Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Οι παγκόσμιες δαπάνες για την τεχνολογία θα φτάσουν τα $4 δισ. το 2021
Ανοδικά, παρά την πανδημική κρίση της COVID-19, θα κινηθεί φέτος η παγκόσμια αγορά Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Η αξία της βιομηχανίας ΤΠΕ αναμένεται να φτάσει το 2021 τα $4 δισ., αριθμός που είναι αυξημένος κατά 6% σε σχέση με τα προ της πανδημίας επίπεδα της αγοράς και κατά 8% έναντι του 2020.
Ανοδικά, παρά την πανδημική κρίση της COVID-19, θα κινηθεί φέτος η παγκόσμια αγορά Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Η αξία της βιομηχανίας ΤΠΕ αναμένεται να φτάσει το 2021 τα $4 δισ., αριθμός που είναι αυξημένος κατά 6% σε σχέση με τα προ της πανδημίας επίπεδα της αγοράς και κατά 8% έναντι του 2020.
Παρά το γεγονός ότι η υγειονομική κρίση περιόρισε, παγκοσμίως, συνολικά τις δαπάνες για ΤΠΕ, πολλές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κινηθούν κόντρα στο ρεύμα και να αυξήσουν τους προϋπολογισμούς, που σχετίζονται με την Πληροφορική. Προφανής στόχος να προσαρμοστούν στις νέες επιχειρησιακές απαιτήσεις και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για εξ αποστάσεως εργασία.
Το αποτύπωμα της υγειονομικής κρίσης στο μείγμα των δαπανών για την τεχνολογία είναι κάτι παραπάνω από εμφανές, με τις δαπάνες να μετατοπίζονται σε τομείς, που ευνοούν το mobility και την εξ αποστάσεως εργασία. Υπολογίζεται ότι φέτος, το ήμισυ των δαπανών, που σχετίζονται με τις ΤΠΕ, θα αφορά το λογισμικό και τα έργα που βασίζονται στο cloud, τομείς, δηλαδή, που συνδέονται ευθέως με τις συνθήκες ραγδαίας ψηφιοποίησης, που προκαλεί η πανδημία.
Από το hardware στο cloud
Σύμφωνα με μελέτη της Spiceworks Ziff Davis, το 2020 οι παγκόσμιες δαπάνες για hardware αντιπροσώπευαν το ένα τρίτο των προϋπολογισμών Πληροφορικής, με διαφορές ανάλογα με το μέγεθος της κάθε εταιρείας. Οι μικρότερες εταιρείες, που απασχολούν από 1 έως 99 άτομα, διέθεσαν το 35% του προϋπολογισμού τους σε hardware, σε σύγκριση με το 29% των εταιρειών με 5.000 υπαλλήλους ή περισσότερους.
Στο μεταξύ, τα έργα που σχετίζονται με το software, αντιπροσώπευαν το 2020 το 29% των συνολικών προϋπολογισμών πληροφορικής. Τέλος, οι δαπάνες, που αφορούσαν το cloud και τα τις σχετικές υπηρεσίες, είχαν μερίδιο 22% και 15%, αντίστοιχα των εταιρικών προϋπολογισμών για το ΙΤ.
Ανακατανομή δαπανών ελέω COVID-19
Η πανδημική κρίση της COVID-19 έχει προκαλέσει σημαντικές μεταβολές στο που θα κατευθύνουν φέτος οι εταιρείες, ανά τον κόσμο, τις δαπάνες Πληροφορικής. Η σημαντικότερη είναι η μετατόπιση ενός σημαντικού μέρους των δαπανών για hardware σε άλλους τομείς.
Αν και οι εταιρικοί προϋπολογισμοί για hardware θα εξακολουθούν να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στις δαπάνες πληροφορικής το 2021, το μερίδιό τους αναμένεται να μειωθεί στο 31% το 2021, σε σύγκριση με το 35% το 2019.
Το λογισμικό θα αντιπροσωπεύει, το 2021, τη δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία, με μερίδιο 29% στις συνολικές δαπάνες πληροφορικής. Να σημειωθεί ότι όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες αυτής της κατηγορίας αναμένεται να διατηρήσουν σταθερό ή να αυξήσουν το μερίδιό τους στις συνολικές δαπάνες πληροφορικής.
Οι υπηρεσίες φιλοξενίας/cloud θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη κατηγορία δαπανών για ΙΤ το 2021, αντιπροσωπεύοντας το 24% των συνολικών δαπανών πληροφορικής φέτος, από 21% έναν χρόνο νωρίτερα. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο Διαδίκτυο, οι λύσεις ανάκτησης και το λογισμικό διαδικτυακής παραγωγικότητας θα έχουν τη μερίδα του λέοντος στις δαπάνες υπηρεσιών Cloud.
Πηγή: http://www.sepe.gr/