Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Οι στρατοί του μέλλοντος θέλουν… drones
.Ένα σύστημα «μίνι» μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ικανών να επιχειρούν από στρατιωτικά οχήματα για σκοπούς παρακολούθησης ή και άμεσης υποστήριξης μονάδων πεζικού αναπτύσσει η πολωνική εταιρεία WB Electronics. Η εταιρεία, η οποία ήδη κατασκευάζει συστήματα παρακολούθησης και εντοπισμού στόχων για τον πολωνικό στρατό, συνεργάζεται με άλλη μια εταιρεία…Ένα σύστημα «μίνι» μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ικανών να επιχειρούν από στρατιωτικά οχήματα για σκοπούς παρακολούθησης ή και άμεσης υποστήριξης μονάδων πεζικού αναπτύσσει η πολωνική εταιρεία WB Electronics.
Η εταιρεία, η οποία ήδη κατασκευάζει συστήματα παρακολούθησης και εντοπισμού στόχων για τον πολωνικό στρατό, συνεργάζεται με άλλη μια εταιρεία, την Optimum, για την ανάπτυξη μικρών αεροσκαφών- drones με συστήματα καμερών, ικανών να επιτεθούν σε μικρούς στόχους με εκρηκτικά, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters.
Το σύστημα, το οποίο ονομάζεται «Bee», μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε αριθμός drones να μπορούν να χωρέσουν σε στρατιωτικά οχήματα όπως το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Rosomak.
Η εμβέλεια των drones, που ελέγχονται με interface τύπου tablet, είναι γύρω στα δύο χιλιόμετρα, με διάρκεια πτήσης 30 λεπτών. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να παρέχει υποστήριξη σε πεζικό που επιχειρεί σε αστικές πυκνοκατοικημένες περιοχές, και διαθέτει ανεξάρτητο σύστημα επικοινωνίας.
«Πρόκειται για ένα σύστημα επικοινωνίας που θα λειτουργεί πολύ καλά υπό συνθήκες μάχης, παρά την πυκνή αστική ανάπτυξη. Οι συνθήκες μάχης είναι, για παράδειγμα, όταν δεν υπάρχει σύνδεση κινητής τηλεφωνίας και το ευρύτερα διαθέσιμο ασύρματο δίκτυο δεν λειτουργεί, οπότε πρέπει να παρέχουμε ένα τέτοιο δίκτυο εμείς οι ίδιοι» σημειώνει ο Βότσιεχ Κομόρνιτσακ, στέλεχος της εταιρείας.
Κάποια από τα μοντέλα της «οικογένειας» είναι σχεδιασμένα για να πετούν κοντά σε στόχους και να εκρήγνυνται, ενώ άλλα διαθέτουν εξελιγμένα συστήματα κάμερας και κατάδειξης στόχου. Επίσης, υπάρχει και το «Warmate», το οποίο λειτουργεί ως κατευθυνόμενος πύραυλος, παρέχοντας εικόνα του στόχου σε πραγματικό χρόνο.
Πηγή: Huffpost Greece