Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
European Cyber Security Challenge 2022: Oι Ελληνικοί προκριματικοί ξεκινούν!
Για 7η συνεχή χρονιά ανακοινώνεται η συμμετοχή της Ελλάδας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2022 (ECSC22), που θα διεξαχθεί από 13-16 Σεπτεμβρίου 2022 στη Βιέννη της Αυστρίας.
Για 7η συνεχή χρονιά ανακοινώνεται η συμμετοχή της Ελλάδας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2022 (ECSC22), που θα διεξαχθεί από 13-16 Σεπτεμβρίου 2022 στη Βιέννη της Αυστρίας.
Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυβερνοασφάλειας ENISA (European Union Agency for Cybersecurity), ενώ υποστηρίζεται ενεργά από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Την ευθύνη της Ελληνικής συμμετοχής φέρει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς με επικεφαλής τον καθηγητή, Χρήστο Ξενάκη.
Η ομάδα που θα εκπροσωπήσει φέτος τη χώρα μας στον τελικό θα αποτελείται από 10 άτομα μεταξύ 15-26 ετών, μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες και μη, hackers, ερευνητές ασφαλείας, αλλά και απλούς fans της ψηφιακής ασφάλειας. Η τελική 10άδα θα προκύψει μετά το πέρας των προπονήσεων στα τέλη Αυγούστου και θα αποτελείται από όσους ξεχωρίσουν με τις επιδόσεις τους στον προκριματικό διαγωνισμό που ξεκίνησε online φέτος μέσα από την πλατφόρμα OpenECSC.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στους προκριματικούς είναι το ηλικιακό εύρος μεταξύ 15-25 ετών και η ελληνική υπηκοότητα. Για την συμμετοχή στα προκριματικά οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν εγγραφή στην ECSC CTF πλατφόρμα μέσα από το Open ECSC Greece Qualifying 2022 και να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους. Στα προκριματικά οι συμμετέχοντες θα κληθούν να επιλύσουν ασκήσεις – challenges στις παρακάτω θεματικές περιοχές: Pwn, Crypto, Web, Forensics, Reversing, PPC, Blockchain. Η προετοιμασία της διευρυμένης ομάδας που θα προκύψει από τον προκριματικό διαγωνισμό, θα ολοκληρωθεί από μία ομάδα προπονητών, ειδικών σε θέματα κυβερνοασφάλειας.
Μεγάλοι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας αλλά και οι χορηγοί, οι οποίοι υποστηρίζουν ενεργά την Ελληνική εθνική ομάδα κυβερνοασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα, Diamond Sponsors: Algosystems, Ubitech, Uni Systems, Platinum Sponsors: Adacom, Hack the Box, Bewise, Gold Sponsors: Neurosoft, Pylones Hellas, Silver Sponsors: Cromar, Sima Security, Supporters: TwelveSec.
H Ελληνική Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας, υποστηρίζεται ενεργά από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (www.saferinternet4kids.gr), που τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και πιο συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής υποστηρίζει ενεργά την Ελληνική Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας με κοινές δράσεις που θα ανακοινωθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα.