Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
«Δούρειος Ίππος» το LinkedIn για επίδοξους χάκερ
.Όλο και περισσότεροι χάκερ έχουν βάλει στο μάτι τους επαγγελματίες μέλη του κοινωνικού δικτύου LinkedIn, σύμφωνα με προειδοποιήσεις της αμερικανικής εταιρείας κυβερνο-ασφάλειας Symantec. Όλο και περισσότεροι χάκερ έχουν βάλει στο μάτι τους επαγγελματίες μέλη του κοινωνικού δικτύου LinkedIn…Όλο και περισσότεροι χάκερ έχουν βάλει στο μάτι τους επαγγελματίες μέλη του κοινωνικού δικτύου LinkedIn, σύμφωνα με προειδοποιήσεις της αμερικανικής εταιρείας κυβερνο-ασφάλειας Symantec.
Όλο και περισσότεροι χάκερ έχουν βάλει στο μάτι τους επαγγελματίες μέλη του κοινωνικού δικτύου LinkedIn, σύμφωνα με προειδοποιήσεις της αμερικανικής εταιρείας κυβερνο-ασφάλειας Symantec.
Έχουν ήδη ανακαλυφθεί δεκάδες ψεύτικοι λογαριασμοί-παγίδες, που λειτουργούν ως «δούρειοι ίπποι» και επιτρέπουν στους χάκερ να κάνουν επαφή με ανυποψίαστους επαγγελματίες από διάφορους τομείς, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους με κακόβουλους σκοπούς.
Η Symantec, σύμφωνα με το BBC, ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το LinkedIn για να λύσει το πρόβλημα και να εξαλείψει όλους τους ύποπτους λογαριασμούς.
Οι χάκερ παρασέρνουν τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου να τους δώσουν προσωπικές πληροφορίες, τους κατευθύνουν σε «μολυσμένες» με ιούς ιστοσελίδες και, αν καταφέρουν να πάρουν το e-mail τους, τους βομβαρδίζουν με κακόβουλα ηλεκτρονικά μηνύματα (spam).
Σύμφωνα με την έως τώρα έρευνα της Symantec, μερικοί χάκερ τα έχουν καταφέρει μια χαρά και κάποιοι από τους λογαριασμούς τους με τα ψεύτικα «προφίλ» έχουν ήδη πάνω από 500 επαφές με κανονικά μέλη του δικτύου.
Το ίδιο το LinkedIn κάλεσε τα μέλη του να αναφέρουν οποιοδήποτε ανακριβές «προφίλ». Συχνά τέτοια «προφίλ» δημιουργούνται με την αντιγραφή στοιχείων, ακόμη και φωτογραφιών, από άλλα αυθεντικά «προφίλ» πραγματικών επαγγελματιών.
Σύμφωνα με τη Symantec, το Twitter και το Facebook έχουν επίσης προβλήματα με λογαριασμούς-παγίδες, αλλά το LinkedIn φαίνεται να προσελκύει ιδιαίτερα τους χάκερ.
Πηγή: http://www.neanika.gr