Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 190
ilka aggelia
securityreport e mag odhgos 2021
28 Ιουλίου 2024 07:59

Λογισμικά Διαχείρισης Βίντεο

Τα καλύτερα software που θα βρείτε στην ελληνική αγορά

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
anoigma 1 935e3241

Η διαχείριση παρακολούθησης βίντεο εξελίσσεται όλο και περισσότερο, προσφέροντας τεράστιες επιχειρησιακές δυνατότητες σε οργανισμούς, υποκαταστήματα, ακόμα και τελικούς χρήστες. Από το λιανικό εμπόριο μέχρι τις μεταφορές, οι υπεύθυνοι ασφαλείας χρησιμοποιούν τις λύσεις που προσφέρει ο κλάδος της βιντεοεπιτήρησης για να εντοπίσουν τους υπόπτους, να αναλύσουν τη ροή του βίντεο και να συγκεντρώσουν πολύτιμες πληροφορίες για το ποιος εισέρχεται ή εξέρχεται από μία περιοχή. Η συνεισφορά των συστημάτων διαχείρισης βίντεο στη διαχείριση και τον εντοπισμό στόχων / απειλών είναι καταλυτική, ιδίως στη σύγχρονη εποχή, όπου οι ανησυχίες για την ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας.

Η βιντεοεπιτήρηση έχει εξελιχθεί πολύ και έχει αφήσει πίσω της εκείνη την εποχή που το προσωπικό ασφαλείας κοιτούσε ασαφείς εικόνες σε ένα monitor. Είτε αναζητάμε αυξημένη επιχειρηματική ευφυΐα είτε βελτιωμένη διαχείριση συμβάντων, η επιλογή του σωστού λογισμικού διαχείρισης βίντεο είναι ζωτικής σημασίας. Σε οργανωτικό επίπεδο, ένα VMS μπορεί να αποτελεί και τον ακρογωνιαίο λίθο ενός συστήματος φυσικής ασφάλειας, που ωστόσο, κάνει πολλά περισσότερα από αυτά που πιστεύουμε.

Επιχειρηματική ευφυΐα, βελτιωμένη διαχείριση συμβάντων, πλούσια αναλυτικά στοιχεία και υψηλή ασφάλεια, αυτές είναι μόνο μερικές από τις σύγχρονες δυνατότητες των νέων συστημάτων διαχείρισης βίντεο. Η βιντεοεπιτήρηση έχει κάνει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα εργαλείων και δυνατοτήτων που επιτρέπουν στο προσωπικό και τους χειριστές ασφαλείας να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και να εστιάσουν σε ό,τι έχει πραγματικά σημασία. Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.

Ένα VMS, ένα λογισμικό διαχείρισης βίντεο είναι μια πλατφόρμα λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για τη διαχείριση και τον έλεγχο των συστημάτων παρακολούθησης βίντεο και όχι μόνο. Περιλαμβάνει μια σειρά λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής, αποθήκευσης και ανάλυσης της ροής βίντεο από εκατοντάδες κάμερες.

Τα σύγχρονα VMS έρχονται με προηγμένα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων αναλύσεων βίντεο, τα γνωστά σε όλους μας Video Analytics, αλλά και άλλες εξίσου σπουδαίες δυνατότητες, όπως το λεγόμενο integration. Η ενοποίηση αυτή επιτρέπει την προσθήκη ακόμα περισσότερων συστημάτων ασφαλείας (Access Control, συναγερμούς κ.λπ.) στο VMS της επιλογής μας. Έτσι, ο χειριστής έχει τον απόλυτο έλεγχο στα χέρια του! Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει τα εν λόγω συστήματα ξεχωριστά, είναι η επεκτασιμότητά τους, καθώς είναι ικανά να υποστηρίξουν μέχρι και χιλιάδες κάμερες, που είναι κατανεμημένες σε πολλαπλές τοποθεσίες.

it support technician resolving user issues

Οι λειτουργίες και οι βασικοί πυλώνες ενός VMS

Ένα σύστημα διαχείρισης βίντεο είναι χτισμένο γύρω από πολλά επιμέρους στοιχεία και λειτουργίες, που μαζί δημιουργούν μία ισχυρή λύση για τους σκοπούς της βιντεοεπιτήρησης – και η κατανόηση αυτών μας βοηθά να αντιληφθούμε πώς ένα VMS προάγει την ασφάλεια, ακόμα και την επιχειρηματική ευφυΐα.

Η κύρια πηγή δεδομένων έρχεται σαφώς από τις κάμερες παρακολούθησης που καταγράφουν 24 ώρες το 24ωρο, αλλά και από τα καταγραφικά, που αποθηκεύουν το υλικό βίντεο, είτε τοπικά είτε στο cloud, για την εξ αποστάσεως πρόσβαση και διαχείριση. Μετά, έρχονται οι servers, που φιλοξενούν το λογισμικό VMS και επεξεργάζονται δεδομένα βίντεο, συμπεριλαμβανομένης της ροής, της εγγραφής και των αναλυτικών στοιχείων – και τελευταία, αλλά όχι λιγότερο σημαντική, η ίδια η δικτυακή υποδομή του εκάστοτε χώρου που περιλαμβάνει routers, switches, καλωδίωση κ.λπ. Η υποδομή αυτή διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο, καθώς διασφαλίζει ότι τα δεδομένα βίντεο μεταδίδονται απρόσκοπτα από τις κάμερες στις συσκευές εγγραφής και τους διακομιστές.

Αναφορικά με τις βασικές λειτουργίες ενός συστήματος διαχείρισης βίντεο, αυτές περιλαμβάνουν τη ζωντανή παρακολούθηση βίντεο (ταυτόχρονα από πολλές κάμερες), τις λειτουργίες εγγραφής και αναπαραγωγής βίντεο, που πραγματοποιούνται χειροκίνητα, μέσω προγραμματισμένης εγγραφής ή όταν ενεργοποιείται ένας κανόνας που έχει ορίσει ο χειριστής (ανίχνευση διέλευσης γραμμής, αναγνώριση ανθρώπου κ.λπ.) και την αναζήτηση βάσει συμβάντων. Η τελευταία είναι πολύ σημαντική για τους χειριστές των εν λόγω συστημάτων, γιατί πολύ απλά τους επιτρέπει να εντοπίζουν τους στόχους άμεσα και όχι χειροκίνητα όπως γινόταν πριν από μερικά χρόνια.

Τα Video Analytics χρησιμοποιούν αλγόριθμους για την ανάλυση ροών βίντεο και τον εντοπισμό συγκεκριμένων δραστηριοτήτων ή «ανωμαλιών», όπως η ανίχνευση κίνησης, η αναγνώριση προσώπου, η αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας κ.λπ. Τα VA, λοιπόν, ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας του χώρου ειδοποιώντας αυτόματα τους χειριστές για πιθανά ζητήματα. Άλλα χαρακτηριστικά που αξίζει να αναφέρουμε είναι η ενσωμάτωση των Access Control συσκευών με το βίντεο, τον συγχρονισμό δηλαδή του ελέγχου πρόσβασης με το βίντεο, για την έγκυρη επαλήθευση της ταυτότητας των ατόμων που εισέρχονται και εξέρχονται από έναν χώρο. Μετά, έρχεται η απομακρυσμένη πρόσβαση και η διαχείριση, που επιτρέπει στο εξουσιοδοτημένο προσωπικό να διαχειρίζεται το VMS εξ αποστάσεως μέσω browser ή εφαρμογών για smartphone κινητά, μια κρίσιμη δυνατότητα για οργανισμούς ή επιχειρήσεις με υποκαταστήματα σε διάφορες τοποθεσίες.

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής ενός VMS;

Με τόσα πολλά διαθέσιμα λογισμικά διαχείρισης στη αγορά, είναι δύσκολο ακόμα και για τους πιο έμπειρους χρήστες να επιλέξουν ή να ξεχωρίσουν αυτό που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες τους. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, μία λίστα «βασικών» λειτουργιών για να σας βοηθήσουμε να κινηθείτε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO): Το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO) είναι μια οικονομική εκτίμηση που στοχεύει στο να βοηθήσει τους υποψήφιους αγοραστές και τους ιδιοκτήτες να προσδιορίσουν το άμεσο και έμμεσο κόστος ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Και όπως και σε κάθε κλάδο, έτσι και στη βιντεοεπιτήρηση, το TCO – Total Cost of Ownership αποτελεί έναν σημαντικό «δείκτη», που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας πριν από την αγορά μίας κάμερας, ενός καταγραφικού και στην περίπτωση μας, ενός λογισμικού διαχείρισης. Κατά τον υπολογισμό του TCO, είναι συνετό να λαμβάνετε υπόψη τις επαναλαμβανόμενες χρεώσεις, καθώς και το εφάπαξ κόστος. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το αρχικό κόστος, π.χ. των καμερών, των καταγραφικών, του λογισμικού διαχείρισης βίντεο (VMS), της καλωδίωσης, των δικτυακών συσκευών και το κόστος εγκατάστασης, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και άλλα κόστη, όπως για παράδειγμα η συντήρηση, ακόμα και η αναβάθμιση του όλου συστήματος παρακολούθησης.

Πόσο εύχρηστο είναι; Φεύγουμε από το κόστος και τις δαπάνες και περνάμε σε αυτό που όλοι οι χρήστες σήμερα αναζητούν, ένα εύχρηστο interface. Εάν ένα VMS είναι πολύπλοκο στη χρήση, θα χάσουμε σε τελική ανάλυση και χρόνο και χρήμα, λόγω της έλλειψης παραγωγικότητας και της επαναλαμβανόμενης εκπαίδευσης των χρηστών. Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα που έχετε επιλέξει διαθέτει ένα εύχρηστο και φιλικό περιβάλλον χρήσης. Στη συνέχεια, πρέπει να κατανοήσετε πώς οι χειριστές θα χρησιμοποιήσουν το σύστημα και ύστερα, να βεβαιωθείτε ότι η ροή εργασίας είναι απλή.

