Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Τα video analytics στα νοσοκομεία μπορεί να βοηθήσουν στη συμμόρφωση με τους κανονισμούς
Τα νοσοκομεία στρέφονται στην τεχνολογία βίντεο για να ενισχύσουν τη φροντίδα και την ασφάλεια των ασθενών με την αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες υγείας και τη συνεχιζόμενη μάχη κατά της έλλειψης προσωπικού. Ωστόσο, τα νοσοκομεία που επιθυμούν να επεκτείνουν την τεχνολογία βίντεο πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα συστήματα επιτήρησης συμμορφώνονται με τον νόμο περί Φορητότητας και Ευθύνης της Ασφάλισης Υγείας (HIPPA). Εδώ, οι ειδικοί της BCD Video διερευνούν πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύστημα βιντεοεπιτήρησης συμβατό με το HIPAA σε μια εγκατάσταση υγειονομικής περίθαλψης.
Η συμμόρφωση με το HIPAA συμβάλλει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των ασθενών και στη διασφάλιση ευαίσθητων πληροφοριών υγείας. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο στη σημερινή ψηφιακή εποχή. Με την αυξανόμενη υιοθέτηση της ανάλυσης βίντεο στην υγειονομική περίθαλψη και της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης (AI), είναι πιο κρίσιμο από ποτέ να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ της αξιοποίησης της τεχνολογίας και της διατήρησης της συμμόρφωσης με το HIPAA.
Απαιτήσεις HIPAA στην επιτήρηση βίντεο
Οι ακόλουθες πρακτικές συμβάλλουν στη διασφάλιση της συμμόρφωσης της χρήσης της τεχνολογίας βίντεο με τους γενικούς στόχους του HIPAA:
Περιορισμός της έκθεσης PHI (Προσωπικών Δεδομένων Υγείας): Τοποθετήστε τη βιντεοεπιτήρηση με τρόπο που μειώνει την πιθανότητα συλλογής PHI, εκτός εάν είναι απαραίτητη για συγκεκριμένο, δικαιολογημένο σκοπό. Ορισμένες ρυθμίσεις που πρέπει να αποφεύγονται περιλαμβάνουν χώρους όπου είναι πιθανό να είναι προσβάσιμες ή να συζητούνται οι πληροφορίες PHI, όπως οι χώροι θεραπείας ή οι οθόνες.
Έλεγχος πρόσβασης: Η πρόσβαση στο υλικό βίντεο πρέπει να διαχειρίζεται και να περιορίζεται μόνο σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό. Αυτό ευθυγραμμίζεται με την εντολή του HIPAA για τη δημιουργία τεχνικών πολιτικών και διαδικασιών που περιορίζουν την πρόσβαση στο ePHI σε εξουσιοδοτημένα άτομα.
Κρυπτογράφηση και ασφάλεια: Τα δεδομένα βίντεο θα πρέπει να κρυπτογραφούνται κατά τη μεταφορά και κατά την ηρεμία, κυρίως εάν θα μπορούσαν να καταγράψουν PHI. Τα κλειδιά κρυπτογράφησης θα πρέπει να προστατεύουν από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, παραποίηση και απώλεια.
Διατήρηση και διάθεση δεδομένων: Καθορίστε πολιτικές για τη διατήρηση και τη διάθεση υλικού βίντεο. Αυτό το μέτρο ασφαλείας διασφαλίζει ότι δεν διατηρείται περισσότερο από όσο είναι απαραίτητο και ότι διατίθεται με ασφάλεια, ώστε να αποτρέπεται η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε PHI.
Γνωστοποίηση παραβίασης: Εάν προκύψει παραβίαση, τότε οι εγκαταστάσεις πρέπει να αναφέρονται στον κανόνα HIPAA Breach Notification Rule (Κανόνας κοινοποίησης παραβίασης HIPAA). Ο κανόνας αυτός απαιτεί να ενημερώνετε τα θιγόμενα άτομα, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Φυσικές διασφαλίσεις: Θα πρέπει να εξεταστούν η τοποθέτηση των καμερών και η φυσική ασφάλεια του συστήματος βιντεοεπιτήρησης, ώστε να αποτρέπεται η μη εξουσιοδοτημένη προβολή ή αλλοίωση.
Συμμόρφωση HIPAA στη βιντεοεπιτήρηση
Ο HIPAA επεκτείνεται πέρα από τη γραφειοκρατία και τα ψηφιακά αρχεία – οι κανονισμοί του περιλαμβάνουν τη βιντεοεπιτήρηση και τις ηλεκτρονικά προστατευόμενες πληροφορίες υγείας (ePHI) σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης.
