Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Κυοφορούνται μεγάλες ανατροπές στην ασφάλεια των αεροδρομίων;
Εν μέσω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους της Metrojet στο Σινά που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 224 άτομα, εμπειρογνώμονες στον τομέα της αεροπλοΐας ζητούν να υπάρξει μία συντονισμένη αντίδραση στον τομέα της ασφάλειας, ειδικά όσον αφορά την επιλογή..Εν μέσω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους της Metrojet στο Σινά που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 224 άτομα, εμπειρογνώμονες στον τομέα της αεροπλοΐας ζητούν να υπάρξει μία συντονισμένη αντίδραση στον τομέα της ασφάλειας, ειδικά όσον αφορά την επιλογή των ατόμων που εργάζονται σε αεροδρόμια.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε μέλος της ομάδας έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας στο Reuters, οι ερευνητές είναι κατά 90% βέβαιοι ότι ο ήχος έκρηξης που ακούγεται σε ένα από τα μαύρα κουτιά, οφείλεται σε βόμβα.
Ο πρόεδρος της Emirates Τιμ Κλαρκ είπε την Κυριακή ότι περιμένει πως η συντριβή του ρωσικού αεροπλάνο θα οδηγήσει σε εκκλήσεις για αυστηρότερους ελέγχους παγκοσμίως.
Ο ίδιος είπε ότι έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί στην εταιρεία έλεγχος στον τομέα της ασφάλειας, αλλά ότι πρόκειται να «παγώσουν» οι πτήσεις μετά τη συντριβή.
Κι ενώ η Δύση αφήνει να εννοηθεί ότι η συντριβή οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο αεροσκάφος, η Αίγυπτος επιμένει ότι «εξετάζει κάθε σενάριο».
Όπως σημειώνει ο Observer της Κυριακής, εμπειρογνώμονες στον τομέα της αεροπλοΐας σημειώνουν ότι χρειάζεται επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας, στη σκιά της τραγωδίας.
Ήδη η Αίγυπτος έχει ξεκινήσει έρευνα στο προσωπικό του αεροδρομίου του Σαρμ Ελ-Σέιχ που είχαν κάποια σχέση με την πτήση της Metrojet.
Εμπειρογνώμονες σημειώνουν ότι πρέπει να αυξηθούν οι έλεγχοι ασφαλείας σε όσους εργάζονται σε αεροδρόμια, όπως αυτοί που χειρίζονται τις βαλίτσες.
«Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι αυτοί που έρχονται σε επαφή με αεροσκάφη σε περιοχές ασφαλείας είναι οι σωστοί άνθρωποι και ότι προσλαμβάνουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για αυτές τις δουλειές. Πρέπει να υπάρξει ένα διεθνές πλαίσιο σχετικά με το από τι ελέγχους περνούν όσοι εργάζονται σε αεροδρόμια και από ποιους» τονίζει ο Μάθιου Φιν, ο οποίος προήδρευσε διεθνούς συνεδρίου για την ασφάλεια στην αεροπλοΐα.
Εν τω μεταξύ, η πρώτη αεροπορική πτήση με επιβαίνοντες Ρώσους τουρίστες από την Αίγυπτο προσγειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο διεθνές αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης, έπειτα από την απόφαση του Κρεμλίνου να αναστείλει όλες τις πτήσεις από και προς τη χώρα.
Η Ρωσία έστειλε τρία αεροσκάφη στην Αίγυπτο για τον επαναπατρισμό Ρώσων πολιτών που έχουν αποκλειστεί στη χώρα.
Ο αριθμός των επιβατών και των τριών πτήσεων ανέρχεται συνολικά στους 624.
Όπως τόνισε η αντιπρόεδρος επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης Νάνα Γκβίτσια, οι πτήσεις από την Αίγυπτο στην Αγία Πετρούπολη θα συνεχιστούν έως το τέλος Νοεμβρίου.
Περίπου 12.000 Ρώσοι τουρίστες από την Αγία Πετρούπολη εκτιμάται ότι βρίσκονται στην Αίγυπτο, ενώ συνολικά 80.000 Ρώσοι υπολογίζεται ότι παραθερίζουν στην χώρα.
Παράλληλα, το Σάββατο βρετανός αξιωματούχος δήλωσε πως η Βρετανία ελπίζει πως θα επαναπατρίσει μέσα σε 10 μέρες όλους τους Βρετανούς τουρίστες που έχουν αποκλειστεί στο Σαρμ ελ-Σέιχ.
Βαλς: Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την υπόθεση για βόμβα
Ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί καμία υπόθεση αναφορικά με τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους.
«Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε καμία υπόθεση αλλά, φυσικά, η υπόθεση της (βομβιστικής) επίθεσης λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη» δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του.
Πηγές: http://news.in.gr, Newsroom ΔΟΛ