Πόσο ευέλικτο και εύκολα επεκτάσιμο είναι; Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στεκόμαστε στο σήμερα, αλλά στο αύριο. Στο μέλλον, ο πελάτης μπορεί να χρειαστεί ακόμα περισσότερες δυνατότητες από ένα λογισμικό διαχείρισης, όπως αυτόματη αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας (ALPR), λύσεις αποθήκευσης βασισμένες σε cloud ή υποστήριξη βίντεο υψηλής ευκρίνειας 4K. Ένα VMS με ανοιχτή αρχιτεκτονική θα σας επιτρέψει να ενσωματώσετε εύκολα όλες αυτές τις αναβαθμίσεις και τις νέες δυνατότητες. Ένα VMS που δεν λαμβάνει υπόψη τις μελλοντικές ανάγκες μίας επιχείρησης ή ενός οργανισμού θα θεωρείται ξεπερασμένο πριν ακόμα το καταλάβουμε. Πρέπει να είμαστε σίγουροι πως το VMS που έχουμε επιλέξει είναι επεκτάσιμο και συνεργάζεται (εύκολα) με άλλους προμηθευτές εξοπλισμού ασφαλείας. Μια λύση που δεν προσαρμόζεται ή δεν κλιμακώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες μας, θα μας οδηγήσει σε ένα φαύλο κύκλο αγοράς εξοπλισμού.

All-In-One: Εάν το προσωπικό ασφαλείας πρέπει να αφιερώσει χρόνο για να συνδεθεί με καθεμία από τις επιτηρούμενες περιοχές ξεχωριστά ή να ασχοληθεί με λίστες συμβάντων και συσκευών, μπορεί να χάσει σημαντικές λεπτομέρειες. Μια λύση που παρέχει σαφή εικόνα ολόκληρου του συστήματος ασφαλείας σε ένα ενιαίο interface, θα επιτρέψει στους χειριστές να εντοπίσουν άμεσα συμβάντα που προέρχονται από κάμερες, Access Control συσκευές, συστήματα συναγερμού, ραντάρ κ.λπ. Επίσης, όταν έχουμε συγκεντρωμένες όλες τις λειτουργίες, είναι και πιο εύκολο να διαχειριστούμε σωστά τους χρήστες, καθώς και τα δικαιώματα πρόσβασής τους. Με ένα ενοποιημένο σύστημα ασφαλείας, το προσωπικό μπορεί να διαχειρίζεται και να προβάλλει όλους τους διαθέσιμους επιτηρούμενους χώρους και τις κατανεμημένες σε γεωγραφικούς χάρτες συσκευές.

Κινητές συσκευές ελέγχου και Cloud: Περιστατικά και καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, θα αναγκάσουν τους χειριστές και το προσωπικό ασφαλείας να αφήσουν τους σταθμούς εργασίας τους και να μεταβούν στο πεδίο για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει. Έχοντας ένα σύστημα που περιλαμβάνει εφαρμογές για mobile συσκευές και web, αυτόματα το προσωπικό ασφαλείας έχει επίγνωση της κατάστασης, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται. Όταν ένα VMS περιλαμβάνει αυτές τις δυνατότητες, το προσωπικό ασφαλείας μπορεί να χρησιμοποιήσει smartphone και tablet για να παρακολουθήσει ζωντανά ή εγγεγραμμένα βίντεο, να ελέγξει τις κάμερες από απόσταση, τα συμβάντα ελέγχου πρόσβασης κ.λπ.

Περνάμε στο Cloud. Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί μέσα σε εύλογο διάστημα από την αγορά του VMS να προσθέσετε επιπλέον χώρο αποθήκευσης στο όλο σύστημα. Είτε επεκτείνετε το δίκτυό σας είτε αλλάζετε τις πολιτικές βίντεο, η δυνατότητα προσθήκης αποθηκευτικού χώρου γρήγορα και οικονομικά είναι σημαντική. Η αποθήκευση που βασίζεται σε cloud είναι μία εναλλακτική και εξαιρετική επιλογή. Μια λύση που επιτρέπει να διατηρείτε τις εγγραφές του βίντεο στο cloud, ενώ συνεχίζετε να αξιοποιείτε το υπάρχον σύστημά σας, επιτρέπει να μειώσετε την χωρητικότητα του χώρου αποθήκευσης χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε επιπλέον σκληρούς δίσκους.

Τα πλεονεκτήματα χρήσης ενός VMS

Μερικές φορές, ένα σύστημα συναγερμού μπορεί να μην προφέρει τα μέγιστα αν δεν είναι συνδεδεμένο με ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωσή μας, καθώς η εφαρμογή ενός VMS στο υπάρχον σύστημα βιντεοεπιτήρησης θα ενισχύσει σημαντικά το σύνολο ενός οργανισμού ή μίας επιχείρησης, με οφέλη που δεν έχετε φανταστεί. Ένα από τα σημαντικότερα είναι η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και τα προηγμένα Video Analytics, που έρχονται «πακέτο» με το VMS. Η λίστα των Video Analytics είναι μεγάλη και εδώ θα αναφέρουμε επιγραμματικά μόνο μερικά για να αντιληφθούμε την αξία που προσφέρουν σήμερα τα σύγχρονα VMS.

Ειδικότερα, μερικές από τις λειτουργίες VA που θα βρει κανείς είναι η ανίχνευση κίνησης, η ανίχνευση αντικειμένου, η αναγνώριση προσώπου / πινακίδας οχήματος / χαρακτηριστικών, η διέλευση μίας γραμμής, η καταπάτηση μίας περιμέτρου, το λεγόμενο loitering (εντοπισμός ατόμων που βρίσκονται σε μία περιοχή χωρίς συγκεκριμένο λόγο), η ανίχνευση καπνού / φωτιάς, η ανίχνευση παρατημένου αντικειμένου, η ανίχνευση αφαίρεσης αντικειμένου, η ανίχνευση συγχρωτισμού (χρησιμοποιείται και σε πολυκαταστήματα), οι χάρτες θερμότητας, η ανάλυση συμπεριφοράς, η αναγνώριση συναισθημάτων και πολλά άλλα.

Στα πλεονεκτήματα των εν λόγω συστημάτων θα πρέπει να προσθέσουμε και την αποτελεσματική χρήση των διαθεσίμων πόρων. Ένα VMS προσφέρει εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος, καθώς μειώνει την ανάγκη της εκτεταμένης και χειροκίνητης παρακολούθησης του βίντεο, επιτρέποντας στο προσωπικό ασφαλείας να εστιάσει σε πιο κρίσιμες εργασίες / συμβάντα. Η προηγμένη ανάλυση από το βίντεο και οι αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις διασφαλίζουν ότι το προσωπικό ασφαλείας ειδοποιείται μόνο όταν συμβαίνουν συγκεκριμένα, προκαθορισμένα συμβάντα ή καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Επιπρόσθετα, τα VMS βελτιώνουν και την εμπειρία των επισκεπτών. Σε περιβάλλοντα, όπως εταιρικά γραφεία, νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και πολυκαταστήματα, η εμπειρία των επισκεπτών ενισχύεται σημαντικά με την εφαρμογή ενός VMS. Το σύστημα διασφαλίζει ομαλές και ασφαλείς διαδικασίες εισόδου και εξόδου μέσω της ενοποίησής του με τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης. Για τα πολυκαταστήματα, τα VMS διαδραματίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο. Προσφέρουν επιχειρηματική ευφυΐα στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και μία νέα εμπειρία στους επισκέπτες.

Διάφοροι τύποι VMS

Διαφορετικοί τύποι συστημάτων διαχείρισης βίντεο βρίσκονται σήμερα στην αγορά για να καλύψουν διάφορες ανάγκες και απαιτήσεις. Στην αγορά θα συναντήσουμε on-premise λύσεις, οι οποίες εγκαθίστανται και λειτουργούν τοπικά, προσφέροντας μεγαλύτερο έλεγχο στην ασφάλεια των δεδομένων, αλλά απαιτούν υψηλότερο “budget”. Οι λύσεις VMS, που βασίζονται στο cloud και που φιλοξενούνται σε απομακρυσμένους servers, παρέχουν επεκτασιμότητα, απομακρυσμένη πρόσβαση και ευκολία στη συντήρηση, ωστόσο εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων. Οι υβριδικές λύσεις από την άλλη, συνδυάζουν τα οφέλη των δύο αυτών λύσεων, προσφέροντας ευελιξία στην ανάπτυξη και βελτιστοποιημένες επιλογές αποθήκευσης. Υπάρχουν και οι enterprise λύσεις που έχουν σχεδιαστεί για εφαρμογή σε μεγάλης κλίμακας έργα και που έρχονται με προηγμένες δυνατότητες, όπως η διαχείριση πολλαπλών τοποθεσιών κ.λπ.

Σε μία προσπάθεια να ξεχωρίσει τα σημαντικότερα λογισμικά και συστήματα διαχείρισης βίντεο της αγοράς, το περιοδικό μας συγκέντρωσε όλες τις λύσεις που αντιπροσωπεύουν την αιχμή της τεχνολογίας στον κλάδο της βιντεοεπιτήρησης και σάς τα παρουσιάζει ανά εταιρεία αλφαβητικά.

ARK Security Marketplace

ARKTECHARK logo vertical

Το λογισμικό Cubis VMS προσφέρει μια προηγμένη λύση για την παρακολούθηση και διαχείριση του καταγεγραμμένου βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας σας και έρχεται με καινοτόμες λειτουργίες, σχεδιασμένες ώστε να καλύψουν τις ανάγκες οποιουδήποτε έργου, όσο απαιτητικό και αν είναι αυτό. Απλό στη χρήση, αξιόπιστο και με ενσωματωμένες λειτουργίες όπως η αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας και η ενσωμάτωση με συστήματα POS, το Cubis VMS είναι ένα σύγχρονο «πολυεργαλείο», ιδανικό για απαιτητικά σενάρια και σύγχρονες εφαρμογές.

Το σύστημα διαθέτει λογισμικό απομακρυσμένης παρακολούθησης, το οποίο επιτρέπει τη σύνδεση και τον χειρισμό του συστήματος από οποιοδήποτε φυσικό σημείο μέσω internet, επιτρέπει την κεντρική επίβλεψη όλων των συνδεδεμένων τοποθεσιών, προσφέρει τη δυνατότητα παραμετροποίησης διάταξης των πλάνων των εικονοληπτών από πολλές διαφορετικές τοποθεσίες, την επιλογή αποθήκευσης των συναγερμών σε cloud, όπως και τη δυνατότητα προβολής των εικονοληπτών σε συστοιχίες οθονών (Matrix). Χειρίζεται αποτελεσματικά όλους τους συναγερμούς και εκμηδενίζει τους ψευδείς συναγερμούς με τη χρήση έξυπνων αλγορίθμων Video Analytics.

