Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Τι ξοδεύουν εταιρείες και κράτη για την ψηφιακή τους ασφάλεια
Δεν υπάρχει μεγαλύτερος φόβος για μια επιχείρηση από την απειλή να παραβιαστούν τα ευαίσθητα δεδομένα της μετά από κάποια ψηφιακή παραβίαση. Κι αυτός είναι ο λόγος που οι εταιρείες προγραμματίζουν να επενδύσουν έναν πακτωλό χρημάτων για να προστατευτούν. Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου International Data Corporation (IDC) το 2020 οι μεγάλες επιχειρήσεις αναμένεται να ξοδέψουν ..Δεν υπάρχει μεγαλύτερος φόβος για μια επιχείρηση από την απειλή να παραβιαστούν τα ευαίσθητα δεδομένα της μετά από κάποια ψηφιακή παραβίαση. Κι αυτός είναι ο λόγος που οι εταιρείες προγραμματίζουν να επενδύσουν έναν πακτωλό χρημάτων για να προστατευτούν.
Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου International Data Corporation (IDC) το 2020 οι μεγάλες επιχειρήσεις αναμένεται να ξοδέψουν 101,6 δισ. δολάρια για την ψηφιακή τους ασφάλεια. Το ποσό αυτό είναι κατά 38% αυξημένο σε σύγκριση με τα 73,7 δισ. δολάρια που αναμένεται να ξοδευτούν φέτος.
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο φόβος είναι το Νο1 κίνητρο των επιχειρήσεων για να επενδύσουν πολύ μεγάλα ποσά στην κυβερνοασφάλεια. Κι αυτό διότι έπειτα από τις μαζικές παραβιάσεις δεδομένων που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, όπως αυτή της Yahoo της Sony και της Anthem, τα πράγματα δείχνουν να ζορίζουν επικίνδυνα.
«Σήμερα τα δεδομένα μας δείχνουν ότι το κλίμα ασφαλείας στις επιχειρήσεις διακατέχεται από τον φόβο να μετατραπούν σε μελλοντικά θύματα μιας μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπιθέσεων», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της IDC, Σον Πάικ. «Αυτό ανάγκασε τις διοικήσεις των επιχειρήσεων να ερευνήσουν εξονυχιστικά τα έξοδα για την ψηφιακή τους ασφάλεια, απαιτώντας τα κεφάλαια αυτά να ξοδεύονται σοφά και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά».
Για το 2016 η IDC προβλέπει ότι ο κλάδος που θα ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα για την ψηφιακή του ασφάλεια, είναι ο τραπεζικός. Η βιομηχανία συναρμολόγησης βιομηχανικών προϊόντων αναμένεται να βρεθεί στη δεύτερη θέση, ενώ ακολουθούν οι κυβερνήσεις, οι κατασκευές και οι χημικές βιομηχανίες.
Οι ΗΠΑ αναμένεται να ξοδέψουν το ποσό των 31,5 δισ. δολαρίων ενώ η Δυτική Ευρώπη θα δώσει συνολικά 19,5 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της IDC η περιοχή Ασίας/Ειρηνικού θα αποτελέσει τον τρίτο μεγαλύτερο κρατικό παίκτη στην κούρσα της ψηφιακής ασφάλειας, όμως δεν παραπέμπει συγκεκριμένα στοιχεία ή ποσά. Πάντως προβλέπει ότι η συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αυξητική τάση στα έξοδα, με την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική να ακολουθούν.
Πηγή: Κέρδος