Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Firewall: Τι είναι και γιατί το χρειάζεστε;
Το Firewall ή αλλιώς τείχος προστασίας, αποτελεί ένα σύστημα ασφαλείας που ελέγχει τα δεδομένα που εισέρχονται και εξέρχονται στο δίκτυο, και με βάση ένα συγκεκριμένο σύνολο κανόνων ασφαλείας επιτρέπει ή αποτρέπει την κυκλοφορία. Είναι η πρώτη γραμμή άμυνας εδώ και 25 χρόνια και είναι ζωτικής σημασίας για τη διακοπή επικίνδυνων κινήσεων.
Το Firewall ή αλλιώς τείχος προστασίας, αποτελεί ένα σύστημα ασφαλείας που ελέγχει τα δεδομένα που εισέρχονται και εξέρχονται στο δίκτυο, και με βάση ένα συγκεκριμένο σύνολο κανόνων ασφαλείας επιτρέπει ή αποτρέπει την κυκλοφορία. Είναι η πρώτη γραμμή άμυνας εδώ και 25 χρόνια και είναι ζωτικής σημασίας για τη διακοπή επικίνδυνων κινήσεων.
Υπάρχουν 2 μεγάλες κατηγορίες Firewall, Software και Hardware.
Software Firewall
Το software firewall ή αλλιώς firewall λογισμικού εγκαθίστανται με τον ίδιο τρόπο που εγκαθίστανται ένα Antivirus και ουσιαστικά βρίσκεται ανάμεσα στον υπολογιστή και το δίκτυο σας. Σε περίπτωση που μολυνθούν άλλοι υπολογιστές του δικτύου σας, το software firewall μπορεί να προστατεύσει τον υπολογιστή σας.
Hardware Firewall
To hardware firewall βρίσκεται έξω από τον υπολογιστή σε αντίθεση με το firewall λογισμικού. Σε περίπτωση που ο υπολογιστής μολυνθεί από κάποιο κακόβουλο λογισμικό, το worm μπορεί να απενεργοποιήσει το software firewall, αλλά όχι το hardware firewall. Επιπλέον, μπορεί να προστατεύσει ένα ολόκληρο δίκτυο υπολογιστών και διαθέτει τον δικό του επεξεργαστή και μνήμη, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνει τον υπολογιστή σας.
Γιατί το χρειάζεστε και από τι επιθέσεις σας προστατεύει;
Το Firewall αυξάνει τις πιθανότητες ασφαλούς online εμπειρίας και σας προστατεύει με τους εξής τρόπους:
Αποτρέπει την πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένων χρηστών στον υπολογιστή και στο δίκτυο σας
Σας προστατεύει από κακόβουλα λογισμικά και πιθανές απειλές κάθε είδους
Δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας και με βάση αυτή επιλέγει ή αποτρέπει ποιος θα έχει πρόσβαση στις πληροφορίες σας
Χρησιμοποιεί ειδοποιήσεις για να σας ενημερώνει κάθε φορά που φιλτράρει την κυκλοφορία ή όταν κάποιος προσπαθεί να μπει στον υπολογιστή σας. Έτσι γνωρίζετε πότε συμβαίνει κάτι
Καταγράφει οποιοδήποτε περιστατικό απειλεί την ασφάλεια του δικτύου
Εντοπίζει προγράμματα τα οποία δεν είναι ενημερωμένα και αποτελούν στόχο για τους χάκερ
Χωρίς την ύπαρξη ενός τείχους προστασίας, το σύστημα απειλείται από διάφορες επιθέσεις από τις οποίες θα σας προστάτευε.
Πρόσβαση μέσω backdoor: Τα backdoor αναφέρονται σε κενά ασφαλείας ή σφάλματα τα οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν οι χάκερ για να ελέγξουν κάποιο πρόγραμμα και να έχουν πρόσβαση
Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας: Η απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας επιτρέπει να ελέγξεις τον υπολογιστή σου από άλλη τοποθεσία. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορούν να εντοπίσουν τα στοιχεία με τα οποία συνδέεστε και να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία σας
Spam Email: Ο εγκληματίας συνήθως στέλνει αρκετά emails στο θύμα για να φράξει τα εισερχόμενα του. Τα spam e-mails είναι κυρίως ενοχλητικά, αλλά μερικά από αυτά περιέχουν ιούς
Τα προϊόντα της Bitdefender διαθέτουν antivirus και firewall, προσφέροντας στους χρήστες μια ολοκληρωμένη σουίτα ασφαλείας με τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες. Κατεβάστε τώρα τη δωρεάν δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών.
Πηγή: https://bitdefender.gr/