Παρόλο που ο HIPAA δεν ασχολείται ειδικά με τη βιντεοεπιτήρηση, οι απαιτήσεις του για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια των PHI επηρεάζουν τον τρόπο εφαρμογής της. Αυτό σημαίνει ότι οτιδήποτε θα μπορούσε να ταυτοποιήσει έναν ασθενή, είτε πρόκειται για το όνομά του, το ιατρικό ιστορικό ή το πρόσωπό του σε ένα βίντεο, εμπίπτει στο άγρυπνο βλέμμα του HIPAA.
Η βιντεοανάλυση στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να ρυθμίζεται με τρόπο που να προστατεύει την ιδιωτική ζωή των ασθενών σε κάθε βήμα. Ορισμένοι τρόποι περιλαμβάνουν την κρυπτογράφηση του καταγεγραμμένου υλικού, τον περιορισμό της πρόσβασης σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό ή τη θόλωση των χαρακτηριστικών αναγνώρισης.
Υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών για τη χρήση της ανάλυσης βίντεο
Πέρα από τις θεμελιώδεις εκτιμήσεις του HIPAA, υπάρχουν πρόσθετες βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Έχοντας κατά νου αυτές τις ανησυχίες, οι διοικητές των νοσοκομείων μπορούν να βελτιώσουν τη συμμόρφωση, να προστατεύσουν το απόρρητο των ασθενών και να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία βιντεοεπιτήρησης αποτελεσματικά και ηθικά. Οκτώ από τις πιο σημαντικές συμβουλές βέλτιστων πρακτικών που πρέπει να ληφθούν υπόψη θα πρέπει να περιλαμβάνουν, συμφωνίες με προμηθευτές, τακτικούς ελέγχους και αξιολογήσεις, σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών, γνωστοποίηση των πρακτικών προστασίας της ιδιωτικής ζωής, συγκατάθεση και σήμανση, νόμους και κανονισμούς της πολιτείας, ενσωμάτωση με άλλα μέτρα ασφαλείας και, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση – κατάλληλα συνεχή προγράμματα που περιλαμβάνουν τη σημασία της ιδιωτικής ζωής των ασθενών και τις νομικές απαιτήσεις που περιβάλλουν τα PHI, θα πρέπει να οργανώνονται για το προσωπικό σχετικά με τη σωστή χρήση των συστημάτων βιντεοεπιτήρησης
AI και συμμόρφωση HIPAA στην υγειονομική περίθαλψη
Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς και έχουμε δει την αυξανόμενη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Πώς όμως χρησιμοποιείται η ΤΝ στην υγειονομική περίθαλψη; Πώς χρησιμοποιείται για τη βιντεοεπιτήρηση σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης;
Φανταστείτε να έχετε έναν εικονικό βοηθό που παρακολουθεί συνεχώς το βιντεοληπτικό υλικό σας, αναλύοντάς το σε πραγματικό χρόνο για να επισημάνει τυχόν πιθανές παραβιάσεις του HIPAA. Σε αυτό το σημείο έρχονται οι αναλύσεις με βάση την τεχνητή νοημοσύνη. Αυτοί οι αλγόριθμοι μπορούν να ανιχνεύουν και να διαγράφουν αυτόματα ευαίσθητες πληροφορίες από το υλικό παρακολούθησης. Αυτό συμβάλλει στη διασφάλιση ότι μόνο το εξουσιοδοτημένο προσωπικό μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό.
Ωστόσο, επιπλέον, με τις λύσεις απομακρυσμένης παρακολούθησης με τεχνητή νοημοσύνη, οι κάμερες παρακολούθησης μπορούν να παρακολουθούνται από οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή, από τη συσκευή σας. Αυτές οι λύσεις AI συμβάλλουν στον εξορθολογισμό των εργασιών επιτήρησης και επιτρέπουν τη γρήγορη ανταπόκριση σε περιστατικά ή παραβιάσεις της ασφάλειας.
Οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης θα μπορούσαν να δουν ένα σύστημα ασφαλείας AI ως μια αναβάθμιση υψηλής τεχνολογίας που μπορεί να βοηθήσει στην αυτοματοποίηση των εργασιών συμμόρφωσης, στη βελτίωση της ασφάλειας των δεδομένων και στον εξορθολογισμό των εργασιών επιτήρησης και με τη βοήθεια ειδικών από εταιρείες όπως η BCD, για παράδειγμα, θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση της συμμόρφωσης HIPAA.