Έχει τη δυνατότητα ανεξάρτητου προγράμματος εγγραφής ανά κάμερα, μπορεί να φιλοξενήσει πολλαπλές δικτυακές συσκευές I/O για τον έλεγχο και αυτοματισμό κτιρίων (αισθητήρες, φώτα, κομβία πανικού κ.λπ.), έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με δίκτυο TCP/IP για παρακολούθηση ζωντανών και καταγεγραμμένων εικόνων, καθώς και για προγραμματισμό παραμέτρων από απομακρυσμένους χρήστες, που θα είναι εξουσιοδοτημένοι γι’ αυτό, με το λογισμικό Client που διατίθεται δωρεάν και υποστηρίζει έως και 4 streams.

Είναι συμβατό με όλα τα σύγχρονα πρωτόκολλα συμπίεσης εικόνας, όπως το H.265+, μειώνοντας τις απαιτήσεις αποθήκευσης, και υποστηρίζει το πρωτόκολλο ONVIF profile S, δίνοντας την ευελιξία επιλογής των προϊόντων που εσείς επιθυμείτε να ενσωματώσετε στο όλο σύστημα.

Ακόμα, παρέχει τη δυνατότητα διασύνδεσης και διαχείρισης συσκευών Video Wall / Matrix με σκοπό την προβολή συμβάντων, τη δυνατότητα άμεσου ελέγχου καλής λειτουργίας του καταγραφικού, των καμερών και των μέσων καταγραφής (HDD) τοπικά και από κεντρικό σημείο (σε περίπτωση προβλήματος, δημιουργείται σχετικό alarm) και διαθέτει τη δυνατότητα σύνδεσης δικτυακών ηχείων και άλλων ηχητικών μέσων αναπαραγωγής με σκοπό την αναπαραγωγή προηχογραφημένων μηνυμάτων, αλλά και ζωντανής ομιλίας, απομακρυσμένα, για την αποτροπή περιστατικών.

Το λογισμικό Cubis VMS υποστηρίζει CGI (Common Gateway Interface), καθώς και API για την αλληλεπίδραση με λογισμικό τρίτων κατασκευαστών, αλλά και τη λειτουργία complex passwords και την αλλαγή τους βάσει πολιτικής που θα ορίζει ο διαχειριστής του συστήματος.

ARK 2

Όλες οι κινητές κάμερες μπορούν να ελέγχονται από απομακρυσμένο σημείο ελέγχου και από το ΚΛΣ, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα εμφάνισης μενού ΡΤΖ καμερών απομακρυσμένα, από κεντρικό σταθμό ή από χρήστη με ανάλογα δικαιώματα.

Έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει από τον εικονολήπτη και να επεξεργάζεται metadata, κατ’ ελάχιστο από τα ακόλουθα Analytics: Face, Human & Vehicle Detection, Intrusion, Single line crossing, Double line crossing, Loitering, Wrong way, People counting, Support alarm triggering by specified, Target types (human and vehicle) και να δημιουργεί συναγερμούς ανάλογα το συμβάν αναγνώρισης.

Τα δικαιώματα που καθορίζονται μέσω των επιπέδων πρόσβασης είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά: Η έρευνα / αναπαραγωγή αρχείων εικόνας, η παρακολούθηση εικόνας, η αναγνώριση συναγερμών, ο έλεγχος κλήσεων εικόνας σε οθόνες, η εξαγωγή δεδομένων εικόνας και οι προγραμματισμοί, η πρόσβαση στις επιλογές προγραμματισμού (menu) του NVR.

  • Δυνατότητα καταγραφής έως 128 καμερών.
  • Εξελιγμένα Video Analytics σενάρια.
  • Διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία failover χωρίς παραμετροποίηση.
  • Δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων σεναρίων.
  • Δυνατότητα καταγραφής αποθηκευμένου βίντεο έως και 2,4 petabyte.
  • Υποστήριξη καταγραφής σε storage server.
  • Υποστήριξη καμερών τρίτων κατασκευαστών, καθώς και Video Analytics από τις κάμερες της Hikvision.
  • Δυνατότητα διασύνδεσης με IP μεγάφωνα για live αναγγελία και αναπαραγωγή προηχογραφημένων μηνυμάτων.

ARK Security Marketplace, www.arktech.gr.

Dahua Technology

Είτε έχετε μία είτε εκατό κάμερες ασφαλείας, η Dahua Technology προσφέρει το DSS Professional V8 για τη διαχείριση όλων των συσκευών σας κάτω από μία ενιαία κεντρική πλατφόρμα! Το λογισμικό DSS Pro επιτρέπει στους επαγγελματίες εγκαταστάτες και τους τελικούς χρήστες να αξιοποιήσουν πλήρως το σύστημα ασφαλείας τους και να λάβουν αποφάσεις για κρίσιμα συμβάντα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

Το DSS Pro V8 διαθέτει επτά εφαρμογές για τη διαχείριση του συστήματος ασφαλείας σας: κέντρο παρακολούθησης για ζωντανή προβολή και αναπαραγωγή, κέντρο συμβάντων για γεγονότα σε πραγματικό χρόνο και το πλήρες ιστορικό, το DeepXplore για αναζήτηση δεδομένων, για διαχείριση πρόσβασης, για τον έλεγχο πρόσβασης, την ενδοεπικοινωνία βίντεο, τη διαχείριση των επισκεπτών και τη διαχείριση παρουσίας, κέντρο συντήρησης για τον έλεγχο της υγείας της πλατφόρμας, κέντρο στάθμευσης για τη διαχείριση εισόδου και εξόδου των οχημάτων και τέλος, ευφυή ανάλυση για τις σύγχρονες επιχειρηματικές ανάγκες.

Το DSS Professional μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εφαρμογές, όπως δημόσια πάρκα, αλυσίδες καταστημάτων και logistics κ.ά. Το λογισμικό υποστηρίζει έως και 2.000 κανάλια, 1.000 πόρτες και χωρητικότητα αποθήκευσης 400TB ανά server, αλλά μπορεί να επεκταθεί σε έως και 20.000 κανάλια και χωρητικότητα αποθήκευσης 4PB, μέσω μιας πιο κατανεμημένης αρχιτεκτονικής.

Για enterprise εφαρμογές, η αρχιτεκτονική του υποστηρίζει λειτουργίες hot standby και N + M redundancy, που σημαίνει ότι σε περίπτωση αποτυχίας του κύριου server, τα δεδομένα του οργανισμού θα παραμείνουν ασφαλή και θα μεταφερθούν σε άλλους servers. Το DSS Pro υποστηρίζει προσαρμοσμένη ενοποίηση με άλλα συστήματα ασφαλείας που χρησιμοποιούν το SDK και το API της Dahua Technology και είναι συμβατό με κάμερες που τρέχουν το πρωτόκολλο ONVIF.

dahua 2

Ως μέρος της διαδικασίας αναζήτησης, βασικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων και των οχημάτων εξάγονται από τις κάμερες και τα NVR, δημιουργώντας λεπτομερείς πληροφορίες / δεδομένα, τα οποία στη συνέχεια αποστέλλονται στο DSS Pro για περαιτέρω επεξεργασία. Στη συνέχεια, το προηγμένο λογισμικό αποθηκεύει και συγκρίνει τα εν λόγω δεδομένα με καταγεγραμμένο υλικό για τον άμεσο εντοπισμό στόχων ή και υπόπτων. Χρησιμοποιώντας την ανάκτηση μεταξύ συσκευών, πραγματοποιεί αναζήτηση σε πολλές πηγές, όχι μόνο σε ένα NVR, για πιο αποτελεσματικά και ακριβή αποτελέσματα.

Ο αλγόριθμος AcuPick, πλέον ενσωματωμένος με το DSS Professional, επιτρέπει την αναγνώριση και σύγκριση αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο, όχι μόνο από τα αποθηκευμένα βίντεο, αλλά και από τη ζωντανή προβολή / ροή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αναζητήσετε άμεσα στόχους, όπως εμφανίζονται. Παρόλο που το AcuPick προσφέρει αυτόματα αποτελέσματα ανιχνεύσιμων αντικειμένων, σας επιτρέπει και τις χειροκίνητες αναζητήσεις. Το λογισμικό προσαρμόζεται σε κάθε οργανισμό και επιχείρηση, κλιμακώνεται εύκολα και ενισχύει την ασφάλεια χωρίς περιττό κόστος ή πολυπλοκότητα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναλύσει την ροή των πελατών και να διευκολύνει την προεπισκόπηση των πληροφοριών παρακολούθησης ενός εμπορικού καταστήματος. Ακόμα, επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να διαχειρίζονται πολλά κέντρα ελέγχου και να παρακολουθούν διαφορετικές τοποθεσίες ταυτόχρονα μέσω του λογισμικού.

Χαρακτηριστικά

  • Νέα φιλική προς τον χρήστη σχεδίαση UI/UE που βασίζεται στην περίσταση / εφαρμογή.
  • Μείωση του κόστους για τον χρήστη και του χρόνου για τους χειριστές.
  • Ολοκληρωμένη παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο με το LiveView.
  • Εμφανίζει τη συνολική κατάσταση του εξοπλισμού, των καναλιών, της αποθήκευσης, των servers και των σφαλμάτων.
  • Εμφανίζει τις τάσεις και παρέχει έγκαιρες προειδοποιήσεις.
  • Επιτρέπει την αναζήτηση του ιστορικού βλαβών του εξοπλισμού και των υπηρεσιών.
  • Αυτόματη αποστολή αναφορών.
  • Υποστηρίζει προσαρμοσμένη αποστολή αναφορών, επιτρέποντας στους διαχειριστές να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις.
  • Η διάρκεια αποθήκευσης κάθε καναλιού βίντεο μπορεί να διαμορφωθεί και να κρυπτογραφηθεί με ασφάλεια.
  • Προσφέρει κεντρική αποθήκευση (IPSAN) για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.
  • Ολοκληρωμένη αναζήτηση με αρχειοθέτηση.
  • Παρακολούθηση δραστηριότητας.
  • Δημιουργία back up σημαντικών αρχείων καταγραφής.
  • Λειτουργία αυτόματης εγγραφής.

