Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Ημερίδα στην Αθήνα για τις τάσεις και τη χρήση των drones
Με μεγάλο ενδιαφέρον και εμπεριστατωμένες εισηγήσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα η ημερίδα με θέμα «Μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα» που διοργάνωσε η Ακαδημία Στρατηγικών Αναλύσεων στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου. Αντικείμενο της ημερίδας ήταν η παρουσίαση και ανάλυση των γεωπολιτικών.Με μεγάλο ενδιαφέρον και εμπεριστατωμένες εισηγήσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα η ημερίδα με θέμα «Μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα» που διοργάνωσε η Ακαδημία Στρατηγικών Αναλύσεων στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου.
Αντικείμενο της ημερίδας ήταν η παρουσίαση και ανάλυση των γεωπολιτικών, τεχνολογικών και νομικών διαστάσεων της χρήσης των ΜΕΕΣ διεθνώς αλλά και στη χώρα μας.
Οι έγκριτοι επιστήμονες που πλαισίωσαν το πάνελ παρουσίασαν πολλές πληροφορίες σχετικά με τις νέες δυνατότητες και τις τάσεις που διαμορφώνονται στην τεχνολογία των drones. Επίσης ακούστηκαν και πιο ριζοσπαστικές κριτικές όσον αφορά την χρήση τους. Όπως για παράδειγμα, η άποψη του δρ. Κατσούλα, ότι τα ΜΕΕΣ είναι όντως ένα καινοτόμο όπλο, αλλά δεν μπορεί να τροποποιήσει τη φύση διεξαγωγής ενός πολέμου, αλλά μόνο τον τρόπο διεξαγωγής του.
Ορισμένες σημαντικές «ειδήσεις» που δεν είναι ευρέως γνωστέ ςκαι αφορούν τον κόσμο των drones είναι ότι για να «πετάξει» ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα απαιτείται όχι μόνο ένας χειριστής, αλλά ένα σύνολο εμπλεκόμενων ατόμων που ανέρχεται σε 180.
Επίσης ότι τα drones μπορούν να υποστούν χάκινγκ, όπως έγινε πρόσφατα σε τέτοια συσκευή που χρησιμοποιείτο για δημοσιογραφικό σκοπό σε χώρα του εξωτερικού. Ο χάκερ ανάκτησε τον έλεγχο τους σκάφους το οποίο όμως κατέπεσε και μάλιστα στο κεφάλι μιας αθλήτριας τραυματίζοντάς την σοβαρά.
Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός που επισημάνθηκε στην ημερίδα, και απέδειξε τις μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες τέτοιων συσκευών, είναι η πτήση 7000 μιλίων που έκανε το drone το οποίο στόχευσε επιτυχημένο στον Τζιχάντι Τζόν, το γνωστό ηγέτη των τζιχαντιστών, δολοφονώντας τον και στη συνέχεια η επιστροφή του στη βάση στις ΗΠΑ.