Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Χωρίς προσωπικό ασφαλείας το «Δαφνί»
Επείγουσα επιστολή στον Διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «ΔΑΦΝΙ», στον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υπουργό Υγείας έστειλε σήμερα ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων καθώς μετά την πρόσφατη λήξη της σύμβασης με την εταιρία φύλαξης, για οικονομικούς..Επείγουσα επιστολή στον Διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «ΔΑΦΝΙ», στον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υπουργό Υγείας έστειλε σήμερα ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων καθώς μετά την πρόσφατη λήξη της σύμβασης με την εταιρία φύλαξης, για οικονομικούς λόγους, δεν υπάρχει ασφάλεια για το νοσηλευτικό προσωπικό από τους ασθενείς που έχουν το ακαταλόγιστο.
Όπως λένε, στο ΨΝΑ Δαφνί νοσηλεύονται 90 περίπου «επικίνδυνοι» ασθενείς που έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής και άλλες βαρύτατες πράξεις και το προσωπικό του Νοσοκομείου βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο ζωής. Η σύμβαση με την εταιρία φύλαξης αφορούσε τη φύλαξη ασθενούς εξόχως επικίνδυνου, του 7ο ΨΤΕ, καταδικασθέντος για ειδεχθή ανθρωποκτονία στενού συγγενικού του προσώπου και υπεύθυνου για πολλές επιθέσεις κατά του νοσηλευτικού προσωπικού. Την επικινδυνότητα του ασθενούς αυτού κατανόησε και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η οποία μετά και τη θανατηφόρα πυρκαγιά της 5ης/9/2015, προχώρησε στη σύναψη της σύμβασης, για τη φύλαξή του, και όλοι θεώρησαν ότι αυτό θα αποτελούσε το πρώτο βήμα για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος.
Δυστυχώς, όχι μόνο το βήμα αυτό αποδείχθηκε το μοναδικό, αλλά ακόμα και αυτή η σύμβαση με την εταιρία φύλαξης, δεν ανανεώθηκε, για «οικονομικούς λόγους» και το προσωπικό αυτή τη στιγμή όπως λένε, κινδυνεύει.
Παρά το γεγονός ότι έχουν κάνει αλλεπάλληλες έγγραφες παρεμβάσεις και προφορικές συζητήσεις με τους αρμοδίους και έχουν επανειλημμένως επικοινωνήσει με τα συναρμόδια Υπουργεία και την ΥΠΕ, δεν έχει ακόμα βρει εφαρμογή η υποχρέωση διαμόρφωσης ειδικών θαλάμων νοσηλείας για τους νοσηλευόμενους αυτούς και η λήψη όλων των πρόσθετων προστατευτικών μέτρων. Επιπλέον, διαιωνίζεται το απαράδεκτο φαινόμενο να προσέρχονται εργαζόμενοι στο χώρο εργασίας τους και αντί να παρέχουν φροντίδα στους ασθενείς, να κινδυνεύουν οι ίδιοι από επιθέσεις νοσηλευόμενων ασθενών, μη γνωρίζοντας αν θα επιστρέψουν σώοι στην οικία τους.
Οι νοσηλευτές, ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος για τους ασθενείς- κρατούμενους που έχουν κριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο ως επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια, έχοντας διαπράξει αξιόποινες πράξεις, και δη ανθρωποκτονίες για να μη θρηνήσουμε αθώες ψυχές.