Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Επίσκεψη Αβραμόπουλου στη Τυνησία
Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τυνησία πραγματοποίησε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο πλαίσιο περιοδείας του στη περιοχή. Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Τυνησίας Habib Essid και κυβερνητικούς παράγοντες και..Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τυνησία πραγματοποίησε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο πλαίσιο περιοδείας του στη περιοχή.
Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Τυνησίας Habib Essid και κυβερνητικούς παράγοντες και συζήτησε τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Τυνησία στα θέματα μετανάστευσης και ασφάλειας, υπογραμμίζοντας και τη στρατηγική σημασία της χώρας στη περιοχή.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επισκέφτηκε και το μουσείο Μπαρντό στη Τύνιδα, που ήταν στόχος πρόσφατης αιματηρής τρομοκρατική επίθεσης.
Μετά τη συνάντησή του με τον Τυνήσιο πρωθυπουργό, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε:
“Η ΕΕ και η Τυνησία έχουν μια μακρά και στενή σχέση. Κατά τη διάρκεια των επαφών μου, είχα την ευκαιρία να συζητήσω τις κοινές μας προτεραιότητες καθώς και τις κοινές μας προκλήσεις.
Γνωρίζουμε όλοι το συνεχιζόμενο δράμα στη Μεσόγειο. Η διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης είναι μια σύνθετη πρόκληση όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τους εταίρους μας στη περιοχή. Γι’ αυτό τον λόγο, στις 13 Μαΐου θα παρουσιάσω μια νέα Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο στο σύνολό του. Στόχος είναι να ενισχυθεί το σύστημα παροχής ασύλου, να βελτιωθεί η διαδικασία για τη νόμιμη μετανάστευση, να αντιμετωπιστεί η παράτυπη μετανάστευση, και να ενισχυθεί η ασφάλεια των συνόρων.
Η διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης απαιτεί και τη συνεργασία γειτονικών χωρών, όπως τη Τυνησία. Θα πρέπει να παρέχουμε προστασία σε ανθρώπους που εγκαταλείπουν τις ζώνες συγκρούσεων και να εντείνουμε την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας μεταναστών. Την ίδια στιγμή, πρέπει να εξετάσουμε τις βαθύτερες αιτίες της μετανάστευσης: τις συγκρούσεις, τη φτώχεια, την έλλειψη οικονομικών πόρων.
Επίσης, η ασφάλεια, είναι ένας εξίσου σημαντικός τομέας όπου η ΕΕ και η Τυνησία θα πρέπει να εντείνουν τη συνεργασία τους. Η επίθεση στο Εθνικό Μουσείο Μπαρντό στην Τύνιδα, επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα της κοινής τρομοκρατικής απειλής. Η ΕΕ ανησυχεί για το φαινόμενο των ξένων μαχητών και την ένταξή τους στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Στις 28 Απριλίου παρουσίασα τη νέα Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια που συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού. Σε αυτή την Ατζέντα θέλουμε να συμμετέχουν όλοι οι εταίροι μας, συμπεριλαμβανομένης της Τυνησίας. Πρέπει να μοιραστούμε την τεχνογνωσία μας και να συνεργαστούμε στενά για την αξιοποίησή της.”+
Πηγή: http://news247.gr/