Dahua Technology, www.dahuasecurity.com.

ELS | Security & Automation Solutions

ELS logo vertical black

Σε έναν κόσμο που όλο και περισσότερο απειλείται από εγκληματικές ενέργειες, η ασφάλεια αποτελεί ύψιστης σημασίας ζήτημα για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους. Η προστασία περιουσιακών στοιχείων, εργαζομένων και πελατών είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία και την ανάπτυξη κάθε οργανισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, το Cathexis VMS έρχεται να προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για την αποτελεσματική διαχείριση βίντεο και την ενίσχυση της ασφάλειας.

Τι είναι το Cathexis VMS;

Πρόκειται για ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης βίντεο (VMS) που συνδυάζει ισχυρές δυνατότητες με ευκολία χρήσης. Επιτρέπει την παρακολούθηση, την καταγραφή και την ανάλυση βίντεο από κάμερες CCTV, προσφέροντας μια σειρά από πλεονεκτήματα:

Ευελιξία: Το Cathexis VMS μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε επιχείρησης, ανεξαρτήτως μεγέθους ή κλάδου. Είτε πρόκειται για ένα μικρό κατάστημα λιανικής, είτε για ένα πολυεθνικό συγκρότημα, το σύστημα μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις σε θέματα ασφάλειας.

Ασφάλεια: Η ασφάλεια των δεδομένων αποτελεί προτεραιότητα για το Cathexis VMS. Χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση τελευταίας γενιάς και προηγμένες τεχνικές για την προστασία των βιντεοληψιών από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Ευκολία χρήσης: Η φιλική προς τον χρήστη διεπαφή καθιστά τη χρήση του Cathexis VMS απλή και εύκολη. Χωρίς περίπλοκες ρυθμίσεις ή εξειδικευμένες γνώσεις, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν και να διαχειρίζονται το σύστημα με άνεση.

Ενσωμάτωση: Το Cathexis VMS μπορεί να ενσωματωθεί με διάφορα συστήματα ασφαλείας και αυτοματισμού, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη λύση για την προστασία του χώρου σας.

ELS 1

Πώς το Cathexis VMS δίνει λύσεις στις σύγχρονες προκλήσεις;

Σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, οι επιχειρήσεις έρχονται αντιμέτωπες με νέες προκλήσεις σε θέματα ασφάλειας. Το Cathexis VMS προσφέρει λύσεις σε διάφορα ζητήματα, όπως:

Εισβολές: Το σύστημα μπορεί να αποτρέψει ή να ανιχνεύσει κλοπές περιουσιακών στοιχείων, τόσο από πελάτες όσο και από υπαλλήλους.

Βανδαλισμοί: Η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και η ανάλυση βίντεο μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη βανδαλισμών και στην ταυτοποίηση των δραστών.

Εγκληματικές ενέργειες: Το Cathexis VMS μπορεί να αποτελέσει σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο σε περίπτωση εγκληματικών ενεργειών, συμβάλλοντας στην εξιχνίαση και την τιμωρία των δραστών.

Τροχαία ατυχήματα: Σε χώρους με αυξημένη κυκλοφορία, το σύστημα μπορεί να καταγράψει τροχαία ατυχήματα, προσφέροντας πολύτιμα στοιχεία για τη διερεύνηση και την απονομή ευθυνών.

Πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Cathexis VMS;

Χάρη στην ευελιξία του, το Cathexis VMS μπορεί να εφαρμοστεί σε πληθώρα χώρων, όπως:

Τράπεζες: Η υψηλή ασφάλεια αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τις τράπεζες. Το Cathexis VMS μπορεί να προστατεύσει από ληστείες, κλοπές και άλλα εγκληματικά περιστατικά, διασφαλίζοντας τα χρήματα και τους πελάτες.

Ξενοδοχεία: Η ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία ενός ξενοδοχείου. Το Cathexis VMS μπορεί να αποτρέψει κλοπές, βανδαλισμούς και άλλες απειλές, διασφαλίζοντας μια ήρεμη και ασφαλή διαμονή.

Καταστήματα λιανικής: Η πρόληψη κλοπών από πελάτες ή υπαλλήλους είναι απαραίτητη για την κερδοφορία ενός καταστήματος λιανικής. Το Cathexis VMS μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, μειώνοντας τις απώλειες και αυξάνοντας τα κέρδη.

Γραφεία: Η προστασία ευαίσθητων δεδομένων και η διασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων είναι απαραίτητες σε κάθε γραφειακό χώρο. Το Cathexis VMS μπορεί να προσφέρει ένα ασφαλές και παραγωγικό περιβάλλον εργασίας.

Αποθήκες: Η φύλαξη εμπορευμάτων και η αποτροπή κλοπών είναι ζωτικής σημασίας για κάθε αποθήκη. Το Cathexis VMS μπορεί να εποπτεύει αποτελεσματικά τον χώρο, μειώνοντας τον κίνδυνο απωλειών.

Σχολεία: Η ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για κάθε σχολείο. Το Cathexis VMS μπορεί να αποτρέψει εκφοβισμό, βανδαλισμούς και άλλα περιστατικά, διασφαλίζοντας ένα ασφαλές και ευνοϊκό περιβάλλον μάθησης.

Συμπέρασμα

Το Cathexis VMS αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για την αποτελεσματική διαχείριση βίντεο και την ενίσχυση της ασφάλειας σε κάθε οργανισμό. Με την ευελιξία, την αξιοπιστία, την ευκολία χρήσης και τις προηγμένες δυνατότητές του, το Cathexis VMS μπορεί να προσφέρει λύσεις στις σύγχρονες προκλήσεις και να διασφαλίσει την ασφάλεια των ανθρώπων, των περιουσιακών στοιχείων και των δεδομένων τους.

ELS | Security & Automation Solutions, τηλ.: 210-9640258.

Ερμής – Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε.

Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις του κλάδου της ασφάλειας, οδήγησαν τον ΕΡΜΗ στην πρωτοπορία με την εξιδεικευμένη υπηρεσία Επιτήρησης & Παρακολούθησης καταγραφικών βίντεο CCTV, καθώς είναι το μοναδικό Κέντρο Λήψης Σημάτων στην Ελλάδα, που μπορεί να υποστηρίζει περισσότερα από 100 προϊόντα κατασκευαστών CCTV (DVR-NVR) σε μία ενιαία πλατφόρμα λογισμικού με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, εξυπηρετώντας το όφελος των συνεργατών και συνδρομητών του με συνέπεια, αξιοπιστία και ασφάλεια.

ERMHS

Ο συνδυασμός συστημάτων συναγερμού με λειτουργίες οπτικής επιβεβαίωσης, φαίνεται πως θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα. Ήδη, ένα σημαντικό μερίδιο συστημάτων ασφαλείας από τη συνδρομητική βάση του ΕΡΜΗ, ενσωματώνουν τεχνολογίες επαλήθευσης συναγερμού μέσω οπτικού ελέγχου με τεχνολογίες απομακρυσμένων εντολών και ενεργοποίησης, με κύριο σκοπό τη μείωση των ψευδοσυναγερμών και την αποτροπή παραβατικών πράξεων. Παράλληλα, σφραγίζουν την εμπιστοσύνη των παρεχόμενων υπηρεσιών και εγγυώνται τους χρόνους ανταπόκρισης των περιστατικών, βάσει των διεθνών προτύπων BS5979, BS8418, EN50518.

Η υπηρεσία Επιτήρησης & Παρακολούθησης Video VerificationAnalytics στην πράξη

Σε περιπτώσεις περιστατικών συναγερμού ή και περιστατικών εικόνας video, η επαλήθευση και η επιβεβαίωση, πραγματοποιείται όταν ο χειριστής του ΕΡΜΗ μπορεί να προσδιορίσει με σαφήνεια ανθρώπινη παρουσία, με μεγάλη πιθανότητα έκνομης συμπεριφοράς. Οι τεχνολογίες βίντεο και ήχου παρέχουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες για την επαλήθευση παραβατικών πράξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και επιτρέπουν την άμεση επιβεβαίωση ανθρώπινης παρουσίας, καθώς και την αξιολόγηση του επιπέδου απειλής.

Με τη διαδικασία αυτή, ο ΕΡΜΗΣ μπορεί να μεταβιβάσει κρίσιμες πληροφορίες (με βάση αυτά που μπορεί να δει και να ακούσει ο χειριστής) στις Αστυνομικές Αρχές και στους αρμόδιους υπευθύνους, για παράδειγμα, περιγραφές που αφορούν στον αριθμό των δραστών, τους χώρους παραβατικής δραστηριότητας, τη μέθοδο εισβολής κ.ά., ενώ ταυτόχρονα συμβάλει στην αποτροπή εισόδου των δραστών με τεχνολογίες απομακρυσμένης ενεργοποίησης (φωτισμό ασφαλείας – προβολείς, σειρήνες, μηχανήματα ομίχλης), καθώς και ηχητικών αναγγελιών μεγαφωνικής στον χώρο κ.ά.

Επιπλέον, για τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας και για την υψηλή διαθεσιμότητα της υπηρεσίας, επιτηρείται η ορθή επικοινωνία του καταγραφικού CCTV ανά 3 λεπτά μέσω Polling, προκειμένου να είμαστε σίγουροι αν υπάρχει απώλεια εικόνας, δυσλειτουργία ή μετακίνηση, πτώση των καμερών, επαρκής χωρητικότητα σκληρού δίσκου του καταγραφικού, συμβάλλοντας έτσι στην άμεση ενημέρωση για την επίλυση κρίσιμων τεχνικών θεμάτων.

Ειδικότερα, για τις εγκαταστάσεις αυξημένου κινδύνου και όχι μόνο, παρέχονται επιπρόσθετα προγραμματισμένες Οπτικές Περιπολίες – Video Guard Tour, σύμφωνα με τις χρονικές απαιτήσεις των συνδρομητών καθ’ όλο το 24ωρο (ανεξάρτητα περιστατικού συναγερμού εικόνας).

