Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Νέα έρευνα διερευνά τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στις κάμερες παρακολούθησης
Νέα έρευνα της Eagle Eye Networks φέρνει στο φως νέα δεδομένα από όλο τον κόσμο σχετικά με το πως χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη στη βιντεοεπιτήρηση.
Η έρευνα αναλύει συγκεντρωτικά δεδομένα από ένα δείγμα 200.000 καμερών ασφαλείας, σε 100 χώρες, συνδεδεμένες με το Eagle Eye Cloud VMS (σύστημα διαχείρισης βίντεο). Στην αναφορά περιλαμβάνονται 175 διαφορετικοί κατασκευαστές καμερών ασφαλείας και χιλιάδες οργανισμοί, όπως επιχειρήσεις, καταστήματα λιανικής, εστιατόρια, αποθήκες, βιομηχανίες, εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, ξενοδοχεία κ.λπ.
Ορισμένα από τα κυριότερα ευρήματα της έρευνας σχετικά με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη βιντεοεπιτήρηση είναι τα εξής:
● Το 90% της χρήσης της τεχνολογίας αναγνώρισης πινακίδων (LPR) γίνεται κυρίως για λόγους άλλους, εκτός της ασφάλειας.
● Η χρήση καμερών ασφαλείας με 4MP ανάλυση αυξήθηκε κατά 250% σε ετήσια βάση το 2022 σε σύγκριση με το 2021.
● Το 74% των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν κάμερες ασφαλείας με αμφίδρομο ήχο χρησιμοποιούν συνδεδεμένα ηχεία IP για επικοινωνία, ενώ το 26% χρησιμοποιεί κάμερες με ενσωματωμένες δυνατότητες αμφίδρομου ήχου.
● Καθώς οι μεγάλες επιχειρήσεις μετακινούνται προς το cloud, πολλές από αυτές επιλέγουν μια υβριδική προσέγγιση. Το 44% το 2022 χρησιμοποίησε ένα υβριδικό μοντέλο για την αποθήκευση δεδομένων και την παρακολούθηση.
● Στην Αμερική το 72 τοις εκατό των καμερών χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την ανίχνευση οχημάτων, σε σύγκριση με το 57% της Ευρώπης.
● Οι κάμερες ασφαλείας στην Ευρώπη χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να ανιχνεύουν ανθρώπους το 37% του χρόνου, σε σύγκριση με το 24% των περιπτώσεων στην Αμερική.