Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Intersec 2015
Καινοτομία και προηγμένη ασφάλεια στην καρδιά της Μ. Ανατολής
Η μεγαλύτερη διεθνώς εμπορική έκθεση συστημάτων και υπηρεσιών ασφαλείας και πυροπροστασίας που έλαβε χώρα στο Ντουμπάι των Αραβικών Εμιράτων, η INTERSEC 2015, ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή 1237 εκθετών από 54 χώρες του κόσμου. Η έκθεση έλαβε χώρα επί τρεις ημέρες στο διεθνές εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο του Ντουμπάι και εγκαινιάστηκε από τον σεΐχη…
Η μεγαλύτερη διεθνώς εμπορική έκθεση συστημάτων και υπηρεσιών ασφαλείας και πυροπροστασίας που έλαβε χώρα στο Ντουμπάι των Αραβικών Εμιράτων, η INTERSEC 2015, ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή 1237 εκθετών από 54 χώρες του κόσμου.
Η έκθεση έλαβε χώρα επί τρεις ημέρες στο διεθνές εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο του Ντουμπάι και εγκαινιάστηκε από τον σεΐχη Mansoor bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη από ποτέ έκθεση που φιλοξένησε το Ντουμπάι στον κλάδο της ασφάλειας παρουσιάζοντας πάνω από δύο χιλιάδες brands και κατακλύζοντας με νέες ιδέες και καινοτόμα προϊόντα περίπου 48.000 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου, έκταση κατά 10% μεγαλύτερη από την προηγούμενη.
Με 300 εκθέτες να κάνουν το ντεμπούτο τους, και δέκα κορυφαίες εμπορικές εταιρείες ασφάλειας στον κόσμο, να δίνουν το «παρών», η Intersec 2015 αποτέλεσε το παγκόσμιο εφαλτήριο νέων προϊόντων και υπηρεσιών σε πέντε βασικές ενότητες που φιλοξένησε η έκθεση: Εμπορική Ασφάλεια, Πυροπροστασία και Διάσωση, Εσωτερική Ασφάλεια και Αστυνόμευση, Ασφάλεια και Υγιεινή, και Ασφάλειας Πληροφοριών.
Η κατά 27% αυξημένη συμμετοχή τοπικών εκθετών από τα Αραβικά Εμιράτα σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, οι οποίοι φέτος ανήλθαν σε 227 εταιρείες, έρχεται να υπογραμμίσει την μεγάλη ανάπτυξη της βιομηχανίας ασφάλειας στην αραβική αυτή χώρα, γεγονός που της δίνει σημαντικά πλεονεκτήματα διείσδυσης στην παγκόσμια αγορά, που εκτιμάται ότι θα ανέρχεται από την άποψη του κύκλο εργασιών σε 116 δισ. δολάρια έως το 2016.
Κορυφαία ονόματα
Η αμερικανική εταιρεία FLIR Systems, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δέκα κορυφαίες εμπορικές εταιρείες του κλάδου ασφάλειας, λάνσαρε αρκετά καινοτόμα συστήματα στη φετινή Intersec. Ξεχώρισαν οι ζωντανές επιδείξεις της θερμικής κάμερας Κ55 η οποία βοηθά τους πυροσβέστες να βλέπουν ενώ επιχειρούν μέσα σε περιβάλλοντα με έντονο καπνό και ομίχλη.
Η εταιρεία Bosch Security Systems, η οποία αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό προμηθευτή στον κλάδο ασφάλειας, παρουσίασε επίσης τα πιο τελευταία συστήματα παρακολούθησης βίντεο, πυρανίχνευσης και ανίχνευσης. «Στόχος μας φέτος είναι οι λύσεις που έχουμε στο χαρτοφυλάκιό μας όσον αφορά τέσσερα κυρίως πεδία δράσης μας. Δηλαδή, αεροδρόμια, στάδια, ξενοδοχεία, και ενέργεια, υπό το θέμα «Μεγιστοποίηση Διασυνδεδεμένης Ασφάλειας», δήλωσε ο Baraa Dahkel, Περιφερειακός Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Bosch Security Systems Μέσης Ανατολής. «Αυτό είναι το σλόγκαν που έχουν υιοθετήσει για την Intersec 2015, θέλοντας να αναδείξουμε το στόχο μας για συνδεσιμότητα. Το 2015, το 75% από τα 7 δισεκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, θα διαθέτουν σύνδεση με το Διαδίκτυο, ενώ περίπου 6,6 εκατομμύρια συσκευές θα έχουν συνδεθεί. Ζούμε σε έναν συνδεδεμένο κόσμο και η Bosch Security Systems επιθυμεί να βρίσκεται στην πρωτοπορία αυτής της ανάπτυξης».