Τα οφέλη της υπηρεσίας

  • Εντοπίζει την επιβεβαιωμένη παραβατική δραστηριότητα.
  • Συνδράμει στο έργο επέμβασης των Αστυνομικών Αρχών σε επιβεβαιωμένα περιστατικά.
  • Διασφαλίζει τον έλεγχο ψευδοσυναγερμών ή τεχνικών θεμάτων του συστήματος ασφαλείας.
  • Μειώνει τη χρήση πόρων μετακίνησης, δαπανών φύλαξης και εξασφαλίζει την μη άσκοπη παρέμβαση των Αστυνομικών Σταθμών.
  • Παρέχει πληροφορίες ζωτικής σημασίας και εξασφαλίζει τη μέγιστη απόδοση του συστήματος ασφαλείας.
  • Καταγράφει με αξιοπιστία τις ενέργειες – χρόνους απόκρισης, καθώς και τις περιστατικά εικόνας που συμμετείχαν.

Η ΕΡΜΗΣ – Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. παρέχει προς όφελος των συνδρομητών και των συνεργατών της προηγμένες Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Επιτήρησης, διαθέτοντας ένα από τα πιο αναπτυγμένα τεχνολογικά περιβάλλοντα, παραμένοντας πρωτοπόρος στον κλάδο της ασφάλειας, ώστε να εξασφαλίσει με ακρίβεια και άμεση ανταπόκριση, τη μέγιστη αποτελεσματικότητα επαλήθευσης συναγερμών μέσω οπτικού ελέγχου.

Ερμής – Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε., τηλ.: 210-3425002.

G.I. Security SA

gi security

Βελτιώστε την ασφάλειά σας με την εφαρμογή Easylive Plus της Tiandy! Στον σύγχρονο κόσμο, η ασφάλεια του σπιτιού και της επιχείρησης είναι πιο σημαντική από ποτέ. Η Tiandy, παγκοσμίως γνωστή για τις καινοτόμες λύσεις παρακολούθησης, παρουσιάζει την εφαρμογή Easylive Plus, ένα εργαλείο που μετατρέπει τη διαχείριση της ασφάλειας σε απλή και αποδοτική διαδικασία.

Η εφαρμογή Easylive Plus επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τις κάμερες ασφαλείας τους σε πραγματικό χρόνο από οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή, απευθείας από το smartphone κινητό τους. Με φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον, η εφαρμογή προσφέρει άμεση πρόσβαση σε ζωντανή εικόνα, αναπαραγωγή βίντεο, ειδοποιήσεις κίνησης και πολλαπλές προβολές καμερών. Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα αποθήκευσης των εγγραφών στο cloud για μεγαλύτερη ασφάλεια και εύκολη πρόσβαση.

Χαρακτηριστικά

Η εφαρμογή έρχεται με καινοτόμες λειτουργίες και χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης και την ασφάλεια των χρηστών. Αρχικά, υποστηρίζει διπλή δικτυακή σύνδεση, επιτρέποντας την εναλλακτική χρήση δύο δικτύων για καλύτερη συνδεσιμότητα και σταθερότητα. Παρέχει δυνατότητα προεπισκόπησης ενός καναλιού σε ανάλυση 1080P, ενώ προσφέρει και προσαρμοσμένες επιλογές ροής για βέλτιστη απόδοση. Η εφαρμογή υποστηρίζει ζωντανή προεπισκόπηση έως και 16 οθονών, με τέσσερις εικόνες να εμφανίζονται από προεπιλογή, ενώ η οριζόντια προβολή είναι επίσης διαθέσιμη.

gi security 3

Επίσης, υποστηρίζεται ο έλεγχος PTZ, δίνοντας στον χρήστη ακριβή έλεγχο της κάμερας, η χειροκίνητη λήψη εικόνων, καθώς και η προσαρμογή των χρωμάτων κατά την προεπισκόπηση για βέλτιστη εικόνα. Οι συσκευές μπορούν να προστεθούν χειροκίνητα, μέσω σάρωσης QR κωδικού ή μέσω αναζήτησης στο τοπικό δίκτυο, προσφέροντας ευελιξία στην εγκατάσταση.

gi security 4

Οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν τα στιγμιότυπα και τις εγγραφές βίντεο, ενώ επιτρέπεται και η δημιουργία και επεξεργασία αγαπημένων ομάδων καναλιών, καθώς και η γρήγορη προβολή συγκεκριμένων καναλιών με το άγγιγμα ενός πλήκτρου.

Η διαχείριση πληροφοριών συναγερμού και η λήψη ειδοποιήσεων συναγερμού σε πραγματικό χρόνο διασφαλίζουν ότι ο χρήστης είναι πάντα ενημερωμένος για οποιοδήποτε περιστατικό. Η απομακρυσμένη διαχείριση και ο έλεγχος προσφέρουν ευελιξία στη ρύθμιση, ενώ η απομακρυσμένη ενδοεπικοινωνία επιτρέπει την άμεση επικοινωνία με την τοποθεσία όπου είναι τοποθετημένη η κάμερα.

Η εγκατάσταση της εφαρμογής είναι εξαιρετικά απλή, καθιστώντας την ως ιδανική επιλογή για όσους επιζητούν αποτελεσματικές λύσεις ασφαλείας χωρίς περίπλοκες διαδικασίες. Ανεξάρτητα από το αν είστε ιδιοκτήτης κατοικίας ή διευθυντής επιχείρησης, η εφαρμογή Easylive Plus της Tiandy σάς προσφέρει την ηρεμία και την ασφάλεια που χρειάζεστε.

Η εν λόγω εφαρμογή χρησιμοποιείται ευρέως ανά τον κόσμο για την αποτελεσματική διαχείριση των πόλεων, για τη διασφάλιση των πανεπιστημίων, αλλά και σε άλλες εφαρμογές, όπως είναι ο χρηματοπιστωτικός τομέας, οι επικοινωνίες, τα logistics, οι εμπορικές εγκαταστάσεις, τα εργοστάσια, τα στάδια, τα αεροδρόμια, οι σιδηροδρομικοί σταθμοί κ.λπ.

Ανακαλύψτε σήμερα την Tiandy Easylive Plus και κάντε το επόμενο βήμα στην ασφάλεια του χώρου σας.

G.I. Security SA, τηλ.: 210-6040601.

Hikvision

Η ολοκληρωμένη σειρά HikCentral Professional της Hikvision παρέχει αρθρωτές πλατφόρμες διαχείρισης για βίντεο, έλεγχο πρόσβασης, διαχείριση παρουσίας / οχημάτων και δεκάδες ακόμα λειτουργίες. Οι εν λόγω εφαρμογές προσφέρουν έναν ευέλικτο συνδυασμό για να καλύψουν τις ανάγκες ακόμα και των πιο περίπλοκων σεναρίων, ενώ προσαρμόζονται ανάλογα και με τις προτιμήσεις του πελάτη και της εκάστοτε εφαρμογής! Ας εξετάσουμε αρχικά το HikCentral Professional και τις δυνατότητες που προσφέρει αυτό σήμερα στους τελικούς πελάτες και τους εγκαταστάτες.

Hikvision

Το HikCentral Professional, το λογισμικό διαχείρισης ασφάλειας της Hikvision βοηθά τους επαγγελματίες να αντιμετωπίσουν διάφορα εμπόδια / προκλήσεις ασφαλείας κάτω από μία ενιαία πλατφόρμα. Τους επιτρέπει να χειριστούν απρόσκοπτα μεμονωμένα συστήματα (CCTV εξοπλισμό, Access Control συσκευές, συστήματα συναγερμού κ.λπ.) με ευκολία, ώστε να βελτιστοποιήσουν τις καθημερινές λειτουργίες των πελατών τους.

Το HikCentral Pro ενοποιεί ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και παρέχει μια απρόσκοπτη λύση για μία επιχείρηση ή έναν οργανισμό, φέρνοντας αποτελεσματικά εις πέρας από βασικές, έως πολύπλοκες και προηγμένες ανάγκες. Ευέλικτο και επεκτάσιμο για εξατομικευμένη εμπειρία, το εν λόγω λογισμικό τρέχει παντού εύκολα και απλά, απαιτώντας ελάχιστες αποδόσεις από το εκάστοτε σύστημα (ελάχιστες απαιτήσεις επεξεργαστή i3 και 4GB RAM).

Διαθέτει εύκολες λειτουργίες, έναν φιλικό οπτικοποιημένο σχεδιασμό, UI προς τους χρήστες και οδηγούς για μεγαλύτερη ευκολία και κατανόηση των δυνατοτήτων του συστήματος.

Προσφέρει απλοποιημένη εγκατάσταση και συντήρηση, εμφανίζοντας την κατάσταση του συστήματος σε πραγματικό χρόνο και τις εγγραφές ιστορικού, παρέχει μία εξατομικευμένη εμφάνιση περιεχομένου, πάντα με βάση τον ρόλο και τα δικαιώματα που έχει κάποιος στο σύστημα, αλλά και έναν διαδραστικό ηλεκτρονικό χάρτη για γρήγορο χειρισμό συμβάντων.

Λαμβάνει συνεχώς ενημερώσεις, βελτιστοποιώντας τις υπάρχουσες λειτουργίες, παρέχει λειτουργίες επιχειρηματικής ευφυΐας για τα εμπορικά καταστήματα, όπως το Business Intelligence Solution που παρέχει ποσοστά εισόδου / εξόδου, έναν χάρτη θερμότητας που αφορά στον χρόνο παραμονής των πελατών και την ανάλυση ουράς στα ταμεία, το Route Management Solution που προσφέρει ένα χρονοδιάγραμμα διαδρομής, παρακολούθηση, ανάλυση και διαχείριση συμπεριφοράς οδηγού και το Guard Patrol Solution που βοηθά το προσωπικό ασφαλείας να αναλαμβάνει αποτελεσματικά καθήκοντα περιπολίας (με αναγνώριση προσώπου ή δακτυλικό αποτύπωμα) και να αναφέρει αμέσως μη φυσιολογικά συμβάντα.

