Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Paris Air Show 2015
Στους… αιθέρες της υψηλής τεχνολογίας
.Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σόου που συνδυάζουν την επίδειξη και το εκθεσιακό γεγονός έλαβε και φέτος χώρα στο Παρίσι από τις 15 ως τις 18 Ιουνίου. Το διεθνές Paris Air Show 2015 στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Προσέλκυσε τις πιο σημαντικές βιομηχανίες της αεροναυπηγικής από όλο τον κόσμο. Προσέφερε μοναδικές επιδείξεις με αεροπλάνα…
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σόου που συνδυάζουν την επίδειξη και το εκθεσιακό γεγονός έλαβε και φέτος χώρα στο Παρίσι από τις 15 ως τις 18 Ιουνίου. Το διεθνές Paris Air Show 2015 στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Προσέλκυσε τις πιο σημαντικές βιομηχανίες της αεροναυπηγικής από όλο τον κόσμο. Προσέφερε μοναδικές επιδείξεις με αεροπλάνα και εντυπωσιακά σόου στον αέρα. Έδωσε τη δυνατότητα σε πολλές εταιρείες και επαγγελματίες να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ένα ευρύ και στοχευμένο κοινό.
Στη φετινή διοργάνωση του Paris Air Show έλαβαν μέρος 2.260 εκθέτες από 47 χώρες του κόσμου, ενώ εκτέθηκαν συνολικά 120 αεροσκάφη σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους της αχανούς έκθεσης των 30.000 τετραγωνικών μέτρων.
Το Paris Air Show ιδρύθηκε το 1909 και αποτελεί το μεγαλύτερο διεθνώς σόου το οποίο είναι αφιερωμένο στην αεροδιαστημική βιομηχανία. Θεωρείται ένα πολύ σημαντικό όπλο ανάπτυξης της βιομηχανίας στη Γαλλία, αλλά και καταλύτης για πολλές διεθνείς δράσεις συνεργασίας στον τομέα αυτό. Παράλληλα έχει καθιερωθεί ως ο τόπος συνάντησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων του κλάδου αεροναυπηγικής σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου έχουν την ευκαιρία είτε να πωλήσουν είτε να αγοράσουν τις τελευταίες καινοτομίες. Χάρη στον ενθουσιασμό της διεθνούς αεροδιαστημικής κοινότητας και στο ευρύ κοινό, το σόου προσφέρει στις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες του κλάδου την απαιτούμενη προβολή, αλλά και παρουσιάζει όλη την αναπτυγμένη τεχνογνωσία.
Αεροσκάφη υψηλής τεχνολογίας
Στο Paris Air Show 2015 παρουσιάστηκε μια μεγάλη γκάμα αεροσκαφών, για γενικούς σκοπούς, για εμπορική και στρατιωτική χρήση, αλλά και για χρήση στον τομέα της ασφάλειας. Η καινοτομία έκανε παντού αισθητή την παρουσία της. Το ηλεκτρικό Airbus E-Fan αποτελεί μια πραγματική επανάσταση, «απογειώνοντας» την αξιοποίηση της οικολογίας στην αεροναυπηγική βιομηχανία. Η Airbus παρουσίασε επίσης το νέο A350 XWB το οποίο σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει τόσο το A330 όσο και το A340. Το A350 χρησιμοποιεί τις τελευταίες τεχνολογίες, έτσι ώστε το αεροσκάφος αυτό να μπορεί να καλύπτει μεγαλύτερες αποστάσεις με βαρύτερα φορτία και καταναλώνοντας λιγότερα καύσιμα. «Παρών» έδωσε και το Rafale, φυσικά, και το 2015 εκτιμάται ως ένα πολύ σημαντικό έτος για αυτό το μαχητικό αεροσκάφος, καθώς αναμένεται ότι θα είναι η χρονιά της μεγάλης εμπορικής του επιτυχίας. Στο Παρίσι βρέθηκε και η ρωσική εταιρεία Antonov παρουσιάζοντας το νέο αεροπλάνο της AN178, όπως και η Bombardier με το νέο CS300.
Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν από κοντά το Scorpion της Bell-Textron. Αυτό το μικρό στρατιωτικό αεροπλάνο είναι εξοπλισμένο με συστήματα προηγμένης τεχνολογίας, είναι πολύ ελαφρύ για επίγειες επιθέσεις και κατασκευάζεται με εξαιρετικά χαμηλό κόστος. Μια άλλη σημαντική εμφάνιση, ήταν το JF-17 από την πακιστανική Πολεμική Αεροπορία. Άλλες πιο «κλασικές» παρουσίες, ήταν το Curtiss Ρ40, το Ρ51 και το Fouga Magister.
