Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Έρχονται νέες ταυτότητες με βιομετρικά στοιχεία
![9d9bb521cb1f9b2e10b67824a74a53f0 XL a458d9b5](/wp-content/themes/yootheme/cache/a4/9d9bb521cb1f9b2e10b67824a74a53f0_XL-a458d9b5.jpeg)
Η διαδικασία αντικατάστασης παλαιών ταυτοτήτων ξεκινάει καθώς το κείμενο της προκήρυξης είναι έτοιμο.
Η διαδικασία αντικατάστασης παλαιών ταυτοτήτων ξεκινάει καθώς το κείμενο της προκήρυξης είναι έτοιμο.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», οι νέες ταυτότητες θα πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και θα είναι πλαστικές, φέροντας μικροτσίπ με βιομετρικά στοιχεία του κατόχου.
Οι νέες ταυτότητες θα είναι παρόμοιες με εκείνες των υπόλοιπων κρατών μελών της ΕΕ. Θα είναι πλαστικές και θα περιέχουν μικροτσίπ, στο οποίο θα είναι αποθηκευμένα τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου. Σε κάθε καινούργια ταυτότητα θα εμφανίζεται η φωτογραφία και το ονοματεπώνυμο του κατόχου, όχι όμως το δαχτυλικό του αποτύπωμα.
Η αρχή θα γίνει από την Αττική, ενώ το αντίτιμο των 8 ή 10 ευρώ θα καταβάλλεται από τους πολίτες.