Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Καλοκαιρινές διακοπές με «ανεπιθύμητες» απάτες
Μετά από διάστημα ενός χρόνου εγκλεισμού, λόγω της πανδημίας που υπάρχει παγκοσμίως, η πλειοψηφία των πολιτών έχει κλείσει να πάει καλοκαιρινές διακοπές στα ελληνικά νησιά ή στο εξωτερικό καθώς το τελευταίο διάστημα έχει γίνει άρση των μέτρων στην χώρα μας. Από την στιγμή που η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας, είναι φυσιολογικό οι χρήστες διαδικτύου να την χρησιμοποιούν για πολλούς λόγους. Ένας εκ αυτών, είναι για να κλείσουν είτε την διαμονή τους σε ξενοδοχεία κατά την διάρκεια των διακοπών τους είτε για να κλείσουν ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά εισιτήριαΜετά από διάστημα ενός χρόνου εγκλεισμού, λόγω της πανδημίας που υπάρχει παγκοσμίως, η πλειοψηφία των πολιτών έχει κλείσει να πάει καλοκαιρινές διακοπές στα ελληνικά νησιά ή στο εξωτερικό καθώς το τελευταίο διάστημα έχει γίνει άρση των μέτρων στην χώρα μας. Από την στιγμή που η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας, είναι φυσιολογικό οι χρήστες διαδικτύου να την χρησιμοποιούν για πολλούς λόγους. Ένας εκ αυτών, είναι για να κλείσουν είτε την διαμονή τους σε ξενοδοχεία κατά την διάρκεια των διακοπών τους είτε για να κλείσουν ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά εισιτήρια.
Οι εγκληματίες και οι απατεώνες όμως παραμονεύουν πάντα και συνεχώς βρίσκουν καινούριους τρόπους και νέα θύματα, συνήθως 20-50 ετών, που κάνουν πιο συχνά τέτοιου είδους συναλλαγές στο διαδίκτυο ώστε να τους αποσπάσουν χρήματα. Έτσι λοιπόν είναι πολύ συχνό φαινόμενο πλέον να παριστάνουν οι εγκληματίες ότι έχουν ταξιδιωτικά γραφεία με σκοπό να πληρώσετε εσείς κανονικά τις κρατήσεις σας αλλά εντέλει να μην έχουν πραγματοποιηθεί. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος προσέγγισης είναι επικοινωνώντας μαζί σας μέσω τηλεφώνου, μηνύματος, mail ή ακόμα και δημιουργώντας ψεύτικες ιστοσελίδες με τις πληροφορίες κάνοντας σας αρκετά οικονομικές προσφορές σε περιορισμένο αριθμό. Πολύς κόσμος θεωρώντας ότι είναι δύσκολο να βρει τόσο χαμηλές τιμές, το βλέπει ως ευκαιρία και προβαίνει στην ολοκλήρωση της “αγοράς” ενώ στην πραγματικότητα απλά αφαιρούνται χρήματα από τον λογαριασμό του χωρίς να έχει πάρει κάτι ως αντάλλαγμα.
Παρά το γεγονός ότι πλέον στις μέρες μας τέτοια περιστατικά συμβαίνουν όλο και πιο συχνά υπάρχουν τρόποι προφύλαξης. Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο διότι υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι. Πριν κάνουμε οποιαδήποτε χρηματική συναλλαγή πρέπει να κάνουμε έρευνα για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ταξιδιωτικό γραφείο κτλ, ενώ μπορούμε να κοιτάξουμε και τις κριτικές πελατών της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Ακόμη, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι ασφαλείς ιστοσελίδες στο link τους πάντα περιλαμβάνουν το : «https: //». Οπότε, προτού προβούμε σε αγορά καλό είναι να πληρώνουμε με πιστωτική κάρτα που μπορούμε να ορίσουμε εμείς το χρηματικό ποσό που περιέχει και να παρατηρήσουμε αν η ιστοσελίδα διαθέτει όλα τα βασικά στοιχεία επικοινωνίας, την πολιτική απορρήτου και της επιστροφής χρημάτων. Πολύ σημαντικό είναι να μην απαντάμε σε ύποπτα τηλεφωνήματα ή μηνύματα, διότι μπορεί να προσβάλλουν τους λογαριασμούς μας. Η πιο ασφαλής λύση από όλες είναι να κάνουμε την οποιαδήποτε αγορά ή κράτηση απευθείας με την εκάστοτε εταιρεία ή μόνο από έμπιστες σελίδες.
Πηγή: https://www.csii.gr/kalokairines-diakopes-me-anepithymites-apates/