Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
MWC 2023: 10η συνεχόμενη ελληνική αποστολή στο μεγαλύτερο συνέδριο καινοτομίας παγκοσμίως
Τη μεγαλύτερη εθνική συμμετοχή οργανώνει για τη διεθνή έκθεση MWC Barcelona 2023 η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Στη σημαντικότερη εκδήλωση στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και των καινοτόμων εφαρμογών παγκοσμίως, η οποία θα διεξαχθεί την περίοδο από 27 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο Fira Gran Via της Βαρκελώνης, η χώρα μας γιορτάζει δέκα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας. Φέτος, η Ελλάδα θα δώσει το παρόν στην έκθεση με το μεγαλύτερο, μέχρι σήμερα, περίπτερο (συνολικού εμβαδού 154 τ.μ.), προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τις αυξημένης συμμετοχής από 44 ελληνικές καινοτόμες, τεχνολογικές εταιρείες.
Η εθνική αποστολή στο MWC Barcelona 2023 έχει την υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή φορέων όπως το EGG-EUROBANK, το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων «Elevate Greece», το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και η Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ), η HELEXPO BEYOND, το NBG Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το Pleiades IoT Innovation Cluster, το Κέντρο Καινοτομίας iQnovus της Unisystems, καθώς και το επενδυτικό ταμείο Phaistos 5G Ventures.
Συμπληρωματικά των ανωτέρω φορέων, η υποστήριξη της αποστολής από εταιρείες, όπως οι Samsung Electronics Hellas και Vantage Towers, είναι εξαιρετικά σημαντική. Επίσης, η συνεργασία με το ευρωπαϊκό δίκτυο PRAXI Network, την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), καθώς και την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αναδυόμενων Τεχνολογιών (HETIA), δείχνουν το έντονο ενδιαφέρον για την παρουσία του οικοσυστήματος στη διεθνή αυτή διοργάνωση.
Στη φετινή αποστολή, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν οι εταιρείες: Acromove, Akronic, Argo Semiconductors, Atlantis Consulting, Calpak, Dotsoft, Excelon Financial Services, Eyeonix, Finloup, Inaccel, Inteligg, iQNovus, M-Sensis, M-Stat, Megaventory, Mind the Hair, Mobics, MOBITO, Modulus, Novelcore, Optechain, Prisma Electronics, Probotek, Regate, Run4More, Safesize, Seavalley, Sigfox hellas, Tetragon, Traqbeat, Vertoyo, Yodiwo, 7Seas Innovation.
Οι περισσότερες από 300 ελληνικές εταιρείες, που συμμετείχαν στην MWC τα προηγούμενα χρόνια, είχαν την ευκαιρία να συνάψουν σημαντικές συμφωνίες και συνεργασίες, ενώ εξαιρετικά ήταν τα αποτελέσματα και στον τομέα της δικτύωσης. Στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται πολλές από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες καινοτομίας, τις οποίες το MWC βοήθησε σημαντικά να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις όπου τέθηκαν οι βάσεις, προκειμένου οι ελληνικές εταιρείες να κάνουν το επόμενο βήμα στην επιχειρηματική εξέλιξή τους.
Τα τελευταία χρόνια, η ελληνική συμμετοχή στο MWC Barcelona συνδυάζεται και με παρουσία στο 4YFN, το οποίο διεξάγεται παράλληλα και αποτελεί μία από τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις για τον χώρο των τεχνολογικών startups, όπου συναντιούνται νεοφυείς επιχειρήσεις, εταιρείες καινοτομίας και επενδυτικά funds. Ο συνδυασμός MWC – 4YFN έχει οδηγήσει σε πολλαπλασιαστικά οφέλη τα προηγούμενα χρόνια και ανάλογες είναι οι προσδοκίες και οι προβλέψεις για το 2023.
Επιπλέον, στο πλαίσιο του MWC Barcelona πραγματοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά συνέδρια, με τους επικεφαλής μεγάλων εταιρειών από τον χώρο του digital, και όχι μόνο, να συμμετέχουν στις πολυάριθμες συνεδρίες και ενότητες, συζητώντας για τις επόμενες παγκόσμιες τάσεις της αγοράς.
Enterprise Greece
Η Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.
ΣΕΚΕΕ
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) ιδρύθηκε το 2010 από 32 επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας. Σήμερα εκπροσωπεί έναν δυναμικό κλάδο με περισσότερες από 75 εταιρείες, που απασχολούν περί τους 4.000 εργαζομένους, μεταξύ των οποίων 1.000 επιστήμονες υψηλής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Οι δραστηριότητές τους εκτείνονται από την ανάπτυξη εφαρμογών, που απευθύνονται στους τελικούς χρήστες, και τις υπηρεσίες στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, μέχρι την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών επικοινωνίας, περιεχομένου και εφαρμογών, mobile marketing.