Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Συνέδριο Διαπολιτισμικής Επιμόρφωσης στο υπουργείο Εσωτερικών
Συνέδριο Λήξης για την ολοκλήρωση του Έργου 3.1.γ/13 για τη «Διαπολιτισμική Επιμόρφωση των υπαλλήλων των Υπηρεσιών του πρώην Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και νυν Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΠΔ. 24/2015) κατά των διακρίσεων λόγω εθνικής καταγωγής.Συνέδριο Λήξης για την ολοκλήρωση του Έργου 3.1.γ/13 για τη «Διαπολιτισμική Επιμόρφωση των υπαλλήλων των Υπηρεσιών του πρώην Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και νυν Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΠΔ. 24/2015) κατά των διακρίσεων λόγω εθνικής καταγωγής, φύλου και χρώματος δέρματος» με την παρουσία και εναρκτήριο χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κυρίου Δημητρίου Αναγνωστάκη διοργάνωσε το ΚΕΜΕΑ. την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 στο ξενοδοχείο InterContinental Athenaeum Athens.
Το Συνέδριο ξεκίνησε με την εναρκτήρια εισήγηση του Διευθυντή του ΚΕΜΕΑ. και Επιστημονικού Υπευθύνου του Έργου Υποστράτηγου ε.α. Βασιλείου Γκρίζη. Χαιρετισμό απηύθυναν η Υποστράτηγος και Προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής κύριος Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Ένταξης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Αθανασία Ιωάννου. Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχαν ανώτατοι αξιωματικοί και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΚΕΜΕΑ. Εκπρόσωποι εθνικών Αρχών και Υπηρεσιών, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ερευνητικών φορέων και οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.
Ακολούθησαν δύο στρογγυλά τραπέζια, το πρώτο για τις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς πολιτικές για την καταπολέμηση των διακρίσεων με τη συμμετοχή της Συνηγόρου του Πολίτη και Καθηγήτριας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κυρίας Καλλιόπης Σπανού, του Επίκουρου Καθηγητή και πρώην Γενικού Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής κυρίου Άγγελου Συρίγου, του κυρίου Ηρακλή Μοσκώφ Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων και της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κυρίας Λίλιαν Μήτρου. Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του ΔΣ. του ΚΕΜΕΑ. και Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κύριος Μιχαήλ Τσινισιζέλης.
Το δεύτερο στρογγυλό τραπέζι αφορούσε την Πολυπολιτισμικότητα και το Διαπολιτισμικό Διάλογο και την αποτίμηση του Έργου που πραγματοποιήθηκε από το Διευθυντή του ΚΕΜΕΑ. και Επιστημονικό Υπεύθυνο του Έργου Υποστράτηγο ε.αΒασίλειο Γκρίζη, από τον Αστυνόμο Α΄ και υποψήφιο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου κύριο Σπυρίδωνα Κωλέτση, από τον διεθνολόγο και υποψήφιο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου κύριο Τριαντάφυλλο Καρατράντο και από την Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Ένταξης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Αθανασία Ιωάννου.
Το Έργο αφορούσε στην επιμόρφωση 350 υπαλλήλων των υπηρεσιών του πρώην Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και νυν Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που συναλλάσσονται με υπηκόους τρίτων χωρών. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 16 εκπαιδευτικά προγράμματα σε 13 πόλεις των εφτά Μονάδων Αποκεντρωμένης Διοίκησης και 8 ενημερωτικές ημερίδες.
Το Έργο υπαγόταν στην Προτεραιότητα 3: «Ανάπτυξη ικανοτήτων για πολιτικές ένταξης, συντονισμός και ανάπτυξη διαπολιτισμικών δεξιοτήτων των κρατών μελών σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης (εθνικό, περιφερειακό, τοπικό) του Ετήσιου Προγράμματος 2013 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών, συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης κατά 95% από Κοινοτικούς Πόρους και κατά 5% από Εθνικούς Πόρους».