Το HikCentral Professional μπορεί να ενσωματωθεί απρόσκοπτα σε διάφορα συστήματα (π.χ. WMS, AMS/CMS, BMS) και να διαχειρίζεται συσκευές τρίτων κατασκευαστών (π.χ. κάμερες, πίνακες συναγερμού, HVAC, NVR) μέσω των πρωτοκόλλων ONVIF, BACnet, SIA και Modbus και προσφέρει μια σουίτα επαγγελματικών API για να αποκτήσετε πρόσβαση σε τεχνική τεκμηρίωση και δείγματα κώδικα που είναι ειδικά δομημένα για να απλοποιούν τη διαδρομή δημιουργίας του συστήματός σας.

Ανάμεσα στις αμέτρητες δυνατότητες του HikCentral Professional ξεχωρίζει το “Smart Wall”, ένα έξυπνο, κεντρικό εργαλείο που προσφέρει ζωντανή οπτικοποίηση δεδομένων, προγραμματισμένη αναπαραγωγή, που επιτρέπει τον έλεγχο της συνολικής κατάστασης του χώρου και ένα αναδυόμενο παράθυρο συναγερμού, που ειδοποιεί τον χειριστή σε πραγματικό χρόνο για οποιοδήποτε συμβάν.

Προηγμένες εφαρμογές

Ανίχνευση εισβολής: Εξατομικευμένη ρύθμιση κανόνων συναγερμού, με οπτικοποιημένες και γρήγορες ειδοποιήσεις συναγερμού. Οι αυτόματοι συναγερμοί, που συνδέονται με IP ηχεία, θα ηχήσουν για να αποτρέψουν τους επίδοξους εισβολείς.

Ευφυής ανάλυση: Ολιστική κατανόηση και αξιολόγηση μέσω μετρήσεων και προηγμένων λειτουργιών, όπως η καταμέτρηση ατόμων, το ποσοστό συμμετοχής, η ανάλυση / ανίχνευση ουράς σε καταστήματα, η ανάλυση θερμότητας / διαδρομής και πολλά ακόμα.

Ώρα & προσέλευση: Ευέλικτη ρύθμιση κανόνων για σταθερές / ευέλικτες / πολυήμερες βάρδιες με βάση συγκεκριμένα σενάρια και απρόσκοπτη διαχείριση προγραμματισμού ανά τμήμα, ομάδα ή άτομο, με εύκολες ad hoc προσαρμογές.

Επιθεώρηση ασφαλείας: Ακρίβεια ανίχνευσης με βάση το AI και μια φιλική προς τον χρήστη εμπειρία. Μειώνει το κόστος εργασίας και τις απειλές για την ασφάλεια, απλοποιώντας ταυτόχρονα την κεντρική διαχείριση.

Hikvision, www.hikvision.com.

ΗΛΚΑ Α.Ε.

Το λογισμικό UNV-Guard της Uniview είναι μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης, ελέγχου και υπηρεσιών. Είναι επεκτάσιμο και μπορεί να προσαρμοσθεί στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης, που επιθυμεί τη συγχώνευση όλων των συστημάτων ασφαλείας της και την οπτικοποίηση των δεδομένων, εξασφαλίζοντας μία έξυπνη διαχείριση. Το λογισμικό εγκαθίσταται σε έναν κεντρικό υπολογιστή (Server), ενώ η πρόσβαση επιτυγχάνεται μέσω διαφορετικών εφαρμογών, όπως το B/S (Browser / Server), το C/S (Client / Server) ή το Application από συσκευές Android και iOS.

ilka 1

Μέσω των εφαρμογών αυτών επιτυγχάνεται η ενοποιημένη διαχείριση των συστημάτων βιντεοεπιτήρησης (CCTV), θυροτηλεόρασης (Video Intercom), ελέγχου πρόσβασης (Access Control), αναγνώρισης πινακίδων, ελέγχου ανελκυστήρων (Elevator Management), μπαρών σε πύλες εισόδου (Vehicle Traffic Management), συμβάντων συναγερμών (Alarm Systems), καθώς και η διαχείριση των επισκεπτών (Visitor Management), η ροή των πελατών (Customer Flow Management) και o έλεγχος τήρησης ωραρίου του προσωπικού (Time Attendance Management).

ilka 2 1

Υποστηρίζει τη διαχείριση έως 2.000 συσκευών, 4.000 καναλιών, 32 Video Wall, 300 συμβάντων συναγερμών ανά δευτερόλεπτο, 500 ρόλους χρηστών, 3.000 χρήστες, 100 ταυτόχρονες συνδέσεις στον εξυπηρετητή, 200 ταυτόχρονες ροές (Streaming) και βάση δεδομένων 50.000 ατόμων. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις: δωρεάν ή με άδεια (licensed). Η δωρεάν έκδοση υποστηρίζει τις βασικές λειτουργίες για έως δεκαέξι (16) κανάλια βιντεοεπιτήρησης και δύο (2) κανάλια για έλεγχο πρόσβασης. Η έκδοση με την βασική άδεια, υποστηρίζει λειτουργίες βιντεοεπιτήρησης έως εξήντα (60) καναλιών, οκτώ (8) καναλιών ελέγχου πρόσβασης, οκτώ (8) καναλιών για μπουτονιέρες θυροτηλεόρασης, δεκαέξι (16) καναλιών για οθόνες θυροτηλεόρασης και τεσσάρων (4) καναλιών αναγνώρισης πινακίδων. Διατίθεται δωρεάν δοκιμαστική έκδοση διάρκειας 30 ημερών. Η επέκταση λειτουργιών βάσει των απαιτήσεων επιτυγχάνεται με την προσθήκη επιπλέον αδειών. Σκανάρετε το παρακάτω barcode για να δείτε την παρουσίαση του UNV-Guard.

ΗΛΚΑ Α.Ε., τηλ.: 210-6071510.

Rakson

Το VMS Pro είναι ένα λογισμικό ειδικά σχεδιασμένο για τη διαχείριση και την ενοποίηση συστημάτων CCTV μεσαίας και μεγάλης κλίμακας. Με το λογισμικό VMS Pro, μπορείτε να διαχειρίζεστε και να ελέγχετε ολόκληρο το σύστημά σας.

Το VMS Pro προσφέρει διαφορετικούς τύπους ζωντανής προβολής για μέγιστη ευελιξία, π.χ. προβολή έως και 128 καναλιών σε μία ακολουθία πολλαπλών οθονών ή ομάδες καμερών από διαφορετικές συσκευές μέσω ενός διαδραστικού χάρτη.

RAKSON

Το VMS Pro μπορεί να εμφανίσει ροές βίντεο σε έως και 4 οθόνες, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να επιλέξετε τι θα δείτε σε καθεμία από αυτές: ζωντανή προβολή, εγγραφές, διαχείριση συναγερμών, διαδραστικό χάρτη κ.ά.

Η δυνατότητα επέκτασης του VMS Pro είναι αναμφίβολα ένα από τα δυνατά του σημεία. Ανεξάρτητα από την τεχνολογία ή την γκάμα προϊόντων που χρησιμοποιούνται στις διάφορες εγκαταστάσεις σας, το VMS Pro θα τις διαχειριστεί αυτόματα. Οι εγκαταστάσεις με αναλογικά DVR, NVR ή αυτόνομες κάμερες IP μπορούν να εμφανίζονται στην ίδια οθόνη του τελικού χρήστη. Είτε πρόκειται για kit, είτε για το πιο προηγμένο NVR στην εμπορική μας προσφορά, το VMS Pro φροντίζει τα πάντα.

Ένα ενοποιημένο σύστημα CCTV απαιτεί μια καλή μηχανή αναζήτησης με προηγμένες λειτουργίες. Με το VMS Pro, μπορείτε να φιλτράρετε συμβάντα ανάλυσης βίντεο για να κάνετε μια πιο αποτελεσματική αναζήτηση ή ακόμα και να πραγματοποιήσετε αναζήτηση προσώπων ή αριθμών πινακίδων.

Με τη δυνατότητα λήψης ειδοποιήσεων σε πραγματικό χρόνο, το VMS Pro βελτιστοποιεί τους πόρους του συστήματος και είναι σε θέση να ενεργήσει προληπτικά σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα απομακρυσμένης συντήρησης των εγκαταστάσεών σας. Οι ενημερώσεις υλικολογισμικού και οι ρυθμίσεις των συσκευών σας δεν υπήρξαν ποτέ πιο εύκολα προσβάσιμες από ένα μόνο μέρος.

Πώς μπορώ να αναβαθμίσω το σύστημά μου, ώστε να είναι συμβατό με το VMS Pro;

• Μέσω της ενσωματωμένης θύρας Ethernet, τα καταγραφικά συνδέονται αυτόματα στο διαδίκτυο και επικοινωνούν με τους P2P διακομιστές μας.

• Μόλις εγκατασταθεί το VMS Pro, μπορείτε να αναζητήσετε και να βρείτε αυτόματα συμβατές συσκευές στο τοπικό δίκτυο LAN ή να προσθέσετε συσκευές από διαφορετικές εγκαταστάσεις μέσω P2P, με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς περίπλοκες ρυθμίσεις στο router σας.

• Η προσθήκη των καμερών που συνδέονται στα καταγραφικά γίνεται αυτόματα.

• Μετά την αυτόματη προσθήκη των συσκευών, μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα την προβολή ροών βίντεο στην οθόνη σας χρησιμοποιώντας το VMS Pro.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το VMS Pro;

• Κάθε τερματικό που χρησιμοποιεί VMS Pro μπορεί να συνδεθεί ταυτόχρονα σε διαφορετικές συσκευές που βρίσκονται στην ίδια ή σε διαφορετικές εγκαταστάσεις.

• Απομακρυσμένη ενοποίηση του συστήματός σας.

• Συμβατό με DVR / NVR Golmar.

• Περιλαμβάνεται σε όλα τα καταγραφικά Golmar (DVR / NVR) και κάμερες IP.

• Ευκολία χρήσης και ρύθμισης.

• Υποστηρίζει συνδέσεις IP και P2P.

Συμπέρασμα

Το VMS Pro ξεχωρίζει για τις δυνατότητες, την επεκτασιμότητα και την εμπειρία χρήστη. Προσθέτει αξία στις εγκαταστάσεις σας και διευκολύνει την ενημέρωση και τη συντήρησή τους.

