Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Smart Readiness: Ευκαιρίες και προκλήσεις για εγκαταστάτες οπτικών δικτύων
Την Τρίτη 9 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης από την Κοινωνίας της Πληροφορίας για το πρόγραμμα Smart Readiness, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.
Σκοπός του προγράμματος είναι η αναβάθμιση της «έξυπνης ετοιμότητας» 120.000 κτιρίων της χώρας, μέσω της δημιουργίας σύγχρονων ψηφιακών υποδομών. Πρόκειται για μια δράση, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, από την Κοινωνία της Πληροφορίας, κεντρικό κόμβο σχεδιασμού και υλοποίησης των έργων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος τόνισε: «Η Ελλάδα κάνει ένα ψηφιακό άλμα. Την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε η έκθεση για την Ψηφιακή Δεκαετία (δείκτης DESI), όπου αποτυπώνεται η πρόοδος που έχει κάνει η χώρα μας στην ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών. Σε πολλές κατηγορίες είμαστε πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Κομβικό ρόλο για να συνεχίσουμε διαδραματίζει η ευρυζωνικότητα. Αξιοποιώντας πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, εργαζόμαστε για τη διείσδυσή της σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Με το «Smart Readiness Vouchers» 120.000 κτίρια θα αποκτήσουν υπερ – υψηλές ταχύτητες, μέσω της εγκατάστασης οπτικής ίνας, ενώ με το «Gigabit Voucher» 400.000 συνδρομητές θα αποκτήσουν συνδέσεις με ταχύτητα πάνω από 250 Mbps».
Καταλήγοντας ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε: «Σημαντικός κρίκος στην επιτυχία του «Smart Readiness» είναι οι εγκαταστάτες. Επανασχεδιάσαμε το πρόγραμμα για να ξεπεράσουμε τα όποια εμπόδια και να ενώσουμε τις δυνάμεις. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, ωστόσο έχουμε να αναμετρηθούμε με μια ιστορική ευθύνη και μια μοναδική συγκυρία να αξιοποιήσουμε, ώστε να φέρουμε μια νέα εποχή στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της χώρα».
Στη συνέχεια τον λόγο πήραν η κυρία Σοφία-Ελένη Παπαθανασοπούλου, Προϊσταμένη Τμήματος Ευρυζωνικότητας της Διεύθυνσης Ευρυζωνικότητας & Δικτύων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων και ο Γενικός Διευθυντής Έργων, Κοινωνία της Πληροφορίας MAE, κ. Δημήτρης Γιάντσης.
Στην παρουσίαση του προγράμματος οι πάροχοι, που συνεργάζονται με την ΚτΠ Μ.Α.Ε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τις υλοποιήσεις Β’ φάσης (ενδοκτιριακές καλωδιώσεις). Μίλησαν οι κκ. Κυριάκος Μπακόπουλος, Consumer Fixed Product Marketing Director OTE Group / B2C Fixed Tribe Leader, Μιχάλης Καλλέργης, Customer Relations & External Affairs Senior Manager, NOVA/United Fiber, Κωνσταντίνος Σταύρου, Τεχνικός Διευθυντής, Fiber2all, Θανάσης Τσακιράκης, Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών, ΔΕΗ/Fibergrid και Γιάννα Τανασίδου, Head of Legal, Inalan Medianet Invest SA.
Το δεύτερο μέρος της ενημέρωσης
Στο δεύτερο μέρος της ενημέρωσης, οι κκ. Βασίλης Δερμοσονιάδης, Enomix ΑΕ, Γιώργος Μοσχονάς, Πρόεδρος Συλλόγου Οπτικών Ινών Ελλάδος και Γιάννης Κατής, Εκπρόσωπος Συλλόγου Οπτικών Ινών Ελλάδος, παρουσίασαν το πρόγραμμα επισημαίνοντας τις πρόσφατες αλλαγές και βελτιώσεις που επέφερε στη δράση η πρόσφατη αλλαγή της ΚΥΑ, ενώ παράλληλα ενημέρωσαν τους εγκαταστάτες για τον τρόπο εγγραφής τους στην πλατφόρμα smartreadiness.gov.gr με 5 απλά βήματα.
Ο Γενικός Διευθυντής Έργων, Κοινωνία της Πληροφορίας MAE, κ. Δημήτρης Γιάντσης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μέσα σε αυτή την κατάμεστη αίθουσα, ουσιαστικά, γίνεται σήμερα μία επανεκκίνηση, ένα restart, στη δράση του Smart Readiness. Όπως είπε και ο Υπουργός, βρισκόμαστε σε απόλυτη συνεργασία με όλους τους συντελεστές του προγράμματος, τους παρόχους και ιδιαίτερα εσάς τους εγκαταστάτες οπτικών υποδομών ώστε να επιταχύνουμε την υλοποίησή του».