Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Πτήση Egyptair: Υπήρξε κενό στην ασφάλεια του γαλλικού αεροδρομίου;
.H Γαλλία τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί ισλαμιστές τρομοκράτες να πέρασαν από το αεροδρόμιο Ρουασί, κάτω από τη «μύτη» των αρχών. Η χώρα του Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται από το πρωί σε συναγερμό. Από τον Ιανουάριο του 2015, έχει βιώσει δύο φορές στο πετσί της τα τυφλά χτυπήματα ισλαμιστών τρομοκρατών…H Γαλλία τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί ισλαμιστές τρομοκράτες να πέρασαν από το αεροδρόμιο Ρουασί, κάτω από τη «μύτη» των αρχών.
Η χώρα του Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται από το πρωί σε συναγερμό. Από τον Ιανουάριο του 2015, έχει βιώσει δύο φορές στο πετσί της τα τυφλά χτυπήματα ισλαμιστών τρομοκρατών και, τώρα με τη συντριβή του αεροσκάφους που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ, ξυπνούν άσχημες αναμνήσεις…
Στο αεροδρόμιο Ρουασί, απ’ όπου απογειώθηκε το μοιραίο αεροσκάφος της «Egyptair» με προορισμό το Κάιρο, τα μέτρα ασφαλείας μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αρχών.
«Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι για τίποτα, αλλά η συντριβή του αεροσκάφους έχει πυροδοτήσει μία σειρά από διαδικασίες επαλήθευσης των στοιχείων», υποστηρίζει ειδικός στο Παρίσι, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».
Το πρώτο πράγμα που κάνουν από το πρωί οι γαλλικές αρχές είναι να «χτενίζουν» την περιοχή του αεροδρομίου και να καθησυχάσουν τον γαλλικό αερομεταφορέα ότι η εικόνα του δεν αμαυρώνεται απ΄ αυτό που συνέβη στο αεροσκάφος της Egyptair. Ωστόσο, δεν αλλάζει το γεγονός ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ρουασί.
«Σε περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας , εγείρεται θέμα ελέγχου των αποσκευών αλλά και της λίστας των επιβατών. Τα πάντα βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό παρακολούθηση από τη γαλλική υπηρεσία αερομεταφορών. Ελέγχεται επίσης το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου αλλά και γίνονται συνεντεύξεις σε όλους τους υπαλλήλους.
«Οι πρώτοι που μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ερευνητών είναι αναπόφευκτα οι εργαζόμενοι που ανήκουν στο πλήρωμα εδάφους, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν σχέση τους με τρομοκράτες. Πολλοί ψηλαφιστές έχουν ήδη εντοπιστεί στο παρελθόν και οι περισσότεροι είχαν πρόσβαση σε περιοχές για αεροσκάφη φόρτωσης και εκφόρτωση», δήλωσε εκπρόσωπος των γαλλικών αρχών.
Στα μέσα Δεκεμβρίου, ο επικεφαλής της γαλλικής υπηρεσίας αεροπορίας είχε ανακοινώσει ότι αποσύρονται «σχεδόν 70 εργαζόμενοι σε σύνολο 85 χιλιάδων που απασχολούνται στα αεροδρόμια του Ρουασί και του Ορλί».
Ένας εμπειρογνώμονας υποστηρίζει πως «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο πιλότος να υπέστη σοκ αντικρίζοντας έναν αεροπειρατή ο οποίος να ήταν φανατικός και για το λόγο αυτό να μην πρόλαβε να στείλει σήμα κινδύνου” .
Σχετικά με το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, ένας αστυνομικός υπό καθεστώς ανωνυμίας υποστηρίζει πως θα πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά προληπτικά μέτρα κατά την επιβίβαση των ταξιδιωτών. Ο κίνδυνος προέρχεται πάντα από τον πιο αδύναμο κρίκο στην αλυσίδα της ασφάλειας», υποστηρίζει.
Ο ίδιος υπογραμμίζει επίσης πως είναι αρκετά περίεργο το γεγονός ότι, το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ύστερα από τρεις ώρες πτήσης. «Συνήθως οι τρομοκράτες ενεργοποιούν τα εκρηκτικά αρκετά γρήγορα», επισημαίνει.
Πηγή: http://www.protothema.gr