Πύραυλοι στα χέρια… μαθητών
Ο Rocketry Challenge είναι ένας διεθνής διαγωνισμός στον οποίο εκατοντάδες έφηβοι ανταγωνίζονται, πυροδοτώντας μικρές ρουκέτες. Σχεδόν 300 μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου (σε πάνω από 100 ομάδες) έλαβαν μέρος τη φετινή χρονιά, ενώ ο τελικός διεξήχθη στις 19 Ιουνίου. Προσδίνοντας μια διασκεδαστική προσέγγιση στην επιστήμη, το Rocketry Challenge είναι ένας δρόμος ανάπτυξης της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των διεθνών οργανισμών της αεροναυπηγικής βιομηχανίας, όπως ο αμερικανικός ΑΙΑ, ο βρετανικός ADS και ο γαλλικός GIFAS.
CORAC
Τα μέλη της γαλλικής κοινότητας των αεροπορικών μεταφορών (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, εμπλεκόμενοι βουλευτές, κατασκευαστές, αεροπορικές εταιρείες, αερολιμένες και εθνικοί ερευνητικοί οργανισμοί) συνεργάζονται από το 2008 ως μέρος του Συμβουλίου Έρευνας Πολιτικής Αεροπορίας (CORAC) για τον συντονισμό των εθνικών ερευνητικών προσπαθειών στον τομέα αυτό.
Το CORAC, υπό την προεδρία του Γάλλου υπουργού Μεταφορών, ήταν σε θέση να προωθήσει αρκετές μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες έρευνας, που χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο μιας κοινοπραξίας μεταξύ του γαλλικού κράτους και της βιομηχανίας.
Ο GIFAS και ο SIAE αποφάσισαν να διοργανώσουν μια έκθεση στο πλαίσιο της περσινής 51ης διεθνούς αεροπορικής έκθεσης του Παρισιού με σκοπό την καλύτερη κατανόηση της αποτελεσματικότητας αυτής της κοινής εταιρικής σχέσης και τον καλύτερο προσδιορισμό των στόχων και τα αποτελέσματά της, ιδίως εκείνων που αφορούν τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του αεροσκάφους.
Στη φετινή διοργάνωση παρουσιάστηκε μια ειδική περιοχή περίπου 300 στρεμμάτων στην καρδιά του εκθεσιακού χώρου, με σκοπό να αναδειχτούν οι καινοτομίες στους τομείς της πρόωσης, και της ενέργειας επί του αεροσκάφους, αλλά και σε μέρη όπως η άτρακτος, ή τα ηλεκτρονικά συστήματα.
ΣΤΗΣΙΜΟ ΣΕ ΒΟΧ!
Οι 12 τομείς της γαλλικής έκθεσης
Η αεροδιαστημική βιομηχανία που αναφέρεται στους τομείς των εμπορικών μεταφορών, των αμυντικών εναέριων συστημάτων και της εναέριας ασφάλειας αναπτύσσεται στη γαλλική έκθεση στους εξής δώδεκα τεχνολογικούς τομείς αιχμής:
– Αεροσκάφη: κατασκευή, συναρμολόγηση.
– Διάστημα, διαστημόπλοια, δορυφορικές τηλεπικοινωνίες
– Κινητήρες αεροσκαφών, εγκαταστάσεις αεροδιαστημικής και συναφής εξοπλισμός
– Οπλικά συστήματα
– Πιλοτικά συστήματα, βοηθήματα χειρισμού αεροσκάφους και εξοπλισμός επί του αεροσκάφους
– Καμπίνες και καθίσματα
– Παραγωγή εξοπλισμού και λογισμικό
– Ηλεκτρολογία, ηλεκτρονική, μηχανολογία και επεξεργασία μετάλλων
– Υλικά, σύνθετα υλικά και επιφανειακή επεξεργασία
– Συντήρηση, υποστήριξη προϊόντων και ανταλλακτικών, μεταφορές
– Υπηρεσίες
– Εξοπλισμός και υπηρεσίες αεροδρομίου
Με εθνικά περίπτερα συμμετείχαν οι κορυφαίες χώρες στη διεθνή αγορά της αεροναυπηγικής βιομηχανίας: Γερμανία (BDLI), Βέλγιο (AWEX και FIT), Ισπανία (TEDAE), Γαλλία (GIFAS), Βρετανία (ADS), Ιταλία (AIAD), Λουξεμβούργο. Τυνησία, Ολλανδία (NAG), Ουκρανία, Βραζιλία (CECOMPI), Νορβηγία, Μεξικό (PROMEXICO), Καναδάς (AIAC), ΗΠΑ (KALLMAN), Ν. Κορέα (KAIA), Αυστρία (AUSTRIAN), Γαλλία (CCI), Ελβετία (SWISSMEM), Ιαπωνία (SJAC), Ρωσία, Τσεχία (AERO VODOCHODY), Πολωνία, Κορέα (KDIA), Ταϊβάν (TAIA) και Ισραήλ (IEI).
{gallery}1965{/gallery}