Ενώ η παγκόσμια αγορά ασφάλειας συνεχίζει να αυξάνεται με ρυθμό 5,5% ετησίως, η ζήτηση στη Μέση Ανατολή εκτιμάται ότι θα διπλασιαστεί, καθώς οι εθνικές κυβερνήσεις επενδύουν αδρά ποσά σε συστήματα βιντεοεπιτήρησης προκειμένου να προστατεύουν τα κράτη τους από το έγκλημα, το λαθρεμπόριο και την παράνομη μετανάστευση. Αυτό αναμένεται να ωθήσει τις πωλήσεις των διασυνδεδεμένων συστημάτων επιτήρησης κατά 89 % μέχρι το 2016, σύμφωνα με το διεθνή οίκο αναλύσεων της Frost & Sullivan.
Στοχεύοντας σε αυτή την προσοδοφόρα αγορά, οι διεθνείς παίκτες, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών όπως Panasonic, Dahua, Sony, Grundig Security, και Samsung Techwin, παρουσιάζουν συστήματα βιντεοεπιτήρησης, με έμφαση στην τεχνολογία απεικόνισης 4K – υπερ-υψηλής ευκρίνειας βίντεο με πάνω από οκτώ εκατομμύρια pixels, ή τέσσερις φορές την ανάλυση των βίντεο υψηλής ευκρίνειας (HD).
O Shinichi Wakita, διευθύνων σύμβουλος της Panasonic για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, δήλωσε: «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την τεχνολογία επιτήρησης στην ευρύτερη περιοχή, καθώς οι τοπικές κυβερνήσεις είναι δεσμευμένες να παρέχουν στους πολίτες τους και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό τους, ασφάλεια και προστασία σε σταθερή βάση. «Προσπαθώντας να απαντήσουμε σε αυτή την ισχυρή ζήτηση, στο πλαίσιο της Intersec 2015, παρουσιάσαμε τις ολοκληρωμένες λύσεις μας που παρέχουν 360 μοίρες κάλυψης τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους».
Εξελιγμένη τεχνολογία
Η CP PLUS, ένας παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των προϊόντων ασφάλειας και βιντεοεπιτήρησης υψηλής ποιότητας, λάνσαρε στο πλαίσιο της φετινής Intersec του Ντουμπάι, το i-Wizard, μια έξυπνη λύση βιντεοεπιτήρησης IP, που περιλαμβάνει κάμερες και NVR, τα οποία όχι μόνο παρέχουν εικόνες εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας, αλλά προσφέρουν και μια πιο επαγγελματική εμπειρία στη βιντεοεπιτήρηση, με τις «έξυπνες» λειτουργίες της. Η τεχνολογία i-wizard υποστηρίζει τριπλό streaming, το καθένα με το δικό του κωδικοποιητή. Δύο από τα streaming μπορούν να υποστηρίξουν ανάλυση Full HD και ένα χρησιμοποιείται για απομακρυσμένη εφαρμογή προβολής.
Η ισχυρή διεθνής παρουσία στην Intersec 2015 ενισχύθηκε ακόμα παραπέρα από τη μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά παρουσία της γερμανικής βιομηχανίας ασφάλειας. Πολλές εταιρείες της Γερμανίας επέλεξαν να συμμετάσχουν στα 71 συλλογικά περίπτερα, ενώ άλλες 16 εταιρείες είχαν αυτόνομη εκθεσιακή παρουσία. Η συμμετοχή αυτή ήταν αυξημένη κατά 37% σε σύγκριση με την διοργάνωση του 2014.
Άλλες χώρες που συμμετείχαν με εθνικά περίπτερα ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, η Ινδία, η Ιταλία, η Κορέα, το Πακιστάν, η Σιγκαπούρη, η Ταϊβάν και τη Αραβικά Εμιράτα.
Για πρώτη φορά στην Intersec του Ντουμπάι υπήρξε ειδική εκθεσιακή ενότητα αφιερωμένη στον αστυνομικό εξοπλισμό – General Police Equipment Exhibition & Conference (GPEC) Pavilion, ενώ σημαντική συμμετοχή είχε και το Dubai SME Pavilion, όπου έδωσαν το «παρών» μικρομεσαίες εταιρείες από τον κλάδο της ασφάλειας.
Αρκετά ενδιαφέροντα εκθέματα είχε και το Techtextil Pavilion, ο χώρος της έκθεσης όπου παρουσιάστηκαν non-woven ενδύματα προστασίας και ασφάλειας. Παράλληλα, πάνω από 35 ομιλητές ανέπτυξαν μια μεγάλη γκάμα θεμάτων σχετικών με την πυροπροστασία και πυρόσβεση καλύπτοντας ενότητες όπως πυρασφάλεια, εμπορική ασφάλεια, εργασιακή ασφάλεια και ασφάλεια κατά το σχεδιασμό κτιρίων.
ΜΟΤΟ
Το μότο της φετινής έκθεσης η «Μεγιστοποίηση Διασυνδεδεμένης Ασφάλειας»
{gallery}1085{/gallery}