Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Πάνω από $132 δισ. θα δαπανήσει ο πλανήτης για κυβερνοασφάλεια το 2021
“Νούμερο 1” επιχειρηματικό κίνδυνο για το 2021 θεωρούν τα περιστατικά επιθέσεων στον κυβερνοχώρο οι 4 στις 10 εταιρείες παγκοσμίως (το 40%). Η πλειονότητα των εταιρειών, πάντως, χαρακτηρίζει τις κυβερνοεπιθέσεις και τις παραβιάσεις δεδομένων ως τον τρίτο μεγαλύτερο κίνδυνο, ικανό να θέσει σε κίνδυνο ευαίσθητα δεδομένα και προκαλώντας τεράστιο οικονομικό πλήγμα.“Νούμερο 1” επιχειρηματικό κίνδυνο για το 2021 θεωρούν τα περιστατικά επιθέσεων στον κυβερνοχώρο οι 4 στις 10 εταιρείες παγκοσμίως (το 40%). Η πλειονότητα των εταιρειών, πάντως, χαρακτηρίζει τις κυβερνοεπιθέσεις και τις παραβιάσεις δεδομένων ως τον τρίτο μεγαλύτερο κίνδυνο, ικανό να θέσει σε κίνδυνο ευαίσθητα δεδομένα και προκαλώντας τεράστιο οικονομικό πλήγμα.
Στην πρώτη θέση της λίστας των επιχειρηματικών κινδύνων για το 2021 οι επιχειρήσεις τοποθετούν την πιθανότητα διακοπής της λειτουργίας τους και στη δεύτερη το ξέσπασμα της πανδημίας της COVID-19. Οι εξελίξεις της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της αστάθειας, ο ανταγωνισμός, οι νεοεισερχόμενοι παίκτες και οι συγχωνεύσεις – εξαγορές, κατατάχθηκαν ως ο τέταρτος μεγαλύτερος κίνδυνος για το 2021, με μερίδιο 19% μεταξύ των ερωτηθέντων.
Πριν από την πανδημία, τα περιστατικά στον κυβερνοχώρο ήταν ο νούμερο ένα επιχειρηματικός κίνδυνος παγκοσμίως, αναγκάζοντας εταιρείες σε όλο τον κόσμο να δαπανήσουν δισεκατομμύρια σε προϊόντα και υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας. Σύμφωνα με την έρευνα του Allianz Risk Barometer, τα περιστατικά στον κυβερνοχώρο κατατάχθηκαν ως ο τρίτος μεγαλύτερος επιχειρηματικός κίνδυνος παγκοσμίως, κυρίως λόγω της ραγδαίας πορείας της οικονομίας προς την ψηφιοποίηση, που τροφοδοτείται από την πανδημία.
Η έρευνα δείχνει ότι οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν το έγκλημα στον κυβερνοχώρο ως σημαντικότερο πρόβλημα από την απώλεια φήμης, τις μακροοικονομικές εξελίξεις και τους πολιτικούς κινδύνους.
Δαπάνες
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το Buy Shares, η παγκόσμια δαπάνη για προϊόντα και υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας θα φτάσει τα $131,8 δισ. το 2021. Το 2020 καταναλωτές, επιχειρήσεις και οργανισμοί δαπάνησαν πάνω από $120 δισ. σε προϊόντα και υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας, $8 δισ. περισσότερα από ό,τι πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. Μέχρι το 2025, οι παγκόσμιες δαπάνες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο προβλέπεται να αγγίξουν τα $210 δισ.
“Οι εταιρείες και οι οργανισμοί, παγκοσμίως, χάνουν δισεκατομμύρια λόγω εγκλήματος στον κυβερνοχώρο κάθε χρόνο. Παρ’ όλο που οι περισσότεροι αύξησαν σημαντικά τους προϋπολογισμούς για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, οι παραβιάσεις δεδομένων, το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing), οι επιθέσεις λογισμικού ή η κατασκοπεία εξακολουθούν να αποτελούν τεράστια απειλή για τις δραστηριότητές τους”, αναφέρει το Buy Shares .
Οι υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας, όπως η ανάλυση κινδύνων δεδομένων και η ανακάλυψη ευπαθειών, είναι ο μεγαλύτερος και ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας ολόκληρης της αγοράς, που αναμένεται να φθάσει σε αξία τα $61,4 δισ. φέτος.
Ακολουθούν το λογισμικό και το hardware για κυβερνοασφάλεια, με έσοδα $44,3 δισ. και $26 δισ. αντίστοιχα.