Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
EoC
Ένας εναλλακτικός τρόπος μετάδοσης
Σε παγκόσμιο επίπεδο τα συστήματα ασφαλείας που τοποθετούνται σε νέες εγκαταστάσεις είναι βασισμένα σε IP και όχι άδικα, αφού το συγκεκριμένο πρωτόκολλο φαίνεται να παρουσιάζει πολλά οφέλη σε σχέση με το αναλογικό σήμα.
Σε παγκόσμιο επίπεδο τα συστήματα ασφαλείας που τοποθετούνται σε νέες εγκαταστάσεις είναι βασισμένα σε IP και όχι άδικα, αφού το συγκεκριμένο πρωτόκολλο φαίνεται να παρουσιάζει πολλά οφέλη σε σχέση με το αναλογικό σήμα. Ωστόσο σε μεγάλες εγκαταστάσεις ή κτήρια με αναλογική υποδομή, η «μετανάστευση» σε IP είναι μία πολύ δαπανηρή διαδικασία. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα μπορεί να δώσει το EoC (Ethernet over Coaxial) το οποίο εν τέλει, μπορεί να αποδειχθεί πιο αποδοτικό και συγχρόνως οικονομικό για τους τελικούς χρήστες.
Οι IP συσκευές αναμφίβολα έχουν κυριαρχήσει στην αγορά της βιντεοεπιτήρησης τα τελευταία χρόνια, ενώ άξιο αναφοράς είναι πως σε όλο τον κόσμο, νέα έργα ή κτίρια χρησιμοποιούν το βίντεο μέσω IP για να ενσωματώσουν και άλλες «δικτυωμένες» συσκευές. Αυτό έρχεται να το επαληθεύσει και μία στατιστική έρευνα από την «Stratistics MRC», η οποία αναφέρει πως: “Η βιντεοεπιτήρηση που βασίζεται σε IP, αναμένεται να αυξηθεί έως και 25% μέχρι το 2022.”
Μπορεί η τεχνολογία IP να προσφέρει μοναδικά οφέλη τόσο στους εγκαταστάτες όσο και τους τελικούς χρήστες, ωστόσο όταν έρθει η ώρα για αναβάθμιση του υπάρχον συστήματος, οι προκλήσεις είναι πολλές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κόστος και η εργασία για την αντικατάσταση ολόκληρης της αναλογικής υποδομής σε IP. Μία συσκευή IP δεν θα λειτουργήσει με ένα ομοαξονικό καλώδιο, έτσι πρέπει να αλλάξουμε όλη τη καλωδίωση και αυτό μπορεί να έχει ως συνέπεια μία βλάβη στη διακόσμηση ενός χώρου, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως για να υλοποιηθεί αυτό το έργο, μπορεί να χρειαστούν αρκετές μέρες. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η αντικατάσταση των συσκευών (καταγραφικά και κάμερες), άρα και περισσότερες δαπάνες για τον τελικό χρήστη. Η απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις είναι το EoC.
EoC – Ethernet over Coaxial
Το EoC λειτουργεί συνδέοντας τις συσκευές IP με EoC adapters (προσαρμογείς), οι οποίοι μετατρέπουν το σήμα IP σε αναλογικό για να περάσει κατά μήκος του ομοαξονικού καλωδίου (εικόνα 3). Η ισχύς που παράγεται από τα PoE switches ή άλλες πηγές ενέργειας για την τροφοδοσία των καμερών IP, μπορεί να μεταδοθεί μέσω του ομοαξονικού καλωδίου και μέσω της τεχνολογίας PoE (Power over Coaxial). Πολλοί προμηθευτές συστημάτων ασφαλείας διαθέτουν στη αγορά προϊόντα και συσκευές EoC για να καλύψουν τις ανάγκες των τελικών χρηστών και φυσικά να απλοποιήσουν το έργο των εγκαταστατών. Για παράδειγμα ο «LR1002» (εικόνα 4) της Dahua είναι ένας παθητικός μετατροπέας Ethernet Over Coax (EoC), ο οποίος υποστηρίζει τροφοδοσία μέσω ομοαξονικού καλωδίου, MDI/MDIX προσαρμογή και ταχύτητες στα 100Mbps (400μ απόσταση) και 10Mpbs (1000μ απόσταση). Οι νέες συσκευές EOC και EPOC της Dahua μας επιτρέπουν να ξεπεράσουμε κατά πολύ τους περιορισμούς απόστασης των δικτύων. Έτσι με τη χρήση των συσκευών EOC και EPOC, και τη χρήση ομοαξονικού καλωδίου μπορούμε να προσφέρουμε δίκτυο ως και σε 1000μ. Με αυτό τον τρόπο τα υπάρχοντα ομοαξονικά καλώδια μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, προσφέροντας μία αποδοτική και λιγότερο δαπανηρή λύση για τους τελικούς χρήστες.
{gallery}5516{/gallery}