Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITALTV 197
ilka aggelia
securityreport e mag odhgos 2021
25 Σεπτεμβρίου 2015 16:48

Εταιρικά data στο… έλεος επισφαλών cloud apps

f312729801cf9a098b817e9394a25d6b XL 43a3adb8

Παρόλες τις προσπάθειες για καλύτερη εκπαίδευση όσον αφορά την ασφάλεια, οι υπάλληλοι μεγάλων εταιρειών συνεχίζουν να επιλέγουν την άνεσή τους από την ασφάλεια όσον αφορά την χρήση productivity tools για την εργασία τους. Περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων σε αυτές τις μεγάλες εταιρείες συχνά ανεβάζει και διαμοιράζεται εταιρικά δεδομένα..Παρόλες τις προσπάθειες για καλύτερη εκπαίδευση όσον αφορά την ασφάλεια, οι υπάλληλοι μεγάλων εταιρειών συνεχίζουν να επιλέγουν την άνεσή τους από την ασφάλεια όσον αφορά την χρήση productivity tools για την εργασία τους. Περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων σε αυτές τις μεγάλες εταιρείες συχνά ανεβάζει και διαμοιράζεται εταιρικά δεδομένα σε third-party cloud apps εν αγνοία του εργοδότη τους.

Μια μελέτη με θέμα την ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε από την ΙΒΜ, επίσης βρήκε πως περίπου οι μισοί millennials διαμοιράζονται εταιρικά δεδομένα μέσω εξωτερικών cloud apps, το οποίο είναι άκρως ανησυχητικό λαμβάνοντας υπόψη μας πως εώς το 2020, αυτή η ‘μερίδα’ θα αποτελεί το 50% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού.

Αυτά τα αποτελέσματα προκείπτουν παρόλο που το 60% των εργαζομένων κατανοούν πως η πρόσβαση και το upload των δεδομένων σε third-party applications παραβιάζουν την ασφάλεια των εργοδοτών τους και τα privacy policies— εντούτοις το κάνουν.

Ενώ το cloud προσφέρει μεγαλύτερη παραγωγικότητα, οι εργαζόμενοι που ασκούν σκοτεινές και παράνομες ΙΤ δραστηριότητες σε μη ασφαλείς εφαρμογές μπορούν να οδηγήσουν τις εταιρείες να χάσουν τον έλεγχο των ευαίσθητων δεδομένων, και στην αδυναμία των επιχειρήσεων να προστατεύσουν τις ταυτότητες των ίδιων των εργαζομένων τους.

Η μελέτη της IBM Security αποκάλυψε επίσης ότι το ένα τέταρτο του συνόλου των εργαζομένων, επίσης συνδέουν αυτές τις εφαρμογές σε εταιρικές συνδέσεις τους, αφήνοντας τεράστια κενά μέσω των οποίων οι επιτιθέμενοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε εταιρικά δίκτυα.

Επιπλέον, η επισφαλή χρήση αυτών των εφαρμογών ανοίγει στην ουσία τις πόρτες των εταιρειών ορθάνοιχτες για τους επιτιθέμενους, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθείται ποιός έρχεται σε επαφή με τα εταιρικά δεδομένα αφού δεν υπάρχει καμία διαφάνεια στη χρήση των εφαρμογών τρίτων.

Πηγή: https://www.secnews.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Φεβρουάριος 2025
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Φεβρουαρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμ...
Security TOP 50
Η προστασία εταιρειών, επιχειρήσεων και φυσικά, της ανθρώπινης ζωής είναι κρίσιμης σημασίας γι’ αυτό και οι εταιρείες που ασχολούνται με την ανάπτυξη, παραγωγή και προσφορά φυσικών, τεχνολογικών κ...
Εμπιστευτείτε την TexDesigns ως τον κατάλληλο συνεργάτη σας
Με τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας συνεχώς να αλλάζουν, η επιλογή μιας έμπειρης και τεχνολογικά καταρτισμένης εταιρείας παροχής συστημάτων ασφαλείας, είναι ζωτικής σημασίας για...
Πάνω από 62.000 κάμερες ασφαλείας τοποθετήθηκαν στην Μπανγκόκ το 2022-2023
Σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα της 6Wresearch, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης σχεδιάζει να εγκαταστήσει ακόμα περισσότερες κάμερες παρακολούθησης βίντεο προκειμένου να μειώσει το ποσοστό εγκληματικότ...