Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Ασφάλεια: Δύσκολος και ακαταλαβίστικος όρος για πολλούς!
.
Ακόμα και τώρα όταν απαντάω στην ερώτηση για το ποια ακριβώς είναι η δουλειά μου το πρώτο πράγμα που καταλαβαίνει κάποιος είναι ότι είμαι ασφαλιστής. Η ευθύνη όμως ξεκινάει από πολύ πίσω. Η ασφάλεια είναι η ίδια η παιδεία την οποία δεν την μαθαίνουμε από μικρά παιδιά Φανταστείτε λοιπόν ότι στα σχολεία μας τα παιδιά αντί…
Ακόμα και τώρα όταν απαντάω στην ερώτηση για το ποια ακριβώς είναι η δουλειά μου το πρώτο πράγμα που καταλαβαίνει κάποιος είναι ότι είμαι ασφαλιστής. Η ευθύνη όμως ξεκινάει από πολύ πίσω. Η ασφάλεια είναι η ίδια η παιδεία την οποία δεν την μαθαίνουμε από μικρά παιδιά Φανταστείτε λοιπόν ότι στα σχολεία μας τα παιδιά αντί να έχουν πρωτεύων εξεταζόμενο μάθημα τις πρώτες βοήθειες και την πυρόσβεση ακόμα διδάσκονται λεπτομερώς το μίσος μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων όταν δεν χρειάζεται κανένας νέος πόλεμος για να αποδείξει η μια χώρα στην άλλη οτιδήποτε. αφού αυτοκαταστρεφόμαστε καίγοντας τα δάση.
Η ιστορία ενός τόπου είναι πάντα σημαντική, αλλά στο παρόν ζούμε και όσο δεν εστιάζουμε στην σοβαρότητα των προβλημάτων του παρόντος δεν θα έχουμε μέλλον. Θα μου πει κάποιος εδώ δεν έχουμε κλιματισμό στα σχολεία σε Ελλάδα και Κύπρο, δυο τόπους οι οποίοι είναι από τους θερμότερους στον πλανήτη το ακαδημαϊκό πεδίο θα σκεφτούμε;
Δυστυχώς όταν υπάρχουν αυτές οι απαντήσεις όμως δεν θα υπάρχει μέλλον. Δεν γίνεται να χάνουμε κόσμο από ένα απλό έμφραγμα διότι δεν ξέρουμε να δίνουμε τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες. Δεν γίνεται να μην είναι υποχρεωτικός ο πυροσβεστήρας σε κάθε σπίτι και αυτοκίνητο. Έπρεπε αυτά όλα να διδάσκονται από το δημοτικό έτσι ώστε το κάθε παιδί να ξέρει να αντιμετωπίσει έστω στο ελάχιστο στην ανάλογη περίπτωση. Δεν γίνεται μετά από τόσες δεκαετίες με τα ίδια υπάρχοντα προβλήματα η οποία κυβέρνηση να μην έχει κάνει ούτε μισό βήμα μπροστά για την πραγματική μάστιγα που ταλανίζει τους τόπους μας που δεν είναι άλλη παρά η μη εκπαίδευση όλου του κόσμου σε αυτά τα μείζον θέματα.
Δεν μπορεί για παράδειγμα να μην έχουν τα στρατόπεδα κάμερες για την φύλαξη τους, έτσι ώστε να μειωθούν τα περίπολα και να χρησιμοποιηθούν για την φύλαξη των δασών. Ποιος φαντάρος δεν θα ήθελε να κάνει το περίπολο του πιο ευχάριστο από το να τριγυρνάει άσκοπα μέσα σε ένα στρατόπεδο;
Ας καλέσουν επιτέλους κάποιους ειδικούς (που πιστέψτε με υπάρχουν πολλοί) και ας δημιουργηθούν καινούργια εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία, όπως και νόμοι, οι οποίοι θα εφαρμόζονται. Υπάρχουν λύσεις και είναι πολλές. Άνθρωποι με οξυδέρκεια και πυγμή δεν υπάρχουν ώστε να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις.
Ο κύριος Αλέξανδρος Παπαδόπουλος είναι ο διευθυντής του κλάδου Security Management στο Global College Cyprus. Προσφέρει τις υπηρεσίες του στον χώρο της ασφάλειας τα τελευταία 20 χρόνια σε επιχειρησιακό και ακαδημαϊκό επίπεδο. Είναι εκπαιδευτής – σύμβουλος ασφαλείας στελεχών και προσωπικού ασφαλείας προσώπων και υποδομών. Έχει εκπαιδεύσει πάνω από 4.500 άτομα για την άδεια του φρουρού ασφαλείας, όπως και για σωματοφυλακή (VIP protection training). Είναι επίσης εγκεκριμένος εκπαιδευτής από την αστυνομία και από την UEFA για την εκπαίδευση επιτηρητών γηπέδων. Κατέχει επίσης την θέση του διευθυντή ασφαλείας στο στάδιο ΓΣΠ της Λευκωσίας στο οποίο έχει καταγράψει 860 εγχώριους και ευρωπαϊκούς αγώνες και συναυλίες. Είναι πτυχιούχος του κλάδου security management με σπουδές στο Ισραήλ στην Αγγλία, όπως και στην Γερμανία και έχει μεταπτυχιακό στην εγκληματολογία από το πανεπιστήμιο του Roehampton της Αγγλίας.