ο έλεγχος.
Νωρίτερα μέσα στον χρόνο, η αντιτρομοκρατική νομοθεσία της χώρας, εξέφρασε παράπονα επειδή θα μπορούσε να απαιτήσει οι αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας να παραδώσουν τα encryption keys στα χέρια της κυβέρνησης της. Ο Obama ωστόσο, ζύγισε την κατάσταση και ζήτησε από την Κίνα να αλλάξει την νομοθεσία της.
Τα τελευταία χρόνια παρόλα αυτά η Κίνα έχει θέσει το cyber security ως μια απ’ τις προτεραιότητές της, μετά τις διαρροές ασφαλείας που ήρθαν στο φως με τις αποκαλύψεις Edward Snowden που ισχυρίζονταν πως οι ΗΠΑ κατασκόπευαν κρυφά κινεζικές εταιρείες.
Η κινεζική κυβέρνηση έχει δηλώσει μέχρι ότι σκοπεύει να «μπλοκάρει» τις πωλήσεις προϊόντων IT στην χώρα αν αποτύχουν να εξασφαλίσουν ένα ανερχόμενο «vetting system».
Οι αλλαγές πολιτικής στην Κίνα, πιθανότατα δεν θα αποτελέσουν καλό οιωνό για τις αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, και ειδικά για εκείνους που προμηθεύουν προϊόντα πληροφορικής στην κυβέρνηση ή τις κρατικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τους αναλυτές η Κίνα ήδη λογοκρίνει σε μεγάλο βαθμό το Διαδίκτυο της, έχει μπλοκάρει την πρόσβαση σε πολλά αμερικάνικα sites, όπως το Facebook, το Twitter και το Google.
Πάντως ανακοίνωσε πως οι νέοι νόμοι, ακολουθούν τα πρότυπα άλλων Δυτικών χωρών για την βελτίωση της διαδικτυακής ασφάλειας.