Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Επιτυχημένο το 6ο Σεμινάριο Ασφαλείας
Στο επίκεντρο η δράση των τζιχαντιστών και οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ
Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Athens Plaza, στην πλατεία Συντάγματος, το 6ο Σεμινάριο Ασφαλείας. Οι εισηγητές του σεμιναρίου εστίασαν το ενδιαφέρον τους σε θέματα όπως η δράση των τζιχαντιστών και η ισλαμική τρομοκρατία, η λαθρομετανάστευση, η κατάσταση στην Ευρώπη, στην Ελλάδα, στην Τουρκία και στη Μέση Ανατολή και η γεωπολιτική στρατηγική…
Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Athens Plaza, στην πλατεία Συντάγματος, το 6ο Σεμινάριο Ασφαλείας. Οι εισηγητές του σεμιναρίου εστίασαν το ενδιαφέρον τους σε θέματα όπως η δράση των τζιχαντιστών και η ισλαμική τρομοκρατία, η λαθρομετανάστευση, η κατάσταση στην Ευρώπη, στην Ελλάδα, στην Τουρκία και στη Μέση Ανατολή και η γεωπολιτική στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, υπό το πρίσμα των νέων διεθνών δεδομένων και εξελίξεων.
Το «παρών» έδωσε και το Security Report, το οποίο και κατέγραψε ορισμένα από τα σημαντικότερα σημεία του σεμιναρίου.
Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και οικοδεσπότης του σεμιναρίου ήταν ο κ. Νίκος Χατζής, ενώ ανάμεσα στους προσκεκλημένους εισηγητές ήταν και πολλοί εξαίρετοι επιστήμονες και γνώστες του αντικειμένου, οι οποίοι κατατόπισαν με τις απόψεις και την εμπειρία τους τούς συμμετέχοντες στο σεμινάριο.
Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο κ. Ιλάν Μιζράχι, ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας με πολυετή θητεία στη Μοσάντ σε καίριες θέσεις ευθύνης (επικεφαλής Hunam Intelligence και υποδιοικητής της υπηρεσίας) αλλά και πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του κράτους του Ισραήλ.
Στο σεμινάριο μίλησε και ο κ. Κλοντ Μονικέ, ο οποίος διαθέτει πολυετή εμπειρία στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών, και σήμερα διευθύνει το διεθνή οργανισμό European Strategic Intelligence and Security Center με έδρα τις Βρυξέλλες. Ο κ. Μονικέ θεωρείται από τους πλέον ειδικούς παγκοσμίως για θέματα τζιχαντισμού, έχοντας μεταξύ των άλλων συγγράψει και αρκετά βιβλία για το θέμα.
Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο δρ. Κωνσταντίνος Γρίβας, καθηγητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ο οποίος με την παρουσίασή του έδωσε σημαντικές πληροφορίες στοχευμένες στη γεωπολιτική του ισλαμιστικού κινήματος και των πολιτικο-πολιτισμικών εκφάνσεων στο διεθνές περιβάλλον, ενώ ανέλυσε σε βάθος τις προοπτικές της στρατηγικής συμμαχίας Ελλάδας – Ισραήλ, παρουσιάζοντας και προτείνοντας συγκεκριμένα πεδία ανταλλαγής εμπειρίας και τεχνογνωσίας.
Πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση έκανε και ο κ. Ιωάννης Μιχαλέτος, αναλυτής για θέματα ασφάλειας με εξειδίκευση στην έρευνα των εξελισσόμενων ασύμμετρων απειλών στη ΝΑ Ευρώπη. Παρουσίασε όλο τον αστερισμό οργανώσεων και τάσεων του ριζοσπαστικού και εξτρεμιστικού ισλαμιστικού κινήματος, στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και πληροφορίες σχετικά με τη δράση ή τη διέλευση αντρών που δραστηριοποιούνται σε ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις.
Στο συνέδριο έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι πρεσβειών, όπως του Ισραήλ, υπηρεσιών ασφάλειας του εξωτερικού, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας όπως και των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας καθώς και εκπρόσωποι μεγάλων οργανισμών.
{gallery}1049{/gallery}