Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
«Σπαζοκεφαλιά» η κυβερνοασφάλεια για τις εκλογές στις ΗΠΑ
Οι επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Νότια Κορέα είναι οι πλέον πιθανές να αντιμετωπίσουν κυβερνοεπεμβάσεις, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσίευσε ο πάροχος αμυντικών λύσεων Tidal Cyber. Οι τρεις αυτές χώρες είναι αντίπαλες και με τις τέσσερις χώρες που βρίσκονται ψηλά στη λίστα επικινδυνότητας, δηλαδή την Κίνα, το Ιράν, τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα.
Άλλες χώρες που διοργανώνουν εκλογές το 2024 και αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα απειλών για εκλογικές παρεμβάσεις στον κυβερνοχώρο είναι η Ινδία, το Βέλγιο, το Πακιστάν, η Λευκορωσία, το Μεξικό, η Γεωργία και η Ινδονησία.
Η Tidal Cyber εκτίμησε ότι οι παραπάνω χώρες θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο όχι μόνο γενικών εκστρατειών χειραγώγησης πληροφοριών και κυβερνοεπιθέσεων κατά τη διάρκεια των εκλογών, αλλά και επιθέσεων που θα μπορούσαν να διαταράξουν ή ακόμη και να αναστείλουν την ίδια την εκλογική διαδικασία. Στην έκθεση, η Tidal Cyber ανέλυσε 64 χώρες που διεξάγουν εκλογές το 2024 για να αξιολογήσει την πιθανότητα κυβερνοεπεμβάσεων κατά τη διάρκεια των εκλογικών διαδικασιών.
«Στηριζόμενοι στους ορισμούς που παρέχονται στην αξιολόγηση της Κοινότητας Πληροφοριών των ΗΠΑ του 2021, Foreign Threats to the US 2020 Federal Election, ορίζουμε την απειλή κυβερνοπαρεμβολής στις εκλογές ως την πιθανότητα κακόβουλης δραστηριότητας στον κυβερνοχώρο που καθοδηγείται από τους αντιπάλους και στοχεύει στις τεχνικές πτυχές των δημοκρατικών εκλογικών διαδικασιών», εξήγησαν οι ερευνητές της Tidal Cyber. «Η μελέτη επικεντρώνεται κυρίως σε ξένες πηγές κυβερνοεκλογικών παρεμβάσεων, συγκεκριμένα σε αυτές που σχετίζονται με τις τέσσερις κορυφαίες χώρες – παραβάτες, όπως αναφέρουν τόσο Αμερικανοί αξιωματούχοι όσο και μεγάλοι προμηθευτές ασφάλειας».