Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Μνημόνιο συνεργασίας για την πτητική ασφάλεια
.”Μνημόνιο Συνεργασίας” (Memorandum of Cooperation) υπεγράφη μεταξύ του Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων (FSF – MED) και της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης, το οποίο αποβλέπει στην ευρύτερη επιστημονική συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων σε θέματα Πτητικής Ασφάλειας. Το Μνημόνιο υπέγραψε από πλευράς του FSF – MED…
“Μνημόνιο Συνεργασίας” (Memorandum of Cooperation) υπεγράφη μεταξύ του Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων (FSF – MED) και της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης, το οποίο αποβλέπει στην ευρύτερη επιστημονική συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων σε θέματα Πτητικής Ασφάλειας. Το Μνημόνιο υπέγραψε από πλευράς του FSF – MED ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος κ. Χρήστος Πέτρου και από πλευράς της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Τάκης Αδαμίδης.
Αυτού του είδους οι συνεργασίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Κύπρου ως περιφερειακό κέντρο στο τομέα ασφάλειας πτήσεων και, όπως ο κ. Πέτρου τόνισε, “πέραν της ασφάλειας πτήσεων, το μνημόνιο προνοεί για συνεργασία και στον τομέα της επιμόρφωσης και έρευνας σε αεροπορικά θέματα”.
Το “Μνημόνιο Συνεργασίας” μεταξύ των δύο φορέων υπεγράφη κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου στα πλαίσια του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου “Aviation Training: An effective safety tool”, το οποίο συνδιοργανώθηκε από το FSF – MED και το Joint Aviation Authorities Training Organization (JAATO) με την υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το συνέδριο που αφορούσε την ασφάλεια πτήσεων των μικρών ιδιωτικών αεροπλάνων. Πραγματοποιήθηκε στις 28-29 Μαΐου 2015, στη Λάρνακα και ο κύριος στόχος του ήταν η ανταλλαγή πληροφοριών και ιδεών σχετικά με τις εξελίξεις αλλά και τα τις ανάγκες που παρουσιάζονται στον τομέα “εκπαίδευση” της πολιτικής αεροπορίας. Έλαβαν μέρος σύνεδροι από τον Καναδά, τη Σουηδία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ελλάδα, το Λίβανο, το Ισραήλ και την Ουγγαρία και συμμετείχαν εκπρόσωποι σημαντικών διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών πολιτικής αεροπορίας.
Η συμβολή αυτών των οργανισμών θεωρείται σημαντική όσον αφορά στην εξεύρεση τεχνικών λύσεων σε πρώτο στάδιο μέχρις ότου η επίλυση του “Κυπριακού” επιφέρει μια συνολική λύση που θα επιτρέπει τη διεξαγωγή των πτήσεων με ασφάλεια χωρίς να δημιουργείται επιπρόσθετο οικονομικό βάρος για τα αεροπλάνα, κυρίως τα εμπορικά, τα οποία θα είναι (εφ’όσον εξέλειψαν οι Κυπριακές Αερογραμμές και η Eurocypria) νηολογημένα στο κυπριακό νηολόγιο.
Το Μεσογειακό Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων (FSF – MED ιδρύθηκε το 2008 στην Κύπρο ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός. και συνδέεται με το Διεθνές Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων που εδρεύει στην Ουάσιγκτον. Ο κύριος σκοπός του FSF-MED είναι να συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας των πτήσεων και των αερομεταφορών γενικότερα, η παροχή στήριξης στην κατάρτιση σε θέματα πολιτικής αεροπορίας και η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής σε θέματα ασφάλειας πτήσεων. Προς τούτο υπέγραψε Μνημόνια Συνεργασίας (MOC) με το Russian Flight Safety Foundation, το Romanian Aerospace Association, το Fisher Institute του Ισραήλ και το ευρωπαϊκό παράρτημα του ICAO.
Η Ελληνική Αεροπορική Ένωση είναι ένας επιστημονικός μη κερδοσκοπικός φορέας και, σύμφωνα με το καταστατικό του, σκοπός του είναι να συμβάλλει στην πρόοδο και προαγωγή της επιστήμης των αεροπορικών μεταφορών, να προβάλλει το έργο της αεροπορίας και τη συμβολή της στην οικονομική, πολιτική, πολιτιστική, κοινωνική ανάπτυξη της χώρας. Επίσης παρέχει μελετητικό, ερευνητικό και συμβουλευτικό έργο σε κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς οι οποίοι ασχολούνται με θέματα αεροπορίας και συνεργάζεται με Ανώτερα, Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους φορείς στον τομέα της αεροπορίας. Τα μέλη της προέρχονται από όλους τους τομείς της αεροπλοΐας και των αερομεταφορών αλλά και συναφείς κλάδους ή αντικείμενο και εξειδικεύσεις. –
ΠΗΓΗ http://traveldailynews.gr