Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Dahua Lab Tour
Keeper Group και Dahua Technology ξεκίνησαν δυναμικά το «οδοιπορικό» τους!
Το 2024 μπήκε δυναμικά για το πολύ επιτυχημένο «οδοιπορικό» hands on technical training της Keeper Group και της Dahua Technology με τον πρώτο προορισμό για τη φετινή χρονιά να είναι η Λάρισα.
Για ακόμη μία φορά, η αίθουσα του Grecotel Larissa Imperial βρισκόταν σε (υπέρ)πληρότητα, αποδεικνύοντας περίτρανα το πόσο σημαντική θεωρούν οι επαγγελματίες εγκαταστάτες και System Integrators την τεχνική κατάρτιση στις νέες τεχνολογίες του κλάδου, τεχνολογίες που τους επιτρέπουν να προσφέρουν ακόμη περισσότερες δυνατότητες στα έργα τους και περισσότερα οφέλη για τους πελάτες τους.
Η ημέρα ξεκίνησε με τον Μανώλη Πάσσο, επικεφαλής του Τεχνικού Τμήματος και Dahua Brand Manager της Keeper Group να καλωσορίζει τους παρευρισκόμενους και να δίνει τον παλμό για μία ημέρα γεμάτη γνώση και λύσεις σε καίρια ερωτήματα και προβληματισμούς που απασχολούν τον κλάδο.
Στη συνέχεια, σειρά είχε ο Γιάννης Ζαχαριάκης, Greece & Cyprus Technical Support της Dahua Technology, ο οποίος, αφού καλωσόρισε και εκείνος με τη σειρά του τους συμμετέχοντες, μίλησε για την εξαιρετικά αγαστή συνεργασία που έχουν οι δύο εταιρείες και τα οφέλη που αυτή προσφέρει στους συνεργάτες τους για το καλό και τη βελτίωση όλου του κλάδου.
Στη συνέχεια, είδαμε τους δύο ειδικούς να ανταλλάσσουν μεταξύ τους την σκυτάλη, αναπτύσσοντας από κοινού τη θεματολογία της ημερίδας.
Ο «Πόλεμος των Megapixel», υποστήριξε ο κος Πάσσος έχει φτάσει στο τέλος του και πλέον, οι επόμενες «μάχες» θα δίνονται στα πεδία της αυξημένης ευκρίνειας σε πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού και στις πιο απαιτητικές εγκαταστάσεις, καθώς και στις νέες δυνατότητες που προσφέρουν πλέον οι έξυπνες κάμερες, δυνατότητες που μετατρέπουν ριζικά το CCTV από «σιωπηρό παρατηρητή» σε «άγρυπνο φρουρό», ο οποίος πλέον ειδοποιεί τη στιγμή που εκτυλίσσεται ένα συμβάν, ενώ την ίδια στιγμή ενεργεί αποτρεπτικά.
Ο Τάσος Γρηγοριάδης, ο Βασίλης Αρβανίτης και ο Γιάννης Ζαχαριάκης της Dahua στο πρώτο Dahua Lab Tour για το 2024.
Έπειτα από το «τι», ακολούθησε το «πώς » και το «γιατί», με τους εισηγητές να μιλούν για την εξέλιξη των AI τεχνολογιών της Dahua, τις βελτιώσεις και τις νέες δυνατότητες που προσφέρουν και το τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι συνεργάτες και τι να μεταφέρουν στους δικούς τους πελάτες.
Έπειτα από το διάλειμμα ακολούθησε το hands on κομμάτι του τεχνικού σεμιναρίου με τον κο Πάσσο να εξηγεί τους τύπους των AI κανόνων που προσφέρονται και να αναλύει λεπτομερειακά το τι θα πρέπει να κάνει κανείς, καθώς και το τι ΔΕΝ θα πρέπει να κάνει, ξεκινώντας από το σημείο, το ύψος και τη γωνία τοποθέτησης της κάμερας, επεξηγώντας τις δυνατότητες και τις διαφορές των κανόνων, καθώς και τις συνθήκες που καθορίζουν την καταλληλότητα ή μη της εκάστοτε λύσης.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ενότητα με τα «ζωντανά παραδείγματα», όπου οι συμμετέχοντες ανέλυαν με τον εισηγητή το εκάστοτε πλάνο εγκατάστασης και συζητούσαν μαζί την καταλληλότερη προσέγγιση για την καλύτερη δυνατή λύση. Η συμμετοχή των τεχνικών ήταν ιδιαίτερα ενεργή με ερωτήσεις, προτάσεις και ανταπαντήσεις, αποδεικνύοντας «στην πράξη» τη σημαντικότητα της «τεχνικής» φύσεως της εν λόγω εκπαίδευσης.
Αφού καλύφθηκε επαρκώς το κομμάτι της «ενεργής αποτροπής» τη στιγμή του συμβάντος, ο κος Ζαχαριάκης στη συνέχεια, έδωσε τη λύση για το «μετά το συμβάν», όπου ανέλυσε τα πλεονεκτήματα και οφέλη του επαναστατικού «AcuPick», μίας τεχνολογίας της Dahua, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στον χειριστή να εντοπίσει έναν στόχο σε μία κάμερα και στη συνέχεια, να ζητήσει όλες τις καταγραφές από όλες τις κάμερες από τις οποίες πέρασε ο συγκεκριμένος στόχος, απλοποιώντας και κάνοντας πιο άμεση την αναζήτηση του ιστορικού ενός συμβάντος, καθώς και την ανεύρεση του φερόμενου δράστη. Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ιδεώδης για χρήση σε μεγαλύτερους χώρους, όπως πολυκαταστήματα / Mall, μεγάλους οργανισμούς, συστεγαζόμενες επιχειρήσεις κ.ά.
Για ακόμη μία φορά, η αίθουσα του Grecotel Larissa Imperial βρισκόταν σε (υπέρ)πληρότητα, αποδεικνύοντας περίτρανα το πόσο σημαντική θεωρούν οι επαγγελματίες εγκαταστάτες και System Integrators την τεχνική κατάρτιση στις νέες τεχνολογίες του κλάδου.
Έπειτα από το διάλλειμα για πλούσιο φαγητό, η ημερίδα έκλεισε με μερικές ακόμα «οδηγίες προς ναυτιλλομένους», απαντήσεις στα ερωτήματα των τεχνικών και συζήτηση και προτάσεις για λύσεις σε έργα που έχουν συναντήσει.
Το πολύ καλό κλίμα, η εξαιρετικά ενεργή συμμετοχή και η πολύ θετική αίσθηση που είχαν όλοι οι παρευρισκόμενοι μετά το πέρας της εκπαίδευσης, ήταν απόδειξη της απόλυτης επιτυχίας αυτών των Lab Tours, τα οποία είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστούν σταθερά καθ’ όλο το 2024 σε ακόμη περισσότερους προορισμούς στην Ελλάδα και ίσως όχι μόνο!