Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Κοκορομαχίες στον κυβερνοχώρο Κίνας – ΗΠΑ
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Κίνας εξέφρασε την ανησυχία του την Πέμπτη σε σχέση με την επικαιροποιημένη στρατηγική του αμερικανικού Πενταγώνου στον κυβερνοχώρο, που ενισχύει την ικανότητα του στρατού των ΗΠΑ να προβαίνει σε αντίποινα με τα όπλα του κυβερνοχώρου, λέγοντας ότι αυτό μόνο σε μια επιδείνωση της έντασης.Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Κίνας εξέφρασε την ανησυχία του την Πέμπτη σε σχέση με την επικαιροποιημένη στρατηγική του αμερικανικού Πενταγώνου στον κυβερνοχώρο, που ενισχύει την ικανότητα του στρατού των ΗΠΑ να προβαίνει σε αντίποινα με τα όπλα του κυβερνοχώρου, λέγοντας ότι αυτό μόνο σε μια επιδείνωση της έντασης θα οδηγήσει σε σχέση με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Η στρατηγική των ΗΠΑ παρουσιάζει έναν δυνητικά πολύ πιο σκληρό ρόλο για τους αμερικανούς «πολεμιστές» του κυβερνοχώρου ενώ εστιάζει την προσοχή της σε απειλές προερχόμενες από χώρες όπως Ρωσία, Κίνα, Ιράν και Βόρεια Κορέα.
Η Κίνα πολύ συχνά κατηγορείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους ότι είναι υπεύθυνη για μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπιθέσεις, κατηγορίες τις οποίες το Πεκίνο αρνείται και μάλιστα πολύ έντονα.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Geng Yansheng, δήλωσε ότι το πιο τεχνολογικά προηγμένο κράτος του κόσμου όταν πρωτοεμφανίστηκε το Internet, οι Ηνωμένες Πολιτείες, μόνο να επιδεινώσουν τις σχέσεις μεταξύ κρατών επιδιώκουν όταν αναπαράγουν την ένταση στον κυβερνοχώρο με τη νέα στρατηγική τους.
«Αυτό θα οξύνει περαιτέρω τις αντιθέσεις που υπάρχουν και θα απογειώσει την κούρσα των εξοπλισμών στο Internet. Μας απασχολεί αυτό και μας προκαλεί ανησυχία», δήλωσε ο Geng. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να σταματήσουν να αμαυρώνουν το όνομα της Κίνας όταν ήρθε στην κυβερνοασφάλεια, και εν πάση περιπτώσει είναι υποκριτική η κριτική τους, καθώς η ίδια χώρα «τρέχει» το πρόγραμμα υποκλοπών Prism από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA)», πρόσθεσε.
Οι στρατοί των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου είχαν μια δύσκολη σχέση, παρά τις προσπάθειες και από τις δύο πλευρές για να υπάρξει βελτίωση των μεταξύ τους σχέσεων.