Rakson, τηλ: 210-9404000.

Sigma Security

Το λογισμικό NVMS Lite είναι μια νέα ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης ασφαλείας που παρέχεται από τον οίκο TVT, για την ολοκληρωμένη διαχείριση όλων των καμερών, καταγραφικών και συσκευών κωδικοποίησής της. Υποστηρίζει απεικόνιση καμερών σε πραγματικό χρόνο, αναπαραγωγή εγγραφών, αποθήκευση video και στιγμιότυπων, λήψη εγγραφών, διασύνδεση και διαχείριση συμβάντων συναγερμού από κάμερες και καταγραφικά TVT, αποκωδικοποίηση σε Video Wall και έλεγχο καμερών PTZ.

SIGMA 1

To λογισμικό NVMS Lite χάρη στο μικρό του μέγεθος, την άριστη κατασκευή του, την ευελιξία και τις ποικίλες δυνατότητες ανάπτυξης μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μικρών και μεσαίων έργων και να χρησιμοποιηθεί ευρέως για την βιντεοεπιτήρηση σε βιομηχανικά πάρκα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, τράπεζες, καταστήματα αλυσίδων, κτίρια και μέσα μεταφοράς.

To λογισμικό NVMS Lite έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί άψογα με μια ευρεία γκάμα προϊόντων και συσκευών κωδικοποίησης κορυφαίων κατασκευαστών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε τις υπάρχουσες κάμερες και τα καταγραφικά σας, εξαλείφοντας την ανάγκη για δαπανηρές αντικαταστάσεις. Η πλατφόρμα παρέχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές σας, επιτρέποντάς σας να παρακολουθείτε ταυτόχρονα πολλές κάμερες από ένα κεντρικό σημείο.

SIGMA 2

Ισχυρές λειτουργίες βιντεοεπιτήρησης

Το λογισμικό NVMS Lite δεν περιορίζεται απλώς στην προβολή ζωντανών ροών video από κάμερες επιτήρησης. Διαθέτει ένα πλήρες πακέτο εργαλείων διαχείρισης βιντεοεπιτήρησης, όπως:

Απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο: Παρακολουθήστε τι συμβαίνει στις εγκαταστάσεις σας ανά πάσα στιγμή, λαμβάνοντας άμεσες ειδοποιήσεις για ύποπτες δραστηριότητες.

Αποθήκευση εγγραφών: Αποθηκεύστε video για μελλοντική αναφορά, με δυνατότητα εξαγωγής video ή στιγμιότυπων για να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία σε περίπτωση περιστατικών.

Αναπαραγωγή εγγραφών: Αναπαραγάγετε βίντεο από το παρελθόν για να αναθεωρήσετε συμβάντα ή να διερευνήσετε ύποπτες δραστηριότητες.

Λήψη εγγραφών: Κατεβάστε video στον υπολογιστή σας για περαιτέρω ανάλυση ή για χρήση ως αποδεικτικά στοιχεία.

Διασύνδεση συναγερμού: Ρυθμίστε το λογισμικό NVMS Lite ώστε να διαχειρίζεται συναγερμούς και ειδοποιήσεις σε περίπτωση ανίχνευσης κίνησης ή άλλων ύποπτων συμβάντων.

Αποκωδικοποίηση σε Video Wall: Εμφανίστε πολλές κάμερες ασφαλείας σε οθόνη Video Wall για να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα των φυλασσόμενων χώρων σας.

Έλεγχος μέσω πληκτρολογίου: Χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας για να ελέγξετε τις PTZ κάμερες σας, για να πραγματοποιήσετε περιστροφή, κίνηση και zoom.

SIGMA 3

Βασικές δυνατότητες

Πρόσβαση σε πολλαπλές συσκευές: Υποστηρίζει διάφορα πρωτόκολλα, όπως TVT, ONVIF, GB/T28181 και RTSP, επιτρέποντας την εύκολη σύνδεση με κάμερες και συσκευές εγγραφής από διάφορους κατασκευαστές.

Προβολή σε πραγματικό χρόνο: Παρακολουθήστε ζωντανές ροές βίντεο από όλες τις συνδεδεμένες κάμερες σας σε πραγματικό χρόνο.

Αποθήκευση και αναπαραγωγή εγγραφών: Αποθηκεύστε video για μελλοντική αναφορά και αναπαράγετε εγγραφές για να αξιολογήσετε περιστατικά ή να εξάγετε συμβάντα.

Λήψη εγγραφών: Κατεβάστε video στον υπολογιστή σας για περαιτέρω ανάλυση ή ως αποδεικτικά στοιχεία.

Διασύνδεση συναγερμού: Λάβετε ειδοποιήσεις ή διαχειριστείτε συναγερμούς σε περίπτωση ανίχνευσης κίνησης ή άλλων ύποπτων δραστηριοτήτων.

Έλεγχος κάμερας: Ελέγξτε τις κάμερες PTZ σας απομακρυσμένα, με οριζόντια ή κατακόρυφη κίνηση ή zoom.

Διαχείριση χρηστών: Δημιουργήστε και διαχειριστείτε πολλαπλούς χρήστες με διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας: Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων εγγραφής για προστασία από απώλεια δεδομένων.

Αναζήτηση video: Αναζητήστε video με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, όπως ημερομηνία, ώρα, κάμερα ή συμβάν.

Διαχείριση χαρτών: Δημιουργήστε και προσαρμόστε χάρτες για να οπτικοποιήσετε τη θέση των καμερών σας.

Ειδοποιήσεις μέσω e-mail: Λάβετε ειδοποιήσεις μέσω e-mail για σημαντικά συμβάντα, όπως συναγερμούς ή σφάλματα.

Υποστήριξη για κινητά: Παρακολουθήστε video και ελέγξτε τις κάμερες σας από απόσταση μέσω smartphone.

SIGMA 4

Επιπλέον δυνατότητες

Ανάλυση video: Χρησιμοποιήστε εργαλεία ανάλυσης βίντεο για την ανίχνευση προσώπων, αριθμών πινακίδων κυκλοφορίας και άλλων αντικειμένων.

Αναγνώριση προσώπων: Αναγνωρίστε και ταυτοποιήστε άτομα που εμφανίζονται στις εγγραφές video.

Εικονικός φράχτης: Δημιουργήστε εικονικούς φράχτες για να λάβετε ειδοποιήσεις όταν κάποιος εισέρχεται ή εξέρχεται από μια καθορισμένη περιοχή.

Προστασία από κλοπές: Προστατεύστε αντικείμενα από κλοπή ή μετακίνηση.

Ενσωμάτωση με συστήματα τρίτων: Ενσωματώστε τo NVMS Lite με άλλα συστήματα, όπως συστήματα ελέγχου πρόσβασης ή λογισμικό διαχείρισης καταστημάτων.

To λογισμικό NVMS Lite της TVT προσφέρει μια ευέλικτη και προσιτή λύση για τη βελτίωση της ασφάλειας και της προστασίας σας. Επικοινωνήστε με την εταιρεία Sigma Security σήμερα για να μάθετε περισσότερα.

Sigma Security, τηλ.: 210-9716046.

Simon Technologies

SIMON LOGO

Το BVMS Professional της Bosch είναι μια μοναδική IP λύση βίντεο που παρέχει απρόσκοπτη διαχείριση των ψηφιακών βίντεο, του ήχου και των δεδομένων σας, σε οποιοδήποτε δίκτυο IP. Παρέχει το καλύτερο σύστημα διαχείρισης βίντεο με συσκευές παρακολούθησης της Bosch, επιτρέποντάς σας να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις μοναδικές δυνατότητες των καμερών και των καταγραφικών της εταιρείας. Παρόλα αυτά, έρχεται με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες, διεπαφές και πρότυπα, ώστε να μπορεί να συνεργαστεί και με προϊόντα διαφορετικών κατασκευαστών (πιστοποιημένο με το ONVIF Profile S).

simon technologies

Το σύστημα είναι τόσο ευέλικτο και προσφέρει μεγάλη αξιοπιστία, καθώς διατηρεί τις λειτουργίες ακόμα και αν πέσουν ταυτόχρονα οι servers διαχείρισης και καταγραφής. Η ανάλυση περιεχομένου βίντεο Edge και η απαράμιλλη τεχνολογία εγγραφής, που επιτρέπει τη διαχείριση έως και 2.000 καμερών με έναν μόνο server, μειώνει δραματικά το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας και κάνει το BVMS Professional μία από τις καλύτερες λύσεις που θα συναντήσετε στην αγορά.

Μερικές από τις λειτουργίες του εν λόγω συστήματος είναι η δυνατότητα που παρέχεται στους χειριστές να επεξεργάζονται και να χειρίζονται αποτελεσματικά τις ροές βίντεο υψηλής ανάλυσης, η κρυπτογραφημένη επικοινωνία μεταξύ των Bosch καμερών και του συστήματος διαχείρισης βίντεο για τη βελτίωση της ασφάλειας των δεδομένων και η αποκωδικοποίηση της GPU, όπου οι χειριστές μπορούν να ανταποκριθούν ταχύτερα σε περιστατικά, παρακολουθώντας περισσότερες κάμερες ταυτόχρονα και πιο αποτελεσματικά.

simon technologies 2

Στις τελευταίες εκδόσεις / ενημερώσεις, η Bosch προσφέρει έναν «βοηθό παρακολούθησης» με βελτιωμένη γεωγραφική ευαισθητοποίηση βασισμένη σε διαδικτυακούς χάρτες, για να βοηθήσει τους χειριστές να εντοπίσουν περιοχές ενδιαφέροντος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πιο έγκαιρη και ενημερωμένη αντίδραση των χειριστών σε πραγματικό χρόνο, ιδίως σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Χαρακτηριστικά

Το εν λόγω σύστημα μπορεί να υποστηρίξει έως και 200.000 κάμερες, με δυνατότητα διαχείρισης έως και 10.000 καμερών ανά χειριστή, εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένη και εκτεταμένη παρακολούθηση, ειδικά σε μεγάλες περιοχές ή σε οργανισμούς με πολλαπλές τοποθεσίες. Μπορεί να διαμορφωθεί με 10 υποσυστήματα που περιλαμβάνουν 1.000 κάμερες ανά σύστημα ή με 100 υποσυστήματα των 100 καμερών ανά σύστημα, προσφέροντας ευελιξία στη διαμόρφωση ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη σας.

