Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Φράχτες και σκύλοι κατά μεταναστών του Καλέ
Περισσότερες από 1.000 προσπάθειες μεταναστών που ήθελαν να εισέλθουν στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη για να φθάσουν στη Βρετανία καταγράφηκαν τη νύχτα της Πέμπτης στην είσοδο του υποθαλάσσιου τούνελ κοντά στο Καλέ της Γαλλίας. Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει με κάθε τρόπο την «απαράδεκτη» – όπως τη χαρακτήρισε – κατάσταση..Περισσότερες από 1.000 προσπάθειες μεταναστών που ήθελαν να εισέλθουν στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη για να φθάσουν στη Βρετανία καταγράφηκαν τη νύχτα της Πέμπτης στην είσοδο του υποθαλάσσιου τούνελ κοντά στο Καλέ της Γαλλίας. Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει με κάθε τρόπο την «απαράδεκτη» – όπως τη χαρακτήρισε – κατάσταση, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε και νέα μέτρα την Παρασκευή, όπως τοποθέτηση φραχτών και ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με ειδικούς σκύλους.
«Περισσότερες από 1.000 προσπάθειες αποτράπηκαν τη νύχτα με περίπου 30 προσαγωγές. Κανένα θανατηφόρο επεισόδιο δεν υπήρξε μέχρι τώρα», δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ άλλες πηγές – επίσης αστυνομικές – κάνουν λόγο για περισσότερες προσπάθειες.
Χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τους αριθμούς αυτούς, εκπρόσωπος του Eurotunnel δήλωσε ότι η περιοχή «υφίσταται πολύ λιγότερες ταραχές αφότου έφθασαν οι ενισχύσεις» με 120 επιπλέον αστυνομικούς οι οποίοι προστίθενται στους 300 που έχουν ήδη αναπτυχθεί στην περιοχή του Καλέ.
Σύμφωνα με αστυνομικές Αρχές, παρά τις ενισχύσεις, η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Εκφράζουν ωστόσο την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι «υπήρξε μία πολύ μικρότερη παρουσία μεταναστών στις αποβάθρες (του Eurotunnel)».
Εδώ και πολλές εβδομάδες καταγράφονται μαζικές προσπάθειες μεταναστών να εισέλθουν στη υποθαλάσσια σήραγγα προκειμένου να φθάσουν στη Βρετανία, την οποία βλέπουν ως «ελντοράντο».
Ο βρετανός πρωθυπουργός συγκάλεσε σήμερα εκτάκτως την ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων Cobra για την αντιμετώπιση του «χάους» στο Καλέ. Μεταξύ άλλων, ο Κάμερον ανακοίνωσε ότι για την αντιμετώπιση της κρίσης, αποφασίστηκε η τοποθέτηση και άλλων φρακτών, καθώς και η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με ειδικούς σκύλους.
Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό