Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Marketsandmarkets: Εκτόξευση για τον κλάδο της φυσικής ασφάλειας που αγγίζει τα 136,9 δισεκατομμύρια δολάρια
Πρόσφατα, η Marketsandmarkets δημοσίευσε μία νέα έρευνα αποκαλύπτοντας πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το μέλλον της φυσικής ασφάλειας. Ειδικότερα, το μέγεθος της εν λόγω αγοράς προβλέπεται να αυξηθεί από 110,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2023, σε 136,9 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 4,4% κατά την περίοδο πρόβλεψης. Όλα αυτά, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Marketsandmarkets, της οποίας οι αναλυτές υποστηρίζουν πως η ανάπτυξη οφείλεται στην «ασταμάτητη» χρήση των IP καμερών και στην αύξηση των κακόβουλων δραστηριοτήτων και παραβιάσεων των φυσικών συστημάτων ασφαλείας. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες προκλήσεις, όπως η πολυπλοκότητα στην αντιμετώπιση των προηγμένων απειλών οι οποίες, όπως τονίζουν οι αναλυτές της Marketsandmarkets, μπορεί να εμποδίσουν ως ένα σημείο την ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς.
Στα σύγχρονα εταιρικά περιβάλλοντα, οι προκλήσεις είναι αρκετές και η αποτελεσματική διαχείριση των επιχειρηματικών διαδικασιών, απαιτεί την υιοθέτηση «αποδεδειγμένων» προσεγγίσεων. Με τις ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις, με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι μεγάλοι οργανισμοί, η ανάθεση της ασφάλειας σε εξωτερικούς συνεργάτες (Managed Service Providers) είναι σε αρκετές περιπτώσεις μονόδρομος. Ένας πάροχος διαχειριζόμενων υπηρεσιών (MSP) παρέχει εξειδικευμένες εφαρμογές και εξοπλισμό σε τελικούς χρήστες και οργανισμούς, για να εγγυηθεί την προστασία σημαντικών εταιρικών δεδομένων καθώς και την αποτελεσματικότητα των επιχειρηματικών διαδικασιών. Οι πελάτες, με την βοήθεια των παρόχων διατηρούν το υλικό, το λογισμικό, τα συστήματα φυσικής ασφάλειας και τις λύσεις τους ενημερωμένες με τις πιο πρόσφατες βελτιώσεις.
Ο έλεγχος πρόσβασης ως υπηρεσία δείχνει τη δυναμική της αγοράς
Ο Έλεγχος πρόσβασης ως υπηρεσία (ACaaS) είναι μια αρχιτεκτονική βασισμένη στο cloud, που υποστηρίζει μοντέλα ελέγχου πρόσβασης σε λειτουργικά συστήματα νέας εποχής. Ενσωματώνει λύσεις που φιλοξενούνται και διαχειρίζονται απευθείας στο cloud. Η ζήτηση για λύσεις ACaaS αυξάνεται σε όλους τους τομείς, κυρίως λόγω του ότι επιτρέπει τον έλεγχο της πρόσβασης εξ’ αποστάσεως, την αποθήκευση δεδομένων με ασφάλεια και τη δημιουργία αντίγραφων ασφαλείας, παρέχοντας αρχεία για το ποιος έχει πρόσβαση σε ελεγχόμενες περιοχές, πόρτες ή συστήματα. Από αποθήκες, χώρους στάθμευσης, γκαράζ, ξενοδοχεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι και επιχειρηματικά κέντρα, όλες οι παραπάνω εγκαταστάσεις διαθέτουν από ένα σύστημα για τον έλεγχο πρόσβασης. Turnstiles, κάρτες swipe, ενδοεπικοινωνία video και συστήματα συναγερμού αποτελούν μέρος ενός τέτοιου συστήματος και καθώς η ψηφιακή τεχνολογία εξελίσσεται, το AcaaS πάει την ασφάλεια σε ένα νέο επίπεδο. Η όλη διαδικασία ενισχύει τη συνολική ασφάλεια ενός οργανισμού, παρέχοντας μια ευέλικτη και επεκτάσιμη λύση για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών, τη βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας και τη διασφάλιση της ασφάλειας του προσωπικού.
Η περιοχή με την μεγαλύτερη ανάπτυξη
Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού είναι αυτή με την μεγαλύτερη ανάπτυξη. Λόγω του αυξανόμενου ποσοστού εγκληματικότητας στην περιοχή, οι λύσεις φυσικής ασφάλειας κερδίζουν γρήγορα δημοτικότητα σε όλη την Ασία και τον Ειρηνικό. Οι ανησυχίες που σχετίζονται με την ασφάλεια γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες, ιδιαίτερα στην Κίνα, τη Μαλαισία, την Αυστραλία και την Ινδία. Ως εκ τούτου, οι κυβερνήσεις των εν λόγω κρατών ενθαρρύνουν την εφαρμογή μέτρων φυσικής ασφάλειας για τη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων και επενδύουν σημαντικό μέρος από τον διαθέσιμο προϋπολογισμό τους στην ανάπτυξη λύσεων φυσικής ασφάλειας.
Επιπρόσθετα, η ευρύτερη περιοχή επενδύει και στις έξυπνες πόλεις. Η Κίνα για παράδειγμα, έχει ρίξει αρκετά χρήματα σε προγράμματα έξυπνων πόλεων και σύμφωνα με την Marketsandmarkets, σχεδιάζει να δαπανήσει ακόμα 39 δισεκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία έξυπνων πόλεων τα επόμενα χρόνια. Οι έξυπνες πόλεις βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε λύσεις φυσικής ασφάλειας, γεγονός που επιβεβαιώνει ως ένα βαθμό τις προβλέψεις της εταιρίας Marketsandmarkets.