Το σύστημα υποστηρίζει έως και 100 σταθμούς εργασίας, επιτρέποντας την ταυτόχρονη πρόσβαση και διαχείριση των χειριστών που εσείς θα επιλέξετε. Επίσης, μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 2.000 IP συσκευές, εκ των οποίων οι 128 μπορούν να είναι decoders.

Επιπρόσθετα, το σύστημα μπορεί να διαχειριστεί έως και 20 πίνακες συναγερμού με 512 ανιχνευτές ανά πίνακα ή 40 πίνακες με 256 ανιχνευτές ανά πίνακα, προσφέροντας εκτεταμένη προστασία και ειδοποιήσεις ασφαλείας. Το σύστημα μπορεί επίσης να υποστηρίξει έως και 50 DVRs και 125 VRMs, επιτρέποντας μεγάλη χωρητικότητα αποθήκευσης και διαχείρισης βίντεο.

Η απόδοση του συστήματος είναι εντυπωσιακή, με μέγιστο αριθμό διαρκών συμβάντων 1.000 ανά δευτερόλεπτο με το logbook και 2.500 ανά δευτερόλεπτο χωρίς το logbook. Το logbook του συστήματος έχει μέγεθος 4GB, προσφέροντας επαρκή χώρο για την καταγραφή και αποθήκευση των συμβάντων.

Το λογισμικό του συστήματος είναι διαθέσιμο σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών, γερμανικών, ολλανδικών, ιταλικών, πορτογαλικών, γαλλικών, ισπανικών, απλοποιημένων και παραδοσιακών κινεζικών, ρωσικών, ουγγρικών, ιαπωνικών, τσέχικων, δανικών, φινλανδικών, ελληνικών, νορβηγικών, πολωνικών, σουηδικών, ταϊλανδικών, τουρκικών, κορεατικών, αραβικών, ουκρανικών και βιετναμέζικων.

Με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, το σύστημα VMS CCTV παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση για την παρακολούθηση, καταγραφή και διαχείριση βίντεο, καλύπτοντας τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών χρηστών και εγκαταστάσεων. Το λογισμικό παρέχεται ως ηλεκτρονική άδεια χρήσης και αποστέλλεται μέσω e-mail.

Simon Technologies, τηλ.: 210-5563303.

ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Προστατεύστε τους ανθρώπους, τα περιουσιακά στοιχεία και τα δεδομένα σας! Εταιρείες και οργανισμοί αντιμετωπίζουν αυξημένους κινδύνους ασφαλείας και πλέον και κυβερνοασφαλείας. Οποιαδήποτε εισβολή – τρομοκρατική ενέργεια μπορεί να είναι καταστροφική για τα έσοδα μίας επιχείρησης και την εμπιστοσύνη των πελατών απέναντι σε αυτήν. Η αποτροπή αυτού του φαινομένου χωρίς να διαταράσσεται η λειτουργία έχει καταστεί επείγον και ολοένα πιο πολύπλοκο έργο για τις ομάδες πληροφορικής και ασφάλειας.

zarifopoulos 1

Τα σύγχρονα συστήματα διαχείρισης βίντεο (VMS), παράλληλα με τον έλεγχο και τη διαχείριση των καμερών παρακολούθησης, προσφέρουν τη δυνατότητα καταγραφής, επεξεργασίας, ανάλυσης και αρχειοθέτησης περιεχομένου βίντεο και ήχου και ενεργοποίησης σημάτων συναγερμού και άλλων χειρισμών κατά περίπτωση σύμφωνα με τον προγραμματισμό, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Τα σύγχρονα VMS έχουν μια φιλοσοφία ολιστικής αντιμετώπισης της ασφαλείας μέσω ενοποίησης των τεχνικών συστημάτων ενός κτιρίου ή μιας επιχείρησης (συναγερμού, πρόσβασης, κλειστού κυκλώματος, κτιριακών αυτοματισμών, πυροπροστασίας) με συλλογή και κεντρική διαχείριση των δεδομένων, ανάλυση και επέμβαση σε επίμαχα σημεία.

Παρέχουν πολύ αξιόπιστες πληροφορίες από δεδομένα βίντεο μέσω του τέλειου συνδυασμού των καμερών, των αισθητήρων και του λογισμικού, αποθηκεύουν, συνθέτουν, αναλύουν δεδομένα και παρουσιάζουν αποτελέσματα. Έχουν μεγάλη ευελιξία, καθώς έχουν μεγάλες δυνατότητες προσθήκης στοιχείων (κάμερες, ηχεία, αισθητήρες κ.λπ.) στο σύστημα. Επιπλέον, ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), καθιστώντας έτσι τα συστήματα ασφαλείας ικανά να μαθαίνουν και να εξελίσσονται αυτόνομα (selflearning).

Κατά την επιλογή ενός συστήματος VMS, λαμβάνονται υπόψη οι συγκεκριμένες απαιτήσεις και ανάγκες της εκάστοτε εταιρείας ή οργανισμού, όπως ο αριθμός εγκατεστημένων καμερών, η περιοχή που πρέπει να παρακολουθείται, ο τύπος των αντικειμένων που πρέπει να παρακολουθούνται και οι επιθυμητές λειτουργίες. Όλα αυτά μας οδηγούν κάθε φορά στην προσφορά του αναγκαίου VMS και στη συνέχεια, στην αναγκαία παραμετροποίηση του συστήματος ή και στον συνδυασμό αυτού με εξειδικευμένα λογισμικά για επιπλέον λειτουργίες.

zarifopoulos 2

Σύγχρονες προκλήσεις

Σύγχρονες προκλήσεις για τις εταιρείες που χρειάζονται αυτά τα συστήματα είναι η συνεχής αυστηροποίηση των προτύπων ασφαλείας και η ανάγκη βελτιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών σε περίπλοκους χώρους μαζικής δραστηριοποίησης, όπου υπάρχει συγκέντρωση μεγάλων αριθμών ανθρώπων σε χώρους μικτών χρήσεων (πολυχώροι, χώροι γραφείων – κατοικιών και αναψυχής), στις οποίες απαντάμε με έξυπνα συστήματα επιτήρησης και ανάλυσης κοινού, μέσω αλγορίθμων μέτρησης, αναγνώρισης προσώπων και συμπεριφορών και ΑΙ τεχνολογία. Παρέχουμε με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα σε μικρές ομάδες ασφαλείας να επιτηρούν μεγάλες ζώνες σε περίπλοκα περιβάλλοντα, εστιάζοντας μόνο στα σημεία που χρήζουν προσοχής, απαντώντας έτσι και σε μία ακόμη πανευρωπαϊκή πρόκληση – αυτήν της κάλυψης των αναγκών σε προσωπικό που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες.

Επίσης, να αναφέρουμε ότι αντιμετωπίζουν εξίσου αποτελεσματικά την πρόκληση της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, στη βάση της κείμενης ευρωπαϊκής νομοθεσίας (GDPR), μέσω έξυπνων αλγορίθμων και της συνεχούς αξιολόγησης λειτουργίας, ενημέρωσης και αναβάθμισής τους. Παρέχουν διάφορα πρότυπα αναφοράς δραστηριότητας επεξεργασίας δεδομένων και μελετών εκτίμησης αντικτύπου (DPIA) των δραστηριοτήτων παρακολούθησης.

Τι άλλο θα δούμε από τα VMS;

Τελευταίες εφαρμογές σε χώρες του εξωτερικού με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα μας βεβαιώνουν για περαιτέρω χρήση σε πολλές ακόμα περιπτώσεις. Αναφέρουμε δύο μόνο παραδείγματα που άπτονται της ασφαλείας, της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και της υγείας:

Α) Τα σχολεία για αποτροπή φαινομένων σχολικού εκφοβισμού (bullying) μέσω ανίχνευσης συμπεριφορών, παρέχοντας όχι μόνο τη δυνατότητα έγκαιρης επέμβασης, αλλά και αυτήν της πρόβλεψης και αποτροπής.

Β) Οι κλινικές για ενίσχυση των θεραπευτικών μεθόδων μέσω κωδικοποίησης και ανάλυσης συμπεριφορών και στη συνέχεια, δημιουργία συγκριτικών κλινικών αναφορών για ανάλυση της προόδου των ασθενών.

Ο τομέας των VMS εξελίσσεται ταχύτατα παράλληλα με την εξέλιξη της αιχμής της τεχνολογίας των επικοινωνιακών δικτύων, της τεχνητής νοημοσύνης, της ανάλυσης μεγάλων όγκων δεδομένων και μας δίνει δυνατότητες για να απαντήσουμε σε μερικά από τα ερωτήματα του σύγχρονου κόσμου, όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, της τρομοκρατίας, της συγκέντρωσης ανθρώπων στις πόλεις, των επιδημιών. Καλούμαστε καθημερινά να προσφέρουμε κάτι καινούργιο και καλύτερο.

ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., τηλ.: 210-2713970.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Οκτώβριος 2024
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Οκτωβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές...
Κέντρα Λήψης Σημάτων και Λογισμικά Επιτήρησης
Τα συστήματα συναγερμού και τα συστήματα πυρανίχνευσης έχουν έναν και μόνο σκοπό: να ενημερώνουν για μία διάρρηξη, φωτιά ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης με αποτέλεσμα να αναλάβουν δράση οι ιδιοκτήτες...
Hikvision Smart Hybrid Light
Η νέα σειρά αναλογικών καμερών 1080p D0T-LTS της Hikvision μάς εισάγει στο Turbo HD 8.0 με νέα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν, όπως η δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας (Two-way-Audio) και ο διπλός...
ELDES ESIM320
Το ESIM320 της ELDES είναι ένας gate controler σχεδιασμένος να προσφέρει προστασία και άνεση στη διαχείριση πύλης και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε είδος κτιρίο...
OPTEX AP-SERIES
Η σειρά αισθητήρων ανιχνευτών εισβολής AP της OPTEX αποτελεί μία πρόσθετη λύση ασφάλειας για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν τον εσωτερικό τους χώρο προσθέτοντας ένα ακόμα επίπεδο ασφαλείας στο σύστη...