Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Οι μισές εταιρείες εκτίθενται σε ψηφιακούς κινδύνους την εποχή της τηλεργασίας
Μία νέα πραγματικότητα, η οποία είναι γεμάτη προκλήσεις, καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις στην εποχή του COVID-19 και της τηλεργασίας. Περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις (53%) απαντούν ότι εκτίθενται, πλέον, σε περισσότερα περιστατικά, που πλήττουν την ψηφιακή ασφάλεια, στο καθεστώς της εξ αποστάσεως εργασίας του εργατικού δυναμικού.
Μία νέα πραγματικότητα, η οποία είναι γεμάτη προκλήσεις, καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις στην εποχή του COVID-19 και της τηλεργασίας. Περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις (53%) απαντούν ότι εκτίθενται, πλέον, σε περισσότερα περιστατικά, που πλήττουν την ψηφιακή ασφάλεια, στο καθεστώς της εξ αποστάσεως εργασίας του εργατικού δυναμικού.
Σύμφωνα με νέα μελέτη της εταιρείας “Thomsons Online Benefits”, το 84% των υπεύθυνων Πληροφορικής δηλώνει ότι η πρόληψη των ψηφιακών επιθέσεων είναι πιο δύσκολη στην εξ αποστάσεως εργασία. Η μελέτη “The age of agility: Flexible, adaptable and resilient benefits 2020/21” διενεργήθηκε σε δείγμα 542 HR leaders σε επιχειρήσεις και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.
Η έρευνα της Thomsons υποδηλώνει ότι οι ηγέτες ανθρώπινου δυναμικού επιλέγουν την απλότητα έναντι της ασφάλειας, με το 71% να έχει πρόσβαση στα δεδομένα παροχών μέσω γενικού λογισμικού HR και το 78% να χρησιμοποιεί Excel για τη συλλογή και ανάλυση των δεδομένων των υπαλλήλων.
Ενώ το 73% των υπευθύνων ανθρώπινου δυναμικού αναφέρει ότι μπορεί εύκολα να μεταφέρει δεδομένα μεταξύ των συστημάτων HR, είναι επίσης σαφές ότι, αυτή η προσέγγιση, τους εκθέτει σε αδικαιολόγητο κίνδυνο που σχετίζεται με σφάλματα δεδομένων και παραβιάσεις ασφάλειας.
Επιπλέον, η απλότητα δεν ισούται με την ταχύτητα. Το 55% των ερωτηθέντων ξοδεύει πάνω από 11 ώρες για τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ των συστημάτων, με έναν στους πέντε (20%) να ξοδεύει πάνω από 15 ώρες για αυτόν τον σκοπό. Μόνο το 7% αποφεύγει τη μη αυτόματη μεταφορά δεδομένων εντελώς.
Ξεπερασμένα εργαλεία
“Η εξάρτηση των υπευθύνων ανθρώπινου δυναμικού από ξεπερασμένα εργαλεία συλλογής δεδομένων και αναλυτικών στοιχείων εκθέτει τις επιχειρήσεις σε κίνδυνο, σε μια εποχή που οι επιπτώσεις είναι σημαντικές. Παρά τις δυνητικά τεράστιες χρηματικές ποινές, η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς βλάπτει την ίδια την εταιρεία, κλονίζει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων και έχει αστρονομικό αντίκτυπο στη φήμη”, αναφέρει στη μελέτη της Thomsons Online Benefits.
“Εξοπλισμένοι με τις τεράστιες δυνατότητες, που προσφέρει η τεχνολογία και το big data analytics, οι επαγγελματίες του HR μπορούν να δημιουργήσουν μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πώς οι αλλαγές στον χώρο εργασίας θα επηρεάσουν τη στρατηγική τους. Μια ικανότητα πιο κρίσιμη από ποτέ, δεδομένου του υφιστάμενου εργασιακού περιβάλλοντος και της εξ αποστάσεως εργασίας του προσωπικού”, προσθέτουν οι αναλυτές.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει η σχετική μελέτη, και η επένδυση στην τεχνολογία και στο big data analytics δεν αρκεί από μόνη της, χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων σε αυτήν τη διαδικασία. Για την ακρίβεια, ακόμη και στις εταιρείες που διαθέτουν περισσότερο από το 60% του προϋπολογισμού τους για την τεχνολογία, τα τμήματα HR μπορεί να ξοδεύουν και πάνω από 15 ώρες κάθε μήνα για τη μη αυτόματη μεταφορά δεδομένων.
Πηγή: http://www.sepe.gr/